به وب سایت مجمع هم اندیشی توسعه استان زنجان خوش آمدید
 
منوی اصلی
آب و هوا
وضعیت آب و هوای زنجان
آمار بازدیدها
بازدید امروز: 5,926
بازدید دیروز: 4,017
بازدید هفته: 5,926
بازدید ماه: 145,098
بازدید کل: 25,132,008
افراد آنلاین: 31
اوقات شرعی

اوقات شرعی به وقت زنجان

اذان صبح:
طلوع خورشید:
اذان ظهر:
غروب خورشید:
اذان مغرب:
تقویم و تاریخ
شنبه ، ۲۲ دی ۱٤۰۳
Saturday , 11 January 2025
السبت ، ۱۱ رجب ۱٤٤۶
دی 1403
جپچسدیش
7654321
141312111098
21201918171615
28272625242322
3029
آخرین اخبار
۴۳۲ -رئیس‌جمهور: اقتصاد کشور را به اراده بیگانگان گره نمی‌زنیم ۱۴۰۰/۰۹/۲۱
اولین لایحه بودجه دولت سیزدهم تقدیم مجلس شد
 
رئیس‌جمهور: اقتصاد کشور را به اراده بیگانگان گره نمی‌زنیم 
 
    ۱۴۰۰/۰۹/۲۱

رئیسی» لایحه بودجه 1401 را تقدیم مجلس کرد + متن- اخبار مجلس و دولت ایران -  اخبار سیاسی تسنیم | Tasnimاولین بودجه دولت سیزدهم تقدیم مجلس شد + عکس | اقتصاد آنلاین

روز گذشته رئیس‌جمهور به صحن مجلس آمد و لایحه بودجه 1400 را تقدیم مجلس کرد و در سخنانی گفت:‌اشکال جدی که در قبل همه را رنج می‌داد این بود که اقتصاد را به تصمیم بیگانگان گره زده بودند اما این دولت قصد دارد از طریق ظرفیت‌های کشور مشکلات را حل کند.
دیروز جلسه علنی مجلس شورای اسلامی به ریاست «محمدباقر قالیباف» آغاز شد و ادامه بررسی طرح حمایت از مالکیت صنعتی در دستور کار قرار گرفت.
نمایندگان در جلسه علنی دیروز مجلس شورای اسلامی، موادی از طرح حمایت از مالکیت صنعتی را به تصویب رساندند.
بر اساس ماده ۹۱ این طرح، در صورت پذیرش اظهارنامه مطابق ماده (۹۰) این قانون، مرجع ثبت، اظهارنامه و پیوست‌های مربوط به آن‌ را برای عموم منتشر می‌کند. متقاضی می‌تواند به‌صورت مکتوب از مرجع مذکور تقاضا کند اظهارنامه و پیوست‌های مربوط به آن تا دوازده ‌ماه از تاریخ اظهارنامه منتشر نشود.
دیگر اینکه نمایندگان مجلس در جریان بررسی جزئیات طرح حمایت از مالکیت صنعتی، دستورالعمل ثبت علامت تجاری را تعیین کردند.
همچنین نمایندگان مجلس شورای اسلامی، رفتارها و اقدامات مخترعین که ارتکاب به جرم تلقی می‌شود را مشخص و جرائم آن را تعیین کردند.
تذکری برای حقوق نیروهای خرید خدمات آموزشی
حجت‌الاسلام نصرالله پژمانفر در جلسه علنی دیروز مجلس طی تذکری شفاهی گفت: نیروهای خرید خدمات آموزشی سابقه زیادی در تدریس دارند اما حداقل حقوق کارگری به آنان پرداخت می‌شود و حقوق آنان کمتر از دو میلیون تومان است.
وی بیان کرد: دستگاه‌های نظارتی ایراد گرفتند و گفتند که منظور از حقوق کارگری، انجام ۴۴ ساعت کار در هفته است اما نیروهای خرید خدمات آموزشی کمتر از ۴۴ ساعت کار می‌کنند و باید حقوق کمی ‌دریافت کنند. نیروهای خرید خدمات آموزشی مانند مابقی معلمان ۲۴ ساعت در هفته کار می‌کنند اما متأسفانه حقوق آنان بسیار کم است.
نماینده مردم مشهد در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: علاوه بر این حقوق نیروهای خرید خدمات آموزشی در چند ماه گذشته پرداخت نشده است و نیروهای خرید خدمات آموزشی حدود ۳۲ هزار نفر هستند و باید حقوق آنان پرداخت شود تا انگیزه کار داشته باشند.
در ادامه جلسه، محمدباقر قالیباف در پاسخ به این تذکر گفت: حتماً در این‌باره با دستگاه‌های نظارتی صحبت می‌کنیم و موضوع را پیگیری خواهیم کرد.
رئیس مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: درست است که قانون کار ۴۴ ساعت است و معلمان ۲۴ ساعت خدمت می‌کنند اما آنان باید فرصت مطالعاتی هم داشته باشند و همان‌طور که سایر معلمان فرصت مطالعاتی دارند، این فرصت باید در اختیار نیروهای خرید خدمات آموزشی هم قرار گیرد.
لایحه بودجه به مجلس تقدیم شد
حجت‌الاسلام سید ابراهیم رئیسی در جلسه علنی دیروز مجلس، لایحه بودجه سال ۱۴۰۱ را تقدیم مجلس کرد.
طبق آئین‌نامه داخلی مجلس شورای اسلامی، نمایندگان ۱۰ روز فرصت دارند لایحه بودجه پیشنهادی دولت را مورد بررسی قرار دهند. همچنین کمیسیون‌های تخصصی مجلس هم ۱۵ روز فرصت دارند تا بودجه را مورد ارزیابی قرار دهند.
همچنین پس از تشکیل کمیسیون تلفیق لایحه بودجه، این کمیسیون ۱۵ روز فرصت بررسی لایحه بودجه ارائه شده از سوی دولت را دارد که این زمان قابل تمدید است.
کارجهادی برای برداشتن مشکلات از پیش پای مردم
آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهوری اسلامی ایران صبح دیروز در زمان تقدیم لایحه بودجه سال 1401 به مجلس شورای اسلامی، اظهار داشت: ابتدا لازم می‌دانم تشکری از دولت مخصوصاًً تیم اقتصادی دولت که توانسته‌اند لایحه بودجه را در وقت مقرر به مجلس شورای اسلامی تحویل دهند و امیدوارم که نمایندگان در کمیسیون تلفیق و کمیسیون بودجه ‌این لایحه را تکمیل کنند تا بودجه در شأن کشور تصویب شود.
وی ادامه داد: در این سال‌های انقلاب اسلامی کارهای زیادی در جهت توسعه‌یافتگی مسئله در حوزه برق، آب، گاز، کشاورزی، آموزش و پرورش انجام شده است و با تمام اقداماتی که برای توسعه‌یافتگی شهرها و روستاها انجام شده اما مواجهه با مشکلات جدی هم در حوزه مسائل اقتصادی و مسائل اجتماعی و فرهنگی نیازمند یک حرکت جهادی است و باید یک برنامه پیشروی همه دولتمردان قرار گیرد تا مشکلات را از پیش پای مردم بردارد.
رئیس‌جمهور با‌ اشاره به اصلاح ساختار بودجه، گفت:‌اشکال جدی که در قبل همه را رنج می‌داد این بود که اقتصاد را به تصمیم بیگانگان گره زده بودند اما این دولت قصد دارد از ظرفیت‌های کشور به‌ویژه نیروی انسانی متخصص و ذخایر ارزشمندی که در کشور وجود دارد مشکلات را حل کند.
رئیسی تصریح کرد: در لایحه بودجه ۱۴۰۱ یک رشد اقتصادی ۸ درصدی هدف‌گیری شده است که باید به این رشد اقتصادی در سال آینده برسیم.
وی با‌ اشاره به عدالت در توزیع ثروت در بودجه ۱۴۰۱، گفت: بنا داریم توسعه را در بخش‌های مختلف متوازن کنیم و عدالت را در آن مدنظر قرار دهیم.
رئیس‌جمهور تأکید کرد: جذب سرمایه‌گذاری به میزان استهلاک نمی‌رسد و رشد اقتصادی در حد ۴ دهم درصد و افزایش هزینه‌های بیش از ۱۰ برابری مردم و... را رنج می‌دهد. در تقدیم لایحه بودجه نکاتی مورد توجه ما است از جمله ثبات اقتصادی که به این وسیله تولید‌کننده، مصرف‌کننده و بازار اطمینان خاطر داشته باشند.
خط قرمزهای بودجه 1401
رئیسی بیان کرد: لازمه ثبات اقتصادی را بودجه بدون کسری است. کسری بودجه ریشه بسیاری از مشکلات در کشور خواهد شد. ثبات اقتصادی، انضباط بانکی در نظام پولی و مالی، استقراض از بانک مرکزی و افزایش پایه پولی خط قرمز در این بودجه خواهد بود.
وی افزود: اهدافی که مدنظر دولت است باید به آن رسید. اولین هدف ثبات اقتصادی است که باید اقتصاد کشور به یک ثباتی برسد تا هم برای تولید‌کننده و هم برای مصرف‌کننده و همچنین برای بازار اطمینان بخش باشد.
رئیس‌جمهور با بیان اینکه لازمه ثبات اقتصادی داشتن بودجه‌ای بدون کسری است، گفت: اگر کسری بودجه وجود داشته باشد این ثبات اقتصادی صورت نمی‌گیرد پس سعی شده در لایحه بودجه سال آینده کسری وجود نداشته باشد.
رئیسی تصریح کرد: مسئله دوم انضباط بانک‌هاست. بانک‌ها و بانک مرکزی باید یک مواظبت و انضباطی مالی داشته باشند.
وی ادامه داد: در این بودجه استقراض از بانک مرکزی و افزایش پایه پولی خط قرمز دولت بوده است کما اینکه ما در این چند ماه از دولت جدید تلاش شد برای تامین منابع هیچ استقراضی از بانک مرکزی صورت نگیرد. رئیس‌جمهور افزود: آثار اداره کردن کشور بدون استقراض از بانک مرکزی نزولی شدن شیب تورم در کشور است که باید این شاخص دو رقمی، تک‌ رقمی شود تا خاطر مردم و فعالان اقتصادی آسوده شود.
نگاه ملی به بودجه
رئیسی بیان کرد: این لایحه بودجه نگاه ملی می‌طلبد و نباید به این بودجه نگاه بخشی، استانی شود و باید تمام نهادها از جمله نمایندگان مجلس نگاه ملی داشته باشند تا آن رشد اقتصادی8 درصدی تحقق یابد که این تلاش همگان را می‌طلبد.

وی با بیان اینکه هدف دوم دولت توزیع عادلانه است، گفت: عادلانه‌تر کردن نظام پرداخت برای پرسنل‌ها موضوعی مهم برای دولت است زیرا طبقات مختلف جامعه از این ناعدالتی‌ها رنج می‌برند و در بودجه ‌پیش‌بینی شده که چگونه به این نقطه برسیم.
رئیس‌جمهور تأکید کرد: در بودجه سال آینده اصلاح ساختار در نظر گرفته شده است و همچنین کاهش استقراض دولت از بازار سرمایه را در نظر داریم، افزایش نسبت مالیات از ۵/۴ درصد تا ۶/۹ درصد را نیز در نظر داریم.
رئیسی بیان داشت: با توجه به نام‌گذاری امسال به تولید و‌ اشتغال این مورد در بودجه سال آینده به اهم دیده شده است همچنین تبدیل صندوق کارآفرینی به صندوق عدالت و پیشرفت از برنامه‌های دولت است، فروش اموال مازاد دولتی و بهره مالکان از معادن می‌تواند در جهت رشد‌ اشتغال در کشور نقش‌آفرینی کند.
رئیس‌جمهور با بیان اینکه همواره تولید باید مورد حمایت قرار بگیرد و کاهش مالیات‌ها از دستورات کار است، گفت: اگر صندوق تثبیت فعال شود به بازار بورس کمک خواهد شد، همچنین تلاش برای مدیریت نقدینگی از مسائل و مشکلاتی است که همواره باید مورد توجه قرار بگیرد و دست در جیب مردم کردن باید به پایان برسد و پول‌های مردم دست دلالان نباشد.
وی ادامه داد: باید سازوکار خودمان را محکم بگیریم تا دیگران را مقصر نکنیم و زمینه سوءاستفاده سوداگران فراهم نباشد. تمامی بخش‌های کشور باید در رشد اقتصادی نقش داشته باشند و برنامه آنها خواسته شده تا درصد نقش آنها مشخص شود به‌عنوان مثال کشاورزی ۹ درصد، انرژی ۵ درصد و... در رشد اقتصادی نقش دارند.
رئیسی تصریح کرد: منابع عمومی دولت در لایحه بودجه امسال نسبت به قانون بودجه سال جاری ۷ درصد رشد داشته است، درآمد‌های عمومی در این بودجه ۴۶ درصد افزایش داشته است.
رئیس‌جمهور تأکید می‌کند: بعد از تقدیم لایحه بودجه باید موضوع صندوق‌های بازنشستگی مورد توجه قرار گیرد و اگر به آن بی‌توجهی شود و منابع آن مشخص نشود دچار مشکل می‌شویم و باید فکر جدی برای آن داشته باشیم، در مورد یارانه‌های پنهان و آشکار هم باید توجه شود تا یارانه‌ها عادلانه پرداخت شود. نظام جذب، نگهداری و پرداخت کارکنان دولت هم باید اصلاح شود.