به وب سایت مجمع هم اندیشی توسعه استان زنجان خوش آمدید
 
منوی اصلی
آب و هوا
وضعیت آب و هوای زنجان
آمار بازدیدها
بازدید امروز: 6,163
بازدید دیروز: 26,992
بازدید هفته: 41,252
بازدید ماه: 180,425
بازدید کل: 25,167,322
افراد آنلاین: 98
اوقات شرعی

اوقات شرعی به وقت زنجان

اذان صبح:
طلوع خورشید:
اذان ظهر:
غروب خورشید:
اذان مغرب:
تقویم و تاریخ
دوشنبه ، ۲٤ دی ۱٤۰۳
Monday , 13 January 2025
الاثنين ، ۱۳ رجب ۱٤٤۶
دی 1403
جپچسدیش
7654321
141312111098
21201918171615
28272625242322
3029
آخرین اخبار
اسلامی: آژانس بی‌طرفانه و مستقل‌تر رفتار کند    ۱۴۰۱/۰۷/۰۵
در اجلاس سالانه آژانس بین‌المللی انرژی اتمی مطرح شد 
اسلامی: آژانس بی‌طرفانه و مستقل‌تر رفتار کند 
  ۱۴۰۱/۰۷/۰۵

اسلامی: آژانس در ارائه گزارش‌های خود مستقل عمل کند | بيان ما

شصت‌ و ششمین نشست کنفرانس عمومی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی روز دوشنبه با حضور محمد اسلامی، معاون رئیس‌جمهور و رئیس ‌سازمان انرژی اتمی ایران، محسن نذیری اصل، سفیر و نماینده دائم کشورمان نزد سازمان‌های بین‌المللی در وین، بهروز کمالوندی معاون امور بین‌الملل، حقوقی و مجلس و سخنگوی سازمان انرژی اتمی و جمعی از هیئت همراه در مقر این سازمان در وین برگزار شد. 
«محمد اسلامی» با حضور در مقر آژانس بین‌المللی انرژی اتمی ‌در سخنرانی خود در این اجلاس به روشنگری درباره مواضع کشور و برنامه‌های هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران پرداخت و اظهار کرد: برنامه‌های توسعه‌ای جمهوری اسلامی ایران در راستای پیشرفت و گسترش عدالت با هدف دستیابی به توسعه پایدار است؛ سند جامع راهبردی توسعه صنعت هسته‌ای برای افق ۲۰ ساله در سطح ملی به تصویب رسیده و در دستور کار سازمان انرژی اتمی ایران قرار گرفته است.
احداث ۱۰ هزار مگاوات برق هسته‌ای
اسلامی بیان کرد:‌ بر اساس این سند؛ سهم برق هسته‌ای در سبد انرژی کشور به حداقل ۲۰ درصد از کل برق کشور افزایش می‌یابد و در این راستا احداث ۱۰ هزار مگاوات برق هسته‌ای جدید برای سال‌های آتی پیش‌بینی شده است. وی گفت: در این سند همچنین توسعه تولید و کاربرد رادیوایزوتوپ‌ها، کاربرد گسترده پرتو در زمینه‌های سلامت، کشاورزی، محیط زیست و صنعت پیش‌بینی شده است. در این رابطه جمهوری اسلامی ایران از ابتکار پرتوهای امید که موضوع اصلی مجمع سال ۲۰۲۲ است،‌ استقبال می‌کند. رئیس ‌سازمان انرژی اتمی ایران تأکید کرد: آژانس مسئولیت ویژه‌ای در زمینه تحقق هدف جهانی برای به صفر رساندن تولید گاز کربن تا ۲۰۵۰ برعهده‌دارد؛ خوشبختانه مدیرکل آژانس اهمیت این موضوع را در مجامع بین‌المللی مختلفی از جمله در بیست و ششمین کنفرانس کشورهای عضو کنوانسیون سازمان ملل متحد درباره تغییرات اقلیمی که در گلاسکو برگزار شد و همچنین طی دهمین نشست کنفرانس بازنگری NPT در نیویورک برجسته ساخته است.
وی با ارائه توضیحاتی درباره توافق هسته‌ای برجام اظهار کرد: برجام نتیجه تلاشی جمعی است که در برگیرنده توازنی حساس، مرکب از مسئولیت‌ها و اقدامات متقابل است که طی آن ایران محدودیت در فعالیت‌های غنی‌‌سازی، کاهش سرعت و ظرفیت فعالیت‌های هسته‌ای و سیستم راستی‌آزمایی سختگیرانه‌ای را برای مدت مشخص شده‌ای، می‌پذیرد و در ازای آن، طرف مقابل می‌بایست تحریم‌های ظالمانه غیرقانونی و موانع مرتبط با ازسرگیری همکاری‌ها و مراودات مالی، تجاری و اقتصادی ایران را حذف کرده و ادعاهای واهی علیه برنامه‌ها و فعالیت‌های صلح‌آمیز ایران را خاتمه دهد.
اسلامی بیان کرد:‌ آمریکا برخلاف خواست جامعه جهانی، مفاد برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد را نقض کرده، از این توافق خارج شده و به سیاست منحوس فشار حداکثری متوسل شده که در اجرای آن شکست خورده و به بی‌اثر بودن این سیاست اعتراف کرده است. معاون رئیس‌جمهور گفت: پس از گذشت ۲.۵ سال، ‌آمریکا تحریم‌های فزاینده‌ای را علیه بخش‌های مختلف اقتصاد ایران اعمال کرده و سه کشور اروپایی و اتحادیه اروپا نیز با بی‌عملی در مقابل آن مواجه بوده‌اند؛ لذا مجلس شورای اسلامی قانون اقدام راهبردی برای رفع تحریم‌ها و صیانت از منافع ملت ایران را تصویب کرد که در آن سازمان انرژی اتمی ایران ملزم به اجرای اقدامات مشخصی شده است. اسلامی در ادامه اظهار کرد: همان‌طور که در فرصت‌های گوناگون بیان شده است؛ جمهوری اسلامی ایران همچنان به توافق ۲۰۱۵ متعهد است، اقدامات جبرانی ایران در پاسخ به نقض تعهدات طرف‌های مقابل صورت گرفته است. چنان‌که دیگر طرف‌های این توافق با رفع همه موانع و برداشتن تحریم‌ها به تعهدات خود بازگردند؛ تداوم اقدامات اجرایی ایران با کسب مجوز قانونی از مجلس شورای اسلامی تعیین خواهد شد. وی ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران همواره حامی اجرای کامل و غیرتبعیض‌آمیز معاهده عدم اشاعه و موافقت‌نامه‌های جامع پادمان بوده است؛ ایران سابقه‌ای مثال‌زدنی در همکاری با آژانس در این زمینه دارد.
رئیس‌ سازمان انرژی اتمی ایران خاطرنشان کرد: مایلم روشن سازم که هیچ‌گونه فعالیت یا مواد هسته‌ای اعلام نشده‌ای در ایران وجود ندارد و تمامی اتهامات صرفاً مبتنی بر اطلاعات ساختگی و نادرست رژیم غاصب اسرائیل است. جمهوری اسلامی ایران حقیقتاً انتظار دارد که آژانس گزارش‌دهی،‌ نظارت و راستی‌آزمایی خود را به صورت حرفه‌ای، بی‌طرفانه و مستقل‌تر انجام دهد.
وی گفت: حضار گرانقدر؛ جناب آقای رئیس؛ انتظار داریم که آژانس برای حفظ اعتبار و انسجام خود اجازه ندهد برخی از عناصر؛ اتهامات کهنه‌ای را که در سال ۲۰۱۵ بسته شده‌اند و دوباره تأکید می‌کنم اتهامات کهنه‌ای را که در طول سالیان مطرح شده و در سال ۲۰۱۵ بسته شده است را به بهانه‌های مختلف بازخوانی و مطرح کنند. محمد اسلامی عنوان کرد: ما معتقدیم که آژانس باید از اتکا به اطلاعات بی‌اساس از طریق منابع غیرقابل اعتماد دوری کرده و از سیستم راستی‌آزمایی قوی تبعیت کند و تنها زمانی این جریان قابل بازگشت است که تحریم‌های غیرقانونی وضع شده علیه ملت ایران به بهانه‌های واهی لغو شود و ما همواره آماده گفت‌وگو و تعامل بوده‌ایم و خواهیم بود.
گفت‌وگوها با ایران درباره مسائل باقی‌مانده پادمانی ازسرگرفته شد
رافائل گروسی دوشنبه شب با انتشار تصویری از دیدارش با رئیس‌سازمان انرژی اتمی افزود: من از «محمد اسلامی» معاون رئیس‌جمهوری و رئیس‌ سازمان انرژی اتمی ایران در جریان کنفرانس عمومی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی میزبانی کردم.
وی درحالی این مطلب را بیان کرد که پیشتر مدعی وقفه در تعامل ایران و آژانس شده بود. او صبح دوشنبه در نشست کنفرانس عمومی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی ادعا کرد: راستی‌آزمایی و نظارت آژانس بر تعهدات مرتبط هسته‌ای ایران تحت برجام، به‌طور جدی تحت تأثیر تصمیم ایران برای توقف اجرای این تعهدات، از جمله پروتکل الحاقی قرار گرفته است.
 مدیرکل آژانس اتمی افزود: در صورت ازسرگیری کامل اجرای تعهدات هسته‌ای ایران در چارچوب برجام، آژانس باید شکاف موجود در دانش خود را در مورد آنچه در زمانی که تجهیزات نظارتی و نظارتی ما مرتبط با برجام فعال نبود، برطرف کند. 
 گروسی درباره وضعیت اجرای توافقنامه پادمانی با جمهوری اسلامی ایران هم مدعی شد: آژانس تلاش‌هایی برای تعامل با ایران برای حل و فصل مسائل باقی مانده مربوط به حضور ذرات اورانیوم با منشاء انسانی در سه مکان اعلام نشده در ایران انجام داده است. اما از ژوئن گذشته، ایران با آژانس تعاملی نداشته است. در نتیجه، این مسائل حل نشده‌اند و آژانس در موقعیتی نیست که تضمین دهد برنامه هسته‌ای ایران منحصراً صلح‌آمیز است.
 وی ادعا کرد: آژانس همچنان آماده است تا از طریق تعامل مجدد با ایران این مسائل را بدون تاخیر حل و فصل کند. ما باید راه‌حل‌های مشترک برای مشکلات پیدا کنیم. مشکلاتی که اگر ما به روشی مبتنی بر همکاری آنها را حل نکنیم، قرار نیست کنار گذاشته شوند.
 مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی از سه سال پیش ادعاهایی را درباره آنچه فعالیت‌های هسته‌ای اعلام نشده در مکان‌هایی در ایران خواند، مطرح کرده است. این ادعا نخستین بار از سوی نخست‌وزیر وقت رژیم صهیونیستی مطرح شد و پس از آن توسط رسانه‌ها و مذاکره‌کنندگان غربی دامن زده شد.
 جمهوری اسلامی ایران ضمن رد ادعاهای مطرح شده همواره تاکید کرده است که تعهدات کشورها در حوزه پادمان نامحدود نیست.
 ادامه فرافکنی‌های واشنگتن درباره مذاکرات هسته‌ای
از سوی دیگر ند پرایس، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا نیز طی سخنانی در یک نشست مطبوعاتی در ادامه فرافکنی‌های واشنگتن در قبال مذاکرات با بیان اینکه مذاکرات هسته‌ای در موقعیت درستی قرار ندارد مدعی شد: ما شاهد تصمیم‌گیری از سوی دولت ایران نبوده‌ایم، تصمیمی که در صورت متعهد شدن به بازگشتی دوجانبه به برجام[توافق هسته‌ای] باید اتخاذ کند.
سخنگوی‌ وزارت امور خارجه آمریکا با وجود تاکید مقامات ایرانی بر این که تولید و به کارگیری تسلیحات اتمی جایی در دکترین دفاعی ایران ندارد، ادعاهایی علیه ایران مطرح کرد و گفت: اما واقعیت این است، هر چالشی که در قبال دولت ایران با آن مواجه می‌شویم، در صورتی که یک سلاح اتمی در اختیار داشته باشد، دشوارتر و به نوعی حل‌نشدنی‌تر خواهد شد.

 

تاریخ خبر: ۱٤۰۱/۰۷/۰۶، ۱۱:٤۹:۳۷       بازدیدها: 99