6298 - رئیس سازمان انرژی اتمی در حیاط دولت : افزایش ظرفیت برق اتمی کشور به 3 هزار مگاوات تا پایان برنامه هفتم ۱۴۰۳/۱۲/۰۸
رئیس سازمان انرژی اتمی در حیاط دولت :
افزایش ظرفیت برق اتمی کشور به 3 هزار مگاوات تا پایان برنامه هفتم
۱۴۰۳/۱۲/۰۸
رئیس سازمان انرژی اتمی در حاشیه جلسه هیئت دولت و در جمع خبرنگاران گفت: امیدوارم تا پایان برنامه هفتم توسعه، تولید ۲ هزار مگاوات برق هستهای را محقق کنیم و ظرفیت اتمی فعلی تولید هزار مگاوات در ساعت را به ۳ هزار مگاوات برسانیم.
وزرا و اعضای کابینه دولت چهاردهم بعد جلسه هیئت دولت، با حضور در حیاط دولت و در جمع خبرنگاران، در رابطه با موضوعات مطرح شده در جلسه توضیح دادند و به سؤالات خبرنگاران پاسخ دادند.
در آژانس ارادهای سیاسی وجود دارد که جوابهای ایران را نپذیرد
محمد اسلامی، رئیس سازمان انرژی اتمی در حاشیه جلسه هیئت دولت در جمع خبرنگاران اعلام کرد: در این هفته به دستاورد مهم دستیابی به گاز هلیوم از گاز طبیعی رسیدیم. گاز هلیوم فرصتهای اقتصادی برای کشور دارد. با مشارکت یکی از دانشگاهها، پایلوت این دستور را رونمایی کردیم و کارخانه اولیه را در سال آینده عملیاتی خواهیم کرد.
وی اضافه کرد: ساخت احداث نیروگاه هستهای ادامه دارد. ساخت هر نیروگاه بین ۷ تا ۹ سال زمان نیاز دارد. ساخت فاز دو و سه نیروگاه بوشهر از سال ۱۴۰۲ از سر گرفته شده است. حدود ۵ هزار نفر در این پروژه فعال هستند و امیدوارم تا پایان برنامه هفتم توسعه، تولید ۲ هزار مگاوات برق هستهای را محقق کنیم و ظرفیت اتمی فعلی تولید هزارمگاوات در ساعت را به ۳ هزارمگاوات برسانیم. نیروگاه کارون و دارخوین هم در حال ساخت است. رئیس سازمان انرژی اتمی درباره احتمال مطرح شدن موارد جدیدی در گزارش آژانس، افزود: این ناشی از سوگیری صهیونیستهاست. موسسه اس آی اس در گزارشی درباره راکتور تحقیقاتی استخری اصفهان نوشته که ایران اهداف خاصی دارد تا به ما اتهام بزنند. مسیر ما شفاف است و تعاملات ما با آژانس طبق چارچوب پادمان برقرار است. آقای گروسی خودش باید در این زمینه جواب بدهد چون ما پاسخ حقوقی خواهیم داد.
اسلامی درخصوص تهدیدات علیه مراکز هستهای ایران، اظهار کرد: تهدید صنعت هستهای کشور مدام وجود داشته است. امروز و فردا رزمایش پدافند هستهای در تاسیسات هستهای برگزار خواهد شد. ایران مقاومتر از تصور دشمن است و زیرساختهای ما آسیب پذیری ندارد. وی درخصوص همکاری ایران با آژانس انرژی اتمی درخصوص سؤالات پادمانی گفت: آژانس پاسخ سؤالات پادمانی را گرفته، ولی ارادهای سیاسی وجود دارد که جوابها را نپذیرد. وقتی مدیرکل آژانس میگوید ایران مسائل خود را با ترامپ حل کند، یعنی موضوع سیاسی است نه فنی.
شهردار تهران: تراموا دارای چهار مزیت قطعی است
علیرضا زاکانی، شهردار تهران هم در حاشیه نشست هیئت دولت در جمع خبرنگاران در پاسخ به این پرسش که تراموا در تهران چه مزیتی نسبت به اتوبوسهای بیآرتی دارد، بیان کرد: اینها الگوی حملونقلی است. ابتدا تاکسی بعد ون بعد اتوبوسهای ۹ متری، بعد اتوبوسهای ۱۲ متری، بعد اتوبوسهای ۱۸ متری و بعد از فاصله اتوبوسهای ۱۸ متری تا مترو یک الگوی حملونقل دیگری در دنیا تعریف شده است که تراموا نام دارد. الگوهای حمل و نقلی دیگر نیز وجود دارد.
وی اظهار کرد: این تراموا که برای تهران در نظر گرفته شده است عملا ۴۲ متر است. سه الی چهار مزیت قطعی دارد. اول اینکه میزان مسافرگیری آن در فاصله بین بیآرتی و مترو قرار دارد. حدود دو سوم مترو مسافر میگیرد. مزیت بعدی طول عمر تراموا است. طول عمر اتوبوس به طور میانگین ۱۰ سال اما طول عمر تراموا به طور میانگین ۳۰ سال است. مثل واگن مترو که ۳۰ سال است. مزیت سوم سیگنالینگ آن است که در کل خط یکپارچه میشود.یعنی قبل از اینکه به چراغ قرمز برسد، چراغ سبز میشود. معطلی آن متفاوت خواهد بود.
شهردار تهران تصریح کرد: علاوهبر اینکه اساسا خصوصیت این نوع تراموایی که ما به تهران آوردیم نیاز به زیرساخت ندارد. نیاز به کندهکاری ندارد. تراموا چرخ لاستیکی است و یک الگوی جدیدی است که روز به روز در حال توسعه است.
زاکانی در پاسخ به پرسشی درباره سرقت المانهای شهری، بیان کرد: این امر وجود دارد و اگر بگویم نیست نادرست است. تلاش داریم تشدید نظارتهای بیشتر داشته باشیم و کیفیت را بهگونهای قرار میدهیم که برای عنصر خاطی ارزش نداشته باشد. چیزهای مختلفی سرقت شده است. این شهر به این بزرگی اجزا و عناصر مختلی وجود دارد. این امر متداول نیست به این معنا که روتین باشد اما استثناهایی وجود دارد.
وی با اشاره به افتتاح چندین ایستگاه مترو در آینده نزدیک، بیان کرد: ما در ابتدای سال چهار ایستگاه مترو افتتاح خواهیم کرد. در ماههای اولیه چهار ایستگاه افتتاح خواهد شد. در خطهای۲،۴،۶،۷ نیز نقاط تکمیلی را دنبال میکنیم. در خط ۸،۹،۱۰ نیز روی ۱۰ ایستگاه داریم کار میکنیم. خط ۸ و ۹ را شروع کردیم. امید دارم که خط ۱۱ را نیز شروع کنیم.
وزیر آموزش و پرورش: درباره معیشت معلمان صحبت نمیکنم
علیرضا کاظمی، وزیر آموزش و پرورش نیز گفت: تعطیلی مدارس به دلیل آلودگی یا برودت هوا تصمیمی حاکمیتی است که فقط آموزش و پرورش را شامل نمیشود، بلکه صنایع و ادارات هم شامل میشود و باید تبعیت شود.
وی تاکید کرد: اما آموزش مجازی ساری و جاری است و ما برای جبران بخشی از چیزی که از دست میرود، در حال برنامهریزی هستیم. وزیر آموزش و پرورش در واکنش به سؤالی درباره وضعیت معیشتی معلمان، گفت: من در این باره صحبت نمیکنم. مگر شما درباره وضعیت معیشتی دیگران سؤال میپرسید، اما وضعیت معیشتی معلمان یکسره در صدا و سیما و خبرگزاریها مطرح میشود، چرا؟ باید از همه دستگاهها سؤال کنید. ما هم مثل همه همکارانم در دولت پیگیری حقوق همکارانم در آموزش و پرورش هستم. هر اتفاقی هم بیفتد همه متوجه میشود و اصلا خوب نیست که وقتی میخواهیم یک ذره کاری برای آنان انجام دهیم در فضای مجازی منتشر میشود.
معاون رئیسجمهور در امور زنان و خانواده: موضوع حفظ کرامت زنان و توجه به امنیت زنان دغدغه همه مسئولان کشور است
همچنین زهرا بهروزآذر، معاون رئیسجمهور در امور زنان و خانواده در پاسخ به پرسشی درباره احتمال مخالفت مجلس با لایحه منع خشونت علیه زنان اظهار کرد: اکنون در تعاملی که با مجلس داریم احساس نمیکنیم مجلس مشکلی داشته باشد و انشاءالله که اینطور نیست و ما این تصور را نداریم و امیدواریم که تصور ما واقعی باشد.
وی یادآور شد: موضوع حفظ کرامت زنان و توجه به امنیت زنان دغدغه همه مسئولان کشور است. بیش از همه تاکید مقام معظم رهبری بوده است و بارها در سخنرانیهایشان آن را مورد تاکید قرار دادند. یکی از مهمترین مواردی که رهبری انقلاب در این زمینه بیاناتی داشتند در سال ۷۶ بوده است که مفصل درباره این موضوع صحبت کردند.
معاون رئیسجمهور در امور زنان و خانواده ادامه داد: اگر تا به امروز این قانون تصویب نشده است کوتاهی ما بوده است. الان در جلساتی که با اعضای مجلس داریم، میدانیم دغدغه این است بخشهایی که تکالیف دستگاههاست، مورد توجه قرار بدهند و غنی کنند تا نقصها و محدودیتها رفع شود و بخش دوم هم که موضوع جرمانگاریهاست بدون تغییر باقی خواهد ماند.
بهروز آذر تأکید کرد: این توافقی است که با مجلس داشتیم تا رفتارهایی را که دیگر متاسفانه با گفتار نمیتوانیم پیشگیری کنیم و باید حتماً قانون واسطه شود تا پیشگیری صورت گیرد و هرچه زودتر شاهد آن باشیم. وی ادامه داد: اکنون این موضوع در کمیسیونهای مجلس در حال بررسی است.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی: نیازی به مداخله دولت و نهادهای دیگر در حوزه نوروز و رمضان نیست
سیدرضا صالحی امیری، وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در حاشیه جلسه هیئت دولت در جمع خبرنگاران، بیان کرد: هزار نقطه به عنوان نوروزگاه در سراسر کشور تعیین شده است. برای اینکه مردم بتوانند در تحویل سال حضور داشته باشند. برنامههای خود را به شکل جدی و با نشان ادامه خواهیم داد از افطار تا سحر برنامهها پیگیری خواهد شد.
وی تصریح کرد: نیازی به مداخله دولت و نهادهای دیگر در حوزه نوروز و رمضان نیست. این ملت در تاریخ خود هم نوروز را پاس داشته و هم ماه مبارک رمضان را. امسال اولین بار نیست که نوروز و رمضان با هم تلاقی پیدا کرده است. در ادوار مختلف این تلاقی را داشتیم. چندین سال قبل عاشورا با چهارشنبه سوری تلاقی پیدا کرد. همه سؤال میکردند چه اتفاقی میافتد.
وی در ادامه اظهار کرد: آن موقع هم ما عرض کردیم که جامعه ایران هم یک باور اسلامیت و هم یک باور ایرانیت دارد. مردم آن سال یک هفته زودتر چهارشنبه سوری را برگزار کردند تا با عاشورا تلاقی پیدا نکند. امسال نیز بدون مداخله دولت و نهادهای دیگر حتما مردم شئونات ماه مبارک رمضان را رعایت خواهند کرد و نشاط را هم حتما خواهند داشت.
معاون علمی رئیسجمهور: نصف بودجه معاونت علمی رئیسجمهور محقق شد
حسین افشین، معاون علمی رئیسجمهور هم گفت: نصف بودجهای معاونت امسال محقق شد، البته آقای پورمحمدی در جریان است و ایشان تعهد دادهاند تا اصلاح شود. وی ادامه داد: البته تا امروز در مجلس اصلاح نشده و امیدوارم تا پایان بررسی لایحه بودجه ۱۴۰۴ اصلاح شود. معاون علمی رئیسجمهور ادامه داد: درخصوص مجوز شرکتهای دانشبنیان باید بگویم که دانش بنیانی مجوز نیست، بلکه نوعی «گواهی» است. باید تلاش کنیم مجوز را از گردونه خارج کنیم. مجوز دانش بنیانی، اشتباه ساختاری است. افشین ادامه داد: برای رئیسجمهور دو اولویت از اهمیت بالایی برخوردار است؛ اول آموزش و پرورش و موضوع آموزش و دوم نخبگان است. بررسی سخنان رئیسجمهور نشان از تمرکز ایشان در این دو حوزه است. خروج نخبگان یک بحث اجتماعی، اقتصادی و سیاسی است و یک تحلیل بزرگ دارد که باید روی آن تصمیم گرفت. در تلاشیم که اولا از نخبگان حمایت کنیم، با طرحهای مختلف و دوم اینکه یک سری قوانین را سادهتر کنیم تا نخبگان بتوانند شغل و کسب و کار مناسب داشته باشند ما به عنوان دولت باید مشکل مسکن نخبگان را حل کنیم.
وی افزود: تا زمانی که مشکل مسکن نخبگان حل نشود درآمد و حقوق آنان کفاف زندگیشان را نخواهد داد. برنامه مفصلی داریم و تلاش داریم تا شهریور ۱۴۰۵ اطلاعات دقیق را در سامانهای گردآوری و تحلیل کنیم. اکنون آماری در این زمینه ندارم. کار را از ابتدای دولت شروع کردیم. در یک سالگی دولت گزارشی جامع از ورود و خروج نخبگان منتشر میکنیم.
معاون توسعه روستایی رئیسجمهور:وامهای ۳۰۰ تا ۵۰۰ میلیون تومانی روستایی پرداخت میشود
عبدالکریم حسینزاده، معاون توسعه روستایی رئیسجمهور نیز گفت: در حوزه وامهای کم بهره برای اشتغال روستایی در سال آینده اعتبارات خوبی اختصاص دادیم.
وی از پرداخت وامهای ۳۰۰ تا ۵۰۰ میلیون تومانی در سال ۱۴۰۴ خبر داد و گفت: اختصاص این وامها فرصت خوبی برای ایجاد اشتغال در روستاهاست. پایه کار تبصره ۲ لایحه بودجه ۱۴۰۴ است. سود این وامهای ۴، ۶، ۸ و ۱۲ درصد خواهد بود که در سال آینده پرداخت آنها شروع میشود.
رئیس بنیاد شهید: تبدیل وضعیت ایثارگران به سال بعد موکول شد
سعید اوحدی، رئیس بنیاد شهید در جلسه هیئت دولت در جمع خبرنگاران، گفت: درخصوص تبدیل وضعیت ایثارگران و ارائه طرح جامع ایثارگری در لایحه بودجه ۱۴۰۴ مسائلی مطرح شد. ابهاماتی توسط مجلس و شورای نگهبان گرفته شد که امیدواریم به جمعبندی برسند تا ما بتوانیم بر این اساس بدانیم چه کنیم، البته بررسی لایحه بودجه به اتمام رسیده و اجرای این تبدیل وضعیت به سال آینده موکول میشود.
وی گفت: شایعهای توام با شیطنت در فضای مجازی مطرح شده است که سازمان ملل و سازمان صلیب سرخ جهانی مبالغی را به بانک مرکزی یا بانک دی برای آزادگان عزیز کشورمان واریز کردهاند که این شایعات قبلا هم تکذیب شده است. ما به آزادگان عزیزمان توصیه میکنیم به این شیطنتها توجه نکنند. دشمن در مقاطع زمانی مختلف سعی دارد با ایجاد شیطنت و شایعه پراکنی در فضای مجازی ارزشهای جامعه را هدف قرار دهد.
وزیر جهاد کشاورزی: افزایش قیمت برنج منطقی نیست
غلامرضا نوری، وزیر کشاورزی هم درخصوص تدابیر دولت برای پایان سال و ماه مبارک رمضان، اظهار کرد: کالاهای اساسی تأمین شده و در برخی موارد ۲۵ درصد بیش از سال گذشته نیز تأمین کردهایم. همه کالاهای مورد نیاز برای شب عید و ماه رمضان در انبارها در همه استانها وجود دارد.
وی درباره نظارت بر قیمت کالاها از جمله برنج، خاطرنشان کرد: بر قیمت اجناس نظارت میشود. برنجی که با ارز ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومانی وارد شده است، در فروشگاههای زنجیرهای با قیمت مصوب از ۴۸ هزار تا ۵۴ هزار تومان عرضه میشود. برنج دپو شده هم با همکاری قوه قضائیه و تعزیرات در حال تزریق به بازار است. افزایش قیمت برنج منطقی نیست، زیرا کشاورزان زیر ۱۰۰ هزار تومان برنج را فروختهاند. پیشنهاد من قیمتگذاری است. وزیر جهاد کشاورزی درباره قیمت سیبزمینی نیز گفت: به تازگی صادرات ممنوع شده و این ممنوعیت به تدریج در قیمت اثر خواهد گذاشت.