12 - محمد جواد لاریجانی: اغتشاشات اخیر از جنس فتنه 88 بود/9 دی خط دفاعی قوی در مقابل دشمنان است ۱۳۹۶/۱۰/۱۸
محمد جواد لاریجانی:
اغتشاشات اخیر از جنس فتنه 88 بود
9 دی خط دفاعی قوی در مقابل دشمنان است
رئیس پژوهشگاه علوم بنیادی گفت: صدای مردم از حلقوم کسانی که حسینیه و مسجد آتش میزنند و مردم بیگناه را در ماشین و بیرون ماشین میکشند، بیرون نمیآید.
محمد جواد لاریجانی در گفتوگو با تسنیم درباره فتنه اخیر گفت: جنس حوادث اخیر از جنس حوادث فتنه سال 88 است، اگرچه در شعار و برچسب متفاوت است. وی همچنین اظهار داشت: اینکه چرا در آستانه 9 دی این حوادث شروع شد، خودش مسئلهای است که باید به آن توجه کرد. 9 دی روزی بود که به همه فهماند در کشور ما اینکه بخواهند با شورش و قیام برای جایگزینی قانون اقدام کنند، جایی در ذهن مردم و حکومت ندارد. 9 دی تثبیت جمهوریت و مبارزه با دخالت خارجی در امور ایران بود و فتنه 88 هم یک کودتای تمام عیار بود. شروع این اتفاقات در آستانه 9 دی، به ذهن میآورد که شباهتها و این تقارن زمانی نشان دهنده نزدیکی ماهیت دو فتنه است.
دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضائیه خاطرنشان کرد: اینجا نباید بین صدای مردم و رای مردم با آنچه ادعا میشود، خلط کنیم. صدای مردم از حلقوم کسانی که حسینیه و مسجد آتش میزنند و مردم بیگناه را در ماشین و بیرون ماشین میکشند، بیرون نمیآید. این یک نعل وارونه است. بعضی از افراد سیاسی میگویند «صدای مردم را بشنوید». صدای مردم در جمعیتهای 9 دی شنیده میشود. روشهای خوبی برای شنیدن صدای مردم وجود دارد. حل مشکلات اقتصادی کشور خواست مردم است.
لاریجانی گفت: سیاستهای دولت در امر اقتصادی ناموفق بوده و باید این موضوع ریشهیابی شود که چرا ناموفق بوده است. نباید بگوییم یک عده مخالف هستند و نمیگذارند دولت کار کند. دولت قدرتمند است، همه پیچ و مهرهها دست دولت است. چه کسی میتواند جلوی دولت بایستد؟ اما جای آن دعوا اکنون نیست. این فتنه ربطی به آن ندارد. این فتنه درست شبیه فتنه 88 است اما شعار و برچسب و تکنیک آن فرق دارد. وی بیان داشت: آنچه ما در خیابانها شاهد بودیم، هیچ ربطی به مردم ندارد. البته ممکن است بعضی مردم واقعا معترض هم در این قضایای اخیر وجود داشته باشند، همان طور که در فتنه 88 گروهی از مردم به خاطر حرفهای آقایان، فکر میکردند که تقلب شده است.
رئیسپژوهشگاه علوم بنیادی خاطرنشان کرد: در جریان اخیر به برکت تجربه سیاسی مهم و بصیرت حاصل از برخورد با فتنه 88، تلاش طراحان در غبارآلود کردن فضا، بسیار مصنوعی و ناموفق بود و همگان بیپرده مسائل را میدیدند.
اگر قدر بصیرتزایی 9 دی را بدانیم و در جهت تعمیق و غنیسازی محتوایی آن بکوشیم، خود تبدیل به خط دفاعی قوی در مقابل دشمنان ملت میشود.
لاریجانی گفت: تعجب میکنم که دولتمردان میگویند «اصلا فیلترینگ نخواهیم داشت». مثلا در آمریکا، اوباما در کنگره قانونی را تصویب کرد که اگر امنیت آمریکا در خطر باشد، دولت میتواند محدودیتهایی در اینترنت ایجاد کند و تا قطع کامل اینترنت پیش رود. در حالیکه اگر اینترنت در آمریکا قطع شود، ممکن است آثار جانی داشته باشد.
رئیسپژوهشگاه علوم بنیادی خاطرنشان کرد: صدا و سیما علیرغم اینکه بعضیها میگویند مشتری صدا و سیما کم شده و اینترنت و تلگرام گوی سبقت را ربودند، نقش بسیار مهمی میتواند داشته باشد. اینگونه نیست که اندازهگیری در رسانهها خطی باشد. در بزنگاه، صدا وسیما اصلا لنگه ندارد.
وی گفت: صداوسیمای ما یک ویژگی دارد که در غرب وجود ندارد. درست است در غرب میگویند شبکهها خصوصی هستند، اما معنای خصوصی این است که همه زیر نظر قطبهای قدرت هستند. آقای ترامپ خودش فِیک است (خنده) اما نکته درستی درباره فیکنیوزهای(قلابی ـ بدلی) آمریکایی گفت. البته گرچه او اکنون میگوید که برخی رسانههای آمریکایی فیکنیوز هستند اما ما 40 سال است که میگوییم سیانان فیکنیوز است. سایر رسانههای آنها همین گونه است. فاکس نیوز که اصلا مفتضح است و رئیسکل فیکنیوزها است ولی صدا و سیمای ما زیر بلیط هیچ کدام از این کسانی نیست که منافع ملت را نادیده میگیرند. صداوسیما به نحو کلی زیر نظر رهبری است و خود رهبری اتفاقا محور بزرگ نظرات مردم است. مطالبی که رهبری در مورد معیشت، زندگی، نحوه زندگی و... بیان میکنند، درد دل مردم است. البته در قبال فتنه اخیر هم صدا و سیما عملکرد خوبی داشت که جای تقدیر دارد.