پزشکیان: در مسئله سلامت جامعه، نگاه ما به محرومان است ۱۴۰۳/۰۸/۱۶
در آیین روز بزرگداشتپرستار
پزشکیان: در مسئله سلامت جامعه، نگاه ما به محرومان است
۱۴۰۳/۰۸/۱۶
مسعود پزشکیان، رئیسجمهور در مراسم گرامیداشت مقامپرستار که در آستانه سالروز ولادت حضرت زینب کبری (س) برگزار میشد، ضمن تبریک این مناسبت، با بیان اینکه بنده به عنوان یک انسان مسلمان از حضرت زینب (س) و امام حسین(ع) حقطلبی و حقگویی را آموختهام، تصریح کرد: همه مباحث و اقدامات دیگر در جوامع برای آن است که حق اجرا و عدالت اقامه شود و ما هم وظیفه خودمان میدانیم که احقاق حق همه آحاد جامعه را پیگیری کنیم.
وی با اشاره به اعتراضات جامعه پرستاری، با بیان اینکه ما خودمان از مطالبهگران حقوق شما هستیم، افزود: اینکه ما بخواهیم در واکنش به اعتراض هر بخش و صنفی، امتیاز و حقی به آنها بدهیم، هم اجحاف به بقیه بخشها است و هم منطبق بر عدالت و حق نیست، لذا کار را به شکل علمی و کارشناسی دنبال کردهایم. بنده جلسات متعددی با مسئولان مربوطه و با حضور رئیس و مدیران سازمان برنامه و بودجه برگزار کردهام و هفتهای نیست که پیگیر نتیجه این جلسات نباشم تا مطالبات همه صنوف و بخشها به شکل منطقی مورد رسیدگی قرار گیرد و تا حد امکان برآورده شود.
رئیسجمهور با تأکید بر اینکه دشمنان این کشور به دنبال ایجاد تفرقه و اختلافافکنی هستند، گفت: ما نسبت به آب، خاک و سرزمینمان تعلق خاطر داریم و نخواهیم گذاشت این کشور که متعلق به ماست، آسیب ببیند. من بهعنوان مسئول در دولت چهاردهم موظفم به بهترین شکل ممکن به مردم کشورم خدمت کنم و با همکاری شما مشکلات را برطرف کرده و به سمت عزت و سربلندی ایران عزیز حرکت خواهیم کرد.
پزشکیان با اشاره به اینکه امروز توزیع سهم مردم از سرانه عدالت در کشور عادلانه نیست، اظهار داشت: پیش از حضور در این جلسه، در هیئت دولت درخصوص یارانه گندم و نهادههای دامی بحث میکردیم و به این میاندیشیدیم که از گران شدن نان و گوشت چه کسی سود میبرد؟ اگر امروز بتوانیم یارانهها را بهصورت عادلانه در جامعه توزیع کنیم، میتوانیم سهم بیشتری به کسانی بدهیم که از بسیاری از یارانههای دولت، مثل برق، گاز و بنزین، بهرهمند نمیشوند.
همچنین در این مراسم، از 9 نفر که همگی از خانواده جامعه پرستاری کشور بودند، با حضور رئیسجمهور تجلیل به عمل آمد.
توجه ویژه به مناطق محروم از محورهای اصلی سیاستها و رویکردهای دولت چهاردهم است
همچنین مسعود پزشکیان در جلسه هیئت دولت پس از رای اعتماد هیئت وزیران به استانداران جدید استانهای ایلام و چهارمحال و بختیاری، ضمن تبریک و آرزوی موفقیت برای آنان، از آقایان احمد کرمی و جعفر مردانی خواست تا با بهرهگیری از فرصتها، زمینهها و ظرفیتهای بومی و ملی و جلب همراهی و کمکهای مردم، نهایت تلاش خود را برای ارتقای سطح و کیفیت شرایط این دو استان به کار گیرند.
وی افزود: وجود مرز در استان ایلام و نیز ظرفیتهای طبیعی متنوع و گسترده در هر دو استان ظرفیتهای ذیقیمتی هستند که باید از آنها در مسیر توسعه به بهترین شکل بهره گرفته شود.
رئیسجمهور توجه ویژه به مناطق محروم و تلاش برای رفع تبعیضها و بیعدالتیهای شکل گرفته در این مناطق را از محورهای اصلی سیاستها و رویکردهای دولت چهاردهم برشمرد و اظهار داشت: دولت در این مسیر از همه توان خود برای حمایت از تلاشهای شما استفاده میکند.
در این جلسه همچنین رئیسجمهور در واکنش به مباحث مطرح در رسیدگی به موضوع ساماندهی تجارت مرزی با محوریت کولبران، سوختبران و ملوانان، تأکید کرد که باید قانون را به شکلی تنظیم کنیم که فعالان این عرصه احساس نکنند فعالیت قانونی به صرف آنها نیست و به دوباره به فعالیت غیرقانونی رو بیاورند.
منطقی نیست که یک عدهای از رانتها و یارانهها بیشترین سهم را ببرند
همچنین پزشکیان در دیدار جمعی از اساتید و صاحبنظران جامعهشناسی که عصر سهشنبه برگزار شد، با بیان اینکه «ما به شما و رهنمودهای شما نیاز داریم و شما میتوانید مسیر برون رفت جامعه از گرفتاریها و مشکلات را پیشنهاد دهید»، تصریح کرد: واحد زمان در تغییرات اجتماعی و فرهنگی، حداقل دهه است، لذا انتظار تغییرات اساسی در این مدت کوتاهی که بنده کار را در دست گرفتهام، دور از انتظار است، آن هم با تنوع، تعدد و پیچیدگی مشکلاتی که در کشور وجود دارد.
وی به موضوع ناترازیها در کشور اشاره و خاطرنشان کرد: کمک کنید ناترازیها را رفع کنیم. ما، هم میخواهیم در رفع ناترازیها محرومین آسیب نبینند و هم میخواهیم ناترازیها برطرف شوند. این منطقی نیست که یک عدهای از رانتها و یارانهها بیشترین سهم را ببرند و عدهای هم از این رانتها محروم باشند. از اقتصاددانان میخواهم که راهکارهای عملی برای حل این مشکل ارائه دهند. رئیسجمهور در پایان با اشاره به نگاههای متفاوت به موضوع حجاب و انتقادهای برخی حاضران نسبت به سیاستهای حاکم در این زمینه گفت: در زمینه حجاب سوی دیگر ماجرا را هم در نظر داشته باشید که توسعه مستلزم احترام به فرهنگ جامعه است، اگر فرهنگ جامعه را مسخره کنیم دیگر امکان تغییر و تفاهم وجود نخواهد داشت. کسی که روشنفکر است و حرف از تغییر میزند، اگر به فرهنگ دیگری احترام نگذارد دعوا و جنگی پیش میآید که نباید اتفاق بیفتد؛ به هر حال باید فرهنگ جامعه را پاس بداریم.
رفع موانع پیشروی فعالان حوزه صنایع دستی برای تأمین نیازهای اقتصادی و اشتغال خانوادهمحور
در این جلسه، مباحث شورا از جلسات قبل درباره اولویتهای علمی و فناوری، فرهنگی، اجتماعی، تعلیم و تربیت، خانواده و زنان ادامه یافت و اعضا در این زمینه به جمعبندی رسیده و اولویتهای مصوب ابلاغ شد. اعضای شورایعالی انقلاب فرهنگی در این جلسه علاوهبر انتخاب دبیر شورای فرهنگ عمومی، مقرر کردند که تصویب اساسنامه سازمان ملی هوش مصنوعی به هیئت وزیران واگذار شود و شورایعالی انقلاب فرهنگی به این مسئله ورود نکرده و صرفاً بر تطبیق آن با سیاستهای کلان نظارت کند.
در جلسه، اعضا همچنین تصویب کردند که موضوع منع شرکت پذیرفته شدگان دورههای کارشناسی ارشد و دکترای سالجاری در آزمون سال آینده، که در مصوبه شهریور این شورا مطرح شده بود، برای آن دسته از داوطلبان که پیش از ابلاغ این مصوبه اقدام به انتخاب رشته کرده بودند، برطرف شده و آنها بتوانند در آزمون سال آینده شرکت کنند.
سند صنایع دستی کشور که از مصوبات مهم پیشین شورا بود نیز توسط رئیسجمهور توشیح، امضا و ابلاغ شد. بر اساس این سند موانع پیشروی فعالان حوزه صنایع دستی برای تامین نیازهای اقتصادی و اشتغال خانوادهمحور برطرف شد که میتواند به افزایش درآمدزایی برای آنان و نیز افزایش فرصتهای شغلی در این زمینه کمک کند.
تاریخ خبر: ۱٤۰۳/۰۸/۱۷، ۰۵:۵۰:۲۲ بازدیدها: 40