181 - پزشکیان در دانشگاه امام حسین(ع): بهرهمندی از دانشجویان و اساتید برای حل مسائل و رفع مشکلات کشور ۱۴۰۳/۱۰/۱۷
پزشکیان در دانشگاه امام حسین(ع):
بهرهمندی از دانشجویان و اساتید
برای حل مسائل و رفع مشکلات کشور
۱۴۰۳/۱۰/۱۷
رئیسجمهور ایجاد میزهای احصا و حل مسئله را از جمله اقدامات خوب و مثبت صورت گرفته در راستای مسئلهمحور شدن و مشارکت و نقشآفرینی دانشگاهها در حل مسائل و مشکلات کشور دانست و میزان اثرگذاری آن بر دانشجویان در پیگیری و حل مسائل کشور را جویا شد.
مسعود پزشکیان، رئیسجمهور به دانشگاه جامع امام حسین(ع) رفت و پس از ادای احترام به یادمان شهدای انقلاب اسلامی و جبهه مقاومت، با حضور در جمع رئیس، معاونین و برخی اساتید این دانشگاه در جریان روایت پیشرفت الگوی دانشگاه تراز اسلامی قرار گرفت.
در مراسم روایت پیشرفت، رئیس دانشگاه امام حسین(ع) در گزارشی به بیان مسئله اسلامی شدن دانشگاهها و ارائه روایت پیشرفت الگوی دانشگاه تراز اسلامی در قالب مؤلفههای تحولی شامل جهتدهنده، سرمایه انسانی و استاد، دانشجو، دوره رشته متن و محتوا، علم و پژوهش و نوآوری، فضا و محیط و سازماندهی و تعاملات ملی و بینالمللی مبتنی بر منظومه فکری حضرت امام (ره)، رهبری معظم انقلاب و پزشکیان درباره دانشگاه تراز پرداخت.
رئیسجمهور سپس از تعدادی از دانشکدهها و پژوهشکدههای دانشگاه جامع امام حسین(ع) از جمله دانشکده و پژوهشکده فرهنگی و تولید قدرت نرم، دانشکده و پژوهشکده مدیریت و برنامهریزی راهبردی، دانشکده و پژوهشکده اقتصاد مقاومتی، پژوهشکده آیندهپژوهی حضرت ولیعصر (عج)، اندیشکده کشاورزی، محیط زیست و منابع طبیعیِ اندیشگاه عالی تجربهنگاری، پژوهشکده و دانشکده پدافند غیرعامل و دانشکده و پژوهشکده هوش مصنوعی و علوم شناختی بازدید کرد.
پزشکیان در جریان بازدید از دانشکدهها و پژوهشکدههای دانشگاه امام حسین(ع)، ایجاد میزهای احصا و حل مسئله را از جمله اقدامات خوب و مثبت صورت گرفته در راستای مسئله محور شدن و مشارکت و نقشآفرینی دانشگاهها در حل مسائل و مشکلات کشور دانست و در ادامه ضمن تأکید بر لزوم ارزیابی بروندادهای آموزشی در برخی حوزهها در این دانشگاه و میزان اثرگذاری آن بر دانشجویان در پیگیری و حل مسائل کشور، نحوه انتخاب اساتید دانشگاه و میزان اشراف و تسلط آنها به موضوعات و مسائل مربوطه را جویا شد.
رئیسجمهور در جریان حضور خود در دانشگاه جامع امام حسین(ع) همچنین از پارک علم و فناوری، مرکز رشد شرکتهای دانشبنیان، مرکز علم و فناوری ملی آیرودینامیک و مرکز راهبردی آب، انرژی و محیط زیست این دانشگاه نیز بازدید کرد و در جریان آخرین اقدامات و دستاوردهای این مراکز از جمله تونل باد سهمنظوره، سامانههای پردازش آب، آب شیرینکنهای خورشیدی، اکتشاف آبهای عمیق، پروژه هوا آب، اقدامات راهبردی، نظارتی و تقنینی در حوزه آب و فاضلاب و پروژههای آبرسانی قرار گرفت.
وی در جریان بازدید از مرکز راهبردی آب، انرژی و محیط زیست دانشگاه امام حسین(ع) به مدیران این دانشگاه و مسئولان این مرکز پیشنهاد کرد بررسی راهکارهای تأمین آب پایدار برای شهر تهران با اتکا به توان علمی متخصصین و اساتید فعال در این مرکز را در قالب طرحی پژوهشی تهیه و به دولت ارائه نمایند.
مرور آخرین وضعیت و مهمترین اقدامات وزارت کشور در بخشهای سیاسی، اجتماعی و عمرانی
خبر دیگر اینکه، پزشکیان در نشستی با وزیر، معاونان و مدیران ارشد وزارت کشور، گزارشهای وزیر کشور، معاون سیاسی وزارت کشور و رئیس ستاد انتخابات، معاونین عمرانی و اجتماعی وزارت کشور و استانداران سیستان و بلوچستان و تهران از مهمترین اقدامات و برنامههای در دست اقدام را دریافت کرد.
در این نشست معاون سیاسی وزارت کشور و رئیس ستاد انتخابات، گزارشی از تمهید مقدمات برگزاری انتخابات شوراهای شهر و روستا و انتخابات میاندورهای مجلسین شورای اسلامی و خبرگان رهبری ارائه کرد و رئیسجمهور پس از استماع این گزارش بر ضرورت هماهنگی و همافزایی مسئولان ستاد انتخابات با مجلس شورای اسلامی برای برگزاری مطلوب و مشارکتی این رویدادهای انتخاباتی بهویژه انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا تأکید کرد.
معاون عمران و توسعه امور شهری و روستایی نیز در این نشست گزارشی از پیگیریهای انجام شده در زمینه تحویل سریعتر واگنهای مترو خریداری شده ارائه کرد و پزشکیان در تماسی با وزیر امور خارجه، خواستار کمک این وزارتخانه در تسریع دریافت محمولههای این قرارداد شد.
در ادامه معاون اجتماعی وزیر کشور نیز به ارائه گزارشی از نقشه راه رسیدگی به مسائل اجتماعی و گامهای برداشته شده برای ساماندهی اقدامات و ایجاد هماهنگی میان دستگاههای دخیل در حوزه آسیبهای اجتماعی ذیل شورای اجتماعی کشور پرداخت که رئیسجمهور در این رابطه گفت: برای آنکه عملکرد دستگاههای متولی آسیبهای اجتماعی به بالاترین سطح اثربخشی برسد، باید ابتدا نظرات آنها درباره مسائل حوزه مسئولیتشان را جمعآوری کنید و پس از کارشناسی از سوی کارشناسان و صاحبنظران در نشستهایی با مسئولان این دستگاهها این نظرات را جمعبندی و در نهایت برای تصویب به جلسه شورای اجتماعی کشور ارائه کنید.
رئیسجمهور افزود: وقتی دستگاهها ببینند که پیشنهادات خود آنها پس از طی مراحل کارشناسی تصویب شده، انگیزه بیشتری برای اجرای آن خواهند داشت.
در بخش دیگری از این نشست استاندار سیستان و بلوچستان با اشاره به اقدامات انجام شده در رابطه با سفر رئیسجمهور به این استان، گزارشی نیز از اقدامات و برنامههای مدیریت و ساماندهی توزیع سهمیه سوخت مرزنشینان ارائه کرد.
پزشکیان در این نشست با بیان اینکه رویکرد دولت چهاردهم اعطای اختیارات لازم به استانداران برای مدیریت مؤثر مسائل حوزه تحت مسئولیتشان است، تصریح کرد: البته همچنان تا حد امکان از نمایندگان عالی دولت در استانها در مسیر خدمت به مردم و رفع مشکلات حمایت خواهیم کرد.
رئیسجمهور در این نشست همچنین بر اهمیت تعامل و همافزایی بینبخشی در پیشبرد بهینه امور تأکید کرد و از وزیر کشور و استانداران خواست که روحیه همکاری را بیش از پیش تقویت کنند.
5 دستور پزشکیان در راستای تحقق اهداف توسعهای صنعت شیلات و آبزیان
علاوهبر اینها، جلسه توسعه دریامحور با موضوع تقویت صنعت شیلات و آبزیان با حضور پزشکیان برگزار و راهبردهای توسعه این صنعت بررسی شد.
رئیسجمهور در این جلسه پس از شنیدن گزارش تفصیلی رئیس سازمان شیلات از شرایط فعلی صنعت شیلات و آبزیان کشور و برنامههای این سازمان برای توسعه این صنعت، با تأکید بر اهمیت تجارت دریایی در تأمین امنیت غذایی گفت: سازمان شیلات باید با هدفگذاری وسیعتر و تدوین برنامههای جامعتر، علاوهبر تأمین نیازهای داخلی، دستیابی بیشتر به بازارهای منطقهای و بینالمللی را در اولویتهای کاری خود قرار دهد.
پزشکیان ایجاد اشتغال پایدار و عرصه گسترده برای فعالیتهای علمی دانشجویان را از دیگر مزیتهای صنعت شیلات و آبزیان دانست و با تأکید بر توجه ویژه به حفظ زیست بومهای دریایی کشور در برنامههای توسعه دریامحور گفت: دولت برای تقویت و توسعه صنعت شیلات و آبزیان آماده فراهم کردن بستر و زمینههای لازم است و در این راستا تعاملات بین دستگاهی با هدف رفع موانع تحقق این هدف ضروری است. وی در این جلسه در راستای تحقق اهداف توسعهای صنعت شیلات و آبزیان دستورات مهمی از جمله «تشکیل شورای راهبری شیلات به ریاست استانداران استانهای ساحلی و دبیری سازمان شیلات»، «بهسازی و نوسازی شناورها و کشتیهای صیادی»، «ایجاد رشتههای تحصیلی آبزی پزشکی برای دانشجویان بومی جهت ارتقای ایمنی تولید آبزیان» و «فرهنگسازی آبزی مصرفی در جامعه» صادر کرد.
همچنین «ایجاد سازوکار مناسب برای حق انتفاع بهرهبرداری بلندمدت از پلیگونهای پرورش ماهی (قفس دریایی) در دریا» از دیگر دستورات رئیسجمهور در این جلسه بود.
بررسی گزارش رئیس سازمان حفاظت محیط زیست درباره موضوع فرونشست زمین
همچنین موضوع فرونشست زمین در کشور، در جلسه هیئت دولت مطرح و گزارش رئیس سازمان حفاظت محیط زیست درباره ریشهها و راهکارهای جلوگیری از این خطر ملی مورد بررسی قرار گرفت.
جلسه هیئت دولت به ریاست مسعود پزشکیان، رئیسجمهور برگزار شد و طی آن درخواستها و مسائل دستگاههای مختلف به بحث و تبادلنظر اعضا گذاشته شد.
در این جلسه رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گزارش مبسوطی در مورد موضوع «فرونشست زمین در ایران»، ریشهها و راهکارهای جلوگیری از این خطر ملی ارائه کرد و اعضا به بررسی آن پرداختند.