۵۳۴ - رئیس جمهور: حضور آمریکا و ناتو در افغانستان جز خرابی و کشتار دستاوردی نداشته است ۱۴۰۱/۰۲/۰۵
آیتالله سید ابراهیم رئیسی پیش از ظهر دیروز دوشنبه(5 اردیبهشت) در مراسم دریافت استوارنامه «پتریس وایواراس» سفیر آکردیته جمهوری لتونی با بیان اینکه دو کشور همواره روابط دوجانبه و همکاریهای بینالمللی مطلوبی با یکدیگر داشتهاند، گفت: مزیت جغرافیایی ایران میتواند تجارت بین مناطق آسیایی و اروپایی را پررونق و کم هزینه کند.
رئیسجمهور با اشاره به اینکه امروز در عرصه بینالمللی با مشکلات جدی و ظلم و تعدی به کشورهایی نظیر افغانستان و فلسطین مواجه هستیم، افزود: حضور آمریکا و ناتو در افغانستان جز خرابی و کشتار دستاورد دیگری نداشت و نه برای افغانستان و نه برای منطقه امنیتساز نبود.
وی با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران با هر اقدامی که جهان را به سوی یکجانبهگرایی و جنگ سوق دهد مخالف است، تصریح کرد: جنگ و درگیری در اوکراین نباید مانع از توجه کافی به موضوع افغانستان و مشکلات مردم این کشور و جمعیت بزرگ آوارگان افغانستانی شود.
«پتریس وایواراس» سفیر آکردیته جمهوری لتونی نیز در این مراسم با اشاره به سپری شدن یکصد سال از آغاز روابط دیپلماتیک کشورش با ایران گفت: علاقمندیم روابط با جمهوری اسلامی ایران را بر پایه درک و دوستی متقابل در راستای تامین منافع دو کشور گسترش دهیم.
روابط تهران- ایروان دوستانه و بر پایه سیاست همسایگی
رئیسی در مراسم دریافت استوارنامه «آرسن اواکیان» سفیر جدید جمهوری ارمنستان در کشورمان با اشاره به سیاست ثابت جمهوری اسلامی ایران در مخالفت با هرگونه تجاوزگری افزود: آنچه امروز ایران را در میان کشورهای دیگر دنیا شاخص کرده، موضع اصولی ما در برابر تجاوزگریهای آمریکا و کشورهای سلطهطلب بوده است.
وی تأکید کرد که جمهوری اسلامی ایران همواره حامی حق حاکمیت ملی و احترام به تمامیت ارضی کشورها بوده و هست.
«آرسن اواکیان» سفیر جدید جمهوری ارمنستان نیز در این مراسم با بیان اینکه مقامات کشورش برای گسترش همهجانبه روابط با ایران عزم راسخ دارند، گفت: ارمنستان آماده است تا سطح روابط دو کشور به سطح روابط راهبردی ارتقا پیدا کند.
پیشینه غنی فرهنگی و تمدنی ایران و نپال زمینه مناسب برای گسترش تعاملات دو کشور
آیتالله رئیسی در مراسم دریافت استوارنامه «تاپاس آدیکاری» سفیر آکردیته جمهوری فدرال دموکراتیک نپال با اشاره به اشتراکات فرهنگی و تمدنی میان کشورهای آسیایی از جمله ایران و نپال گفت: دو کشور میتوانند ارتباطات و تعاملات خود را با تکیه بر پیشینه غنی فرهنگی و تمدنی، در زمینههای مختلف سیاسی، اقتصادی و بهویژه فرهنگی گسترش دهند.
رئیسجمهور با بیان اینکه ایران و نپال همواره روابط خوب و دوستانهای داشتهاند، افزود: امروز قدرتهای سلطهطلب غربی تمرکز تهاجم فرهنگی خود را بر داشتههای فرهنگی غنی کشورهای غیرغربی قرار دادهاند و لذا ضرورت دارد برای صیانت از فرهنگ و تمدن خود از جمله در زمینه حقوق بشر، بیش از پیش تلاش کنیم.
«تاپاس آدیکاری» سفیر آکردیته جمهوری فدرال دمکراتیک نپال نیز در این مراسم با ابراز علاقمندی کشورش برای ارتقای هرچه بیشتر روابط و تعاملات با جمهوری اسلامی ایران اظهار داشت: دو کشور از اشتراکات و نزدیکیهای فرهنگی زیادی برخوردارند بهطوری که در زبان نپالی صدها واژه و کلمه فارسی وجود دارد و باید از این زمینههای مناسب فرهنگی برای توسعه روابط در عرصههای مختلف استفاده کنیم.
ظرفیتهای مناسب ایران و مونتهنگرو برای ارتقای سطح روابط
رئیسجمهور کشورمان در مراسم دریافت استوارنامه «پریشا کاسترا توویچ» سفیر آکردیته مونتهنگرو با بیان اینکه ایران همواره با کشورهای منطقه بالکان و از جمله مونتهنگرو روابطی دوستانه و رو به گسترش داشته است، گفت: دو کشور ظرفیتهای خوبی برای گسترش تعاملات و ارتقای سطح روابط در زمینههای مختلف دارند.
رئیسی سابقه جنگ در منطقه بالکان را تجربهای تلخ برای این منطقه و جهان توصیف کرد و افزود: جنگ به هیچ وجه رویداد مطلوبی نیست و سیاست اصولی جمهوری اسلامی ایران همواره حمایت از صلح، ثبات و پیشرفت و مخالفت با جنگ بوده است.
«پریشا کاسترا توویچ» سفیر آکردیته مونته نگرو نیز در این مراسم با اشاره به سوابق دوستانه و رو به گسترش روابط دو کشور اظهار داشت: در دوره مأموریت خود تلاش خواهم کرد سازوکارهای توسعه روابط دوجانبه تقویت شود تا دو کشور بتوانند تعاملات و مناسبات خود در زمینههای مورد علاقه را گسترش دهند.
ظرفیتهای همکاری متنوع ایران و استونی در عرصههای مختلف
آیتالله رئیسی در مراسم دریافت استوارنامه خانم «آنلی کوک» سفیر آکردیته جمهوری استونی نیز با اشاره به سابقه تاریخی روابط دوستانه دو کشور گفت: ایران و استونی ظرفیتهای همکاری متنوعی در عرصههای سیاسی، اقتصادی و تجاری دارند که باید برای به فعلیت رسیدن این ظرفیتها بهخصوص کریدور شمال- جنوب تلاش کرد.
رئیسجمهور افزود: تقویت مناسبات دوجانبه ایران و استونی بستری برای ارتقای همکاریها و تعاملات بینالمللی دو کشور خواهد بود.
«آنلی کوک» سفیر آکردیته جمهوری استونی نیز در این دیدار با اشاره به فرارسیدن سیاُمین سال برقراری روابط دیپلماتیک بین دو کشور اظهار داشت: استونی علاقهمند است روابط خود با جمهوری اسلامی ایران را در زمینههای مختلف گسترش دهد.
پیشنهاد وزارت اقتصاد برای جلوگیری از قاچاق گندم و بهینهسازی مصرف نان
همچنین در جلسه ستاد اقتصادی دولت که دیروز دوشنبه به ریاست آیتالله رئیسی برگزار شد راهکارهای پیشنهادی وزارت امور اقتصادی و دارایی برای جلوگیری از قاچاق گندم به کشورهای همسایه و ضرورت بهینهسازی مصرف نان در کشور، مورد بررسی قرار گرفت.
در این جلسه، پیشنهادی از وزارت امور اقتصادی و دارایی مورد بررسی قرار گرفت که براساس آن قیمت گندم و نان برای مصرفکننده هیچ تغییری نمیکند.
براساس تصمیم اعضای ستاد، مقرر شد با توجه به اهتمام دولت بر کنترل قیمت نان و جلوگیری از افزایش بهای آن، جوانب گوناگون این طرح توسط دستگاههای مسئول بررسی و نتیجه برای تصمیمگیری به جلسات آینده ستاد ارائه شود.
در این جلسه همچنین مسئله خروج ارز به شکل سرمایه از کشور مورد بحث قرار گرفت و مقرر شد دستگاههای متولی موضوع، سیاستهای پیشگیرانه لازم را در این زمینه طراحی و ارائه کنند.
سومین دستور کار جلسه ستاد هماهنگی اقتصادی، ارائه گزارش دبیرخانه ستاد در مورد وضعیت قیمت کالاها بهویژه اقلام خوراکی و آشامیدنی بود که رئیسجمهور دستور داد دلایل افزایش قیمت برخی از این اقلام در فروردینماه بررسی و گزارش دقیق آن از سوی دبیرخانه ستاد ارائه شود. دستگاههای اجرایی متولی نیز موظف شدند، تمام تلاش خود را برای جلوگیری از افزایش بدون منطق قیمت اقلام خوراکی به کار گیرند.
سند تحول، نقشه راه دولت برای تحول در همه عرصههاست
رئیسی روز یکشنبه نیز در جلسه هیئت دولت، با تأکید بر اراده دولت سیزدهم بر تحولآفرینی در همه عرصهها، خاطرنشان کرد: بنای ما از آغاز فعالیت این دولت بر این بوده که اقدماتمان در چارچوب یک برنامه جامع و نقشه راه انجام شود و روزمرگیها بر اهداف کلان دولت، سایه نیندازد.
وی سند تحول دولت را کاربردی توصیف کرد و گفت: این سند با نگاهی کاملاً کاربردی تنظیم شده و به هیچ عنوان یک سند کتابخانهای نیست. در عین حال این سند بهدلیل تطابق حداکثری با قوانین و سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری، این قابلیت را دارد که مبنای تهیه و تنظیم برنامه پنج ساله توسعه هفتم قرار بگیرد.
آیتالله رئیسی با اشاره به مأموریت معاونت حقوقی رئیسجمهور، برای تامین زیرساختهای لازم جهت اجرای کامل سند، اظهار داشت: اراده دولت اجرای کامل این سند برای تحولآفرینی جدی در کشور است.
دکتر رئیسی در عین حال سند تحول دولت را یک سند قابل ارتقا و اصلاح دانست و تأکید کرد: در جلساتی که این ایام با گروههای نخبگانی برگزار میشود، همه صاحبنظران در سخنانشان به سند تحول استناد میکنند و پیشنهادات خوبی هم برای ارتقای این سند ارائه میدهند.