به وب سایت مجمع هم اندیشی توسعه استان زنجان خوش آمدید
 
منوی اصلی
آب و هوا
وضعیت آب و هوای زنجان
آمار بازدیدها
بازدید امروز: 6,828
بازدید دیروز: 4,017
بازدید هفته: 6,828
بازدید ماه: 146,000
بازدید کل: 25,132,910
افراد آنلاین: 43
اوقات شرعی

اوقات شرعی به وقت زنجان

اذان صبح:
طلوع خورشید:
اذان ظهر:
غروب خورشید:
اذان مغرب:
تقویم و تاریخ
شنبه ، ۲۲ دی ۱٤۰۳
Saturday , 11 January 2025
السبت ، ۱۱ رجب ۱٤٤۶
دی 1403
جپچسدیش
7654321
141312111098
21201918171615
28272625242322
3029
آخرین اخبار
۶۱۹ - رئیسی: وزارت جهاد کشاورزی بدون تسامح با دست‌اندازان به منابع طبیعی برخورد کند ۱۴۰۱/۰۵/۲۴
در دومین جلسه نظارت ستادی بر فعالیت وزارتخانه‌ها
 
رئیسی: وزارت جهاد کشاورزی بدون تسامح
 
با دست‌اندازان به منابع طبیعی برخورد کند
 
  ۱۴۰۱/۰۵/۲۴
رئیسی: وزارت جهاد کشاورزی بدون تسامح با دست‌اندازان به منابع طبیعی برخورد  کند - ایرنا
 
آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی در جریان فرآیند نظارت ستادی بر فعالیت وزارتخانه‌های دولت، دیروز دوشنبه در دومین جلسه، به وزارت جهاد کشاورزی رفت و در جمع مدیران ارشد این وزارتخانه حضور یافت.
رئیس‌جمهور در این جلسه مهم‌ترین ماموریت وزارت جهاد کشاورزی را تامین امنیت غذایی پایدار برای کشور خواند و گفت: وزارت جهادکشاورزی باید زمینه تامین غذای سالم، با کیفیت، ارزان و با منشأ داخلی را در کشور فراهم کند، لذا نقش این وزارتخانه در خودکفایی و امنیت غذایی کشور راهبردی و بسیار تعیین‌کننده است.
وی تکمیل زنجیره ارزش در حوزه محصولات کشاورزی را جزء مهم‌ترین وظایف وزارت جهادکشاورزی خواند و افزود: این وزارتخانه باید زنجیره ارزش کالاهای اساسی را با اولویت گندم و دانه‌های روغنی و با هماهنگی بین حلقه‌های مختلف این زنجیره توسعه داده و گامی راهبردی در راستای استقلال و امنیت غذایی کشور بردارد.
فرآوری محصولات کشاورزی با هدف رونق صنایع تبدیلی و توسعه صادرات در این حوزه دیگر تاکید مهم آیت‌الله رئیسی به مدیران ارشد وزارت جهادکشاورزی بود. 
وی با اشاره به ظرفیت عظیم باغداری و اراضی کشاورزی و نیز تنوع اقلیمی کشور خاطرنشان کرد: با این ظرفیت بالا، روا نیست که سهم کوچکی از بازار محصولات فرآوری شده دنیا در اختیار کشورمان باشد. توسعه صنایع تبدیلی و تکمیل زنجیره ارزش، مهم‌ترین پیش‌نیاز توسعه اقتصاد کشاورزی در کشور است که خود می‌تواند، موجب توسعه اشتغال و افزایش درآمد خصوصا در مناطق روستایی شود.
رئیس‌جمهور همچنین وجود نعمت ۵۰ میلیون هکتاری مراتع را فرصتی مناسب برای تولید علوفه دام و توسعه دامپروری ارزیابی کرد و گفت: اصلاح الگوی کشاورزی و دامپروری منطبق بر تناسب نژادهای گیاهی و دامی با اقلیم کشورمان از سیاست‌های دولت است.
اصلاح الگوی مصرف و رایگان شدن آب
 در روش‌های نوین در دستور کار باشد
آیت‌الله رئیسی خودکفایی در تولید بذر و اصلاح الگوی مصرف آب را دو اولویت راهبردی دیگر در حوزه کشاورزی خواند و افزود: امنیت غذایی پایدار در کشور در گرو خودکفایی در تولید بذر کشاورزی است و وزارت جهادکشاورزی باید به این مسئله اهتمام داشته باشد ضمن آنکه اصلاح الگوی مصرف آب، با رایگان کردن آن برای کشاورزانی که از روش‌های نوین آبیاری از جمله آبیاری زیرسطحی استفاده می‌کنند، باید در دستور کار قرار گیرد.
رئیس‌جمهور ایجاد شهرک‌های گلخانه‌ای، توجه به تأمین دانه‌های روغنی در داخل و استفاده بهینه از ظرفیت بزرگ کشور در پنبه‌کاری را مورد تأکید قرار داد و خاطرنشان کرد: کشاورزی اساساً صنعتی اشتغالزا است و می‌تواند برای تحقق شعار سال به شکل دانش‌بنیان توسعه پیدا کند. اگر کشاورزی فعال شود، اقتصاد روستایی رشد می‌کند و با افزایش درآمد در روستا، مهاجرت روستاییان به شهرها متوقف می‌شود.
رئیسی با بیان اینکه دولت به دنبال افزایش صرفه اقتصادی کشاورزی برای روستاییان است، افزود: خرید تضمینی ۷ میلیون تن گندم به‌عنوان محصول استراتژیک در سال جاری نشانه اعتماد متقابل میان دولت و کشاورزان است و ان‌شاءالله این اعتماد با پرداخت به موقع مطالبات کشاورزان بیش از گذشته تقویت خواهد شد.
 رئیس‌جمهور در ادامه ضرورت صیانت از منابع طبیعی، مراتع و جنگل‌ها را مورد اشاره قرار داد و با یادآوری مسئولیت‌ مهم وزارت جهادکشاورزی در این حوزه، تصریح کرد: هر گونه دست‌اندازی به منابع طبیعی، اراضی ملی و اراضی جنگلی کشور، خصوصا از سوی دستگاه‌ها و نهادها خط قرمز دولت مردمی است و وزارت جهادکشاورزی باید بدون تسامح و مماشات با متخلفان برخورد و از این ثروت ملی صیانت کند.
حفظ سلامت محصولات زراعی
از اصول اغماض‌ناپذیر دولت مردمی است
آیت‌الله رئیسی در بخش دیگری از سخنان خود مسئولیت‌های وزارت جهادکشاورزی در حوزه حفظ سلامت و بهداشت محصولات کشاورزی را به مدیران ارشد این وزارتخانه گوشزد کرد و با اشاره به گزارش ارائه شده مبنی بر استقرار واحد کنترل کیفیت در همه گلخانه‌های بزرگ کشور و کنترل سموم به صورت هفتگی، افزود: حفظ سلامتی و بهداشت محصولات باغی، گلخانه‌ای و کشاورزی برای مصرف داخلی و صادرات جزء اصولِ اغماض‌ناپذیر دولت مردمی است و وزارت جهادکشاورزی در این زمینه مسئولیت بزرگی به‌عهده ‌دارد.
ضرورت تحول‌آفرینی در حوزه کشاورزی، مهم‌ترین محور بخش پایانی سخنان رئیس‌جمهور در جلسه با مدیران ارشد وزارت جهاد کشاورزی بود. دکتر رئیسی با تاکید بر ضرورت تدوین برنامه تحولی برای توسعه تولید و ارتقای کیفیت محصولات کشاورزی، گفت: در تمام برنامه‌های تحولی، بعد از اراده و برنامه تحول، آنچه اهمیت دارد و به نوعی پیشران تحول محسوب می‌شود، نقش نیروی انسانی است. در توسعه کشاورزی باید نیروی انسانی تحول‌گرا، جوان، باانگیزه و متعهد مورد استفاده قرار گیرد تا ظرفیت‌های بزرگ کشور در حوزه کشاورزی فعلیت پیدا کند.
رئیس‌جمهور مشارکت مردم در تحول صنعت کشاورزی در کشور را مورد تأکید قرار داد و گفت: وزارت جهادکشاورزی از ظرفیت عظیم مردمی در پیشبرد موفق برنامه‌های خود استفاده کند. همچنین دانشکده‌های کشاورزی با ورود فعالانه به برنامه‌های تحولی در حوزه کشاورزی، زمینه‌های گذر کامل از کشاورزی سنتی به کشاورزی مدرن را تسریع کنند.
 همکاری دولت و مجلس
تاکنون نتایج سازنده‌ و مهمی داشته است
رئیسی همچنین عصر یکشنبه در نشست مشترک دولت، هیئت‌رئیسه و رؤسای کمیسیون‌های تخصصی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه دولت مردمی در شرایطی خاص مسئولیت اداره کشور را بر عهده گرفت، گفت: ۴۳ سال بعد از استقرار نظام جمهوری اسلامی، انتظار این است که کارها با همگرایی، همدلی و وفاق همه ارکان نظام حکمرانی پیش برود.
وی افزود: برای طی این مسیر، سند گام دوم انقلاب اسلامی را در اختیار داریم که وضع موجود، وضع مطلوب و گام‌های لازم برای رسیدن به سبک زندگی شایسته انقلاب اسلامی را بسیار دقیق ترسیم کرده است.
رئیسی با بیان اینکه دولت و مجلس به عنوان وضع‌کننده و مجری قوانین کشور مسئولیت مشترکی برای باز کردن گره‌های زندگی مردم و ایجاد گشایش در مسائل اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی دارند، اظهار داشت: اقتضائات و دغدغه‌های جامعه باید بسیار دقیق شناسایی و در جهت تامین و حل و فصل آنها گام برداشته شود.
رئیس‌جمهور تصریح کرد: نمایندگان مجلس همان‌گونه که با بررسی و دقت‌نظر خود در زمان بررسی صلاحیت وزرا از دولت حمایت کردند، هم اکنون نیز از دولت به عنوان تجلی اراده مردم در مسیر توسعه و پیشرفت کشور حمایت کنند.
رئیسی با بیان اینکه همه بر یک کشتی سوار هستیم و ناکامی هر کدام از ما به پای نظام جمهوری اسلامی نوشته می‌شود، گفت: بنده به سهم خود در دولت هر قانونی را که در مجلس تصویب می‌شود، بدون معطلی برای اجرا ابلاغ می‌کنم و باور دارم حتی اگر قانونی از نظر ما نقص یا ضعفی دارد، نباید در اجرا با تاخیر مواجه شود، بلکه باید تلاش کرد در حین اجرا اشکالات آن در خود مجلس برطرف شود.
رئیس‌جمهور دولت و مجلس را دو بازوی حکمرانی در کشور معرفی کرد و افزود: ضرورت دارد دولت و نمایندگان مجلس به ویژه درباره طرح‌هایی که دارای بار مالی است، هماهنگی بیشتری داشته باشند.
وی با تاکید بر اینکه امروز همه ارکان کشور موظف به امیدآفرینی هستند، تصریح کرد: دشمنان جمهوری اسلامی همه توان خود را به کار بسته تا مردم را از نظام مایوس کنند و در این زمینه از هیچ کارشکنی، دروغ و فریبی دریغ ندارند.
رئیسی ادامه داد: در مقابل این جریان دولت و مجلسی قرار دارند که می‌گویند مسائل جامعه را به خوبی شناخته و به دنبال رفع آنها هستند. مقتدای ما سخنی دارد که ما کاملاً به آن باور داریم و آن این است که هیچ مشکلی در کشور نداریم که راه‌حل آن در داخل وجود نداشته باشد.
رئیس‌جمهور در ادامه سخنانش با بیان اینکه نظارت مجلس بر عملکرد دولت امری پسندیده و شایسته است، خاطرنشان کرد: نظارت البته باید به شکلی اعمال شود که شجاعت مدیران را از آنان نگیرد، چرا که اگر این اتفاق افتاد دیگر یک مدیر نمی‌تواند به خوبی از عهده ماموریت‌های خود برآید.
رئیسی با بیان اینکه همکاری دولت و مجلس تاکنون نتایج سازنده‌ و مهمی داشته است، افزود: اصلاحات اقتصادی که در این دولت با حمایت مجلس آغاز شد، از جمله کارهایی بود که سال‌ها معطل مانده و دولت‌ها و مجالس قبل از زیر بار اجرای آن شانه خالی کرده بودند.
رئیس‌جمهور افزود: امروز فرصتی در اختیار دولت و مجلس است که می‌توانیم و باید از آن به نفع کشور و مردم بهره ببریم.