به وب سایت مجمع هم اندیشی توسعه استان زنجان خوش آمدید
 
منوی اصلی
آب و هوا
وضعیت آب و هوای زنجان
آمار بازدیدها
بازدید امروز: 19,485
بازدید دیروز: 8,097
بازدید هفته: 27,582
بازدید ماه: 166,754
بازدید کل: 25,153,653
افراد آنلاین: 93
اوقات شرعی

اوقات شرعی به وقت زنجان

اذان صبح:
طلوع خورشید:
اذان ظهر:
غروب خورشید:
اذان مغرب:
تقویم و تاریخ
یکشنبه ، ۲۳ دی ۱٤۰۳
Sunday , 12 January 2025
الأحد ، ۱۲ رجب ۱٤٤۶
دی 1403
جپچسدیش
7654321
141312111098
21201918171615
28272625242322
3029
آخرین اخبار
رئیس ستاد پزشکیان: افزایش قیمت بنزین را با آرامش جا می‌اندازیم! ۱۴۰۳/۰۴/۱۰
رئیس ستاد پزشکیان: 
 افزایش قیمت بنزین را با آرامش جا می‌اندازیم! 
۱۴۰۳/۰۴/۱۰

‫‌صادق نیک گستر‌ در فارس : "نشست خبری «علی عبدالعلی زاده» رئیس ستاد انتخاباتی  «مسعود پزشکیان» نامزد انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری، عصر شنبه ( ۹  تیر ۱۴۰۳ ) در خبرگزاری جمهوری‬‎

اخیرا رئیس ستاد انتخاباتی پزشکیان از برنامه وی برای گرانی بنزین سخن گفت اما روز گذشته معاون وزیر نفت تأکید کرد که شوک قیمتی بنزین تبعات سنگینی دارد و باید سرمایه اجتماعی و مشکلات مردم در نظر گرفته شود.
به گزارش کیهان، روز نهم تیر بود که علی عبدالعلی‌زاده، رئیس ستاد انتخاباتی مسعود پزشکیان در یک کنفرانس خبری در خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران، از برنامه پزشکیان برای افزایش قیمت بنزین پرده‌ برداشت و گفت: «هر قیمتی که برای بنزین کارشناسی شود، خواهید دید که آنچنان با آرامش و همکاری مردم جا می‌افتد»! این اظهارات که نگرانی‌هایی در جامعه و حتی در بین طرفداران پزشکیان ایجاد کرد با واکنش کارشناسان و مسئولان مواجه شد.
پس از بالا گرفتن انتقادات از پزشکیان، دیروز یکشنبه «جلیل سالاری»، مدیر‌عامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی درباره تغییر قیمت بنزین گفت: اولویت نخست بهینه‌سازی است که اولین نگاه باید تحقق این برنامه باشد. در حوزه قیمت بنزین، سرمایه اجتماعی و مشکلات مردم را هم باید در نظر بگیریم. شوک قیمتی تبعات زیادی دارد، اگر کمک کنیم بهینه‌سازی اتفاق بیفتد عملا مشکل سوخت حل می‌شود.
 جا انداختن قیمت بنزین با آرامش!
«کریم یزدی‌خواه» کارشناس اقتصادی هم در گفت‌وگو با ایسنا، درباره با صحبت‌های رئیس ستاد آقای پزشکیان، تصریح کرد: آقای عبدالعلی‌زاده رئیس ستاد آقای پزشکیان خبر از افزایش قیمت بنزین در دولت آقای پزشکیان داد و گفت که افزایش قیمت بنزین را با آرامش جا می‌اندازیم. هر قیمتی که برای بنزین کارشناسی شود، خواهید دید که آنچنان با آرامش و همکاری مردم جا می‌افتد، بنزین، گازوئیل، برق و.. که هم موجب رضایت مردم شود و هم موجب آبادانی کشور.
وی ادامه داد: این در حالی است که تجربه بسیار بد کشور در آزادسازی بدون قید و شرط بنزین به خصوص برای دهک‌های متوسط و حاشیه‌نشینان کلانشهرهای کشور، آثار بسیار بدی برای خانوار به همراه داشته است.
 اصلاح سازوکار پرداخت یارانه بنزین
یزدی‌خواه افزود: این در حالی است که مسئله بنزین نه از محل قیمت بلکه از محل اصلاح نحوه تخصیص یارانه بنزین باید اصلاح گردد. مسئله اعطای یارانه بنزین به خودروها سبب بی‌عدالتی بزرگی در سطح جامعه شده است و امکان اخذ مبلغ واقعی قیمت بنزین از افرادی که مصرف شخصی بالاتر از الگوی بهینه مصرف دارند؛ را حذف کرده است.  وی با بیان اینکه در وضعیت فعلی امکان ایجاد نظام جدید قیمت‌گذاری برای بنزین به نفع مردم و با ذی‌نفع بودن کامل مردم فراهم نمی‌شود، گفت: ولی در عوض با اصلاح سازوکار پرداخت یارانه بنزین بر مبنای نفر و مبتنی بر طرح‌های توزیع سرانه‌ای یارانه بنزین، امکان تخصیص عادلانه و بهینه بنزین با خروج دولت از قیمت‌گذاری بنزین فراهم خواهد شد.
 سهم ثروتمندان از یارانه بنزین 17و نیم برابر فقراست
این کارشناس اقتصادی با اشاره به لزوم توجه و تمرکز بر اصلاح شیوه توزیع یارانه بنزین به جای اصلاح قیمت و توجه به مصرف صنعت حمل‌ونقل، گفت: در رابطه با صنعت حمل‌ونقل کشور نیز مجزا از سهمیه مصرف شخصی خودروهای فعال در صنعت حمل‌ونقل، برای مصرف سوخت بخش مرتبط با جابه‌جایی مسافران یا کالاها، مبتنی بر پیمایش انجام شده، سهمیه سوخت CNG دریافت خواهند کرد.
 به این ترتیب با وجود عدم توسعه زیرساخت‌های CNG در هشت ساله دولت روحانی و تقویت آن در دولت شهید رئیسی، زمینه‌سازی برای مصرف بیش از ۴۰ میلیون مترمکعب CNG برای کاهش معادل ۴۰ میلیون لیتر بنزین در روز از مصرف خودروهای فعال در صنعت حمل‌ونقل فراهم شده است که به راحتی امکان تخصیص آن پس از حذف سهمیه بنزین مبتنی خودروها و تمرکز بر ایجاد بازار مبادلات سهمیه بنزین افراد فراهم خواهد شد. 
یزدی‌خواه تصریح کرد: این رویکرد بسیار بهتر از رویکرد گران‌سازی غیرمعقول است که باید سریع‌تر صورت بپذیرد. مرکز پژوهش‌های مجلس نیز اخیرا با اشاره به اینکه سهم ثروتمندان از یارانه بنزین 17 و نیم برابر فقراست، پیشنهاد داده بود که به‌منظور برقراری عدالت در بهره‌مندی از یارانه بنزین در جامعه، دولت از ابتدای خردادماه سال ۱۴۰۳ به سرپرست خانوارهای فاقد خودرو به ازای هر عضو خانواده، ماهیانه ۱۵ لیتر بنزین سهمیه‌ای اعطا کند.
تکرار تعیین نرخ ۴۲۰۰ تومانی برای ارز 
وی در پایان اظهار کرد: بنابراین آزادسازی قیمت بنزین به شکل غیرمعقول بدون تغییر در نوع سهیمه بنزین و همچنین توجه بر مصرف خودروهای فعال در صنعت حمل‌ونقل در دولت آقای پزشکیان آثار فاجعه‌باری برای کشور و افزایش تورم در کشور به همراه خواهد داشت و هیچ‌گاه امکان اجرای گران‌سازی بنزین و اخذ تمام عواید آن به نفع دولت با آرامش وجود نخواهد داشت.
یزدی خواه تاکید کرد: صحبت از آزادسازی دوباره آن هم نه در تصمیم رئیس‌جمهور بلکه با تصمیم جمعی از کارشناسان بر سر قیمت، یادآور تکرار تعیین نرخ ۴۲۰۰ تومانی برای ارز دولتی است.
 چالشی که از دولت روحانی شروع شد
برای بررسی چالش بنزین و قیمت آن، باید به چند سال قبل و ماجرای حذف کارت سوخت برگردیم. حذف کارت سوخت یکی از اقدامات جنجالی بیژن زنگنه در دولت دوازدهم بود حال آنکه بزرگان نظام بارها از سیاست سهمیه‌بندی و عرضه بنزین با کارت سوخت تشکر و قدردانی کرده بودند.
اقدام زنگنه، تک نرخی شدن قیمت بنزین و حذف سهمیه‌بندی آن موجب شد تا مصرف بنزین به شدت بالا رود و دولت در واکنش به این موضوع به دنبال راهکاری برای کنترل مصرف بنزین برود.
اتفاقات آبان سال ۹۸ در دوران زنگنه موجب شد تا به امروز هیچ‌گونه تغییری در قیمت بنزین رخ ندهد و دولت سیزدهم نیز با سیاست‌های غیر قیمتی میزان مصرف را کنترل کرد. همان زمان حسن روحانی در تلویزیون حاضر شد و با خنده اعلام کرد من هم روز جمعه متوجه شدم قیمت بنزین افزایش یافته و این خنده رئیس دولت بنزینی بود که بر آتش اعتراضات سال ۹۸ ریخت. گفتنی است، افزایش قیمت بنزین در آبان 98، خصوصا با رفتارهای رئیس دولت دوازدهم مبنی بر ادعای بی‌اطلاع بودن وی و در نظر نگرفتن مشکلات مردم، موجی از نارضایتی را بین عده‌ای از مردم ایجاد کرد و دشمن نیز با سوءاستفاده از این فرصت ایجادشده، تلاش کرد ‌امنیت ملی کشور را در معرض تهدید قرار دهد.
وقوع دوباره یک آبان ۹۸ و اینکه رئیس‌جمهور وقت چون کارشناس موضوع نبود و قیمت‌گذاری را به جمعی از کارشناسان دیگر واگذار کرده بود و خود نیز جمعه صبح مطلع شده بود؛ بیانگر احتمال تکرار بدترین وضعیت حکمرانی و سیاست‌گذاری مسئله بنزین در دولت آقای پزشکیان خواهد بود.
 

 

سانسور آمار فروش نفت با یک «دروغِ ظریف»

‫سانسور آمار فروش نفت با یک «دروغِ ظریف» | پایگاه اطلاع رسانی رجا‬‎

هرچند به‌نظر می‌رسد خاطره کلکسیون دروغ‌پردازی برخی اعضای دولت اعتدال به موضوعات و تبعاً مسئولان اقتصادی محدود باشد اما دروغ‌های هفته قبل ظریف درباره شاخص‌های کلان اقتصادی در دوره پسابرجام، بار دیگر خاطره خلاف‌گویی‌های دولت روحانی را زنده کرد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، مهم‌ترین و اصلی‌ترین شعار مسعود پزشکیان، این است که می‌خواهد دولت راستگویان را سر کار بیاورد اما کسانی را اطراف خود جمع کرده است که در دولت‌های گذشته به‌ویژه دولت یازدهم و دوازدهم بانیان دروغ‌گویی در کشور بودند.  شاید اغراق نباشد که بگوییم، «دروغ‌گویی مسئولان» را همین چهره‌ها از دولت کارگزاران و اصلاحات در سال‌های 69 تا 83 در کشور پایه‌گذاری کردند.
نگاهی به کارنامه دولت یازدهم و دوازدهم نشان می‌دهد عملکرد هشت ساله دولت حسن روحانی خالی از «بی‌صداقتی» و تلاش برای «دادن آدرس دروغ» به جامعه نبوده است و مثال‌های متعددی در این خصوص می‌توان مطرح کرد.
از سالم بودن بنزین پتروشیمی که در همان روزهای نخست دولت اعتدال به ‌دروغ اعلام شد ناسالم است، ماجرای دروغ سه‌هزارنفری بورسیه‌ها، فیش‌های نجومی که حتی با دروغ هم قابل انکار نبود تا ماجرای لغو تحریم‌ها که «تقریباً هیچ» حرف راستی نداشت و آزادسازی قیمت بنزین در آبان 98 و موضوعات کلان اقتصادی مثل کنترل تورم و رکود همه به کلکسیون دروغ‌پردازی دولت اعتدال که امروز دور آقای پزشکیان را گرفته‌اند، تبدیل شد.
تقریباً طیفی گسترده از وزرای دولت‌های یازدهم و دوازدهم در این آشفته‌بازار دروغ سهیم بودند.
 هرچند به‌نظر می‌رسد عمده این گزاره‌های دروغ باید محدود به موضوعات اقتصادی باشد اما بررسی مواضع برخی چهره‌های غیراقتصادی مثل محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه دولت اعتدال نشان می‌دهد برای بررسی این کلکسیون دروغ باید به سال‌های دهه تاریک 90 مراجعه کنیم.
نمودارهای ناقص ظریف یادآور بانیان دولت دروغ
اواخر خرداد ماه امسال بود که پزشکیان، به‌همراه محمدجواد ظریف از سه نمودار اقتصادی برای توجیه وضعیت شاخص‌های اقتصادی در دوره برجام و چالش‌های به‌وجودآمده بعد آن استفاده کردند که حواشی‌ای را در فضای مجازی و افکار عمومی به ‌همراه داشت.
اولین نکته‌ای که در نمودارهای وزیر امور خارجه دولت یازدهم و دوازدهم نهفته بود، حذف آمار سال‌های 1400 به بعد بود.
 به‌عنوان مثال در نموداری که محمدجواد ظریف درخصوص فروش نفت نشان داد، میزان فروش نفت از سال‌های 2006 تا سال 2020 وجود داشت. این در حالی است که طبق آمار رسمی در سال‌های 2020 (1400) به بعد و در دولت سیزدهم میزان فروش نفت چه از لحاظ وزنی و چه از لحاظ ارزی رکوردهای کم‌نظیری را از خود ثبت کرد که به‌نظر می‌رسد تعمداً از آوردن این آمارها در نمودار خودداری شده است.
لازم به ذکر است در شرایطی در سه سال اخیر، فروش نفت ایران افزایش بسیار چشمگیری داشته است که به‌اعتقاد برخی از صاحب‌نظران فروش نفت در این دوره حتی از سال‌های برجامی نیز فراتر رفته است.
 این در حالی است که به‌گفته خود ظریف از حجم تحریم‌ها در سال‌های اخیر نه‌تنها کاسته نشده، بلکه به آن‌ها افزوده نیز شده است.
 سانسور آمارهای رشد اقتصادی دولت سیزدهم 
دیگر نکته‌ای که در نمودارهای مورد استناد محمدجواد ظریف در گفت‌وگوی سیاسی 29 خرداد 1403 وجود داشت، حذف آمارهای رشد اقتصادی سال‌های 1400 به بعد (دولت سیزدهم) بود.
رشد اقتصادی کشور در سال‌های 1400 تا 1402، به‌ترتیب چهار و هفت دهم، سه و هشت دهم و پنج و هفت دهم بوده و این در حالی است که در نمودارهای ارائه‌شده در آن روز توسط ظریف، جای خالی این اعداد کاملاً مشهود بود.
به‌نظر می‌رسد اگر نمودارهای مورد استناد ظریف، نمودارهای کامل‌تری بود، طبیعتاً برداشت‌های دیگری از آن‌ها صورت می‌گرفت که اتفاقاً نشان‌دهنده امکان تحقق رشدهای اقتصادی قابل‌توجه، بدون وجود برجام است. ادعایی که دقیقاً وزیر اسبق امور خارجه سعی در وارونه نشان‌دادن آن داشت.
 افزایش ۳ برابری درآمدهای نفتی در دولت سیزدهم
به گزارش ایرنا، طبق آمار وزارت نفت، تولید نفت ایران از دو میلیون و ۱۰۷ هزار بشکه در سال ۱۴۰۰ به سه‌ میلیون و ۵۷۰ هزار در سال ۱۴۰۳ رسیده و این به معنای افزایش ۶۰ درصدی تولید نفت خام است.
رشد اقتصادی گروه نفت نیز طبق روایت مرکز آمار در سال ۱۴۰۲ به 20 و سه دهم درصد رسید. در حالی که این عدد در سال ۱۳۹۸ برابر با منفی ۳۵ درصد بود.
در حوزه صادرات LPG (گاز مایع) نیز صدور 
سه میلیون و 200 هزار تنی این محصول در سال ۱۳۹۹ به شش میلیون و 500 هزار تن در سال ۱۴۰۲ رسید.
در حوزه ارزش صادراتی نفت‌خام و میعانات گازی نیز دولت سیزدهم توانست درآمد خود را در این حوزه از 9 میلیارد و 800 میلیون دلار به ۳۶ میلیارد دلار افزایش دهد.


 

 

تاریخ خبر: ۱٤۰۳/۰٤/۱۱، ۱۱:۱۱:۳۸       بازدیدها: 166