2 - حجامت دشمن آلرژی بهاره! ۱۳۹۷/۰۲/۱۰
حجامت دشمن آلرژی بهاره!
۱۳۹۷/۰۲/۱۰
حجامت ابزار کمکی برای جلوگیری از آلرژی بهاره در برخی افراد است اما همه نمیتوانند از این نسخه استفاده کنند.
به گفته «سمیه ذاکری» دستیار طب ایرانی دانشگاه علوم پزشکی بابل که با ایسنا گفت و گو کرده است، از نظر حکمای طب ایرانی طبیعت فصل بهار موجب به حرکت در آمدن مواد و اخلاطی است که در فصل زمستان راکد بودهاند.
طبیعت سرد زمستان موجب از جوشش افتادن مواد و اخلاط میشود، اما همین که زمزمه نزدیک شدن بهار از راه میرسد حرارت لطیفی که در طبیعت این فصل گنجانده شده موجب انبساط و جوشش و به حرکت درآمدن مواد و اخلاط چهارگانه میشود.
این حرکت و جوشش خود موجب بروز بیماریها و شکایاتی است که اختصاص به این فصل دارد، آلرژی، خوندماغ، آبریزش بینی، عطسههای مکرر، کهیر و خارشهای پوستی، دملها و حملات فشار خون و بعضاً سکتههای قلبی.
دستیار طب ایرانی دانشگاه علوم پزشکی بابل تصریح کرد: عموماً آلرژیهای بهاره به صورت سرخی و خارش و التهاب چشمها، آبریزش رقیق و گاهی همراه با سوزش مختصر از بینی و عطسه بروز پیدا میکند.
برخی این وقایع را به حساسیتهای ناشی از گرده گلها و گیاهان نسبت میدهند، اما واقعیت این است که این معضل بیشتر از آن که جنبه اثرپذیری از محرکهای بیرونی داشته باشد، ناشی از محرکهای داخلی است.
پاکسازی بدن برای پیشگیری از بیماریهای بهاره
بهترین تدابیر پیشگیری از بیماریهای بهاره این است که اواخر سال اقدام به یک سری پاکسازیها کنیم.در واقع با این پاکسازیها از بار حجم اخلاط منجمد و انباشته و غلیظ زمستانه بر بدن کاسته شده و جلوی برونریزیهای بهاره گرفته خواهد شد.
دستیار طب ایرانی دانشگاه علوم پزشکی بابل تصریح کرد: بهترین و در دسترسترین راه برای پیشگیری از امراض بهاره، ایجاد اسهال ملایم برای انحراف اخلاط به سمت رودههاست.
مصرف آش سبزیجات میتواند بهترین گزینه باشد، بهتر است در این آشها از گوشت کمتر و از سبزیجات بیشتری استفاده شود.
استفاده از سبزی گشنیز در این آش به علت طبیعت قابضی که دارد موجب کاهش جوشش اخلاط میشود همچنین استفاده از جوپرک، آلو بخارا و میوه تمر هندی به عنوان چاشنی آش میتوان بسیار خوب باشد.
حجامت برای همه توصیه نمیشود
دستیار طب ایرانی دانشگاه علوم پزشکی بابل تصریح کرد: برخی اطبا استفاده از حجامت را توصیه میکنند، در واقع خونگیری هم روش مناسبی برای کاهش حجم و جوشش خون است که البته باید حتماً زیر نظر پزشک متخصص طب سنتی و در صورت صلاحدید انجام شود.
وی تصریح کرد: درست است که احادیث متعددی درباره خواص حجامت فصل بهار وجود دارد، اما بهتر است بدانیم که این روایات و احادیث مخاطب عام نداشتند.
ذاکری خاطرنشان کرد: با توجه به این که طب سنتی ایرانی نگاهی منحصر بفرد به بیماران و اشخاص دارد و برای هر فرد بسته به مزاج و طبیعت، آب و هوای منطقهای که زندگی میکند تجویزات متنوعی دارد.
وی یادآور شد: برای همین برخی افراد نه تنها از حجامت بهار بهرهای نمیبرند، بلکه چه بسا برایشان مضر هم خواهد بود. پس حجامت به عنوان ابزار کمکی برای جلوگیری از آلرژی بهاره در برخی افراد و نه همه! توصیه میشود.
رژیم غذایی ناصحیح از عوامل محرک آلرژی
یکی از عوامل محرک و تشدید آلرژی بهاره که موجب مقاومتهای درمانی نیز میشود، رژیم غذایی ناصحیح است.
مصرف تنقلات خصوصاً شورمزه، شکلات و شیرینی و قهوه و نسکافه، همگی موجب افزایش تولد خلط دَم و افزایش جوشش و غلیان خون میشوند.
از نظر حکمای طب ایرانی مصرف اغذیه با طعم شیرین موجب افزایش حرارت و جوشش خون میشود و افراد مبتلا به آلرژی بهاره بهتر است این نکته را مد نظر داشته باشند.
استفاده از عناب خشک یا دم کرده روزانه در ایام عود آلرژی برای پیشگیری از عود بسیار مناسب است.
کمتر گوشت بخورید!
از نظر حکمای طب ایرانی موقع غلیان اخلاط در زمان تغییر فصل از زمستان به بهار باید در مصرف گوشت کمی احتیاط کرد، چون گوشت قرمز خصوصا مولد خون و کمککننده به جوشش اخلاط است.
بهتر است هنگام خوردن کباب حتماً آن را با پاشیدن مقداری سماق قهوهای اصل روی آن اصلاح کنید، چون ترشی و حالت گس و قبض سماق موجب تعدیل عوارض مصرف گوشت در بهار است.
دمنوش عناب و تخم گشنیز دشمن خوابآلودگی!
از معضلات دیگر این فصل خوابآلودگی و احساس کسالت در اوایل بهار است که این به انبساط اخلاط و به قول معروف جا باز کردن اخلاط که موجب احساس سنگینی است، مربوط میشود.
به گفته دستیار طب ایرانی دانشگاه علوم پزشکی بابل، برخی به اشتباه برای جبران این حالت از قهوه و نسکافه استفاده میکنند که خود محرک جوشش و هم زدن اخلاط است. در حالی که بهترین تدبیر برای برطرف کردن این معضل دمنوش عناب و تخم گشنیز و پرهیز از مصرف شیرینجات است.
به گفته «سمیه ذاکری» دستیار طب ایرانی دانشگاه علوم پزشکی بابل که با ایسنا گفت و گو کرده است، از نظر حکمای طب ایرانی طبیعت فصل بهار موجب به حرکت در آمدن مواد و اخلاطی است که در فصل زمستان راکد بودهاند.
طبیعت سرد زمستان موجب از جوشش افتادن مواد و اخلاط میشود، اما همین که زمزمه نزدیک شدن بهار از راه میرسد حرارت لطیفی که در طبیعت این فصل گنجانده شده موجب انبساط و جوشش و به حرکت درآمدن مواد و اخلاط چهارگانه میشود.
این حرکت و جوشش خود موجب بروز بیماریها و شکایاتی است که اختصاص به این فصل دارد، آلرژی، خوندماغ، آبریزش بینی، عطسههای مکرر، کهیر و خارشهای پوستی، دملها و حملات فشار خون و بعضاً سکتههای قلبی.
دستیار طب ایرانی دانشگاه علوم پزشکی بابل تصریح کرد: عموماً آلرژیهای بهاره به صورت سرخی و خارش و التهاب چشمها، آبریزش رقیق و گاهی همراه با سوزش مختصر از بینی و عطسه بروز پیدا میکند.
برخی این وقایع را به حساسیتهای ناشی از گرده گلها و گیاهان نسبت میدهند، اما واقعیت این است که این معضل بیشتر از آن که جنبه اثرپذیری از محرکهای بیرونی داشته باشد، ناشی از محرکهای داخلی است.
پاکسازی بدن برای پیشگیری از بیماریهای بهاره
بهترین تدابیر پیشگیری از بیماریهای بهاره این است که اواخر سال اقدام به یک سری پاکسازیها کنیم.در واقع با این پاکسازیها از بار حجم اخلاط منجمد و انباشته و غلیظ زمستانه بر بدن کاسته شده و جلوی برونریزیهای بهاره گرفته خواهد شد.
دستیار طب ایرانی دانشگاه علوم پزشکی بابل تصریح کرد: بهترین و در دسترسترین راه برای پیشگیری از امراض بهاره، ایجاد اسهال ملایم برای انحراف اخلاط به سمت رودههاست.
مصرف آش سبزیجات میتواند بهترین گزینه باشد، بهتر است در این آشها از گوشت کمتر و از سبزیجات بیشتری استفاده شود.
استفاده از سبزی گشنیز در این آش به علت طبیعت قابضی که دارد موجب کاهش جوشش اخلاط میشود همچنین استفاده از جوپرک، آلو بخارا و میوه تمر هندی به عنوان چاشنی آش میتوان بسیار خوب باشد.
حجامت برای همه توصیه نمیشود
دستیار طب ایرانی دانشگاه علوم پزشکی بابل تصریح کرد: برخی اطبا استفاده از حجامت را توصیه میکنند، در واقع خونگیری هم روش مناسبی برای کاهش حجم و جوشش خون است که البته باید حتماً زیر نظر پزشک متخصص طب سنتی و در صورت صلاحدید انجام شود.
وی تصریح کرد: درست است که احادیث متعددی درباره خواص حجامت فصل بهار وجود دارد، اما بهتر است بدانیم که این روایات و احادیث مخاطب عام نداشتند.
ذاکری خاطرنشان کرد: با توجه به این که طب سنتی ایرانی نگاهی منحصر بفرد به بیماران و اشخاص دارد و برای هر فرد بسته به مزاج و طبیعت، آب و هوای منطقهای که زندگی میکند تجویزات متنوعی دارد.
وی یادآور شد: برای همین برخی افراد نه تنها از حجامت بهار بهرهای نمیبرند، بلکه چه بسا برایشان مضر هم خواهد بود. پس حجامت به عنوان ابزار کمکی برای جلوگیری از آلرژی بهاره در برخی افراد و نه همه! توصیه میشود.
رژیم غذایی ناصحیح از عوامل محرک آلرژی
یکی از عوامل محرک و تشدید آلرژی بهاره که موجب مقاومتهای درمانی نیز میشود، رژیم غذایی ناصحیح است.
مصرف تنقلات خصوصاً شورمزه، شکلات و شیرینی و قهوه و نسکافه، همگی موجب افزایش تولد خلط دَم و افزایش جوشش و غلیان خون میشوند.
از نظر حکمای طب ایرانی مصرف اغذیه با طعم شیرین موجب افزایش حرارت و جوشش خون میشود و افراد مبتلا به آلرژی بهاره بهتر است این نکته را مد نظر داشته باشند.
استفاده از عناب خشک یا دم کرده روزانه در ایام عود آلرژی برای پیشگیری از عود بسیار مناسب است.
کمتر گوشت بخورید!
از نظر حکمای طب ایرانی موقع غلیان اخلاط در زمان تغییر فصل از زمستان به بهار باید در مصرف گوشت کمی احتیاط کرد، چون گوشت قرمز خصوصا مولد خون و کمککننده به جوشش اخلاط است.
بهتر است هنگام خوردن کباب حتماً آن را با پاشیدن مقداری سماق قهوهای اصل روی آن اصلاح کنید، چون ترشی و حالت گس و قبض سماق موجب تعدیل عوارض مصرف گوشت در بهار است.
دمنوش عناب و تخم گشنیز دشمن خوابآلودگی!
از معضلات دیگر این فصل خوابآلودگی و احساس کسالت در اوایل بهار است که این به انبساط اخلاط و به قول معروف جا باز کردن اخلاط که موجب احساس سنگینی است، مربوط میشود.
به گفته دستیار طب ایرانی دانشگاه علوم پزشکی بابل، برخی به اشتباه برای جبران این حالت از قهوه و نسکافه استفاده میکنند که خود محرک جوشش و هم زدن اخلاط است. در حالی که بهترین تدبیر برای برطرف کردن این معضل دمنوش عناب و تخم گشنیز و پرهیز از مصرف شیرینجات است.