۶۲۷ - رئیسی در جلسه هیئت دولت: هر سخن یا اقدامی که موجب کاهش اعتماد مردم شود خط قرمز دولت مردمی است ۱۴۰۱/۰۶/۰۲
رئیسی در جلسه هیئت دولت:
هر سخن یا اقدامی که موجب کاهش اعتماد مردم شود
خط قرمز دولت مردمی است
۱۴۰۱/۰۶/۰۲
آیتالله سید ابراهیم رئیسی صبح دیروز چهارشنبه در جلسه هیئت دولت، هفته دولت را فرصت مناسبی برای ارائه گزارش اقدامات و عملکردها به مردم و همچنین فرصتی برای ارزیابی خدمات و عملکرد یکساله وزارتخانهها و دستگاههای اجرایی دانست و گفت: در میان مردم و با مردم بودن ویژگی این دولت است و باید اقدامات انجام شده هنرمندانه به اطلاع مردم رسانده شود.
رئیسجمهور تاکید کرد: یکی از شاخصهای مهم برای دولت مردمی، احیای اعتماد مردم است و باید تمام تلاشها و اقدامات در جهت خدمت به مردم و حل مشکلات و حفظ و تقویت امید مردم باشد.
رئیسی هرگونه سخن یا اقدامی را که باعث ناامیدی و کاهش اعتماد مردم شود، خط قرمز دولت مردمی دانست و خاطرنشان کرد: نباید با انتشار برخی گزارشهای غیر مستند در رسانهها، مردم را نگران کرد و همه همکاران دولت تلاش کنند موضوعات بین دستگاهی را فورا حل و فصل کنند و نتیجه اقدامات انجام شده را به اطلاع مردم برسانند.
رئیسجمهور با اشاره به توصیه سال گذشته، رهبر معظم انقلاب اسلامی به هیئت دولت در زمینه حرکتاندیشهورزانه و عقلانی خاطرنشان کرد: وزرا و مسئولان دستگاهها باید کارآمدی و استفاده از نیروهای انقلابی و نخبه را برای اجرای طرحهای توسعه کشور سرلوحه اقدامات خود قرار دهند.
رئیسی همچنین با اشاره به گزارش وزیر نیرو از آخرین وضعیت تامین آب شرب برخی استانها و اقدامات انجام گرفته در این زمینه، بر لزوم پیگیری موضوع و رساندن آب شرب پایدار به مردم در استانهای دارای مشکل تاکیدکرد.
رئیسجمهور در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به فرارسیدن روز پزشک و تبریک این روز به فعالان عرصه سلامت، از کادر درمانی کشور، پزشکان،پرستاران و همه کسانی که برای سلامت جسم و جان مردم فعالیت میکنند، قدردانی کرد.
ایجاد بستر برای تداوم رشد علمی و فعالیت مرتبط با تخصص مهمترین عوامل حفظ نخبگان
رئیسجمهور همچنین در سیزدهمین جلسه هیئت امنای بنیاد ملی نخبگان که پس از ۱۱ سال تشکیل شد، افزود: بنیاد ملی نخبگان با نگاه و رویکرد حکمتآمیز رهبر معظم انقلاب و با هدف شناسایی و حمایت از جوانان مستعد و فرهیخته تشکیل شد. امروز موضوع نخبگان و حمایت از آنان دغدغه دولت مردمی است و این نگاه باید در همه ارکان دولت هم حاکم باشد.
وی با اشاره به ضرورت فراهم کردن زمینه فعالیت نخبگان در بخشهای مختلف کشور، ادامه داد: فعالیت مراکز علمی معتبر و حضور اساتید و شخصیتهای علمی فرهیخته در این مراکز میتواند بستر مناسبی برای فعالیت استعدادهای جوان باشد. یک دانشجوی نخبه وقتی میبیند زمینه تداوم رشد علمی و حرفهای او در کشور فراهم است، ماندن در کشور خود را به رفتن ترجیح میدهد. آیتالله رئیسی توجه به معیشت و رفاه نخبگان را عامل دیگری در راستای حفظ آنان در داخل کشور دانست و تصریح کرد: حمایت از نخبگان و استعدادهای برتر، به نوعی تکلیف دولت و نظام حکمرانی کشور و عین عدالت است. نباید اجازه دهیم نخبگان کشور بهخاطر مشکلات مالی و معیشتی از مسیر علمپژوهی و فعالیتهای دانشبنیان خارج شوند.
رئیسجمهور همچنین برلزوم فراگیرتر شدن دایره شناسایی نخبگان تأکید و خاطر نشان کرد: شناسایی نخبگان از مسیر المپیادهای علمی و کنکور یکی از راههای جذب نخبگان است. بنیاد ملی نخبگان باید سازوکارهای دیگری هم طراحی کند تا نخبگان در دانشگاهها، اندیشکدهها، حوزهها، مجامع علمی، سازمانها و دیگر عرصهها نیز شناسایی شوند و مورد حمایت حمایت قرار گیرند.
رئیسی ادامه داد: باید ساز و کاری طراحی شود تا دستگاههای مختلف و بهویژه سازمانهای مردمنهاد امکان معرفی استعدادهای برتر و افراد نخبه را به بنیاد ملی نخبگان داشته باشند. وی در بخش دیگری از سخنانش، طراحی روندهایی برای ارتقای شرایط بهکارگیری نخبگان در دستگاهها را مورد تاکید قرار داد و گفت: در کنار تلاش برای جذب استعدادهای برتر از سوی خود بنیاد ملی نخبگان، به فکر افزایش بهرهوری دستگاهها از محل بهکارگیری نخبگان نیز باشید و برای دستگاهها در جذب و بهرهگیری شایسته از توان و دانش نخبگان امتیاز تعیین کنید، تا خود آنها نیز انگیزه بیشتری برای ایفای نقش در این زمینه پیدا کنند.
رئیسی بهرهگیری از نخبگان در ساختار اداره کشور و نیز توجه ویژه برای ترغیب تحصیل نخبگان در رشتههای علوم انسانی و علوم پایه را نیز از برنامهها و اقدامات مفید بنیاد ملی نخبگان برشمرد و افزود: تلاش کنید نخبگان برای ورود به بازار کار در حوزه تخصصی خودشان توانمند شوند.
رئیسجمهور در ادامه سخنانش با اشاره به سیاست استعماری غارت ثروت کشورها توسط دولتهای مستکبر تاکید کرد: حفظ نخبگان در کشور نیاز به ساز و کارهای عملیاتی دارد. همان جریان استکباری که روزگاری به منابع و ثروتهای ملتهای دیگر دستاندازی میکرد، امروز روی جذب نخبگان و استعدادهای برتر دیگر کشورها تمرکز کرده است.
آیتالله رئیسی در بخش دیگری از سخنانش با تاکید بر اینکه نخبگان صرفا در تهران ساکن نیستند و نباید امکانات و زمینههای فعالیت نخبگان صرفا در تهران متمرکز شود، اظهار داشت: در سفرهایی که به استانها داشتهام به وفور با نخبگان و استعدادهای نابی مواجه شدم که کارهای بزرگی هم کردهاند و ضرورت دارد به شکل شایسته مورد حمایت قرار گیرند.
رئیسجمهور ادامه داد: با توجه به نامگذاری امسال باید تلاش بیشتری برای ورود نخبگان به بازار فعالیتهای دانشبنیان صورت گیرد و در این راستا از آنان حمایت شود.
وی در بخش پایانی سخنان خود با بیان اینکه در تمدن ایرانی- اسلامی و همچنین در دنیا حمایت خیرین از فعالیتهای علمی و نخبگان امری رایج و مرسوم بوده و هست، تصریح کرد: تلاش کنید از ظرفیت خیرین و موقوفات بهتر و بیشتر برای حمایت از نخبگان بهره بگیرید.