6 میلیارد پوند هزینه دفن ملکه در اوج بحران اقتصادی انگلیس ۱۴۰۱/۰۶/۱۸
6 میلیارد پوند هزینه دفن ملکه در اوج بحران اقتصادی انگلیس
۱۴۰۱/۰۶/۱۸
ملکه الیزابت در سن 96 سالگی مرد، در حالی که ثروتمندترین ملکه جهان بود و حالا هزینه 6 میلیاردی مراسم خاکسپاری او، آنهم در زمانی که تورم در انگلیس زندگی مردم را تحت الشعاع قرار داده، توجهات زیادی را به خود جلب کرده است.
کاخ باکینگهام (کاخ سلطنتی انگلیس) شامگاه پنجشنبه بود که اعلام کرد ملکه «الیزابت دوم»، متولد سال 1926 و با سابقهترین فرمانروای «بریتانیا»، پس از ۷۰ سال سلطنت در ۹۶ سالگی مُرد تا مجریهای رسانه بیطرفِ بیبیسی سیاه پوش شوند! الیزابت دوم در ۲۵ سالگی و پس از مرگ ناگهانی پدرش، جرج ششم در سال 1953 به سلطنت رسیده بود. الیزابت دوم از سال گذشته به دلیل مشکلات جسمی از حجم فعالیتها و دیدارهای خود کاسته بود. آخرین ملاقات رسمی او دو روز قبل از مرگ، با «لیز تراس»، نخستوزیر جدید انگلیس صورت گرفت. الیزابت دوم، یک سال و پنج ماه پس از همسرش، شاهزاده «فلیپ»، مرد که هنگام مرگ ۹۹ سال داشت.
خاکسپاری میلیاردی وسط بحران اقتصادی
خبرنگار الجزیره در توئیتی نوشته که مراسم خاکسپاری الیزابت دوم و انتقال قدرت به «چارلز سوم»، پسر ملکه، دست کم 6 میلیارد پوند برای انگلیسیها هزینه خواهد داشت. آنطور که فارس نوشته، وی این را هم گفته که: «در حالی که انگلیس از بحران اقتصادی رنج میبرد اما رسانههای انگلیسی و حتی جهانی هیچ انتقادی از هزینههای این مراسم قرون وسطایی انجام نمیدهند.»
گفتنی است، این هزینه سرسامآور درست در زمانی خرج خواهد شد که شاخص تورم در انگلیس بالاترین سطح از فوریه ۱۹۸۲ (12 بهمن 13۶۰) را نشان میدهد. بر اساس گزارش بانک انگلستان، افزایش قیمت انرژی در اروپا، در پی حمله روسیه به اوکراین، محرک اصلی تورم است. دفتر آمار ملی انگلیس گزارش داده که حدود سه چهارم از افزایش نرم تورم، ناشی از قبوض برق و گاز بوده است. قیمت مواد غذایی، حملونقل و ماشین آلات نیز باعث افزایش قیمتها و تورمهای کم سابقه و بعضا حتی بیسابقه شده است.
ثروت ملکه
ملکه الیزابت رکورد مسنترین ملکه انگلیس و طولانیترین دوره سلطنت در میان ملکههای دنیا را نیز دارد(داشت!). البته الیزابت یک رکورد دیگر هم داشت، او ثروت شخصی زیادی داشت و رکورد ثروتمندترین ملکه دنیا به او تعلق داشت. ثروت ملکه سابق انگلیس شامل دو دسته اموال شخصی و اموال سلطنتی میشد. داراییهای شخصی وی بین ۳۰۰ تا ۵۰۰ میلیون پوند برآورد شده اما ارزش اموال سلطنتی تحت اداره او مجموعا به نزدیک ۹۰ میلیارد دلار میرسد که کاخها و جواهرات سلطنتی از جمله آنها هستند.
گوشهای از جنایات خانم الیزابت
«جمال عبدالناصر» بعد از به قدرت رسیدن در مصر، نظام سلطنتی را برچیده و کانال سوئز را ملی اعلام کرد. سال ۱۹۵۶ انگلیس با مجوز الیزابت دوم در کنار رژیم صهیونیستی و فرانسه وارد جنگ با مصر شد. در نتیجه این جنگ خونین کانال سوئز به مدت چند ماه بسته شد و دو هزار سرباز مصری در این جنگ کشته شدند.
استعمار بریتانیا از دو قرن پیش مناطق جنوبی یمن را تحت اشغال درآورده بود. در سال ۱۹۶۳ جبهه ملی یمن قیامی بزرگ را علیه استعمار انگلیس کلید زد که ۶ سال به طول انجامید و در نهایت حکومت استعماری انگلیس در جنوب این کشور برچیده شد. اسناد تاریخی نشان میدهد نظامیان انگلیسی در طول این سالها شکنجههای هولناکی را علیه یمنیهای اسیر شده به کار میگرفتند.
در سال ۱۹۸۲ انگلیس و آرژانتین بر سر مالکیت جزایر فالکند واقع در جنوب اقیانوس اطلس وارد جنگ شدند. در این جنگ که در زمان نخستوزیری «مارگارت تاچر» در انگلیس رخ داد در نهایت پس از کشته شدن صدها تن از نیروهای دو طرف، این جزایر از آرژانتین پس گرفته شدند.
سال ۱۹۹۱ و در پی حمله عراق به کویت، آمریکاییها با کمک ائتلافی شامل انگلیس در عملیاتی به اسم «طوفان صحرا» به این کشور حمله کردند تا به گفته جورج بوش پدر رئیسجمهور وقت آمریکا نظم جهانی را حفظ کنند. در این جنگ دهها هزارعراقی کشته شدند. به غیر از این اقدام نظامی، در سال ۱۹۹۸ نیز آمریکا و انگلیس بمباران شدیدی در عراق انجام داده و دلیل آن را در اختیار داشتن تسلیحات غیرمجاز توسط عراق اعلام کردند.
پس از وقوع حملات یازده سپتامبر، آمریکا با تشکیل ائتلافی که اینبار هم انگلیس یکی ازاعضای آن بود به افغانستان حمله کرد. هدف ادعایی این حمله نظامی که تا سال ۲۰۲۱ به طول انجامید، مقابله با القاعده و طالبان بود اما در نهایت به کشته شدن ۲۴۳ هزار نفر و بازگشت طالبان به قدرت و خروج نیروهای خارجی از افغانستان منتهی شد. دولت «ترزا می» در فوریه سال ۲۰۱۷ تصمیم گرفت تا به تمامی تحقیقات در مورد جرایم جنگی ارتش این کشور به صورت ناگهانی پایان بخشد.
دو سال بعد از حمله ائتلاف آمریکایی با همدستی انگلیس به افغانستان، آنها بار دیگر به بهانه مقابله با سلاحهای غیرمجاز به عراق حمله کردند. این حمله نظامی ویرانگر زمینهساز تفرقههای قومی و مذهبی در عراق و شکلگیری گروههای تروریستی از جمله داعش شد. در طول این جنگ جنایات گستردهای از کشتار غیرنظامیان در رسوایی بلک واتر تا زندان مخوف و شکنجههای زندان ابوغریب تیتر اول رسانههای جهان بود. در این جنگ مرگبار فقط از سال ۲۰۰۳ تا ۲۰۱۱ حدود نیم میلیون نفر کشته شدند و...
جانشین او کیست؟
چارلز در شرایطی وارث تاج و تخت میشود که نامش با رسواییهای متعددی گره خورده است. به عنوان مثال، همین ماه پیش، روزنامه تایمز گزارش داده بود پرنس «چارلز» پادشاه آینده انگلیس کیف پولی حاوی یک میلیون پوند از بستگان «اسامه بنلادن» رهبر پیشین گروه تروریستی القاعده دریافت کرده است. پسر ملکه انگلیس و پادشاه کنونی این کشور در تاریخ ۳۰ اکتبر ۲۰۱۳ (8 اردیبهشت 1392) و دو سال بعد از کشته شدن بنلادن در پاکستان، در دیداری خصوصی این مبلغ را به عنوان «کمک به خیریه» از برادران ناتنی این تروریست بینالمللی تحویل گرفته بود.
همچنین روزنامه ساندیتایمز گزارش داده بود که چارلز به نمایندگی از ملکه از «شیخ حمد بن جاسم آل ثانی» نخستوزیر پیشین قطر سه بسته نقدی دریافت کرده است. حمد بن جاسم در یکی از مناسبتها یک میلیون یورو پول در پاکتهای خرید فروشگاه «فورنتوم و میسون» به پسر ارشد ملکه انگلیس داد.
زندگی شخصی چارلز و ازدواج او با پرنسس «دایانا»، شاهدخت ولز هم درگیر فراز و نشیبهای متعددی بود. دایانا و چارلز سال 1981 نامزدیشان با یکدیگر را اعلام کردند، اما این ازدواج دیری نپایید و آنها در سال 1992 از هم جدا شدند. بعداً دایانا در مصاحبهای اعلام کرد که همسرش چارلز، همزمان با او به صورت پنهانی با «کاملیا پارکر» هم در ارتباط (نامشروع) بوده و یکی از دلایل جداییشان همین موضوع بوده است.
تاریخ خبر: ۱٤۰۱/۰۶/۱۹، ۱۲:٤۸:٤۸ بازدیدها: 102