به وب سایت مجمع هم اندیشی توسعه استان زنجان خوش آمدید
 
منوی اصلی
آب و هوا
وضعیت آب و هوای زنجان
آمار بازدیدها
بازدید امروز: 1,377
بازدید دیروز: 5,718
بازدید هفته: 1,377
بازدید ماه: 22,347
بازدید کل: 23,684,168
افراد آنلاین: 111
اوقات شرعی

اوقات شرعی به وقت زنجان

اذان صبح:
طلوع خورشید:
اذان ظهر:
غروب خورشید:
اذان مغرب:
تقویم و تاریخ
شنبه ، ۰۸ اردیبهشت ۱٤۰۳
Saturday , 27 April 2024
السبت ، ۱۸ شوّال ۱٤٤۵
اردیبهشت 1403
جپچسدیش
7654321
141312111098
21201918171615
28272625242322
313029
آخرین اخبار
۴۹ - اسراری که باید پنهان می‌ماند ۱۳۹۹/۰۳/۲۶
 اسراری که باید پنهان می‌ماند
 
۱۳۹۹/۰۳/۲۶
شهادت امام صادق علیه السلام تسلیت باد | موسسه تربیت بدنی آستان قدس ...
در آستانه سالروز شهادت امام صادق علیه‌السلام،  را به نکته‌ای برگرفته از بیانات رهبر معظم انقلاب درباره آن امام بزرگوار اختصاص می‌دهیم، با این توضیح که تفسیر و شرح کامل بیانات حضرت آقا درباره زندگی، مبارزات و سیره ائمه اطهار علیهم‌السلام در کتاب گرانقدر «انسان ۲۵۰ ساله» آمده است که فصل گویا و مستندی از امام‌شناسی است و مطالعه آن برای آگاهی از سیره آن بزرگواران ضرورتی اجتناب‌نا‌پذیر است.

امام صادق تفکر انقلابی اسلامی را که پادشاهان اموی حاضر به تحمل آن نبودند در میان مسلمان‌ها رایج کرد‌، به طوری که در سراسر جهان اسلام، امام خودش در مدینه بود، در حجاز، در عراق، در خراسان، در سیستان، در یمن، در مصر، در تمام آفاق وسیع اسلامی کسانی بودند که معتقد به امامت امام صادق بودند و علاقه‌مند به آن حضرت بودند و اسلام را از دیدگاه امام صادق می‌شناختند و بس. اما، امام صادق(ع) به این اکتفا نمی‌کرد.
در میان این هزاران هزار انسانی که به او معتقد و علاقه‌مند بودند یک جمع کوچکی را، که یک تشکیلات پنهانی و مخفی را تشکیل می‌دادند به وجود آورده بود، جمع شیعیان مخلص و فداکار. آنهایی را که اسرار امام صادق دست آنهاست، آنهایی که اگر پادشاهان و امرای بنی‌امیه آنها را می‌شناختند، با بدترین وضعی به شهادت می‌رساندند و در میان یاران امام صادق کسانی هستند که با همین وضع، با شدت، در زیر شکنجه جان سپردند بدون اینکه حاضر باشند کلمه‌ای از اسرار امام صادق را بیان کنند. اینها آن جمع شیعیان خاص بودند، اصحاب نزدیک.
 البته این جمع از زمان امیرالمؤمنین علیه‌الصلاهًْ‌والسلام سابقه دارد؛ از بعد از شهادت امیرالمؤمنین و از هنگام صلح امام حسن با معاویه من نشانه‌های این جمع متشکل را که دور ائمه را می‌گرفتند و کارهای دشوار و حساس را انجام می‌دادند دیده‌ام تا زمان حسین‌بن‌علی علیه‌السلام و بعد در زمان امام سجاد و بعد زمان امام باقر (علیهم‌ا السلام) اما گسترش این جمع در زمان امام صادق(ع) بود.
البته امام صادق‌(ع) در رابطه‌ با این جمع با کمال تقیه رفتار می‌کرد. دائماً به آنها سفارش می‌کرد که اسرار او را بر ملا نکنند، افشا نکنند، حرف‌ها را نزنند. بعضی خیال می‌کنند اسرار امام صادق که مثلا به معلی‌بن‌خنیس یا دیگران، می‌گوید آنها را نگویید، اینها اسرار الهی است. اسرار الهی را امام صادق چرا مخفی کند. اسرار الهی، احکام فقه، معارف گوناگون را امام صادق برملا می‌کرد، پخش می‌کرد، همه جا می‌گفت، اما یک چیزهایی هم بودند که آنها را نباید کسی بداند، آنها همان چیزهایی بودند که در دل شیعیان امام صادق، شیعیان نزدیک، این امید را به وجود آورده بود که امام صادق قائمی است که قیام خواهد کرد و حکومت علوی را و حکومت آل محمد(ص) را برقرار خواهد ساخت و امام صادق‌(ع) در این مبارزه‌ طولانی، توفیقات زیادی داشت.
بعضی خیال می‌کنند که امام صادق به سیاست کاری نداشت، علیه دستگاه فعالیتی نمی‌کرد، در صدد ایجاد حکومت الهی و علوی نبود، این خطاست؛ که متأسفانه مشاهده می‌شود که، با اینکه این قضیه بارها گفته شده و اهل فضل و اهل فن، باید دنبال کنند و بروند مدارک را ببینند به نکات توجه کنند و البته این کار هم انجام می‌گیرد به وسیله‌ عده‌ زیادی از صاحبان ذوق سلیم؛ اما باز گوشه و کنار کسانی پیدا می‌شوند که در نوشته‌ها و گفته‌های خودشان، توجه به این نکته نمی‌کنند که امام صادق علیه‌الصلاه‌ًْوالسلام، ماهیت مبارزه‌اش یک ماهیت سیاسی بود، کار فرهنگی او هم کار سیاسی بود، وقتی امام صادق می‌گوید من امامم، امام یعنی چه؟ امام یعنی حاکم جامعه، امام یعنی رئیس ‌جامعه، یعنی من همان کسی هستم که این خلیفه‌ غاصب بی‌دین، جای مرا گرفته. خب این حرف آیا یک حرف سیاسی است یا یک حرف فرهنگی است؟