به وب سایت مجمع هم اندیشی توسعه استان زنجان خوش آمدید
 
منوی اصلی
آب و هوا
وضعیت آب و هوای زنجان
آمار بازدیدها
بازدید امروز: 9,860
بازدید دیروز: 14,762
بازدید هفته: 94,199
بازدید ماه: 133,796
بازدید کل: 25,744,358
افراد آنلاین: 18
اوقات شرعی

اوقات شرعی به وقت زنجان

اذان صبح:
طلوع خورشید:
اذان ظهر:
غروب خورشید:
اذان مغرب:
تقویم و تاریخ
جمعه ، ۱۵ فروردین ۱٤۰٤
Friday , 4 April 2025
الجمعة ، ۶ شوّال ۱٤٤۶
فروردین 1404
جپچسدیش
1
8765432
1514131211109
22212019181716
29282726252423
3130
آخرین اخبار
سال افتخار ۱۴۰۳/۱۲/۲۷ ۰۳/۱۲/۲۸
(46 بازدید)


223 - پزشکیان در دیدار اعضای مجمع نمایندگان استان همدان: ایران را با این مرزهای طولانی و ۱۴۰۳/۱۲/۰۷
پزشکیان در دیدار اعضای مجمع نمایندگان استان همدان:
 ایران را با این مرزهای طولانی و همسایگان پرشمار نمی‌توان تحریم کرد 
۱۴۰۳/۱۲/۰۷

رئیس‌جمهور با بیان اینکه «ایران کشوری پهناور با مرزهای طولانی و همسایگان متعدد است»، گفت: ایران را با این مرزهای طولانی و همسایگان پرشمار نمی‌توان تحریم کرد.
مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور در دیدار اعضای مجمع نمایندگان استان همدان، با تاکید بر عزم دولت برای گسترش اختیارات استانداری‌ها گفت: ما معتقدیم که نمایندگان و مسئولان محلی بهتر و کم‌هزینه‌تر می‌توانند برای استان‌ها تصمیم بگیرند و لذا کارگروهی برای اجرائی کردن موضوع توسعه اختیارات استانداری‌ها در چارچوب قانون و سیاست‌های کلی مقام معظم رهبری تشکیل شده و در حال بررسی موضوع است.
وی با اشاره به تاکید دولت چهاردهم بر رعایت اصل صداقت تصریح کرد: با توجه به محدودیت‌هایی که داریم، تعداد مشخصی از درخواست‌ها را می‌توانیم اجرائی کنیم و اگر به شما وعده دهم همه مشکلاتی را که بیان کردید، حل خواهم کرد، دروغ گفته‌ام و من چنین حرفی نمی‌زنم.
رئیس‌جمهور در واکنش به طرح «استیضاح وزیر امور اقتصادی و دارایی» خاطرنشان کرد: با تغییر آدم‌ها مشکل حل نخواهد شد. اقتصاد و تلاطم‌های اقتصادی تاثیر زیادی از اخبار و اتفاقات می‌گیرد و در این اوضاع که گاهی یک تصمیم حتی در کشورهای دیگر بازار را دچار نوسان می‌کند؛ با این توصیف خبر استیضاح وزیر اقتصاد هم به بی‌ثباتی بازار دامن زده است. همواره تاکید کرده‌ام که با دعوا مشکلی حل نخواهد شد.
پزشکیان به برنامه ویژه دولت برای ساخت نیروگاه‌های خورشیدی، بادی و گرمایی اشاره کرد و گفت: موضوع توسعه نیروگاه‌های خورشیدی، بادی و گرمایی را شخصا و به شکل ویژه دنبال می‌کنم.
وی در بخش دیگری از سخنانش راهبرد دولت چهاردهم در سیاست خارجی را «گفت‌وگو» عنوان کرد و اظهار داشت: ما اهل گفت‌وگو هستیم و هم اکنون در حال مذاکره در موضوعات مختلف با کشورهای دیگر از جمله با همسایگان هستیم، حتی عراقچی برای سلسله مذاکراتی با اروپایی‌ها در مسافرت است، اما با کسی که علنا ما را تهدید می‌کند و دستش را روی گلوی ما گذاشته نمی‌توان مذاکره کرد.
رئیس‌جمهور با بیان اینکه «ایران کشوری پهناور با مرزهای طولانی و همسایگان متعدد است»، افزود: ایران را با این مرزهای طولانی و همسایگان پرشمار نمی‌توان تحریم کرد.
پزشکیان یکی از اولویت‌های دولت چهاردهم را گسترش مسیرهای مواصلاتی و کریدورهای عبوری از ایران عنوان و خاطرنشان کرد: یکی دیگر از اموری که شخصا آن را دنبال می‌کنم، اتصال و تکمیل کریدورهای بین‌المللی در داخل است. ما در این زمینه فرصت کوتاهی داریم و باید تلاش کنیم هرچه سریع‌تر خطوط ریلی و بزرگراهی شمال به جنوب و غرب به شرق ترانزیتی را گسترش دهیم.
وی در واکنش به درخواست نمایندگان استان همدان برای تغییر در برخی سیاست‌ها و فعالیت‌های اجرائی تاکید کرد: دولت چهاردهم به دنبال اصلاح روش‌هاست، اما باید در نظر داشته باشیم که اصلاح و تغییر، مسیری زمان‌بر و کند است و نمی‌توان با تغییر افراد انتظار اصلاحات یک شبه را داشت. چندین دهه است که مسیر تغییر مدیران برای اصلاح امور را طی کرده‌ایم و دیده‌ایم که با تغییر افراد نمی‌توان به اصلاحات رسید؛ اصلاحات مسیری تدریجی و زمان‌بر است.
 فراگیری قرائت صحیح قرآن و مداومت در آن یک امر است اما عمل کردن به قرآن بسیار فراتر و مهم‌تر است
همچنین نشست شورای توسعه فرهنگ قرآنی با حضور رئیس‌جمهور برگزار شد و علاوه‌بر ارائه گزارش‌هایی از آخرین وضعیت تحقق شاخص‌های توسعه فرهنگ قرآنی در کشور و نیز نهضت زندگی با آیه‌ها و ویژه برنامه‌های قرآنی ماه مبارک رمضان، کلیات برنامه‌های سال 1404 این شورا در راستای اجرای اسناد راهبردی منشور توسعه فرهنگ قرآنی مورد بررسی قرار گرفت.
وی در این مراسم ضمن قدردانی از زحمات و اقدامات صورت گرفته از سوی این شورا، اظهار داشت: فراگیری قرائت صحیح قرآن و مداومت در آن یک امر است، اما عمل کردن به قرآن بسیار فراتر و مهم‌تر است. امام حسین‌(ع) می‌فرمایند که «اَلْإِمَامُ إِلاَّ اَلْحَاكِمُ بِالْكِتَابِ اَلْقَائِمُ بِالْقِسْطِ اَلدَّائِنُ بِدِين الحق»؛ مدیر و مدیریت کشور باید عامل به کتاب باشد و نه صرفا خواندن کتاب.
رئیس‌جمهور با تاکید بر اینکه نگاه و آموزش عملیاتی مفاهیم قرآن باید در آموزش و پرورش ما نهادینه شود، گفت: ما اگر واقعا به آیات و دستورات قرآن و دین عمل می‌کردیم، آیا باز هم مردم از عملکرد ما ناراضی می‌شدند؛ یقین دارم که اگر دستورات دینی به شکل دقیق اجرا شده بود، امکان نداشت که مردم ناراضی باشند.
پزشکیان در ادامه با تاکید بر اینکه کسانی که در جبهه‌های جنگ تحمیلی حضور یافتند، برای خدا از خودگذشتگی کردند و امتیازهای مادی پاسخگوی عظمت ایثار آنان نیست، اظهار داشت: اینکه بخواهیم بین افرادی که به جبهه رفتند و افرادی که به جبهه نرفتند در بهره‌مندی از حقوق اجتماعی تفاوت قائل شویم و حق کسی را به خاطر اینکه به جبهه نرفته از او دریغ کنیم، به هیچ وجه صحیح نیست؛ کسی که به جبهه رفته با خدا معامله کرده و تبعیض قائل شدن بین او با بقیه مردم با سیره رسول گرامی اسلام نیز همخوانی ندارد.
وی در ادامه با اشاره به نزدیک شدن به ماه مبارک رمضان به عنوان ماه خودسازی و تزکیه گفت: بیایید ماه رمضان امسال را فراتر از دغدغه امتناع از خوردن و آشامیدن، فرصتی برای ارتقای اخلاق و رفتار سازمانی نیروی انسانی ببینیم؛ بیایید راهکارهایی اجرائی تدوین کنیم تا به کارکنان ادارات، دستگاه‌ها و ارگان‌های مختلف آموزش دهیم که اول، همه تلاش خود را برای راه انداختن کار مردم و ارباب رجوع به کار بگیرند و اگر به هر دلیلی امکان انجام خواسته آنها ممکن نبود، با زبان خوش و روی گشاده موضوع را برای آنها توضیح دهند.
 اگر مهارت و اراده برای حل مشکلات داشته باشیم هیچ مسئله‌ای غیرقابل حل نیست
علاوه‌بر اینها، رئیس‌جمهور در آیین اختتامیه چهل‌ودومین جایزه کتاب سال و سی‌ودومین جایزه جهانی کتاب سال جمهوری اسلامی ایران، ضمن ابراز خوشحالی از حضور در جمع دانشمندان، نویسندگان و ادیبان، با بیان اینکه سخن گفتن من نزد شما زیره به کرمان بردن است، اظهار داشت: علم، عالم و کتاب در اعتقاد و باور ما جایگاه بسیار ویژه‌ای دارد.
وی با اشاره به حدیثی که می‌فرماید، حیات عالم به انسان، حیات انسان به علم، حیات علم به عمل و حیات عمل به اخلاص است، افزود: اگر این نگاه در هر انسانی وجود داشته باشد که جهان هستی با این عظمت و کهکشان‌های پهناور و بی‌نهایت خلق شدند تا انسانی بر روی آنها زندگی کند که خلق او برای علم و آگاهی بوده و این علم باید با عمل توأم باشد و این عمل هم خالصانه و مخلصانه برای خداوند، نتیجه این می‌شود که آفرینش انسان برای کسب رضایت خالق از مسیر کسب رضایت مخلوقات است.
رئیس‌جمهور با بیان اینکه کار کردن برای خدا، کار کردن برای خدمت خالصانه به خلق خداست، تصریح کرد: انسان برای اینکه عالم شود و بتواند به آن علم عمل کند و این عمل خالصانه باشد و رضایت مخلوقات را جلب کند، نیاز به بهره گرفتن از تجربیات و دانش دارد. بنده باور دارم که برای برون‌رفت از هر مشکلی راهی وجود دارد و تجربه نشان داده مشکلی نیست که قابل حل و فصل نباشد.
پزشکیان اضافه کرد: اگر نمی‌توانیم بر مشکلی غلبه کنیم، مهم‌ترین دلیل و مسئله نوع نگاه و کیفیت آگاهی و دانایی ماست، اگر آگاه و دانا باشیم و مهارت و اراده برای اجرا داشته باشیم، هیچ مشکلی غیرقابل حل نیست. کتاب‌ها به عنوان بهترین ابزار حفظ و انتقال تجربه‌ها این را به ما نشان داده‌اند که هر مشکلی را می‌توان حل کرد و از جایگاهی که داریم به جایگاه بهتری ارتقا یافت.
وی گفت: این‌گونه نیست که فقط یک راه پیش‌روی ما باشد و اگر از آن راه نرویم باید در برابر مشکلات تسلیم شویم، حتما راه‌های دیگر و بهتری وجود دارد که آنها را کسانی می‌دانند، تجربه دارند و می‌توانند این تجربه‌ها را به مدیران، سیاستگذاران، فرهنگیان و جوانان ما منتقل کنند و باید امکان انتقال این تجربیات فراهم شود.
رئیس‌جمهور با بیان اینکه در طول تاریخ بشر هرگاه مانع و مشکلی بر سر راه زندگی انسان‌ها پدید آمده عده‌ای پیدا شده‌اند که برای برون‌رفت از این مشکلات راه پیدا کرده‌اند و جامعه خود را از بحران خارج کرده‌اند اظهار داشت: موضوعی که ما باید به آن توجه داشته باشیم انتقال این آگاهی‌ها‌، باورها و دانایی‌هاست و اگر تصور کنیم که فقط یک راه وجود دارد که اگر آن را نرویم شکست خورده‌ایم، باید قبل از پیمودن راه خود را شکست‌خورده بدانیم.
پزشکیان با تاکید بر اینکه قطعاً برای رسیدن به هدف صدها راه وجود دارد و کسانی وفق هستند که می‌توانند مسیرهای مختلفی برای رسیدن به اهداف طراحی و تنظیم کنند افزود: در مقابل انسان‌های عالم و آگاه شکست معنا ندارد،کسی که اراده دارد برای رسیدن به هدف حتماً راه پیدا می‌کند و این کتاب و کتابت است که می‌تواند تجربه‌ها را به انسان‌ها منتقل کند.
وی با بیان اینکه کتاب‌های ما با چه مطلبی، چه کیفیتی و برای چه مخاطبی به چاپ می‌رسند مستلزم سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی صاحبان اندیشه است اظهار داشت: در علمی که ما خودمان با آن سروکار داریم شاید در طول سال چندین میلیون مقاله و کتاب به انتشار برسد و هیچ فردی فرصت اینکه همه این کتاب‌ها را بخواند ندارد پس باید انتخاب کرد کاری که شما عزیزان در انتخاب دسته‌بندی موضوعی کتاب‌ها انجام می‌دهید، برای کسانی که به دنبال علم اندیشه هستند می‌تواند راهگشا باشد.
رئیس‌جمهور در ادامه توصیه دانشجویان به مطالعه منابع گزینش شده برای درک بهتر مطالب را در آموزش بهتر، افزایش مهارت و دانایی اثرگذار دانست، افزود: طبیعتاً کاری که ما امروز در دولت باید انجام دهیم آن است که بتوانیم این آگاهی‌ها را به جامعه خود منتقل کنیم.
پزشکیان علت عدم توانایی در تعامل و بروز دعوا و اختلاف در جامعه را عدم داشتن علم و قدرت تفسیر و تحلیل دانست و تصریح کرد: هیچ ظلمی بالاتر از این نیست که انسان آنچه را که نمی‌داند تکذیب کند، در مقابل آن بایستد و دعوا راه بیندازد. افرادی که امروز از سر جهل در مقابل نوآوری‌ها و اندیشه‌های جدید می‌ایستند ظلم بزرگی نسبت به جامعه و مردم روا می‌دارند. اینکه چه علم و مهارتی را باید به جامعه و این نسل منتقل کنیم، مسئولین، سیاستمداران، دانشمندان و اصحاب هنر، فرهنگ و دین متولی آن هستند و این مهم با کتاب و کتابخوانی امکان‌پذیر خواهد بود.
وی در ادامه انس و ارتباط با کتاب و کتابخوانی را سرمنشأ بسیاری از تحولات و تغییرات دانست و افزود: اگر امروز در جامعه، فرهنگ، هنر و انسان‌های با اخلاق، منصف و عادلی وجود دارد به برکت کتاب، کتابخوانی و انتخاب کتب مناسب است.