مسعود پزشکیان، رئیسجمهور به مدت بیش از سه ساعت از نمایشگاه توانمندیهای بخش صنعت و معدن در رشد اقتصادی 8 درصد، بازدید و ضمن گفتوگو با صاحبان صنایع، تولیدکنندگان و تشکلهای بخش خصوصی در جریان مشکلات و موانع آنان برای تحقق رشد 8 درصدی در جریان اجرای برنامه هفتم توسعه قرار گرفت.
وی پس از بازدید از این نمایشگاه ضمن ابراز خرسندی از حضور در جمع فعالین بخش خصوصی تاکید کرد: تحقق رشد 8 درصدی از اولویتهای اصلی دولت است.
رئیسجمهور با بیان اینکه دولت آمادگی رفع موانع برای تحقق اهداف بخش خصوصی را دارد، تصریح کرد: حل چالشهای ناترازی در کشور به کمک بخش خصوصی محقق خواهد شد؛ ما برای تمدن، صنعت و آینده کشور هم که شده باید به فکر حل مشکلات موجود باشیم.
پزشکیان ضمن انتقاد از مصرف غیراستاندارد انرژی در صنایع، ادارات و مصرف خانگی ابراز امیدواری کرد دولت، تولیدکنندگان و مردم با تجدیدنظر در سیاستها و اصلاح الگوی مصرف به میزان بهرهوری انرژی در کشور کمک کنند.
اگر کشورهای اسلامی ظرفیتهای خود را با یکدیگر به اشتراک بگذارند، قطعا به نفع همه امت اسلامی است
رئیسجمهور همچنین در دیدار «عمر بولات» وزیر تجارت ترکیه با بیان اینکه همواره در دیدارها و گفتوگوهای صمیمانه خود با آقای اردوغان بر لزوم و اهمیت تحکیم روابط میان کشورهای اسلامی تاکید کردهام، اظهار داشت: عمیقا معتقدم که کشورهای اسلامی باید روابط و تعاملات خود با یکدیگر را بیش از پیش گسترش دهند.
پزشکیان افزود: اگر کشورهای اسلامی ظرفیتهای خود از بازارهای تجاری تا مسیرهای مواصلاتی و دیگر پتانسیلهای خود را با یکدیگر به اشتراک بگذارند، قطعا به نفع همه امت اسلامی است و منجر به تقویت همه کشورهای جهان اسلام خواهد شد و رژیم صهیونیستی و دیگر قدرتها نیز جرأت جنایتگری و مداخله در امور مسلمانان را نخواهند داشت.
وی با تاکید بر اینکه باید مشکلات میان خود را برادرانه حل و فصل و به صورت عملی و نه در حرف قدرت جهان اسلام را تقویت کنیم، تصریح کرد: آنچه در منطقه در حال وقوع است، گواه آن است که رژیم صهیونیستی از اختلافات کشورهای اسلامی سوءاستفاده و غزه، لبنان و سوریه را مورد تجاوز قرار داده و مسلمانان را به خاک و خون میکشد. اگر ما اختلافات خود را کنار بگذاریم، جهان اسلام بیش از پیش قدرتمند میشود و دنیا نیز بر اساس احترام متقابل با ما تعامل خواهد کرد.
رئیسجمهور در ادامه با بیان اینکه جمهوری اسلامی خواستار ایجاد چارچوبی برای تعاملات مالی با ترکیه، با الگوگیری از تعاملات با دیگر کشورها و با هدف حذف دلار از مبادلات تجاری فیمابین است، گفت: امروز یکی از مشکلات ما تحریمهای ناجوانمردانهای است که از سوی آمریکا و اروپا برای وادار کردن ایران به تبعیت از آنها وضع شده، اما قطعا ما در مقابل آنها سر خم نخواهیم کرد.
پزشکیان با اشاره به اینکه آماده گسترش روابط و همکاریها با ترکیه در همه زمینهها هستیم، خاطرنشان کرد: بر اجرای توافقات فیمابین تاکید داریم و همکاریها را با قدرت ادامه خواهیم داد تا دشمنانی که چشم طمع به روابط کشورهای اسلامی دارند، مأیوس و ناامید شوند.
وزیر تجارت ترکیه نیز در این دیدار با اشاره به هدفگذاری 30 میلیارد دلاری برای تجارت میان دو کشور، با بیان اینکه برای تحقق این هدف با جدیت در حال تلاش هستیم، اظهار داشت: ترکیه خواستار تجدید قرارداد 25 ساله تجارت با جمهوری اسلامی ایران در حوزه انرژی است.
«عمر بولات» با بیان اینکه با هدف تسهیل تجارت در گمرکات مشترک میان دو کشور، دروازههای مرزی خود را مدرنیزه خواهیم کرد، افزود: در تلاش هستیم 2 دروازه مرزی دیگر با ایران راهاندازی کنیم. همچنین تلاش میکنیم گذرگاهها و بازارچههای مرزی میان دو کشور را تقویت کنیم.
وزیر تجارت ترکیه با تاکید بر اینکه کشورش مشتاق احیا و اجرای تفاهمنامه تجارت ترجیحی سال 2015 با جمهوری اسلامی ایران است، گفت: یکی دیگر از موضوعات حائز اهمیت برای ما موضوع گردشگری است؛ خواستار حصول توافقنامهای جامع برای افزایش و تسهیل سفر گردشگران ترک به ایران هستیم.
باید صیانت از ذخایر کشور و صرفهجویی در مصرف انرژی را به عنوان یک هنجار در نسل جدید جا بیندازیم
خبر دیگر اینکه، پزشکیان در نشستی با اعضای کارگروه تامین فضای آموزشی، کیفیتبخشی به آموزش و توسعه عدالت آموزشی که شامگاه چهارشنبه برگزار شد، با تاکید بر اینکه دولت چهاردهم مصمم به ایجاد تحول در مدارس دولتی است، خاطرنشان کرد: گام اول در این هدف برچیدن تمام مدارس سنگی و کانکسی در سراسر کشور و احداث مدارس با کیفیت و مطابق با شیوههای آموزشی است. استانداران باید هر هفته نسبت به میزان اجرا و پیشرفت این طرح گزارش دهند و بنده شخصا در سفرهای استانی نیز روند کار را پیگیری خواهم کرد.
وی در ادامه مشارکت مردم را یکی از اصلیترین ارکان طرح محرومیتزدایی از فضاهای آموزشی کشور دانست و تصریح کرد: اگر ما به مردم اعتماد کنیم و آنها نیز به ما اعتماد پیدا کنند و به این باور برسند که ما دغدغه آینده فرزندانشان را داریم، خود را مالک این طرح میدانند و مطمئنا در اجرای آن به ما کمک خواهند کرد.
رئیسجمهور همچنین جانمایی مناسب و دسترسی آسان مدارس برای دانشآموزان در مناطق کمبرخوردار را مورد تاکید قرار داد و بیان داشت: محل احداث مدارس جدید باید بهگونهای انتخاب شود که مانند گذشته کودکان و دانشآموزان ما برای رفتن به مدرسه با انواع مشکلات و مخاطرات مواجه
نباشند.
پزشکیان در ادامه بر لزوم توجه به آموزش رفتار صرفهجویانه در مصرف انرژی به دانشآموزان به عنوان یکی از مصادیق کیفیت بخشی به آموزش تاکید کرد و گفت: ما باید بتوانیم در نسل جدید صیانت از منابع و ذخایر کشور و صرفهجویی در مصرف انرژی را به عنوان یک هنجار و باور ذهنی جا بیندازیم و ضرورت دارد این مهم قطعا به عنوان یکی از سرفصلهای تحول در محتوای آموزشی مورد توجه قرار گیرد.
در این جلسه همچنین وزیر آموزش و پرورش و دیگر اعضای کارگروه به ارائه گزارشی از آخرین اقدامات انجام شده در اجرای طرح عدالت آموزشی و کیفیتبخشی به آموزش در سطوح مختلف و همچنین میزان پیشرفت کار به رئیسجمهور پرداختند.