به وب سایت مجمع هم اندیشی توسعه استان زنجان خوش آمدید
 
منوی اصلی
آب و هوا
وضعیت آب و هوای زنجان
آمار بازدیدها
بازدید امروز: 8,892
بازدید دیروز: 8,097
بازدید هفته: 16,989
بازدید ماه: 156,161
بازدید کل: 25,143,067
افراد آنلاین: 91
اوقات شرعی

اوقات شرعی به وقت زنجان

اذان صبح:
طلوع خورشید:
اذان ظهر:
غروب خورشید:
اذان مغرب:
تقویم و تاریخ
یکشنبه ، ۲۳ دی ۱٤۰۳
Sunday , 12 January 2025
الأحد ، ۱۲ رجب ۱٤٤۶
دی 1403
جپچسدیش
7654321
141312111098
21201918171615
28272625242322
3029
آخرین اخبار
۱۶۳۹ - آزمایش راکت‌ فجر۵ مجهز به سر جنگی ترموباریک با موفقیت انجام شد ۱۴۰۲/۰۲/۱۷

آزمایش راکت‌ فجر۵ مجهز به سر جنگی ترموباریک با موفقیت انجام شد  

   ۱۴۰۲/۰۲/۱۷

عکس و فیلم | راکت‌های فجر۵ سپاه «ترموباریک» شد

به گزارش تسنیم،‌ به این ترتیب راکت‌های 333میلی‌متری فجر 5 سپاه که پیش از این مدل هدایت‌شونده آن تحت عنوان راکت فجرC5 به این نیرو تحویل شده بود، هم‌اکنون به مدل جدیدی از سر جنگی با قدرت تخریب بیشتر مجهز شده‌اند.
این سر جنگی جدید که توسط متخصصان سازمان تحقیقات و جهاد خودکفایی نیروی زمینی سپاه تولید شده است، قدرت انفجاری 1/5 برابر TNT دارد و در نتیجه شعاع تخریب و اثرات حرارتی بیشتری نیز دارد، علاوه ‌بر این، حساسیت آن کمتر از TNT است که همین موضوع ایمنی به‌کارگیری آن را نسبت به سر جنگی‌های متداول بیشتر می‌کند. مهمات «گرمافشاری» یا «ترموباریک» نوعی خاصی از مهمات است که در ابتدا توده‌‌ای از مواد آتش‌‌زا در شعاع انفجاری خود ایجاد می‌کند که با اکسیژن موجود در جو مخلوط می‌شود، سپس در مرحله بعد، این توده آتش می‌گیرد؛ به‌طوری که منطقه آتش گرفته‌شده را نابود می‌کند. سلاح گرمافشاری ابتدا به‌کمک یک خرج کوچک، اَبری از غبار انفجاری ایجاد می‌کند و سپس آن را با خرج دوم محترق می‌‌سازد. مهمات گرمافشاری که بمب خلأ هم نامیده می‌شود، با استفاده از اکسیژن موجود در هوا برای سوختن، یک ابر انفجاری قدرتمند ایجاد می‌کنند و با این کار در مقایسه با بمب‌های معمولی، انرژی تخریبی بیشتری دارند.
بنابراین، هنگامی که این نوع مهمات در فضای سرپوشیده پناهگاه‌‌های زیرزمینی یا کانال‌ها منفجر شود، فشار تخریبی آن به‌مدت طولانی‌‌تری در فضای بسته پناهگاه باقی می‌‌ماند و باعث تخریب بیشتری می‌‌شود و به این خاطر برای پاکسازی استحکامات و سنگرها سلاحی کارآمد به‌شمار می‌آید. یکی از جنبه‌های شهرت بیشتر راکت‌های فجر5، واگذاری نمونه‌ای از آنها به گروههای مقاومت فلسطینی است که در گذشته نیز اخباری در این رابطه در رسانه‌ها منتشر و در جریان جنگ 55 روزه سال 2012 از آن رونمایی شد. در آن مقطع اعلام شد که نیروهای حماس با استفاده از همین راکت‌ توانستند با عبور از سد سامانه گنبد آهنین تل‌آویو را مورد هدف قرار دهند. این نوع سر جنگی جدید برای این راکت‌ها با توجه به نوع خاص عملکرد خود، سلاحی مناسب برای مقابله با گروهک‌های تروریستی به‌خصوص در مناطق کوهستانی و صعب‌العبور نیز هست چراکه این گروهک‌ها با استفاده از عوارض طبیعی و یا اقدامات مهندسی پناهگاه‌ها و سنگر‌های مستحکمی در این مناطق برای خود ایجاد می‌کنند. فجر 5 پیشرفته‌ترین و دوربردترین عضو خانواده راکت‌های زمین به زمین فجر است و در انواع و قابلیت‌های مختلف از جمله هدایت‌پذیری تولید شده است. این راکت 333میلی‌متری با سوخت جامد، دارای نمونه‌های تک‌مرحله‌ای و دومرحله‌ای است و در نمونه تک‌مرحله‌ای، بُرد آن به 75 کیلومتر و در نمونه دومرحله‌ای به 180 کیلومتر می‌رسد.