رئیسجمهور در دیدار اعضای کمیسیون کشاورزی مجلس مطرح کرد: «اصلاح الگوی کشت» و «کشاورزی قراردادی» دو طرح مهم دولت برای ارتقای جایگاه کشاورزی ۱۴۰۱/۰۸/۰۹
رئیسجمهور در دیدار اعضای کمیسیون کشاورزی مجلس مطرح کرد:
«اصلاح الگوی کشت» و «کشاورزی قراردادی»
دو طرح مهم دولت برای ارتقای جایگاه کشاورزی
۱۴۰۱/۰۸/۰۹
آیتالله دکتر سیدابراهیم رئیسی صبح دوشنبه در دیدار اعضای کمیسیون «کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیطزیست» مجلس شورای اسلامی، با اشاره به اهمیت و جایگاه کشاورزی در توسعه و پیشرفت کشور و نیز تامین استقلال و امنیت غذایی، امکانات موجود در کشور از جمله اراضی حاصلخیز گسترده و حتی آب مورد نیاز بخش کشاورزی را مناسب ارزیابی کرد و گفت: با وجود کاهش نزولات آسمانی، با مدیریت صحیح منابع موجود میتوان به توسعه بیشتر بخش کشاورزی دست یافت.
رئیسجمهور اصلاح الگوی کشت را از جمله برنامههای دولت برای بهرهبرداری بهتر از منابع موجود دانست و بر همکاری دولت و مجلس برای اجرای کامل این طرح تاکید کرد.
وی توجه به اقتصاد روستا و بهصرفه شدن آن را برای توسعه روستایی و افزایش تولید محصولات کشاورزی و کالاهای اساسی ضروری دانست و افزود: دولت مردمی برای تحقق این مهم، اجرای طرح کشاورزی قراردادی را آغاز کرده است که میتواند با ارتقای شاخصهای پیشبینیپذیری و اطمینانبخشی برای کشاورزان، به رونق اقتصاد کشاورزی بیانجامد.
دکتر رئیسی بر اهمیت سرمایهگذاری و نظارت بر بخشهای مختلف از تولید، تامین تا توزیع و مصرف محصولات کشاورزی تاکید کرد و اظهار داشت: پرداخت خسارت به کشاورزان در برابر خسارتهای ناشی از بلایای طبیعی، ارتقای عملکرد بیمههای محصولات کشاورزی، لایروبی و ارتقای بهرهوری قنوات، احداث سدها و آببندها و ارائه تسهیلات به کشاورزان برای تامین تجهیزات، از اقدامات حمایتی مهمی است که دولت مردمی به اجرای آنها توجه ویژه دارد.
ارتقای بهرهوری در کشاورزی با همکاری موثر بخشهای علمپایه دنبال خواهد شد
رئیسجمهور با بیان اینکه بنا به آمارها بیش از ۱۲ هزار عضو هیئت علمی در دانشگاهها و مراکز علمی و پژوهشی کشاورزی داریم که سرمایه بزرگی برای کشور و کشاورزی کشور هستند، خاطرنشان کرد: ارتقای بهرهوری در کشور حلقه مفقوده بوده، لذا دولت مردمی با جدیت بهدنبال برقراری پیوند و همکاری موثر علمپایه میان بخشهای مختلف تولیدی با بخشهای مرتبط دانشگاهی است.
ارتقای جایگاه کشاورزی در لایحه بودجه و برنامه ۵ ساله هفتم لحاظ خواهد شد
وی با اشاره به اینکه دولت در تدوین بودجه سال ۱۴۰۲ و نیز برنامه ۵ ساله هفتم، به ارتقای جایگاه کشاورزی بهعنوان یک اولویت نگاه میکند، به نمایندگان مجلس نیز توصیه کرد که همین نگاه را در بررسی و تصویب این دو لایحه دنبال کنند.
دکتر رئیسی افزایش صادرات محصولات کشاورزی با تسهیل شرایط و نیز کمک به بازاریابی، تلاش برای رفع مشکلات در زمینه تامین نهادههای دامی بهویژه برای دامداران کوچک و عشایر، امهال و ایجاد شرایط پذیرش درخواست استمهال تسهیلات کشاورزی برای کشاورزان آسیبدیده از بلایای طبیعی، کمک به رفع مشکلات و رونق یافتن شیلات و آبزیپروری و احیای بخش حمایت از کشت پنبه و دانههای روغنی را از دیگر برنامههای دولت برای ایجاد رونق و ارتقای جایگاه کشاورزی در اقتصاد کشور عنوان کرد.
در این جلسه دکتر سیدجواد ساداتینژاد وزیر جهاد کشاورزی نیز در سخنانی با ارائه آمارهایی از بهبود و ارتقای تولید، خرید تضمینی و تامین کالاهای اساسی، صادرات محصولات زراعی و باغی، توسعه مکانیزاسیون کشاورزی، کشت دیم، ظرفیتهای سردخانهای، افزایش تعداد باغات مادر برای ارائه نهال مطمئن با باغداران، اجرای طرح توزیع هوشمند کالاهای اساسی، شیلات و آبزیپروری، صدور سند برای اراضی زراعی و نیز ذخایر کالاهای اساسی و نهادههای دامی اظهار داشت: در طول یکسال گذشته به مرور شاهد کاهش درخواست و صدور مجوزهای واردات کالاهای کشاورزی بودهایم که گواه افزایش تولید این محصولات در داخل کشور است.
دکتر ساداتینژاد افزایش مجموع تولید غلات را از ۱۷,۹ به ۲۰.۳ میلیون تن، برنج را از ۱.۸ به ۲.۳ میلیون تن، جو را از ۱.۶ به ۲.۳۵ میلیون تن، ذرت علوفهای را از 1.4 به ۱.۵ میلیون تن و محصولات باغی را از ۲۴.۲ به ۲۵.۷ میلیون تن ذکر کرد و اظهار داشت: در سال اول فعالیت دولت مردمی، همچنین خرید تضمینی محصولات کشاورزی ۵۵ درصد، ظرفیت تولید محصولات صنایع تکمیلی ۲۰ درصد، صدور اسناد اراضی کشاورزی ۷۰۰ درصد رشد داشته و ارزش صادرات محصولات آبزیپروری از ۵۵۵ میلیون دلار به ۷۰۰ میلیون دلار رسیده که این آمار باعث شده مجموع رشد ارزش افزوده تولیدات بخش کشاورزی که در ابتدای دولت منفی ۵.۴ درصد بود، در بهار امسال با رشد ۴.۳ درصدی به منفی ۰.۸ درصد برسد و قطعا با انتشار آمار تابستان امسال شاهد مثبت شدن این عدد خواهیم بود.
وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به آغاز اجرای طرح اصلاح الگوی کشت تاکید کرد که اجرای موفق این طرح نیاز به همکاری همه اجزای دولت و نیز حمایت مجلس شورای اسلامی و دیگر ارکان نظام دارد و گفت: دولت مردمی اجرای طرح کشاورزی قراردادی را بهعنوان مهمترین، موثرترین و بهترین راه حمایت از کشاورز و رونق و توسعه کشاورزی آغاز کرده و ادامه خواهد داد.
همچنین اعضای کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیطزیست مجلس شورای اسلامی نیز در این جلسه، لزوم جلوگیری از خرد شدن بیش از حد اراضی کشاورزی، لزوم حمایت جدیتر شبکه بانکی از کشاورزان و دامداران، اجرای سریعتر طرح اصلاح الگوی کشت متناسب با اقلیم، جلوگیری از تغییر کاربری اراضی زراعی، توجه به توسعه شیلات و آبزیپروری بهویژه در سواحل جنوبی کشور، توسعه صنایع تکمیلی، ارائه تسهیلات برای خرید تجهیزات کشاورزی و توجه بیشتر به ارتقای اثربخشی بیمه محصولات کشاورزی و نیز حمایت از کشاورزان آسیبدیده از بلایای طبیعی را بهعنوان مهمترین دغدغهها و درخواستهای خود مطرح کردند.
گفتوگوی تلفنی آیتالله رئیسی با خانواده شهید آرمان علیوردی امنیت و آرامش کشور ثمره خون دهها و صدها شهید همچون شهید علیوردی است
خبر دیگر اینکه، آیتالله دکتر سیدابراهیم رئیسی، در گفتوگوی تلفنی با خانواده شهید آرمان علیوردی ضمن عرض تسلیت به خانواده شهید، از رشادت و بصیرت آن شهید بزرگوار تمجید کرد و گفت: شهادت این جوان برومند، نماد ازجانگذشتگی برای صیانت از امنیت و آرامش کشور است و مردم قدر چنین مجاهدتی را میدانند.
به هیچ عنوان اجازه نخواهیم داد طراحی دشمن برای خدشهدار کردن امنیت عملی شود
رئیسجمهور امنیت و آرامش کشور را ثمره خون دهها و صدها شهید همچون شهید علیوردی دانست و افزود: امنیت خط قرمز دولت و ملت جمهوری اسلامی ایران است و به هیچ عنوان اجازه نخواهیم داد، طراحی دشمن برای خدشهدار کردن این سرمایه ملی و ارزشمند عملی شود.
دکتر رئیسی حضور غیرتمندانه شهید علیوردی و امثال او در صحنه دفاع از امنیت را الهامبخش و روشنگر خواند و گفت: خون این شهید بزرگوار و سایر شهدای مدافع امنیت، با آشکار کردن ماهیت واقعی بدخواهان کشور، رشد بصیرت و آگاهی بیشتر مردم را در پی خواهد داشت.
شهید مدافع امنیت آرمان علیوردی، در پی اغتشاشات اخیر در تهران به شهادت رسید.
تشدید نظارت بانک مرکزی بر خلق نقدینگی توسط بانکها
در جلسه ستاد هماهنگی اقتصادی دولت نیز که به ریاست آیتالله دکتر سیدابراهیم رئیسی برگزار شد، بانک مرکزی گزارشی از اجرای مصوبات این ستاد در زمینه کنترل تورم ارائه کرد و براساس تصمیم اعضای ستاد هماهنگی اقتصادی دولت مقرر شد بانک مرکزی اقدامات نظارتی خود را برای کنترل خلق نقدینگی توسط بانکها با جدیت و دقت بیشتر پیگیری کند.
همچنین براساس تصمیم ستاد هماهنگی اقتصادی دولت کارگروهی متشکل از نمایندگان معاون اول رئیسجمهور، وزارت امور اقتصادی و دارایی، سازمان برنامه و بودجه و بانک مرکزی موظف شد ضمن رصد تصمیمات تورمزای دستگاههای اجرایی، از هرگونه تصمیمی که منجر به افزایش نرخ تورم شود، جلوگیری کند.
تسریع تامین سرمایه در گردش برای تامین نهادههای دامی از سوی شبکه بانکی
اعضای ستاد هماهنگی اقتصادی دولت پس از بررسی کلیات بسته حمایتی از دامداران روستایی و عشایری مقرر کردند جزئیات این بسته در جلسه بعدی ستاد مورد بررسی و تصویب قرار گیرد تا براساس آن شبکه بانکی کشور، سرمایه در گردش لازم برای تامین نهادههای دامی را با سرعت بیشتری تامین کند.
دکتر رئیسی دو قانون مصوب مجلس را برای اجرا ابلاغ کرد
آیتالله رئیسی در اجرای اصل ۱۲۳ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، «قانون نحوه انتصاب اشخاص در مشاغل حساس» را که در جلسه علنی روز یکشنبه دهم مهرماه ۱۴۰۱ مجلس شورای اسلامی تصویب و در تاریخ ۲۰ مهر ۱۴۰۱ به تایید شورای نگهبان رسیده است، برای اجرا به قوه قضائیه، وزارت اطلاعات، سازمان اداری و استخدامی کشور و وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح ابلاغ کرد.
رئیسجمهور همچنین «قانون مدیریت دادهها و اطلاعات ملی» را که در جلسه علنی روز چهارشنبه سیام شهریورماه ۱۴۰۱ مجلس شورای اسلامی تصویب و در تاریخ ۲۰ مهر ۱۴۰۱ به تایید شورای نگهبان رسیده است، برای اجرا به «وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات» و «شورای عالی فضای مجازی» ابلاغ کرد.
تاریخ خبر: ۱٤۰۱/۰۸/۱۰، ۲۲:۳۳:۳۱ بازدیدها: 102