نظام خْانْواده در اسلام
4 - تقواي الهي در خا نواده
مصدر لغوي ، و ريشه اين كلمه ي معنوي ، كه زيبا ترين و اصيل ترين مفهوم را دارد " وقـي" است.
" وقـي " به معنا ي خود نگهداري ، و پروا پيـشگي ، و حفظ تمام موجوديت خويش در برابر محرّما ت و نواهي الهيه است.
" وقـي " در حقيقت ، روحيه و قدرت و قـوّت و تواني است كه از طريق تمرين ترك گناه ، و رياضت و ضبط نفس در برابر معصيت و لذائذ حرام بدست مي آيد.
تحصيل تقوا عبادت است عبادتي كه به امر حضرت ربّ صورت مي گيرد ، و از جمله برنامه هائي است كه بدون ترديد خو شنودي حضرت حق را بدنبا ل خواهد داشت. عبادت وحركت و عملي كه بوجود آورنده ي تـقـوا نباشد، عبادت نيست. تقوا اساس كرامت ، ريشه شرافت، و كليد خير دنيا و آخرت است.
زن و شوهر با تقوا :
مرد با تقوا ، براي تا مين مخارج خانه ، جز به كسب حلال روي نمي آورد ، و به غير از مال حلا ل ما لي قبول نمكند، مقيـّّد به رعايت حقوق تمام افرادي است كه از طريق كسب و تجارت با او سر و كار دارند و به عبارت ديگر از وجود او در بيرون از خانه به بندگان خدا ضررو زيان نمي رسد، او بخاطر تقواي الهي دور حرام نمي گردد، و گنج عفت نفس و قناعت را از دست نمي دهد.
مرد با تقوا چون از كسب و كار فارغ شود، و به خانه با ز آ يد ، تمام كو فتگي و خستگي خود را كنار درب خانه مي ريزد ، و با نشاط و شادي و خوشدلي و خوشحالي وارد خانه مي شود، به همسرش لبخند محبت مي زند ، و زحمات روزانه او را نسبت به نظافت خانه ، وپخت وپز ، و نگهداري فرزندان خسته نباشيد مي گويد . و وي را ارج مي نهد وبا او و بچه ها با مهرباني و محبت بر خورد ميكند ، و هر يك را در خور شانش احترام مي نمايد.
زن با تقوا از همسرش با تكيه بر اصول الهي اطاعت مي كند، به خواسته هاي بحق او پاسخ مثبت مي دهد ، از عصابنيت و خشم و كبر مي پرهيزد ، با اقوام شوهرش با مهر و محبت و اخلاق اسلامي روبرو مي شود ، بوقت آمدن شوهر از سر كسب و كار، تا درب خانه به اسقبال مي رود ، و به وقت خروج شوهر از خانه وي را بدرقه مي كند ، و ازاو مي خواهد جز حلال خدا ، به خانه نياورد .
زن با تقوا از چشم همچشمي پرهيز دارد ، و شوهرش را به خاطر همرنگ شدن با زندگي اقوام خود ، يا شوهرش در تنگنا قرار نمي دهد و اورا خجالت زده نمي كند.
چنين زن وشوهري مقبول حق ، و منبع خير ، و نمونه بارز انسان الهي هستند ، و در سايه ي آندو خانه اي بوجود مي آيد كه خدا مي خواهد.
آري همه بايد در همه ي امور هواي همديگر را داشته باشيم ، بخصوص شوهر با يد هواي همسر را داشته باشد ، و زن هواي شوهر را ، تا خانه و كاشانه براساس آداب الهي و انساني بر پا شود ، و محصول آن خانه فرزندان با كرامت و رشيدي گردند.