به وب سایت مجمع هم اندیشی توسعه استان زنجان خوش آمدید
 
منوی اصلی
آب و هوا
وضعیت آب و هوای زنجان
آمار بازدیدها
بازدید امروز: 328
بازدید دیروز: 11,173
بازدید هفته: 58,882
بازدید ماه: 193,511
بازدید کل: 25,803,896
افراد آنلاین: 19
اوقات شرعی

اوقات شرعی به وقت زنجان

اذان صبح:
طلوع خورشید:
اذان ظهر:
غروب خورشید:
اذان مغرب:
تقویم و تاریخ
جمعه ، ۲۲ فروردین ۱٤۰٤
Friday , 11 April 2025
الجمعة ، ۱۳ شوّال ۱٤٤۶
فروردین 1404
جپچسدیش
1
8765432
1514131211109
22212019181716
29282726252423
3130
آخرین اخبار
۳۱۴ -رئیس قوه قضائیه در دیدار با اعضای کمیسیون امنیت ملی مجلس:در مبارزه با فساد با هیچ فردی مسامحه‌ای نخواهیم داشت۱۴۰۳/۱۲/۱۴
رئیس قوه قضائیه در دیدار با اعضای کمیسیون امنیت ملی مجلس:
 در مبارزه با فساد با هیچ فردی مسامحه‌ای نخواهیم داشت
  ۱۴۰۳/۱۲/۱۴

رئیس دستگاه قضا گفت: ما در قوه قضائیه بر برخورد عالمانه و قاطعانه با مظاهر مختلف فساد، تاکید داریم و در این راستا، مسامحه‌ای نخواهیم داشت.
به گزارش مرکز رسانه قوه قضائیه، حجت‌الاسلام‌والمسلمین غلامحسین محسنی اژه‌ای در ادامه سلسله جلسات و نشست‌‎های هم‌اندیشی خود با اعضای کمیسیون‌ها و فراکسیون‌های مجلس شورای اسلامی با اعضای کمیسیون «امنیت ملی و سیاست خارجی» مجلس شورای اسلامی جلسه‌ای برگزار کرد.
رئیس قوه قضائیه طی سخنانی در این نشست با اشاره به مباحث مطروحه از ناحیه اعضای کمیسیون «امنیت ملی و سیاست خارجی» مجلس، بیان داشت: مطالب و مباحث مطرح شده از ناحیه شما نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی را دغدغه‌مندانه و دلسوزانه می‌دانم؛ ما در قوه قضائیه به هیچ‌وجه مدعی نیستیم که بدون عیب و اشکال می‌باشیم؛ ما تمام همت خود را مصروف داشته‌ایم که نقاط ضعف و کاستی را اصلاح کنیم و در این مسیر، نقطه ‌نظرات و انتقادات همه دلسوزان و دغدغه‌مندان را می‌پذیریم. ما معتقدیم که قوه قضائیه در برخی مسائل می‌تواند بهتر و بیشتر کار کند و در همین راستا، متمرکز و معطوف هستیم.
محسنی اژه‌ای افزود: البته باید توجه داشت که گاهی فردی از جایگاهی که در آن قرار دارد به انتقاد و گلایه پیرامون مبحث و مقوله‌ای می‌پردازد؛ اما وقتی جایگاه این فرد عوض می‌شود، موضعش نیز در قبال همان مبحث و مقوله واحد تغییر می‌کند؛ ما نمونه‌های کثیری از افراد را داشتیم که در قوه قضائیه بودند و نظر خاصی را در قبال موضوعی داشتند، اما وقتی به سایر دستگاه‌ها رفتند نظرات‌شان نیز در قبال آن موضوعات تغییر کرد.
وی ادامه داد: در برهه‌ای از زمان، در جریان جلسه‌ای در یکی از مجامع مهم، شخصیت‌هایی که در مقاطعی، مسئولیت‌هایی در کشور داشتند، به انتقاد و گلایه از نحوه حکمرانی در کشور پرداختند؛ من خطاب به آنها ابراز داشتم که مگر خودِ شما آقایان در این کشور صاحب مسئولیت نبوده‌اید؟ پس چرا در دوره مسئولیت خودتان، نسبت به رفع مقولاتی که آنها را تعبیر به «حکمرانی بد» می‌کنید، اقدام اصلاحی انجام ندادید؟ به قول معروف ما باید یک سوزن به خودمان بزنیم و یک جوالدوز به دیگران.
رئیس قوه قضائیه اظهار داشت: من در تمامی دانشگاه‌هایی که حضور می‌یابم تا با دانشجویان گفت‌و‌گو داشته باشم، خطاب به آنها تاکید می‌کنم که اگر از نحوه اقدامات مسئولان گلایه دارید، این گلایه‌ها را احصاء کنید که وقتی به مسئولیت و منصبی رسیدید، به همان صراط ناصواب نروید. در مقطعی در یکی از دانشگاه‌ها در تهران حضور یافتم و با انبوهی از سخنان انتقادی و البته در بسیاری از موارد حق دانشجویان حاضر در جلسه مواجه شدم. سپس از حضار پرسیدم که چند تن از فارغ‌التحصیلان این دانشگاه، در حال حاضر در کشور دارای مسئولیت هستند؟ آنها در پاسخ، عدد قابل توجهی را ذکر کردند؛ من فی‌المجلس به آن دانشجویان منتقد گفتم پس شما که احتمال مسئولیت‌تان در آینده وجود دارد، همین انتقادات را احصاء کنید و در دوره مسئولیت‌تان از کاری که سبب گلایه مردم می‌شود دوری کنید.
محسنی اژه‌ای در ادامه با اشاره به عزم جزم دستگاه قضا برای مبارزه عالمانه و قاطعانه با مظاهر مختلف فساد بیان داشت: فساد امری مسری است؛ گاهی فساد مالی، به دنبال خود، فساد‌های سیاسی و فرهنگی را نیز می‌آورد. ما در قوه قضائیه بر برخورد عالمانه و قاطعانه با مظاهر مختلف فساد، تاکید داریم و در این راستا، مسامحه‌ای نخواهیم داشت.
وضعیت معیشت و اقتصاد مردم بد است
وی با اشاره وضعیت معیشتی مردم گفت: اکنون وضعیت معیشت مردم، نه تنها خوب نیست بلکه بد است؛ همه قوا و دستگاه‌ها باید برای تقویت بنیه اقتصادی و تولیدی کشور که در بهبود وضعیت معیشتی مردم مؤثر است، اهتمام داشته باشند. باید فرهنگ حمایت از سرمایه‌گذاران در کشور تغییر کند؛ نباید ثروت را ضدارزش تلقی کنیم. قطعاً ثروت‌اندوزی از طُرق نامشروع، امری مذموم و ناپسند است و باید با آن برخورد قاطعانه و قانونی کرد؛ اما ثروتی که مشروع باشد و از راه تقویت بنیه اقتصادی و تولیدی کشور به دست آمده باشد را نباید مذموم و ناپسند بدانیم. 
آیا همه ایرانیان خارج از کشور ضد انقلابند؟ 
رئیس دستگاه قضا اظهارداشت: طبق آمار‌های موجود، جمعیت قابل توجهی از ایرانیان در خارج از کشور اقامت دارند؛ قطعاً ما باید از ظرفیت‌های فکری و مادی و خلاقیت‌های این ایرانیان مقیم خارج کشور بهره بگیریم. آیا همه ایرانیان مقیم خارج کشور، ضدانقلاب هستند؟! آیا بسیاری از آنها بدتر از برخی عناصر هستند که در داخل کشور دست به اقداماتی می‌زنند؟! این نامطلوب است که دشمن از ایرانیان مقیم خارج یارگیری کند یا اینکه آنها به موطن خود بازگردند، ولو آنکه نقد داشته باشند و زبان به انتقاد و گلایه بگشایند؟
اژه‌ای با اشاره به اولویت‌های کاری خود طی ۴۴ ماهی که در منصب ریاست قوه قضائیه حضور دارد، گفت: از همان نخستین روزی که مسئولیت ریاست دستگاه قضا برعهده من گذاشته شد، چند اولویت کاری را با عنایت به نیاز‌های ضروری کشور برای خود ترسیم کردم و در راستای آن اولویت‌ها، سلسله اقدامات و تدابیری را اتخاذ نمودم؛ یکی از آن اولویت‌ها، کمک به تقویت بنیه اقتصادی و تولیدی کشور در راستای ارتقاء وضعیت معیشتی مردم بود. من به جد معتقدم که برای تقویت بنیه اقتصادی کشور باید موانع تولید را مرتفع کرد و امنیت سرمایه‌گذاری را ارتقاء داد. باید حرمت فرد سرمایه‌گذار را که می‌خواهد به غنای اقتصادی و تولیدی کشور یاری رساند حفظ کرد؛ نباید برخوردی با او داشت که سبب دفع او شود و بعد از مدتی از این کار پشیمان شویم.  
چرا محتوای دادگاه‌های ویژه مفاسد اقتصادی انتشار علنی و عمومی ندارد؟
وی در جریان این جلسه، در واکنش به سخنان یکی از حضار درخصوص چرایی عدم انتشار محتوای محاکم؛ ضمن تشریح قانون مربوطه و تاکید بر متمایز بودن مقوله «علنی بودن دادگاه‌ها» با مقوله «انتشار عمومی آنها»، به تجربه استجازه دادگاه‌های ویژه مفاسد اقتصادی و تمدید آن در اواخر دهه ۹۰ شمسی اشاره کرد و بیان داشت: در سال ۹۹ وقتی می‌خواستیم استجازه دادگاه‌های ویژه مفاسد اقتصادی را تمدید کنیم، بسیاری از دلسوزان و دغدغه‌مندان که برخی از نمایندگان مجلس نیز در زمره آنها بودند، تاکید داشتند که انتشار علنی و عمومی محتوای دادگاه‌های ویژه مفاسد اقتصادی، دارای تبعاتی است؛ فلذا با درخواست رئیس وقت قوه قضائیه از رهبر معظم انقلاب در تمدید استجازه، این مقوله حذف شد. 
خیلی از ترک فعل‌ها جرم نیست، تخلف است
رئیس دستگاه قضا با تاکید بر اینکه قوه قضائیه باید در التزام به قانون، پیشگام باشد، گفت: گاهی در حوزه‌هایی، مطالبات و خواسته‌هایی از قوه قضائیه مطرح می‌شود که پیرامون آن حوزه‌ها قانون وجود ندارد؛ فی‌المثل، در بحثِ «ترک فعل‌ها»، باید توجه داشت که هر ترک فعلی، جرم نیست و دادگستری نمی‌تواند در قبال آنها ورود داشته باشد و موضوع به صورت تخلفات اداری در خود دستگاه‌ها پیگیری می‌شود؛ البته در قبال برخی از ترک فعل‌ها، سازمان بازرسی ما ورود داشته است؛ به‌گونه‌ای که در سال گذشته بیش از ۱۰ هزار و ۶۰۰ گزارش از تخلفات و ترک فعل‌های بخش‌های اجرائی، از ناحیه سازمان بازرسی به بخش‌های مربوطه ارجاع شد.
خیلی از قوانینی که وضع می‌شود در همان موعد هم جوابگو نیست  
اژه‌ای در ادامه به مقوله‌ آسیب‌شناسی تدوین و تنظیم قوانین نیز ‌گریزی زد و اظهار داشت: ما گاهی برخی قوانین را که در کشور مصوب می‌کنیم، در همان موعد تدوین نیز قابلیت اجرا ندارند. بعضاً قوانین مصوب ما چه در قالب طرح بوده باشند و چه لایحه؛ بدون درنظر گرفتن بودجه و بار مالی تدوین می‌شوند.
پیش از سخنان رئیس قوه قضائیه، رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با بیان اینکه قوه قضائیه رسالت بزرگی را در زمینه تامین امنیت و رضایت‌مندی مردم بر عهده ‌دارد، گفت: هدف ما از درخواست برگزاری این جلسه، هم افزایی درخصوص راهکار‌های مشترک برای رسیدن به امنیت پایدار و دیپلماسی قضائی در کشور بود.
عزیزی افزود: مجموعه اقدامات و تلاش‌ها به ویژه سفر‌های استانی رئیس قوه قضائیه و همچنین برخورد‌های قاطعانه دستگاه قضا با مجرمین، امید و رضایتمندی مردم را افزایش داده است