آیتالله سید ابراهیم رئیسی بعدازظهر دیروز یکشنبه در جلسه هیئت دولت با تبریک فرارسیدن دهه مبارک فجر و ۲۲ بهمن گفت: مسئولان در فرصتی که برای خدمت به مردم در اختیارشان قرار گرفته، نهایت تلاش خود را در جهت کسب رضایت خداوند و حفظ دستاوردهای انقلاب اسلامی به کار گیرند.
رئیسجمهور مردمی بودن، تحولگرایی و عدالتمحوری را صفات و مشخصات اصلی دولت برشمرد و خاطرنشان کرد: فضای دولت کار، کار و کار برای مردم است و اسیر حاشیهها نمیشود.
رئیسی در بخش دیگری از سخنانش به موضوع آزادسازی حریم دریا و رودخانهها اشاره کرد و اظهار داشت: هر یک از دستگاههای اجرایی که در بخشی از حریم رودخانه یا دریا اقدام به احداث بنا کرده است، شایسته است برای رفع این تجاوز خود پیشقدم شود و مدعی اول اجرای قانون در این زمینه دولت مردمی و بخشهای تابعه آن باشند.
رئیسجمهور تصریح کرد: همچنین وزارت کشور با همکاری دستگاههای مربوطه از جمله استانداریها و شهرداریها همزمان با پیگیری آزادسازی حریم دریا و رودخانهها، برنامه و آئیننامه جامع و دقیقی برای نحوه مدیریت و بهرهبرداری از مناطق آزاد شده تهیه کنند تا با تامین امنیت و فضای مناسب فرهنگی و اجتماعی این امکانات به بهترین نحو مورد استفاده مردم قرار گیرند.
رئیسی همچنین از همه دستگاههای مسئول از جمله وزارت راه و شهرسازی و شهرداریها خواست که اجرای دقیق شیوهنامههای بهداشتی را در همه اماکن عمومی بهویژه در اتوبوسها، مترو و هواپیما با جدیت پیگیری کنند.
آیتالله سید ابراهیم رئیسی دیروز یکشنبه در سالن همایشهای بینالمللی صدا و سیما در آئین آغاز عملیات اجرایی ۴۸ پروژه بزرگ صنعتی کشور که در ۱۳ استان و ۲۷ شهرستان اجرا خواهند شد، حضور یافت.
شرکت معدنی و صنعتی گل گهر، مجتمع فولاد مبارکه، شرکت ملی صنایع مس ایران، شرکت معدنی و صنعتی چادرملو، شرکت سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات و شرکت گروه گسترش نفت و گاز پارسیان به عنوان «گروه پیشرانان پیشرفت ایران» مسئولیت سرمایهگذاری در این ۴۸ پروژه بزرگ صنعتی را برعهده دارند.
۱۱ میلیارد دلار صادرات سالانه، تولید ۵۴ میلیون تن محصول معدنی، فلزی و پتروپالایشی، معادل ۲۰ میلیارد دلار درآمد سالانه پس از بهرهبرداری و ایجاد ۲۱ هزار شغل مستقیم و ۶۴ هزار شغل غیرمستقیم از جمله مزیتها و ظرفیتهای این پروژههای عظیم پس از بهرهبرداری است.
نیازمندی اقتصاد ایران به اقدامات بزرگ و ماندگار در عرصه کار و تولید
رئیسی در این مراسم با اشاره به اینکه هدفگذاری دولت در بودجه ۱۴۰۱ برای رشد اقتصادی ۸ درصدی است، گفت: رشد اقتصادی به عنوان یک ضرورت، نیازمند گروه و جریان پیشتازی است که با شجاعت و همت عالی بتواند آن را در کشور محقق سازد.
رئیسجمهور با طرح این پرسش که کدام بخش میتواند پیشران اقتصادی در کشور باشد، خاطرنشان کرد: بیتردید نگاه به درون ایجاب میکند که باید به دستان با کفایت کارآفرینان و فعالان اقتصادی که امتحان موفقیتآمیزی پس دادهاند، اعتماد داشته باشیم.
رئیسی با اشاره به همگرایی، همکاری، همراهی و هماندیشی گروه «پیشرانان پیشرفت ایران» اظهار داشت: تلاش و همکاری این گروه در مدت کوتاه ۱۱۰ روزه، توانست موانع پیش رو را کنار گذاشته، مجوزهای لازم را اخذ کند و برای حرکت جهادی در ایجاد اشتغال و افزایش صادرات و رونق تولید همپیمان شوند، که اقدامی بسیار فرخنده و مبارک است.
همافزایی شرکتهای بزرگ اقتصادی
از راههای مهم دور زدن تحریمهاست
رئیسجمهور گفت: مهمتر از اجرای ۴۸ پروژه بزرگ در ۱۳ استان و ۲۷ شهرستان، همگرایی و همافزایی شرکتهای بزرگ اقتصادی کشور است و امروز به عنوان یک تجربه موفق پیش روی همه فعالان اقتصادی برای انجام طرحهای بزرگ قرار دارد.
رئیسی پویایی، امید، ایستادگی، اعتماد به نفس و اعتماد به نیروهای خلاق کارآفرین و تولیدکننده داخلی را مهمترین پیام حرکت گروه پیشرانان پیشرفت ایران دانست و اظهار داشت: این پیام باید به همه کسانی که دچار یاس و ناامیدی شدند و تصور میکنند که کشورمان به خاطر موانع، تهدیدها و تحریمها دچار وقفه و توقف شده است، مخابره شود.
رئیسجمهور تصریح کرد: یکی از راههای مهم دور زدن و خنثی کردن تحریمها، چنین اقدامات ماندگاری است و بنای دولت هم این است که برای خنثیسازی تحریمها، فعالیت و تلاش روزافزون را در دستور کار خود قرار دهد.
رئیسی تاکید کرد: بدون تردید اگر شرکتهای بزرگ، بانکها، بخش خصوصی، و کارآفرینان فعال شوند میتوان سرمایهگذاریهای قابل توجهی در بخشهای مختلف انجام داده و مشکل تولید و اشتغال در کشور را برطرف کرد.
رئیسجمهور نقش دولت در فعالیتهای اقتصادی را «هدایت، حمایت و نظارت» برشمرد و اظهار داشت: فعالان اقتصادی یقین داشته باشند که دولت در این میدان از فعالیت آنها حمایت خواهد کرد.
رئیسی خاطرنشان کرد: اقدام گروه «پیشرانان پیشرفت ایران» پیامی به ایرانیان خارج از کشور و سایر سرمایهگذاران بخش خصوصی دارد که با مشاهده تضمین سود و افزایش بهرهوری و امنیت سرمایهگذاری به فعالیت در این حوزه تشویق شوند.
تاکید بر حمایت دولت از بنگاههای زودبازده
رئیس قوه مجریه گفت: ممکن است دولت کمکها و مساعدتهایی در زمینه اقتصادی به مردم داشته باشد اما بیتردید اقتصاد کشور را نمیتوان بر مبنای این گونه کمکهای موقتی بنا کرد بلکه اقتصاد کشور نیازمند اقدامات بزرگ و ماندگار در عرصه کار و تولید است که در مبانی دینی نیز بر آن تاکید شده است.
رئیسجمهور با تاکید بر تسهیل فضای کسب و کار برای فعالان اقتصادی اظهار داشت: وزارتخانهها و دستگاههای اداری لازم است فعالیت اقتصادی را برای فعالان این عرصه تسهیل کنند و مجوزهای لازم را به سرعت صادر نمایند.
رئیسی افزود: دولت همچنین از فعالیت کارگاهها و بنگاههای کوچک و زود بازده به منظور افزایش اشتغال حمایت میکند.
رئیس قوه مجریه با اشاره به نقش صندوق توسعه ملی در رشد و توسعه اقتصادی کشور اظهار داشت: اساس تشکیل صندوق توسعه ملی برای پیشرفت کشور بوده و در این زمینه نقشآفرینی خواهد کرد.
رئیسجمهور همچنین بر تدوین نقشه جامع صنعت کشور تاکید کرد و گفت: دولت از ابتدا این موضوع را در دستور کار خود داشته است و با تاکیدات اخیر رهبر معظم انقلاب این سند هر چه زودتر نهایی خواهد شد.