آیتالله رئیسی در پاسخ به تماس تلفنی سلطان عمان: محاسبات آمریکا در حمایت و تشدید آشوبها در ایران غلط بود ۱۴۰۱/۰۷/۲۵
آیتالله رئیسی در پاسخ به تماس تلفنی سلطان عمان:
محاسبات آمریکا در حمایت و تشدید آشوبها در ایران غلط بود
۱۴۰۱/۰۷/۲۵
آیتالله سید ابراهیم رئیسی ظهر دیروز دوشنبه در پاسخ به تماس تلفنی «هیثم بنطارق آلسعید» سلطان عمان با بیان اینکه شاهد بالاترین سطح از اعتماد و مشارکت دو کشور در عرصه سیاسی هستیم، روابط تهران و مسقط را در عرصههای مختلف رو به رشد ارزیابی کرد.
رئیسجمهور با اشاره به عزم مصمم جمهوری اسلامی ایران برای تنوع و عمق بخشیدن به روابط خود با عمان، اظهار امیدواری کرد، روند تعاملات و تبادلات ایران و عمان، همانند یکسال گذشته رو به رشد باشد.
رئیسی همچنین در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به محاسبه غلط آمریکا در حمایت و تشدید آشوبها، اظهار داشت: آمریکا به غلط تصور میکرد تحریمهای آنها ملت ایران را متوقف خواهد کرد اما وقتی دیدند ملت ایران در برابر تحریمها نه تنها متوقف نشد، بلکه به رشد و پیشرفت خود ادامه داد، به فتنهانگیزی علیه جمهوری اسلامی ایران روی آوردند.
رئیسجمهور همچنین تاکید کرد: ملت ایران در مقابل اقدامات خصمانه آمریکا منفعل نخواهد بود و ابتکار عمل را در دست دارد.
«هیثم بنطارق آلسعید» سلطان عمان نیز در این گفتوگوی تلفنی با بیان اینکه شخصا اجرای توافقات حاصلشده میان دو کشور را پیگیری میکند، تصریح کرد: روابط دوجانبه همانطور که توافق شده، در حال پیشرفت است و هر دو ملت از آن منتفع میشوند.
تربیت نیروهای کارآمد، صالح و دارای مهارت مأموریت مهم وزارت آموزش و پرورش
رئیسجمهور همچنین صبح دیروز در ادامه فرآیند «نظارت ستادی بر دستگاههای اجرایی» به وزارت آموزش و پرورش رفت و در جمع مدیران این وزارتخانه، ضمن استماع گزارش عملکرد یکساله این مجموعه، رهنمودها و پیشنهادات مهمی برای ارتقای کیفی و کمی عملکرد این وزارتخانه ارائه کرد.
رئیسجمهور «انسانسازی و تربیت نیروهای کارآمد، صالح و دارای مهارت» را ماموریت مهم وزارت آموزش و پرورش عنوان کرد و گفت: پرورش انسانهای صالح از خانه آغاز و در مدرسه قوام مییابد؛ اگر فرزندان ما در خانه و مدرسه عدالتخواه تربیت شوند، بعدها خود بهعنوان شهروندان اجتماع، اولین مجری عدالت خواهند بود.
رئیسی در ادامه با اشاره به تاکیدات رهبر معظم انقلاب مبنی بر «ضرورت اجرای دقیق و کامل سند تحول بنیادین آموزش و پرورش»، زمانبندی دقیق، کارشناسی و قابل نظارت برای اجرای مطلوب سند «تحول بنیادین آموزش و پرورش» تاکید کرد.
رئیسجمهور در ادامه ارتقای کیفیت آموزشی، مردمیسازی، عدالتمحوری و خانوادهمحوری را از ویژگیهای مهم سند تحول بنیادین آموزش و پرورش عنوان و بر ضرورت اجرای آن به شکل مدرسهمحور تاکید کرد.
رئیسی در بخش دیگری از سخنانش، «توسعه و ارتقای آموزش و تعلیم و تربیت» را از شاخصههای مهم پیشرفت در جهان دانست و با مهم دانستن آمایش سرزمینی در تامین نیازهای نظام تعلیم و تربیت تصریح کرد: در این راستا فعالسازی هنرستانها و ایجاد مهارت ارتباط آنها با بخش صنعت و کشاورزی بسیار موثر است.
رئیسجمهور، ارائه «آموزشهای مهارتی» در نظام تعلیم و تربیت را بسیار ضروری و مهم دانست و خاطرنشان کرد: بخشی از دلایل عدم استفاده مناسب از ظرفیتها و منابع طبیعی موجود در کشور از جمله در بخش معدن و کشاورزی بهدلیل عدم مهارت و دانش بهروز است و اگر بخش آموزشی در کنار صنعت، معدن و کشاورزی قرار گیرد یکی از آثار آن رفع مشکلات این حوزهها و نیز معضل بیکاری در کشور خواهد بود.
وی همچنین با اشاره به اهمیت نقش «دانشگاه فرهنگیان» در امر تربیت معلم، بر ضرورت جذب اساتید و دانشجویان نخبه با خمیرمایه و زمینه معلمی در این مجموعه تاکید کرد.
آیتالله رئیسی در ادامه با طرح پیشنهاد استفاده از امکانات و فضاهای آموزشی بلااستفاده بهویژه در دانشگاه علمی- کاربردی و سازمانهای غیرآموزشی در دانشگاه فرهنگیان از ضرورت توجه به احداث خوابگاه برای دانشجویان متأهل تربیت معلم گفت و تصریح کرد: تمهید این امکانات برای دانشجویان، نه هزینه که یک سرمایهگذاری بلندمدت و مفید است.
راهاندازی مراکز مشاوره تربیتی برای دانشآموزان با استفاده از ظرفیت بازنشستگان، توسعه و تقویت کانونهای پرورش فکری کودکان و نوجوان و همچنین پیشنهاد تاسیس مدارس مردمی با کمک نوآوران تعلیم و تربیت و مشارکت مردم و خیرین دیگر پیشنهادات رئیسجمهور در جمع مدیران ارشد آموزش و پرورش بود.
رئیسی هدف مدارس مردمی را کاهش تصدیگری دولت و اکتفا کردن آن به نقش حمایتی و هدایتگری در آموزش و پرورش دانست و گفت: در این الگو، میشود مسئولیتهای مهم را به مردم بهخصوص خانوادهها واگذار کرد.
راهاندازی اردوهای «راهیان پیشرفت» از مهمترین پیشنهادات رئیسجمهور به مجموعه آموزش و پرورش بود. آیتالله رئیسی با اشاره به تاثیرات مثبت اردوهای راهیان نور، هدف از اردوی راهیان پیشرفت را ایجاد نشاط در دانشآموزان و مشاهده پیشرفتها و دستاوردهای کشور از جمله در پارکهای علم و فناوری دانست و گفت: محیطهای علمی و پژوهشی و دانشگاهی از جمله مکانهای بسیار جذاب و دیدنی برای دانشآموزان است و نشان دادن پیشرفتها، دستاوردها و افتخارات کشور به نسل نوجوان و جوان خنثیکننده اخبار منفی و القائات نادرست رسانههای خارجی به نسل امروز است.
رئیسجمهور در ادامه با پیشنهاد تشکیل کمیتهای مشترک میان سازمان برنامه و بودجه و وزارت آموزش و پرورش برای بررسی راهکارهای ارائه بهینه سرانه آموزشی، اظهار داشت: وزارت آموزش و پرورش ارتقای بهرهوری در نظام آموزشی کشور را به شکل ویژه مورد توجه قرار دهد چرا که قطعاً افزایش بهرهوری در این وزارتخانه در ارتقای کیفی آموزش و تربیت دانشآموزان تاثیر خواهد داشت.
آیتالله رئیسی در ادامه دانشآموزان را سرمایه و فرصتی عظیم برای آینده کشور توصیف و خطاب به مسئولان وزارت آموزش و پرورش تصریح کرد: دانشآموزان ما در کنار شور و نشاط جوانانه دارای روحیه پرسشگری هستند و ممکن است درباره موضوعات مختلف گرههای ذهنی برایشان ایجاد شود که اینجا نقش آموزش و پرورش و بهویژه معلمان و مدیران برای باز کردن این گرههای ذهنی و پاسخدهی به شبهات آنان بسیار مهم است.
رئیسجمهور خاطرنشان کرد: دشمن قطعا بهدنبال هویتزدایی و تهدید باورها و اعتقادات نوجوانان و جوانان ما است، لذا وزارت آموزش و پرورش وظیفه دارد با ایجاد محیطهای آموزشی زنده و بانشاط و تقویت ارتباط با والدین و خانواده دانشآموزان برای مقابله با این توطئهها نقشآفرینی موثر داشته باشد.
رئیسی حراست از نسل امروز و نوجوانان و جوانان کشور را مسئولیت خطیر و راهبردی وزارت آموزش و پرورش دانست و گفت: مسئولان این وزارتخانه با همکاری والدین و خانوادهها اجازه نخواهند داد که دشمن از ظرف مراکز آموزشی ما در راستای اهداف خود استفاده کند بلکه مراکز آموزشی، آیندهای روشن و امیدآفرین را برای نسل نوجوان و جوان رقم خواهد زد.
رئیسجمهور در پایان به اجرای طرح رتبهبندی معلمان در دولت سیزدهم پس از ۱۱ سال اشاره کرد و گفت: برای دولت مردمی اساس کار در اجرای این طرح، ارتقای جایگاه معلمان و افزایش کیفی آموزش در نظام تعلیم و تربیت و ایجاد سرمایه اجتماعی برای کشور بوده است.
تاریخ خبر: ۱٤۰۱/۰۷/۲۶، ۱۹:٤۰:۵۹ بازدیدها: 105