به وب سایت مجمع هم اندیشی توسعه استان زنجان خوش آمدید
 
منوی اصلی
آب و هوا
وضعیت آب و هوای زنجان
آمار بازدیدها
بازدید امروز: 4,583
بازدید دیروز: 1,252
بازدید هفته: 4,583
بازدید ماه: 77,498
بازدید کل: 24,777,636
افراد آنلاین: 24
اوقات شرعی

اوقات شرعی به وقت زنجان

اذان صبح:
طلوع خورشید:
اذان ظهر:
غروب خورشید:
اذان مغرب:
تقویم و تاریخ
شنبه ، ۱۹ آبان ۱٤۰۳
Saturday , 9 November 2024
السبت ، ۷ جمادى الأول ۱٤٤۶
آبان 1403
جپچسدیش
4321
111098765
18171615141312
25242322212019
3029282726
آخرین اخبار
5 - با کسب اکثریت آراء مردم : مسعود پزشکیان نهمین رئیس جمهور ایران شد ۱۴۰۳/۰۴/۱۶

«پزشکیان» نهمین رئیس‌جمهور منتخب مردم ایران شد

۱۴۰۳/۰۴/۱۶

‫خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان | Mehr News Agency - مسعود پزشکیان‬‎

گزارش نهایی اعلام نتایج شمارش آرای مرحله دوم انتخابات ریاست جمهوری

تعداد آرای مأخوذه:  ۳۰.۵۳۰.۱۵۷ رأی 

مسعود پزشکیان: ۱۶.۳۸۴.۴۰۳ رأی 

سعید جلیلی: ۱۳.۵۳۸.۱۷۹ رأی

 

 با کسب اکثریت آراء مردم :

مسعود پزشکیان نهمین رئیس جمهور ایران شد
  ۱۴۰۳/۰۴/۱۶
مسعود پزشکیان با کسب اکثریت آراء مردم در دومین مرحله چهاردهمین انتخابات ریاست جمهوری به عنوان رئیس‌جمهور منتخب شناخته شد.
مسعود پزشکیان با کسب ۱۶ میلیون و ۳۸۴ هزار و ۴۰۳ رأی معادل 53/7 درصد در دور دوم انتخابات ریاست جمهوری، نهمین رئیس‌جمهور ایران شد.
 
سعید جلیلی نیز در دور دوم۱۳ میلیون و ۵۳۸ هزار و ۱۷۹ رأی معادل 44/3 درصد را کسب کرد.
 
در دور دوم انتخابات ریاست جمهوری آرای کاندیداهای ریاست جمهوری رشد قابل توجهی یافت. مسعود پزشکیان در دور اول انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم ۱۰ میلیون و ۴۱۵ هزار و ۹۹۱ رأی کسب کرد و سعید جلیلی نیز ۹ میلیون و ۴۷۳ هزار و ۲۹۸ آراء را به خود اختصاص داد. در دور دوم این عدد برای پزشکیان حدود ۶ میلیون رای افزایش یافت و وی ۱۶ میلیون و ۳۸۴ هزار و ۴۰۳ رأی معادل 53/7 درصد را کسب کرد. همچنین آرای سعید جلیلی در دور دوم به ۱۳ میلیون و ۵۳۸ هزار و ۱۷۹ رأی معادل 44/3 درصد رسید و حدود 4 میلیون رأی بیشتر کسب کرد.
 تفاوت میزان آرای دو کاندیدا در دور اول ۹۴۲ هزار و ۶۹۳ رای بود که در دور دوم ۲ میلیون و ۸۶۴ هزار و ۲۲۴ رای اختلاف این دو کاندیدا برای کسب جایگاه ریاست جمهوری بود.
مسعود پزشکیان پیش از این نماینده مردم تبریز در مجلس شورای اسلامی بود. وی که به عنوان پزشک و سیاستمدار ایرانی شناخته می‌شود در تاریخ هفتم مهرماه سال ۱۳۳۳ در مهاباد چشم به جهان گشود. او از دوره هشتم وارد نهاد قانون‌گذاری شد و در انتخابات ۱۱ اسفند دوباره توانست اعتماد مردم تبریز را کسب کند و برای چهارمین دوره بر کرسی نمایندگی مجلس تکیه زد. او در دوره دهم مجلس شورای اسلامی، نایب‌رئیس‌مجلس نیز بود.
پزشکیان در دوره جوانی و پس از گرفتن مدرک دیپلم برای انجام خدمت سربازی، به شهر زابل در استان سیستان و بلوچستان رفت و در همان دوران سربازی به حرفه پزشکی علاقه پیدا کرد و تصمیم گرفت پس از پایان دوران سربازی دومین دیپلم خود را در رشته طبیعی یا همان علوم تجربی دریافت کند، سپس در سال ۱۳۵۵ در دانشگاه علوم پزشکی تبریز پذیرفته شد و در رشته پزشکی به ادامه تحصیل پرداخت.
به گزارش ایرنا، پزشکیان درباره تحصیل خود در رشته پزشکی می‌گوید: من در سال ۱۳۵۵ در رشته پزشکی از دانشگاه تبریز پذیرفته شدم و بار‌ها تاکید کرده‌ام از هیچ سهمیه و یا رانتی برای ادامه تحصیل در هیچ مقطعی استفاده نکرده‌ام.
رئیس‌جمهور منتخب دوره پزشکی عمومی خود را در سال ۱۳۶۴ با موفقیت به پایان رساند و پس از آن به عنوان مربی فیزیولوژی در دانشکده پزشکی مشغول به فعالیت و تدریس شد، سپس در سال ۱۳۶۹ مدرک تخصص خود را در رشته جراحی عمومی از دانشگاه علوم پزشکی تبریز دریافت کرد. پزشکیان در سال ۱۳۷۲ فوق تخصص جراحی قلب را از دانشگاه علوم پزشکی ایران اخذ و بلافاصله بعد از آن در بیمارستان قلب شهید مدنی تبریز پذیرفته و مشغول به فعالیت شد.
در کارنامه او سابقه ریاست دانشگاه علوم پزشکی تبریز نیز دیده می‌شود، پزشکیان در دولت دوم اصلاحات سکانداری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی را برعهده گرفت.
وی پیش از این دو بار برای نامزدی انتخابات ریاست جمهوری در دوره‌های یازدهم (سال ۱۳۹۲) و سیزدهم (سال ۱۴۰۰) نام نویسی کرده بود که در سال ۱۳۹۲ پیش از اعلام اسامی افراد احراز صلاحیت شده، به نفع آیت‌الله اکبر‌ هاشمی رفسنجانی انصراف داد و در سال ۱۴۰۰ نیز از سوی شورای نگهبان احراز صلاحیت نشد.
رئیس‌جمهور منتخب برای سومین بار در ۱۲ خرداد ۱۴۰۳ ردای نامزدی انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری را بر تن کرد و در نهایت در تاریخ ۲۰ خرداد ۱۴۰۳ نام او از سوی وزارت کشور به عنوان یکی از ۶ نامزد احراز صلاحیت شده توسط شورای نگهبان برای انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری اعلام شد.
روز جمعه هشتم تیر ماه، در مرحله اول چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، حجت‌الاسلام مصطفی پورمحمدی، سعید جلیلی، محمدباقر قالیباف و مسعود پزشکیان با یکدیگر به رقابت پرداختند اما با توجه به اینکه هیچ یک از آنها نتوانستند اکثریت مطلق آرا را کسب کنند، انتخابات با حضور مسعود پزشکیان و سعید جلیلی که بیشترین آرا را کسب کرده بودند به دور دوم راه رفت و سرانجام در انتخاباتی که روز جمعه 15 تیرماه برگزار شد، پزشکیان با ۱۶ میلیون و ۳۸۴ هزار و ۴۰۳ رای به عنوان نهمین رئیس‌جمهور اسلامی ایران انتخاب شد.
گفتنی است، حضور 50 درصدی مردم در انتخابات دور دوم در شرایط جنگ روانی دشمن و هدف قراردادن مشارکت در انتخابات با القای ناامیدی، اقدامی معنادار و درخشان است که بار دیگر ورود امیدوارانه مردم در میدان انتخاب و مراقبت آنان از اقتدار و امنیت ایران اسلامی را نشان داد و دشمنان را مأیوس کرد.
حضور حماسی و شجاعانه هموطنان خارج از کشور در انتخابات
ایرانیان خارج از کشور نیز حضور حماسی و شجاعانه‌ای پای صندوق‌های رای داشتند، درحالی که ضدانقلاب با شناسایی مکان‌های مختلف اخذ رای در خارج از کشور و فحاشی و فشار سعی کرد از رای‌دهی ایرانیان جلوگیری کند اما حضور ایرانیان پرشور‌تر بود و مشارکت در خارج از کشور با افزایش ۲۰ درصدی همراه شد. 
به گزارش فارس، جو و فضای برخی شعب اخذ رای به گونه‌ای بود که خبرنگار بی‌بی‌سی فارسی عنوان کرد که مردم باید جلیقه ضدفحش در این شعب بپوشند و حتی این افراد به خارجی‌ها هم هتاکی می‌کردند و هرکس به این شعب نزدیک می‌شد مورد توهین شدید قرار می‌گرفت.
به یاد دو قهرمان بزرگ
انتخابات ریاست جمهوری نیز در کمال آرامش و امنیت برگزار گردید و بیش از پیش یاد سردار شهید سلیمانی و شهید آیت‌الله رئیسی تداعی شد.
شهید حاج قاسم سلیمانی با مجاهدت خالصانه در راه خدا و کوتاه کردن دست اشرار تکفیری نگذاشت ایران مصائبی شبیه لیبی، عراق، سوریه، افغانستان، فلسطین و یمن را تجربه کند.
از سوی دیگر، انتخابات در شرایط گرمای تابستان برگزار شد و خبری از قطعی آزاردهنده برق و آب نبود که حاصل زحمات شهید رئیسی و دیگر خدمتگزاران در تامین پایدار آب و برق از طریق توسعه شبکه آبرسانی و نیروگاهی است.
ایران اسلامی امروز سراسر نمایانگر جهاد و خدمت شهید آیت‌الله رئیسی و دولت پربرکت و مردمی ایشان است. سه سال مجاهدت شهید رئیسی، غیرممکن‌ها را ممکن و ایران اسلامی را سرافراز کرد. مشکلات مزمن و پیچیده‌ای را حل کرد و امید آفرید. امید است روش مدیریتی و نگاه کلان شهید رئیسی که منشأ خدمات و دستاوردهای چشمگیر و بزرگ بود، از سوی رئیس‌جمهور منتخب تداوم یابد.