به وب سایت مجمع هم اندیشی توسعه استان زنجان خوش آمدید
 
منوی اصلی
آب و هوا
وضعیت آب و هوای زنجان
آمار بازدیدها
بازدید امروز: 8,926
بازدید دیروز: 8,097
بازدید هفته: 17,023
بازدید ماه: 156,195
بازدید کل: 25,143,101
افراد آنلاین: 109
اوقات شرعی

اوقات شرعی به وقت زنجان

اذان صبح:
طلوع خورشید:
اذان ظهر:
غروب خورشید:
اذان مغرب:
تقویم و تاریخ
یکشنبه ، ۲۳ دی ۱٤۰۳
Sunday , 12 January 2025
الأحد ، ۱۲ رجب ۱٤٤۶
دی 1403
جپچسدیش
7654321
141312111098
21201918171615
28272625242322
3029
آخرین اخبار
بنیاد هریتیج: آشوب‌های ایران نتیجه‌ای ندارد / رئیس‌جمهور فرانسه: / مذاکره‌کننده ارشد آمریکا: ۱۴۰۱/۱۰/۰۳
بنیاد هریتیج: آشوب‌های ایران نتیجه‌ای ندارد
 ۱۴۰۱/۱۰/۰۳
شاخص آزادی اقتصادی ایران افزایش یافت/ 16 پله صعود در رتبه بندی بنیاد هریتیج
افشای کمپین اطلاعاتی پنهان آمریکا علیه ایران 
بنیاد هریتیج: آشوب‌های ایران نتیجه‌ای ندارد
‌اندیشکده «بنیاد هریتیج» طی مقاله‌ای با اذعان به شکست دیپلماسی هسته‌ای دولت بایدن در برابر ایران، به‌عنوان پلن‌بی‌توصیه کرد بایدن برای تأمین منافع آمریکا، حامی آشوب‌ها در ایران باشد و همزمان با پیشرفت‌های هسته‌ای و منطقه‌ای کشور مقابله کند. نویسندگان این مقاله «جیمز فیلیپس» و «پیتر بروکس» (کارمند سابق سیا) از پژوهشگران ارشد‌اندیشکده هریتیج هستند.
به گزارش فارس، جیمز فیلیپس، کارشناس ارشد امور خاورمیانه در بنیاد هریتیج است. پیتر بروکس کارمند سابق سیا و کارشناس حوزه تسلیحات کشتارجمعی و ضد اشاعه در بنیاد هریتیج است. بروکس به‌دفعات برای ارائه مشورت به کمیته‌های تخصصی کنگره آمریکا دعوت شده و در وزارت خارجه دولت جرج بوش پسر مشغول به کار بوده است.
در ادامه محورهای اصلی گزارش «زمان برای پلن‌ بی ‌فرا رسیده» ارائه شده است:
برجام را احیا نکنیم
ایران را مهار کنیم
فیلیپس و بروکس در گزارش بنیاد هریتیج با هدف حذف برجام تأکید دارند: احیای برجام، امنیت آمریکا و متحدانش را از طریق غنی‌‌سازی، توانمند‌سازی ایران و نائبانش تضعیف می‌کند و آمریکا با حذف فشار حداکثری دولت ترامپ، هزینه‌های ایران برای ادامه پیشرفت هسته‌ای را کاهش داده است. آمریکا و شرکایش باید فشار را بر ایران تشدید و اعلام کنند برجام مرده است. سخت‌تر شدن سیاست‌های آمریکا برای طولانی‌مدت به مهار تهدیدهای چندوجهی (هسته‌ای، منطقه‌ای، بین‌المللی و نیابتی) کمک می‌کند. آمریکا نیاز به استراتژی واقعی‌تر و فعال‌تر برای بازدارندگی، مهار و شکست تهدیدهای ایران دارد.
آشوب‌ها در ایران رهبر ندارد
این دو نویسنده معتقدند: بعید است که شورش کنونی ایران به یک انقلاب موفق تبدیل شود. اتحاد نیروهای کلیدی امنیت داخلی و عدم وحدت سازمانی و رهبری ملی در میان معترضین از دلایلی است که آشوب فعلی منجر به انقلاب نمی‌شود. هر موج مخالفت مدنی می‌تواند یک لایه از مشروعیت حاکمیت ایران را سلب کند. با این‌که کارکنان صنعت نفت به اعتراضات نپیوستند، فوران فزاینده اعتراضات در آینده می‌تواند به پایگاه حامیان جمهوری اسلامی آسیب بزند. اگر دولت رئیسی از این دور از اعتراضات عبور کند، بازهم در آینده با دیگر اعتراضات رو‌به‌رو خواهد شد.
اهداف کمپین اطلاعاتی پنهان و آشکار علیه ایران
هریتیج در گزارش خود تأکید دارد: دولت آمریکا برای حمایت از معترضین در ایران باید مانع دسترسی ایران به دارایی‌های خود و رفع تحریم‌های ایران شود. آمریکا باید با ایجاد کمپین اطلاعاتی پنهان و آشکار، اولویت نادرست حاکمان و سیاست خارجی تهاجمی ایران را عامل تحریم‌های بین‌المللی و مشکلات اقتصادی معترضین معرفی کند. معرفی سرمایه‌گذاری منطقه‌ای ایران به‌عنوان انحراف از حکومت‌داری از دیگر اهداف این کمپین باشد. اعطای مجوز برای صدور فناوری مناسب برای کمک به دسترسی به شبکه‌های اجتماعی در ایران و کمک به افزایش هزینه‌های بلندمدت داخلی و تقویت خطرات سیاسی منجر به تغییر رژیم نخواهد شد اما احتمال وقوع آن را بالا خواهد برد.
اروپا مکانیسم ماشه علیه ایران را فعال کند
این گزارش علاوه‌بر متهم کردن ایران به نقض برجام، به نقل از موسسه «علم و امنیت بین‌الملل» یا «ISIS» مدعی است «زمان‌گریز هسته‌ای» ایران اکنون عملاً «صفر» است. گزارش تأکید دارد اگرچه ایالات‌متحده دیگر عضو برجام محسوب نمی‌شود، اما فرانسه، آلمان و بریتانیا همچنان در این توافق مشارکت دارند و می‌توانند تحریم‌های چندجانبه سازمان ملل علیه ایران بر اساس این توافق را مجدداً به‌صورت خودکار اعمال کنند. با استناد به گزینه مکانیسم ماشه، متحدان اروپایی، تهران را مجبور خواهند کرد تا بهای بیشتری را برای نقض تعهدات منع اشاعه طبق توافق پادمان هسته‌ای و همچنین برجام بپردازد.
ایجاد سیستم دفاع هوایی یکپارچه علیه ایران
نویسندگان بنیاد هریتیج معتقدند: همکاری آمریکا با متحدان و شرکا برای ایجاد یک موازنه قدرت نظامی منطقه‌ای بسیار مطلوب، به‌ویژه در دفاع هوایی و موشکی از ضروریات است. ایران از مواضع خود عقب نمی‌نشیند مگر تهدیدی نسبت به قدرت ایران صورت بگیرد و با ایران قاطعانه مقابله کند. اگر دولت بایدن می‌خواهد از منافع ملی آمریکا در برابر تهدیدات ایران محافظت کند، باید به‌جای انگیزه دادن به اقدامات ایران، بیشتر بر روی بی‌انگیزه کردن تمرکز کند. تهران، معنای قدرت را درک می‌کند. دولت باید پنتاگون را ملزم به تقویت امنیت متحدان و شرکای منطقه‌ای آمریکا ازجمله بحرین، اسرائیل، عربستان و امارات کند. فروش تسلیحات یکی از راه‌های دفاع در برابر موشک‌های بالستیک و کروز ایران است و سیستم دفاع یکپارچه هوایی، امنیت نیروهای آمریکا در منطقه را افزایش می‌دهد. گسترش پیمان آبراهام در دستور کار قرار بگیرد. گسترش چنین چارچوب دیپلماتیکی موجب افزایش مشارکت امنیتی و منطقه‌ای اسرائیل با اعراب خواهد شد و نتیجه آن بازدارندگی و حتی شکست نائبان ایران خواهد شد.
۵ برنامه صهیونیست‌ها  برای ادامه آشوب‌ها در ایران
گفتنی است هفته‌نامه آمریکایی نیوزویک هفته گذشته در گزارش اخیر خود با اشاره به اظهارات دو نفر از کارشناسان «بنیاد دفاع از دموکراسی» به نام‌های «ژنرال جیکوب ناگل»، مشاور امنیت ملی نتانیاهو و «مارک دوبوویتز» متخصص حوزه تحریم‌های ایران درباره نقش رژیم صهیونیستی در آشوب‌های اخیر ایران، نوشت: این دو کارشناس گفته‌اند اسرائیل باید ابتکار عمل را در دست بگیرد و از اعتراضات اخیر ایران به‌عنوان بزرگ‌ترین فرصت خود، نهایت استفاده را ببرد. «سرویس اطلاعاتی اسرائیل»، باید نوک پیکان حمله قرار گیرد و از قدرت خود برای «تضعیف شدید ایران» استفاده کند و در صورت خوش‌شانسی، به سمت فروپاشی [ایران] پیش رود.
این گزارش تأکید کرده بود که «به‌جز سرویس اطلاعاتی اسرائیل، هیچ نهاد امنیتی دیگر، توانایی حمایت از اعتراضات ایران را ندارد.» این دو کارشناس FDD، توصیه‌های دیگری ازجمله 1. عملیات نفوذ برای بحران ارزی، 2. ضربه به صنایع کلیدی، ۳. افشای اطلاعات نیروهای امنیتی و فضا‌سازی رسانه‌ای، ۴. آموزش سازماندهی گروه‌های آشوب و ۵. تمرکز بر برنامه هسته‌ای ایران، علاوه‌بر تمرکز بر آشوب‌ها را برای رژیم صهیونیستی مطرح کرده بودند.
 
رئیس‌جمهور فرانسه: 

مشکلات غرب آسیا تنها با گفت‌وگو در چارچوبی با حضور ایران قابل حل است

ببینید | سیلی خوردن «امانوئل مکرون» رئیس جمهور فرانسه در ملا عام - خبرآنلاین

«امانوئل ماکرون» رئیس‌جمهور فرانسه از لبنانی‌ها خواست تا سران سیاسی این کشور را که در مسیر اصلاحات حیاتی برای نجات اقتصاد این کشور ایستاده‌اند، تغییر دهند.
وی که این سخنان را در مسیر برگشت به فرانسه پس از نشست منطقه‌ای درباره عراق در اردن مطرح می‌کرد، گفت: «کنفرانسی با چارچوب مشابه را طی هفته‌های آتی برای لبنان سازمان‌دهی خواهیم کرد.»
رئیس‌جمهور فرانسه گفت: «اطمینان دارم مشکلات در خاورمیانه تنها در صورتی قابل حل است که ما بتوانیم چارچوبی برای رایزنی پیدا کنیم که ایران را با توجه به نفوذش در منطقه شامل شود.»
ماکرون اضافه کرد: «مشکلات با لبنان این است که ما باید مشکلات مردم را حل کرده و از کسانی که نمی‌توانند این کار را انجام دهند خلاص شویم.»
وی پیشتر نیز در مصاحبه با روزنامه النهار لبنان تاکید کرده بود که لبنان باید رهبری خود را تغییر دهد.
 

مذاکره‌کننده ارشد آمریکا: برجام نمرده است

مذاکره‌کننده ارشد آمریکا: برجام نمرده است

رابرت مالی در این مصاحبه با رادیو آزاد اروپا در پاسخ به این سؤال که آیا برجام مرده است، گفت: «وظیفه من نوشتن آگهی ترحیم نیست وظیفه من محافظت از منافع ایالات‌متحده و تقویت آن است.»
وی مدعی شد ایران و همه طرف‌های دیگر در ماه سپتامبر «فرصتی طلایی» برای رسیدن به توافق داشتند.
او مدعی شد مذاکرات در ماه سپتامبر به جایی رسید که «ما برای یک یا دو روز تصور کردیم ایران راضی شده است». رابرت مالی مدعی شده ایران سپس در دقایق آخر مطالبات جدید مطرح کرد.
به گزارش فارس، رابرت مالی اضافه کرد: «آنها کسانی هستند که فرصت بازگشت سریع و فوری به برجام را از دست دادند. از آن زمان به بعد، اتفاقاتی رخ داده است. اما هیچ اتفاقی نیفتاده که بتواند بدگمانی عمیق ما درباره آماده بودن ایران برای رسیدن به توافق هسته‌ای را تغییر دهد.»
ادعای رابرت مالی در حالی مطرح شده که چند روز پیش رسانه‌های آمریکا فیلمی از جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا پخش کردند که او در آن می‌گوید که برجام مرده اما واشنگتن قصد ندارد آن را اعلام کند.
تحلیلگران می‌گویند برخی عوامل مانند فشارهای رژیم صهیونیستی، اختلافات با کنگره و مشکلات داخلی در آمریکا دلیل بی‌میلی دولت بایدن برای بازگشت به برجام در ماه‌های گذشته بوده است.
بایدن در شرایطی سال ۲۰۲۱ بر سر کار آمد که سیاست فشار حداکثری علیه ایران در دستیابی به اهدافش ناکام مانده بود. این سیاست علاوه‌بر ناکامی در شکل دادن به یک توافق هسته‌ای جدید، باعث ایجاد تفرقه در روابط میان کشورهای دو سوی آتلانتیک، به خطر افتادن اثربخشی نظام تحریم‌ها به‌عنوان یکی از ابزارهای اصلی سیاست خارجی آمریکا و مهم‌تر از همه تقویت جریان استکبارستیز در ایران شد.
جمهوری اسلامی ایران راستی‌آزمایی رفع تحریم‌ها، اخذ تضمین درخصوص ماندگاری برجام و رفع ادعاهای پادمانی آژانس اتمی را اصلی‌‌ترین مطالبه خود در مذاکرات رفع تحریم‌ها قرار داده و تأکید کرده که تنها بازگشت به قرارداد دوجانبه‌ای که در ازای برخی محدودیت‌ها نفع ملموس اقتصادی برای ملت ایران به همراه داشته باشد را منطقی می‌داند و آن را  می‌پذیرد.


 

 

تاریخ خبر: ۱٤۰۱/۱۰/۰٤، ۱۸:٤٤:۱۱       بازدیدها: 92