به وب سایت مجمع هم اندیشی توسعه استان زنجان خوش آمدید
 
منوی اصلی
آب و هوا
وضعیت آب و هوای زنجان
آمار بازدیدها
بازدید امروز: 1,142
بازدید دیروز: 10,693
بازدید هفته: 1,142
بازدید ماه: 135,771
بازدید کل: 25,746,333
افراد آنلاین: 8
اوقات شرعی

اوقات شرعی به وقت زنجان

اذان صبح:
طلوع خورشید:
اذان ظهر:
غروب خورشید:
اذان مغرب:
تقویم و تاریخ
شنبه ، ۱۶ فروردین ۱٤۰٤
Saturday , 5 April 2025
السبت ، ۷ شوّال ۱٤٤۶
فروردین 1404
جپچسدیش
1
8765432
1514131211109
22212019181716
29282726252423
3130
آخرین اخبار
سال افتخار ۱۴۰۳/۱۲/۲۷ ۰۳/۱۲/۲۸
(47 بازدید)


215 - پزشکیان دستور آغاز دو عملیات اجرائی در فازهای 2 و 3 نیروگاه اتمی بوشهر را صادر کرد ۱۴۰۳/۱۱/۲۶
در جریان سفر استانی به بوشهر
پزشکیان دستور آغاز دو عملیات اجرائی 
در فازهای 2 و 3 نیروگاه اتمی بوشهر را صادر کرد 
۱۴۰۳/۱۱/۲۶

رئیس‌جمهور در جریان سفر به بوشهر، از فازهای 1، 2 و 3 نیروگاه هسته‌ای این استان بازدید و دستور آغاز عملیات اجرائی در فازهای جدید این نیروگاه را صادر کرد.
مسعود پزشکیان، بعدازظهر پنجشنبه در ادامه برنامه‌های سفر استانی دولت به بوشهر، از بخش‌های مختلف فاز اول نیروگاه اتمی بوشهر، از جمله اتاق کنترل و توربین آن بازدید کرد و با توضیحات مدیران و کارشناسان نیروگاه، از جزئیات فعالیت‌ها و تولید و انتقال برق تولیدی این نیروگاه به مدار مطلع شد.
رئیس‌جمهور همچنین از کارگاه عملیاتی احداث فازهای 2 و 3 نیروگاه اتمی بوشهر نیز بازدید کرد و در پایان این بازدید دستور نصب اولین بخش از تجهیزات مهم ساختمان راکتور واحد دوم با هدف ارتقای شاخص‌های ایمنی و نیز گودبرداری ساختمان‌های پمپ‌خانه واحدهای 2 و 3 را صادر کرد.
قطعه نصب شده در فاز دوم نیروگاه یکی از عناصر اصلی سیستم‌های ایمنی پسیو بوده و متعلق به مجموعه تله مذاب می‌باشد که برای محدودسازی حوادث وخیم در نیروگاه‌های هسته‌ای نسل جدید 3 پلاس (+3) و با هدف نگهداری و خنک‎سازی مواد حاصله از ذوب بسته‌های سوخت هسته‌ای و پوسته راکتور و در راستای حفاظت از محیط زیست و مردم طراحی شده است. وزن این سیستم با تجهیزات جانبی آن 660 تن بوده و وزن محفظه آن به تنهائی 147.5 تن است. تله مذاب می‌تواند افزایش دما تا 2500 درجه سانتی‌گراد را تحمل کند.
همچنین ساختمان‌های پمپ‌خانه واحدهای 2 و 3 نیروگاه اتمی بوشهر با تعداد 18 پمپ اصلی وظیفه تأمین آب خنک‌کننده برای کندانسور توربین و برخی از مبدل‌های حرارتی مدار اول و دیزل ژنراتورهای اضطراری را بر عهده خواهند داشت. فاز اول عملیات احداث این ساختمان‌ها شامل گودبرداری به حجم یک میلیون و پانصد هزار متر مکعب تا عمق 23 متری است. در فازهای بعدی انجام 52 هزار تن آرماتوربندی و 250 هزار مترمکعب بتن‌ریزی از احجام عملیات ساختمانی قابل توجه آن می‌باشد.
فاز اول نیروگاه اتمی بوشهر که در حال حاضر با ظرفیت هزار و 15 مگاوات فعال است، در مدت 11 سال سپری شده از آغاز فعالیت آن تاکنون 72 میلیارد کیلووات ساعت برق تولید کرده و باعث جلوگیری از مصرف 114 میلیون بشکه نفت خام و صرفه‌جویی بیش از 8 میلیارد دلار سوخت فسیلی شده است.
در حال حاضر علاوه‌بر بازگشت سرمایه معادل 4 بار هزینه ساخت این نیروگاه، در نتیجه فعالیت آن فضای عملیاتی تربیت نیروی متخصص و زمینه توسعه تولید انرژی پاک و پایدار نیز فراهم شده است.
فازهای دوم و سوم نیروگاه نیز هر یک هزار و 57 مگاوات ظرفیت اسمی تولید دارند.
در پایان این مراسم یادمان پنجاهمین سال تاسیس سازمان انرژی اتمی از سوی مهندس اسلامی رئیس این سازمان به پزشکیان اهدا شد.  
  اینکه بعد از 47 سال از انقلاب، همچنان خیرین برای ما مدرسه بسازند و باز هم با کمبود فضا مواجه باشیم، غیرقابل ‌قبول است
پزشکیان بعدازظهر پنجشنبه در ادامه برنامه‌های خود در دومین روز سفر دولت به استان بوشهر، در نشست توسعه عدالت در فضای آموزشی با مشارکت مردم، با اشاره به ضرورت اقدام عملی در حل مشکلات آموزشی کشور گفت: تا اینجای کار بد نیست، اما هدف اصلی این است که 500 کلاس درس ساخته شود. این موضوع دیگر نیاز به جلسه ندارد، باید آن را تمام کنید. استاندار هم اینجاست، کار را پیش ببرید.
وی با تأکید بر اینکه روحیه کار و تلاش باید در میان مدیران تقویت شود گفت: کسانی که مسئولیت دارند، باید برای حل مشکلات مردم اقدام کنند، نه اینکه به‌دنبال بهانه‌جویی باشند. اگر قرار باشد هر بار که کاری بزرگ پیش‌رو داریم، عده‌ای بگویند نمی‌شود، هیچ‌گاه پیشرفتی حاصل نخواهد شد. تنها راه موفقیت، داشتن اراده و حرکت در مسیر اقدام عملی است.
رئیس‌جمهور با اشاره به ظرفیت‌های موجود برای اجرای سریع‌تر پروژه‌های آموزشی اظهار داشت: گروه‌های جهادی اعلام آمادگی کرده‌اند، برادران بسیجی و نیروهای سپاه گفته‌اند که آماده کمک هستند، خیرین هم ورود کرده‌اند. همین امروز گزارش دادند که 58 پروژه از 150 پروژه را متعهد شده‌اند که تکمیل کنند. وقتی چنین عزم و اراده‌ای وجود دارد، باید کار را به‌درستی سازماندهی کنیم تا مهرماه هیچ دانش‌آموزی بدون کلاس درس نماند.
پزشکیان با تأکید بر اینکه نباید منتظر تأمین بودجه و اعتبارات ماند خاطرنشان کرد: اگر به‌جای معطل ‌ماندن پشت میز و برگزاری جلسات اداری، خودمان وارد میدان شویم و کار را آغاز کنیم، بسیاری از این پروژه‌ها در عرض چند روز تمام خواهد شد، نه چند ماه. کلاس‌های درسی که نیاز به پیمانکاری و کار مهندسی سنگین ندارد، نباید به بهانه کمبود بودجه متوقف شود.
وی با انتقاد از روند کند مدرسه‌سازی در کشور تصریح کرد: اینکه بعد از 47 سال از انقلاب، همچنان خیرین برای ما مدرسه بسازند و باز هم با کمبود فضا مواجه باشیم، غیرقابل ‌قبول است. باید این مشکل را یک‌بار برای همیشه حل کنیم. در دفتر من، وضعیت پروژه‌های عمرانی مدارس را روزانه بررسی می‌کردیم؛ پروژه‌هایی که سبز بودند یعنی مدارس آماده، پروژه‌های زرد یعنی نیمه‌تمام و پروژه‌های قرمز یعنی مدارسی که با مشکل جدی مواجه هستند. هر مسئولی که در حوزه آموزش کار می‌کند، باید دغدغه‌اش این باشد که هیچ دانش‌آموزی بدون کلاس درس نماند.
رئیس‌جمهور با انتقاد از روند فعلی نظام آموزشی کشور اظهار داشت: ما مدرسه را برای چه می‌سازیم؟ آیا برای این است که دانش‌آموزان ما درس بخوانند، مدرک بگیرند و بعد رؤیای خروج از کشور را داشته باشند؟ این اشتباه است. ما باید جوانانی را تربیت کنیم که برای ساختن کشور خودشان انگیزه داشته باشند، نه اینکه به فکر ترک وطن باشند.
پزشکیان با اشاره به نقش آموزش در تقویت هویت ملی تصریح کرد: باید در ذهن دانش‌آموزان عرق ملی، تعصب نسبت به سرزمین و احساس مسئولیت نسبت به آینده این کشور را تقویت کنیم. اگر دانش‌آموز از همان ابتدا یاد بگیرد که مشکلات کشورش را خودش باید حل کند، آینده این سرزمین را خواهد ساخت.
وی در پایان با درخواست از مسئولان، خیرین و گروه‌های جهادی برای ادامه تلاش‌ها در این مسیر تأکید کرد: اگر همه ما دست به دست هم بدهیم، می‌توانیم آینده‌ای بسازیم که در آن، هیچ دانش‌آموزی بدون مدرسه و هیچ جامعه‌ای بدون نیروی انسانی توانمند نباشد.
  پزشکیان در نشست با فرهیختگان و نخبگان بوشهر: تسریع در اتصال بوشهر به خط‌آهن سراسری یک ضرورت است
پزشکیان پیش از ظهر پنجشنبه 25 بهمن، در ادامه برنامه‌های چهارمین سفر استانی دولت به مقصد بوشهر، در نشست با فرهیختگان و نخبگان استان با اشاره به تکرار درخواست اتصال بوشهر به خط‌آهن سراسری در دیدارهایی که در طول این سفر داشته است، اظهار داشت: امروز که رفتم و تاسیسات بندری و ساحلی استان را دیدم، به این نتیجه قطعی رسیدم که هیچ راه و مسیر دیگری نمی‌تواند به تخلیه و انتقال کالاها و باری که در بنادر اینجا تخلیه می‌شود کمک کند و ضرورتا باید هرچه سریع‌تر راه‌آهن اینجا راه‌اندازی شود.
وی با بیان اینکه این گفت‌وگوها و بازدیدها باعث شد که احداث خط‌آهن در بوشهر به یکی از اولویت‌های بنده تبدیل شود، افزود: نمی‌شود ما کالایی که در بنادر اینجا تخلیه می‌شود با کامیون‌هایی به دیگر نقاط کشور انتقال دهیم که گازوئیل لیتری 300 تومان دریافت می‌کنند، در حالی که این گازوئیل تقریبا لیتری 70 هزار تومان برای ما تمام می‌شود. شما نخبگان استان هستید و باید کمک کنید تا با هم‌فکری بهترین راه را برای توسعه بلندمدت و پایدار طراحی و اجرائی شود؛ ما اختیارات لازم را نیز در این زمینه به استان‌ها تفویض خواهیم کرد.
رئیس‌جمهور بر تکمیل پروژه راه‌آهن بوشهر تأکید و اظهار کرد: وقتی این بندر و حجم و ظرفیت بارانداز آن را می‌بینیم این سؤال مطرح می‌شود که وقتی قطار و بزرگراه متناسب با آن وجود ندارد، این بارها چگونه باید به مقصد بروند؛ خط آهن برای این استان باید در اولویت قرار گیرد. نمی‌شود بندر و بارانداز درست کنیم و بعد بخواهیم تمامی بارها را با خودرو جابه‌جا کنیم. فقط یک نکته ضرورت دارد و آن اینکه نباید قطاری بسازیم که متعلق به صد سال قبل باشد. باید در این زمینه آینده‌نگری کنیم و بر اساس نگاه به آینده خط‌آهن را بسازیم. این هدف نیاز به نقشه دارد و ما تلاش می‌کنیم با کمک کارشناسان کار را انجام دهیم.
پزشکیان با اشاره به سخنان یکی از نخبگان درباره مهاجرت اظهار داشت: ما می‌مانیم و کشور را با قدرت می‌سازیم، این کشور مال ماست و مال کسی دیگر نیست.
وی در ادامه به حضور پرتعداد بانوان در دولت چهاردهم اشاره کرد و گفت: باید برای پیشرفت کشور خانم‌ها را در عرصه‌های مدیریتی فعال کنیم. در دولت چهاردهم بیشتر از سایر دولت‌ها از بانوان استفاده شده است. البته بانوان باید سمت‌های پایین‌تر را تجربه کنند و بعد از کسب تجربه در جایگاه‌های مدیریتی بالا قرار گیرند. ما در دولت بستر فعالیت بیشتر بانوان را فراهم خواهیم کرد.
رئیس‌جمهور در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به موضع‌گیری‌های تهدیدآمیز رئیس‌جمهور آمریکا در قبال ایران با بیان اینکه «اینها می‌خواهند ما در برابرشان ذلیل شویم» گفت: ما نگفتیم حرف نمی‌زنیم و یا گفت‌وگو نمی‌کنیم، اما نه وقتی قرار است ترامپ برای ما تعیین تکلیف کند که چه کارهایی باید انجام بدهیم، بعد هم تحریم‌ها را اعمال کند و بعد بگوید بیایید گفت‌وگو کنیم! «تو اگر مرد گفت‌وگو بودی چرا نامردی می‌کنی و راه آب و نان مردم را می‌بندی! اینها نمی‌خواهند ما گفت‌وگو کنیم، بلکه می‌خواهند ما در برابرشان ذلیل شویم و ما نمی‌شویم.»
در این نشست جمعی از نخبگان استان به بیان مسائل و مشکلات بوشهر پرداختند که از جمله آنها «عدم به کارگیری نیروهای بومی در شرکت‌های پتروشیمی»، «مشکلات زیست محیطی بنگاه‌های آلاینده در استان»، «بیکاری» و «نبود منابع لازم برای توسعه استان» بود.
  پزشکیان در نشست شورای برنامه‌ریزی و توسعه بوشهر: دادن وعده‌های غیرواقعی و انباشت آنها از علل اصلی ایجاد و تشدید نارضایتی‌هاست
مسعود پزشکیان عصر پنجشنبه‌، در ادامه برنامه‌های چهارمین سفر استانی دولت به مقصد بوشهر، در نشست برنامه‌ریزی و توسعه استان، بر جلب رضایت مردم به عنوان یک اصل تأکید کرد و گفت: اگر نتوانیم مشکل مردم را حل کنیم هر چه حرف و ادعا کنیم هم از ما نمی‌پذیرند و حل مشکلات به شرط اینکه دست به دست هم بدهیم و آنها که می‌توانند و علم دارند به میدان بیایند و کمک کنند، قابل تحقق خواهد بود.
وی تصریح کرد: دادن وعده‌های غیرواقعی و انباشت آنها از علل اصلی ایجاد و تشدید نارضایتی‌هاست.
 بازدید پزشکیان از صنایع کشتی‌سازی شهید محلاتی  و کشتی‌سازی صدرا
مسعود پزشکیان، صبح پنجشنبه در آغاز دومین روز سفر استانی دولت به بوشهر، از صنایع کشتی‌سازی شهید محلاتی در این استان بازدید کرد.
پزشکیان همچنین از بخش‌های مختلف یارد جنوبی شرکت صنعتی دریایی ایران (صدرا) بازدید کرد.
رئیس‌جمهور در این بازدید که در زیر بارش شدید باران صورت گرفت، در جریان آخرین فعالیت‌های شرکت صدرا در زمینه‌های صنعت کشتی‌سازی، ساخت سکوهای نفتی و گازی و ساخت اسکله‌ها و دیگر تأسیسات دریایی قرار گرفت.
 تلاش دولت، ایجاد تغییرات اساسی در جنوب کشور است
پزشکیان شامگاه پنجشنبه در پایان سفر دولت به بوشهر، در گفت‌وگویی تلویزیونی در تشریح نتایج سفر دو روزه دولت به این استان، از تخصیص 18 هزار میلیارد تومان اعتبار دولتی، حدود 20 هزار میلیارد تومان تسهیلات بانکی همچنین 18 هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری در استان بوشهر در این سفر خبر داد و افزود: همچنین در این سفر حدود 8 میلیارد دلار برای بنادر و پتروشیمی و 8 میلیارد دلار برای تکمیل فاز دوم و سوم نیروگاه هسته‌ای بوشهر اختصاص یافت.
رئیس‌جمهور در ادامه توسعه اقتصاد دریا محور و کریدور شمال به جنوب و شرق به غرب را از دیگر طرح‌های مهم دولت در مناطق جنوبی کشور عنوان کرد و افزود: ما برای تکمیل این طرح‌ها دنبال جذب مشارکت‌ها و سرمایه‌گذاران بین‌المللی هستیم، پیگیری این مسائل به صورت هفتگی در دولت در حال انجام است تا بتوانیم با یک تغییر اساسی در این منطقه چشم‌اندازی که رهبر معظم انقلاب اسلامی رسم کرده‌اند را طراحی و اجرا کنیم.
پزشکیان در پاسخ به سؤالی درباره شائبه توقف طرح ایجاد خطوط ریلی در استان با بیان اینکه هیچ طرحی در این دولت متوقف نشده اما دلیل کندی اجرای برخی طرح‌ها بودجه‌گذاری قطره‌چکانی بوده است تصریح کرد: یکی از مهم‌ترین مطالبات مسئولین استانی در این سفر موضوع خطوط ریلی بوده است که بنای دولت اجرای این طرح است.
رئیس‌جمهور دستاوردها و توانمندی‌های استان بوشهر به‌ویژه در حوزه بنادر و کشتیرانی را افتخارآفرین توصیف کرد و افزود: ما برای بهره‌مندی از این توانمندی‌ها که امکان سالانه نزدیک به 10 میلیون تن حمل‌ونقل کالا را برای ما فراهم کرده چاره‌ای جز اجرائی و نهائی کردن طرح راه‌آهن نداریم و دنبال راهکاری برای تسریع اجرای این طرح هستیم.
پزشکیان در ادامه رفع محرومیت از فضاهای آموزشی کشور را از دیگر طرح‌های مهم دولت در کشور از جمله در استان بوشهر عنوان کرد و افزود: امروز در جلسه‌ای که در همین رابطه برگزار شد مقرر شد که تا مهرماه سال آینده هیچ روستا و منطقه‌ای از استان بدون فضا و تجهیزات آموزشی کافی وجود نداشته باشد. چرا که ما معتقدیم اگر بتوانیم آموزش درستی به فرزندانمان که خزائن تمام نشدنی ما هستند بدهیم آنها نیز آینده کشور را به درستی خواهند ساخت.
رئیس‌جمهور همچنین بر اهتمام دولت نسبت به رفع مشکلات بهداشتی و درمانی استان و تأمین دارو و تجهیزات مورد نیاز در مراکز درمانی بوشهر تأکید کرد.
پزشکیان در پایان از مهمان‌نوازی مردم عزیز بوشهر مدیران، مسئولین سیاسی، امنیتی، نظامی، امام جمعه محترم بوشهر و نمایندگان مردم بوشهر در مجلس شورای اسلامی به خاطر حضور و پشتیبانی مثال زدنی در این سفر و همچنین از صدا و سیما به خاطر به تصویر کشیدن تلاش و خدمات دولت قدردانی کرد.