به وب سایت مجمع هم اندیشی توسعه استان زنجان خوش آمدید
 
منوی اصلی
آب و هوا
وضعیت آب و هوای زنجان
آمار بازدیدها
بازدید امروز: 6,826
بازدید دیروز: 14,203
بازدید هفته: 47,789
بازدید ماه: 245,564
بازدید کل: 25,855,929
افراد آنلاین: 7
اوقات شرعی

اوقات شرعی به وقت زنجان

اذان صبح:
طلوع خورشید:
اذان ظهر:
غروب خورشید:
اذان مغرب:
تقویم و تاریخ
پنج‌شنبه ، ۲۸ فروردین ۱٤۰٤
Thursday , 17 April 2025
الخميس ، ۱۹ شوّال ۱٤٤۶
فروردین 1404
جپچسدیش
1
8765432
1514131211109
22212019181716
29282726252423
3130
آخرین اخبار
۱۰۰ - استفتاء از رهبر معظم انقلاب اسلامی : ترک روزه به خاطر ضعف جسمی ۱۳۹۸/۰۲/۱۸

 استفتاء از رهبر معظم انقلاب اسلامی :

ترک روزه به خاطر ضعف جسمی 

 

  ترک روزه به خاطر ضعف جسمی
س) من دختری هستم که از نظر جسمی تقریباً در تمام سال‌های زندگی ضعیف بوده‌ام و از سن ۹ سالگی که باید روزه می‌گرفتم به دلایل مختلف از جمله سهل‌انگاری و ضعف و درس و به هم ریختن عادت ماهیانه نتوانسته‌ام کامل روزه‌هایم را بگیرم. در طول ماه‌های بعد رمضان نیز به دلیل مدرسه رفتن و ضعف و کوتاهی و... نتوانسته‌ام چندان جبران کنم. الان حدود ۱۶۱ عدد روزه از سال‌های پیش قضا دارم. وظیفه چیست؟ همچنان ضعف شدید جسمی‌ام که در دو سه سال اخیر تشدید شده اجازه روزه گرفتن بیش از دو سه روزه در ماه شاید هم کمتر را نمی‌دهد؟
ج) ترک روزه به مجرّد بعضی از عذرها جایز نیست، بنابراین اگر افطار عمدی روزه ماه مبارک رمضان به مجرد احتمال عدم وجوب روزه بر شما باشد، در فرض سؤال علاوه ‌بر قضا، کفّاره هم بر شما واجب است. اما اگر افطار به علت ترس از ضرر باشد و ترس هم منشأ عقلایی داشته باشد و یا اینکه تحمل روزه برای شما همراه با مشقت زیاد بوده و وقتی که به حرج و مشقت می‌رسیدید افطار می‌نمودید افطار برای شما جایز بوده و کفّاره واجب نیست، ولی قضا بر شما واجب است و چنانچه تأخیر قضا تا رمضان آینده بدون عذر شرعی بوده، برای هر روزه، کفاره تأخیر یعنی یک مدّ طعام (تقریباً ۷۵۰ گرم گندم یا نان و مانند آن) بپردازید.
روزهایی از ماه مبارک که خوف ضرر است روزه را افطار کند و برای هر روز باید یک مدّ طعام (تقریباً ۷۵۰ گرم گندم یا نان یا جو یا برنج یا آرد) به فقیر بدهد و قضای روزه را هم بعداً به جا آورد؛ و اگر قضای روزه را بدون عذر تا ماه رمضان بعد انجام ندهد، کفاره تأخیر (یک مدّ طعام برای هر روزه) واجب می‌شود.
حکم روزه دختران تازه تکلیف شده
س) دخترانی که تازه به سن تکلیف رسیده‌اند و روزه گرفتن بر آنها مقداری مشکل است چه حکمی دارند؟ آیا سن بلوغ شرعی دختران اکمال نه سال قمری
 است؟
ج) بنا بر نظر مشهور، بلوغ شرعی دختران همان تکمیل نه سال قمری است که در این هنگام روزه بر آنها واجب است و ترک آن به مجرد بعضی از عذرها جایز نیست ولی اگر روزه گرفتن برای ایشان ضرر داشته باشد یا تحمل آن برایشان همراه با مشقت زیاد باشد، افطار برای آنها جایز است.
روزه افراد سیگاری
س) من معتاد به سیگار هستم و در ماه مبارک رمضان هرچه تلاش می‌کنم که تندخو نباشم نمی‌توانم و همین باعث ناراحتی زیاد افراد خانواده‌ام شده است و خودم هم از وضعیت دشوارم رنج می‌برم، تکلیف من
چیست؟
ج) روزه ماه مبارک رمضان بر شما واجب است و بنابر احتیاط واجب جایز نیست در حال روزه سیگار بکشید و نباید بدون ‌دلیل با دیگران تند برخورد کنید.
قضای روزه برای دختران 9 ساله
س) اگر دختر نه ساله‌ای که روزه بر او واجب شده، به دلیل دشواری، روزه‌اش را افطار کند، آیا قضا بر او واجب است یا خیر؟
ج) قضای روزه‌هایی که از ماه رمضان افطار کرده، بر او واجب است.