۸۴ - چهارمین سالگرد شهادت دکتر محسن فخریزاده: تیر دشمن بر قلب دانش توطئهای ناکام برای توقف پیشرفت هستهای ۱۴۰۳/۰۹/۰۶
به مناسبت چهارمین سالگرد شهادت دکتر محسن فخریزاده:
تیر دشمن بر قلب دانش توطئهای ناکام برای توقف پیشرفت هستهای
۱۴۰۳/۰۹/۰۶
جبهه استکبار، چهار سال پیش در چنین روزی، در اقدامی ناجوانمردانه و ظالمانه دست به ترور یکی دیگر از دانشمندان برتر هستهای کشورمان زد. توطئهای که برای توقف پیشرفت هستهای کشور انجام شد اما ناکام ماند.
عصر جمعه 7 آذر 1399 خیابان ورودی شهر آبسرد دماوند محل انجام تروری خونین شد که از سالها قبل کلید خورده بود. حدود ساعت 14 آن روز، خودروی دکتر محسن فخریزاده با 12 محافظ و سه ماشین حفاظت وارد خیابان ورودی آبسرد شد. در همین حال، گلولههایی از نقاط نامشخص به سمت دانشمند برجسته هستهای و دفاعی ایران اسلامی شلیک و پس از آن خودروی نیسان که پر از الوارهای چوبی است، در حدود 15 متری ایشان منفجر میشود. شهید فخریزاده که احساس میکنند خودرو آسیب دیده است، ماشین را متوقف میکنند و پیاده میشوند. 5 گلوله به شهید در حالی که در کنار همسر خود بودند، اصابت میکند اما صدایی از شلیک شنیده نمیشود. همسر شهید تنها از تکان خوردن دکتر فخریزاده و جاری شدن خون، هدف قرارگرفتن او را ادراک میکنند. همسر شهید نیز مورد اصابت چندین ترکش ناشی از انفجار خودروی نیسان قرار میگیرند. این سرباز گمنام امام زمان (عجل الله فرجه) در عرصه هستهای و دفاعی، در صحنه ترور به همسر خود و نیز به تیم حفاظتیشان گفته بودند: «بروید، اینجا نمانید، اینها من را میخواهند.» پیکر مجروح دکتر فخریزاده بعد از انتقال به مرکز درمانی در آبسرد، با هلیکوپتر به بیمارستان منتقل میشود. فرزند شهید میگوید؛ «حاج آقا در داخل هلیکوپتر شهید شده بود.»
امروز سالروز آن واقعه دردناک است. تروریستهای وابسته به سرویسهای جاسوسی رژیم خونخوار آمریکا و رژیم موقت اسرائیل دست به ترور شخصیتی زدند که آمریکاییها او را پدر هستهای ایران عنوان میکردند و و اسرائیلیها به پشتوانه رژیم آمریکا سالها به دنبال ترور او بودند. فرزند شهید ابراز میدارد که شهید فخریزاده همه جا خود را کارمند علمی معرفی میکرد.
شهید محسن فخریزاده یکی از چهرههای تاثیرگذار علم هستهای و علم موشکی ایران و از دانشمندان مؤثر و رده بالای حوزه تحقیقات علمی در کشور بود. وی از سال 1371 بهعنوان عضو هیئت علمی دانشکده فیزیک دانشگاه امام حسین(ع) درآمد و امکانات این دانشگاه را در جهت تحقیقات هستهای بهکار گرفت. ایشان سپس به ریاست دانشگاه صنعتی مالک اشتر و سازمان پژوهش و نوآوری دفاعی (سپند) منصوب شد. نام وی همچنین به عنوان یکی از پنج شخصیت ایرانی در فهرست ۵۰۰ نفره قدرتمندترین افراد جهان از سوی نشریه آمریکایی فارن پالیسی منتشر شده بود. همچنین نام فخریزاده تحت عنوان دانشمند ارشد وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و رئیس پیشین مرکز تحقیقاتی فیزیک (PHRC) در تاریخ ۲۴ مارس ۲۰۰۷ میلادی، در فهرست تحریم شدگان ایران توسط شورای امنیت سازمان ملل قرار گرفت.
دانشمند شهید محسن فخریزاده که ریاست سازمان پژوهش و نوآوریهای دفاعی کشور وابسته به وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح را برعهده داشت در حال فعالیت بر روی پروژههای بسیاری بود.
یکی از مهمترین پروژههایی که توسط شهید فخریزاده و تیمش به نتیجه رسید، پروژه تولید «اولین کیت ایرانی تشخیص کرونا» بود که سازمان تحت امرش با نظارت مستقیم این شهید عزیز انجام شد.
تلاش آژانس بینالمللی انرژی اتمی برای دیدار و تحقیق در مورد شهید فخریزاده
از سوی دیگر، شهید فخریزاده یکی از مهرههای کلیدی و تأثیرگذار در زمینه تحقیق و توسعه دانش هستهای کشورمان به شمار میرفت به نحوی که آمریکاییها، وی را «صندوقچه اسرار» برنامه هستهای ایران قلمداد میکردند و توسط غربیها با رابرت اُپنهایمر، کارشناس برجسته فیزیک آمریکایی مقایسه میشود.
به دلیل جایگاه مهمی که شهید فخریزاده در زمینه دانش هستهای برعهده داشتند آژانس بینالمللی انرژی اتمی، طی سالهای اخیر، فشار زیادی به مسئولین کشورمان وارد نمودند که بتوانند با فخریزاده مصاحبهای در مورد دانش هستهای کشور داشته باشند چرا که این نهاد بینالمللی که در سیطره و نفوذ کشورهای غربی و صهیونیستها قرار دارد معتقد بودند تا زمانی که با فخریزاده گفتوگوی مستقیم انجام نشود، نمیتوان در مورد میزان ورود ایران به دستیابی به دانش هستهای، اظهارنظر کرد.
دبیر ابتکار امنیتی ایران در بنیاد واشنگتن:ترور راهی است که در پیشرو قرار دارد
طی سالهای اخیر و علیرغم انواع فشارها و تحریمهای اقتصادی، ترور دانشمندان، دادن انواع امتیازات رنگارنگ به کشورهای غربی در زمینه محدود کردن دانش هستهای کشورمان و همچنین انواع حملههای سایبری و خرابکارانه به مراکز و سایتهای هستهای، نه تنها ترمز تحقیقات و توسعه دانش هستهای ایران متوقف نشده است بلکه ایران موفق گردیده با تکیه بر دانش محققین خود در بعضی از زمینهها همچون ساخت سانتریفیوژهای پیشرفته گامهای اساسی را بردارد که این اقدامات عصبانیت دشمنان ایران اسلامی را در پی داشته است که این اقدامات و ترورهای در راستای جلوگیری از این پیشرفتهای انجام شده است که البته این تیر جبهه استکبار قطعا به سنگ خواهد خورد چرا که با شهادت یک فخریزاده، دهها فخریزاده به کشور تحویل داده خواهد شد که مسیر این شهدا را ادامه خواهد داد. دشمن به قلب دانش شلیک کرد اما در دستیابی به هدف خود برای توقف برنامه پیشرفت هستهای کشور ناکام ماند.
جان کلاسر در مقالهای در 4 نوامبر 2011 درباره ترور دانشمندان هستهای اظهار کرد: «آمریکا برای متوقف نمودن برنامه هستهای ایران به چند اقدام متوسل شده است: بهرهگیری از تروریسم سایبر، کشتن هدفمند دانشمندان ایرانی، محاصره مالی و جنگ نیابتی.» همچنین پاتریک کلاسون دبیر ابتکار امنیتی ایران در بنیاد واشنگتن هم ترور دانشمندان هستهای ایران را یکی از راههای مقابله با ایران دانست و گفت: «ترور راهی است که در پیشرو قرار دارد.»
رهبر معظم انقلاب:مقام والای شهادت، پاداش الهی اوست
در بخشی از متن پیام رهبر معظم انقلاب اسلامی در پی شهادت این شهادت دانشمند برجسته هستهای و دفاعی آمده است:
«دانشمند برجسته و ممتاز هستهای و دفاعی کشور جناب آقای محسن فخریزاده به دست مزدوران جنایتکار و شقاوتپیشه به شهادت رسید. این عنصر علمی کمنظیر جان عزیز و گرانبها را به خاطر تلاشهای علمی بزرگ و ماندگار خود، در راه خدا مبذول داشت و مقام والای شهادت، پاداش الهی اوست.»