رئیس قوه قضائیه گفت: امروز هدف دشمن ایجاد افتراق و اختلاف در کشور است و تلاش دارد هر روز یک مسئله حاشیهای را در کشور تبدیل به مسئله اصلی کند. فلذا ما باید خیلی حواسمان به توطئه دشمن باشد.
حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای در جلسه ویژه رسیدگی به مسائل حقوقی و قضائی استان لرستان ضمن تبریک اعیاد شعبانیه و ایامالله دهه مبارک فجر، با بیان اینکه مشکلات اقتصادی کشور را بدون مردم نمیتوان حل کرد؛افزود: اقتصاد ما باید مردمیشود و برای جلب مشارکت اقتصادی مردم باید بسترها را در ابعاد مختلف فراهم کرد.
رئیس قوه قضائیه خاطر نشان کرد: در گام بعدی باید کاری کنیم که خیال سرمایهگذاران از امنیت سرمایههایشان در داخل کشور ما راحت باشد.باید حرمت سرمایهگذار را نگه داریم این وظیفه همه قوا است. نمیشود شخصیت یا حرمت کسی را حفظ نکرد و بعد از او توقع داشت که در جهت رفع مشکلات اقتصادی کشور و تکمیل پروژهها سرمایهگذاری کند.
رئیس دستگاه قضا گفت: در جلسه مطرح شد که برای تکمیل پروژههای عمرانی و... در این استان، نیاز به تخصیص ۳۰۰ همت است که ۲۵۰ همت از این مبلغ، باید از طریق بخش خصوصی تأمین شود. بر همین اساس، شما مدیران استان، تمام همت خود را مصروف دارید که بسترهای جذب سرمایه فعالان بخش خصوصی را فراهم کنید.
قاضیالقضات خاطرنشان کرد: برای رفع مسائل مربوط به مجتمع فولاد و ذوبآهن ازنا، اختیارات قابل تفویض خود را به مقامات قضائی زیربط تفویض میکنم و به آنها دستور دادهام که تدابیر مقتضی را در این مسیر اتخاذ کنند.
رئیس عدلیه با بیان اینکه قانون کنونی مربوط به تغییر کاربری اراضی چالشهایی ایجاد میکند و حتی جلو دادستانها را هم در برخی موارد گرفته است، گفت:قانون تغییر کاربری اراضی کشاوری که قبلا نوشته شده نیاز به اصلاح دارد.. پیشنهاداتی شده و در حال پیگیری موضوع هستیم.
این گزارش حاکی است،حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای، طی سخنانی در دیدار با اقشار مختلف مردم استان لرستان گفت: پیروزی انقلاب اسلامی به رهبری حضرت امام خمینی و با حضور امت، معجزه قرن بود. ضروریست به ماهیت و ابعاد مختلف این انقلاب شگرف بیشتر بپردازیم.
رئیس قوه قضائیه با اشاره به مشکلات مطرح شده توسط مسئولان استان، افزود: لرستان؛استانی چهار فصل است که بارندگی خوب و از زمینهای حاصلخیز برخوردار است؛ اما سؤال آن است که چرا این استان در زمره مناطق کمبرخوردار گنجانده میشود؟ چرا باید در این استان پروژهای که از دهه ۸۰ شروع شده، با گذشت بیش از ۲۰ سال با ۲۰ درصد پیشرفت همراه باشد؟ غالب مدیران لرستان، بومی هستند و نسبت به مشکلات و ظرفیتهای این استان اشراف دارند. چنانچه این مدیران بومی درخصوص مسائل و مشکلات لرستان به یک اجماعنظر دست پیدا کنند، قطعاً مقدار زیادی از مشکلات استان مرتفع خواهد شد. همچنین آن بخش از مشکلات استان که رفع آنها نیازمند تصمیمگیری در مرکز است، در صورت اجماعنظر مدیران استانی و اطلاع مقامات در مرکز از این اجماعنظر، قابلحلتر است.
رئیس دستگاه قضا تصریح کرد: مطالبی که شما نمایندگان محترم اقشار مختلف مردم لرستان در این جلسه مطرح کردید ممکن است مستقیماً مرتبط با قوه قضائیه نباشد. اما این مسائل به من بهعنوان رئیس قوه قضائیه مرتبط میشود و من خود را در قبال آنها مسئول میدانم چرا که من در بسیاری از شوراهای عالی مهم و متنفذ، عضویت حقوقی دارم.
حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای اظهار داشت: برای رفع مسائل و مشکلات استانها، نمیتوان در مرکز یک نسخه واحد تجویز کرد، بلکه هر استانی شرایط و اقتضائات خاص خود را دارد. من به عنوان رئیس قوه قضائیه این آمادگی را دارم که اختیارات قابل تفویض خود را برای پیشبرد هرچه بهتر و سریعتر مسائل قضائی و حقوقی استان لرستان، به رئیس کل دادگستری این استان تفویض کنم.
رئیس دستگاه قضا بیان داشت: تاکید ما آن است که منابع دولت باید افزایش پیدا کنند؛ از سوی دیگر تاکید داریم که این منابع باید به صورت متناسب توزیع شوند. در مسیر توزیع متناسب منابع، نخبگان و صاحب نظران به ارائه ایده و طریق بپردازند و عملیاتی شدن ایده خود را دنبال و پیگیری کنند.
رئیس عدلیه با تاکید بر لزوم جامع نگری در انجام امور؛خاطرنشان کرد: گاهی به برخی مسائل به صورت یکطرفه، تکبعدی و کاریکاتوری مینگریم و از نگاه همهجانبه غفلت میکنیم و همین امر سبب میشود در پیشبرد آن مسائل با ناکامی مواجه شویم. وقتی از کشاورزی، صنعت و شقوق مختلف ارائه خدمات صحبت میکنیم نباید نگاه تکوجهی داشته باشیم.
پیش از سخنان رئیس دستگاه قضا، حجتالاسلام والمسلمین سید احمد رضا شاهرخی نماینده ولی فقیه در استان لرستان طی سخنانی اظهار کرد: تقدیم شش هزار و ۵۶۵ شهید، هزاران جانباز و صدها آزاده استان لرستان، گواهی روشن بر دلاورمردیها و شجاعت مردم این دیار است.
وی با بیان اینکه تابلوی نظام جمهوری اسلامی ایران «عدالت» است، گفت: قوه قضائیه علاوهبر وظایفی که در قانون اساسی و اسناد بالادستی برعهدهدارد، ضامن صحتِ عمل و کارآمدی دو قوه دیگر نیز میباشد.
حجتالاسلام والمسلمین شاهرخی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه استان لرستان گرفتار پیشرفت نامتوازن است، گفت: ما در استان پربارشی قرار داریم که همچنان از تکمیل نشدن سدها و نداشتن صنایع تبدیلی نیز رنج میبرد.
«کبری حافظی» همسر شهید نورخدا موسوی، طی سخنانی بر ضرورت ایجاد فرصتهای شغلی، کاهش نابرابریهای اقتصادی، توزیع عادلانه ثروت ملی و ارتقاء سطح خدمات بهداشتی و درمانی در استان لرستان تاکید کرد.
حجتالاسلام «حسینی» به نمایندگی از روحانیون استان لرستان، خواستار تکریم هرچه بیشتر ارباب رجوع در مراجع و مراکز قضائی شد و بر ضرورت اتخاذ تدابیر لازم برای راهاندازی کارخانجاتی که دارای مشکلات قضائی هستند و همچنین تسریع در رسیدگی به پرونده دانه درشتها تاکید کرد.
دکتر «حسین مهرداد» به نمایندگی از نخبگان استان لرستان گفت: مردم استان لرستان به دلیل وجود نواقص در قوانین و همچنین عدم نظارت کافی بر عملکرد دستگاههای مختلف، آسیبهای زیادی متحمل شدهاند؛ لازم است رئیس قوه قضائیه تفویض اختیارات لازم را برای رفع موانع تولید در استان لرستان انجام دهد.
مهندس «محمد خاکی» رئیس اتاق بازرگانی لرستان به نمایندگی از صنعتگران و کارآفرینان استان بر ضرورت تعامل حداکثری دستگاه قضا با بخش خصوصی تاکید کرد و گفت: این تعامل میتواند زمینهساز رشد اقتصادی و کاهش فساد در کشور شود.
وی همچنین خواستار جبران خسارات و زیانهای وارده به واحدهای تولیدی به خاطر بروز مشکلات ناشی از ناترازیهای انرژی در کشور شد.
خانم «شکیبا راد» به نمایندگی از قشر دامداران استان لرستان نیز در این جلسه به بیان مطالبی در رابطه با تسهیلات تکلیفی و وامهای یارانهدار در حوزههای کشاورزی، دامپروری، ماکیان و طیور پرداخت و خواستار اختصاص بودجههای ویژه برای بهبود وضعیت اشتغال در استان لرستان شد.
«صادقیان» به نمایندگی از کشاورزان استان لرستان به بیان مطالبی در رابطه با ناعدالتی در توزیع و تخصیص منابع آبی به کشاورزان پرداخت و مشکلات و چالشهایگریبانگیر کشاورزان استان لرستان را برشمرد.
رئیس قوه قضائیه پس از دیدار با اقشار مختلف مردم استان لرستان به منزل مادر مکرمه سه شهید والامقام این استان، اخوان شهید امیدی رفت و نماز ظهر و عصر خود را در منزل این شهدا اقامه کرد.
حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای، طی سخنانی در جمع قضات و کارکنان قضائی استان لرستان،گفت: در این دوره تمام همت و تلاش خود را با تشکیل بیشترین جلسات مشترک را با مجلس معطوف داشتهایم که مسائل و مشکلات معیشتی کارکنان دستگاه قضائی را برطرف کنیم.
قاضیالقضات بیان داشت: ما در قوه قضائیه تمام تلاش خود را مصروف میداریم که امور و پروندههای قضائی مردم را با سرعت و دقت رسیدگی کنیم. البته گاهی یک فرد تظلمخواه که به مرجع قضائی مراجعه میکند، ادله و امارهای دال بر اثبات نظر خود ندارد و طبیعتاً رأی منطبق با خواست او صادر نمیشود و موجبات نارضایتی او فراهم میآید. از سویی دیگر، گاهی افراد با هدف کسب سود، بدون اخذ تضامین و وثایق لازم، پول و سرمایه خود را به دیگری میسپارند و او نیز مبادرت به سوءاستفاده و کلاهبرداری میکند و از این طریق پروندههایی شکل میگیرد که رسیدگی به آنها به سبب حجم وسیع و شاکیان کثیر، زمانبر میشود.
رئیس عدلیه بیان داشت: قضات ما در صدور قرارهای تأمین کیفری، نهایت دقت را داشته باشند. بارها تاکید کردهایم در مواردی که ضروری نیست؛برای یک متهم قرار بازداشت صادر نکنید و قرار وثیقه را به گونهای تعیین نکنید که فرد ولو یک شب به زندان برود؛ اگر شخصی به خاطر هواهای نفسانی این کار را کند واویلاست؛ گاهی یک شب زندان رفتن نیز زندگی یک فرد را زیر و رو میکند.
پیش از سخنان رئیس دستگاه قضا، «شاهرخیان» معاون مالی، پشتیبانی و عمرانی قوه قضائیه، به تشریح آخرین تلاشها و اقدامات صورت گرفته در راستای بهبود وضعیت مالی و رفاهی کارکنان دستگاه قضا پرداخت.
در بخش دیگری از این مراسم، حجتالاسلام «سعید شهواری» رئیس کل دادگستری لرستان طی سخنانی از افزایش ۳۵ درصدی مجازاتهای جایگزین حبس و کاهش ۱۵ درصدی قرارهای منتهی به بازداشت طی ۲۱ ماه گذشته در استان خبر داد.
وی افزود: در حال حاضر میانگین زمان پاسخگویی به درخواست صدور گواهی عدم سوء پیشینه در استان لرستان به ۵ ساعت و میزان دادرسی الکترونیک نیز در سطح استان به ۸۹ درصد رسیده است. حجتالاسلام شهواری همچنین از تعیین تکلیف بیش از ۱۳ هزار دستگاه خودرو و موتورسیکلت توقیف شده در پارکینگهای سطح استان لرستان با تلاشهای مجموعه دادگستری این استان خبر داد.
همچنین در این مراسم، نمایندگان قضات، کارکنان اداری و سازمانهای تابعه قوه قضائیه استان لرستان، به طرح دیدگاهها، مطالب و نقطهنظرات خود پرداختند.
حجتالاسلاموالمسلمین محسنی اژهای در بدو ورود به استان لرستان گفت: در جریان سفر به استان لرستان تلاش خواهیم کرد تا با همکاری و همراهی مسئولان استانی، به مقدار مقدور مسائل و مشکلات حقوقی و قضائی این استان را بررسی و رفع کنیم.
بر پایه این گزارش هیئت همراه حجتالاسلام والمسلمین اژهای در سفر به لرستان متشکل از، دکتر ذبیح الله خداییان رئیس کل سازمان بازرسی کشور،رحیمی وزیر دادگستری،حجتالاسلام جلیلی معاون اول قوه قضائیه،دکتر علی القاصی رئیس کل دادگستری تهران و دکتر رفاهی مدیر ارتباطات مردمی قوه قضائیه و تنی چند از دیگر مسئولان قوه با مردم در مرکز لرستان و سفر به شهرهای مختلف استان دیدار و دستور رسیدگی به تقاضاهای آنان را صادر کردند. حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای در جلسه شورای قضائی استان لرستان گفت: در جریان سفر استانی لرستان بالغ بر ۴۹۰ میلیارد تومان اعتبار به منظور تجهیز مراکز و مراجع قضائی این استان در نظر گرفته شد.
رئیس عدلیه تاکید کرد: ضرورت دارد برای رسیدگی سریع و ویژه به نامهها و درخواستهای مردمی در جریان سفر،هیئت عالی قضائی به استان لرستان، تدابیر ویژهای اتخاذ کند.
رئیس قوه قضائیه در ادامه خطاب به مسئولان حاضر در نشست شورای قضائی استان لرستان تاکید کرد: کلیه مدیران باید در همه کارها به ویژه مسائل و امور مالی خود، انضباط و شفافیت داشته باشند.
حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای گفت: باید روند تعیین تکلیف وسایل نقلیه توقیفی، یک روند مستمر و دائمی باشد تا مجدداً با رسوب این دستگاهها در پارکینگها مواجه نشویم.
رئیس دستگاه قضا همچنین با اشاره به گزارش رئیس سازمان زندانها درخصوص مهیا شدن موجبات آزادی تعدادی از زندانیان استان لرستان به مناسبت سفر هیئت عالی قضائی به این استان، گفت: شرایطی فراهم شود تا این زندانیان قبل از روز جشن انقلاب اسلامی در بیست و دوم بهمنماه، از زندان خارج شوند و به نزد خانوادههایشان بروند.
پیش از سخنان رئیس قوه قضائیه، دکتر «رحیمی» وزیر دادگستری با اشاره به بازدیدهای خود از چهار انبار اموال تملیکی استان لرستان گفت: وضعیت امروز این انبارها با وضعیت سه سال گذشته آنها قابل مقایسه نیست و اکنون شرایط بسیار مطلوب شده است؛ در هیچ کدام از این چهار انبار، کالای تعیین تکلیف نشده و رسوبی وجود ندارد.
دکتر «علی القاصی» رئیس کل دادگستری استان تهران نیز که در جریان سفر هیئت عالی قضائی به استان لرستان حضور داشت، با اشاره به اقدامات انجام شده در رابطه با سه کارخانه سیمان خرمآباد، کاشی بروجرد و شیشه الیگودرز در دادگستری استان تهران با توجه به مطرح بودن پروندههای آن در تهران، گفت: پس از پذیرش درخواست اعمال ماده ۴۷۷ برای پرونده کارخانه سیمان خرمآباد، در حال حاضر سهامداران این کارخانه برای ادامه فعالیت و سرمایهگذاریهای خود مهیا هستند؛ هم اکنون کارخانه سیمان خرمآباد هیچگونه مشکل حقوقی و قضائی ندارد.
وی افزود: همچنین درخصوص کارخانه کاشی بروجرد نیز اعلام میکنیم که تمام مطالبات بانکها، تامین اجتماعی و طلبکاران این کارخانه تصفیه شده است و به زودی این واحد تولیدی به سهامداران آن تحویل داده میشود.
القاصی گفت: بعد از چندین سال تعطیلی و ورشکستگی کارخانه شیشه الیگودرز، تمام مطالبات طلبکاران آن پرداخت شده و اکنون فعالیت این کارخانه با بیشترین ظرفیت در حال انجام است.
حجتالاسلام والمسلمین «پورخاقان» رئیس سازمان قضائی نیروهای مسلح نیز در این جلسه گفت: با توجه به تاکید رئیس قوه قضائیه برای حل مسایل و مشکلات کهنه به جا مانده استان در نتیجه پیگیریهای سازمان قضائی نیروهای مسلح و با همکاری میراث فرهنگی و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی استان لرستان، ظرف روزهای آتی، آن بخش از محوطه فلک الافلاک که در اختیار نیروهای سپاه قرار داشت، تخلیه خواهد شد.
«محمدی» رئیس سازمان زندانها نیز در این جلسه از فراهم شدن موجبات آزادی ۲۶۰ زندانی استان لرستان از محل ارفاقات قانونی و کمکهای خیرین به مناسبت سفر هیئت عالی قضائی به این استان خبر داد.
«رفاهی» رئیس مرکز ارتباطات مردمی قوه قضائیه نیز در این جلسه از انجام ۲۷۳ مورد ملاقات مردمی مسئولان عالی قضائی و واصل شدن دو هزار و ۹۰۳ درخواست و نامه مردمی طی سفر هیئت عالی قضائی به استان لرستان خبر داد.
در بدو ورود حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای به استان لرستان فرزند شهید والامقام حسنوند به نمایندگی از خانواده معظم شهدا، جانبازان و ایثارگران؛ مقدم ریاست قوه قضائیه و همراهان به دیار دلیرمردان زاگرسنشین را خوشآمد گفت.
رئیس قوه قضائیه و همراهان؛ غروب پنجشنبه از طریق فرودگاه شهدای خرمآباد به تهران برگشتند.