به وب سایت مجمع هم اندیشی توسعه استان زنجان خوش آمدید
 
منوی اصلی
آب و هوا
وضعیت آب و هوای زنجان
آمار بازدیدها
بازدید امروز: 4,365
بازدید دیروز: 6,112
بازدید هفته: 19,960
بازدید ماه: 162,152
بازدید کل: 25,548,521
افراد آنلاین: 11
اوقات شرعی

اوقات شرعی به وقت زنجان

اذان صبح:
طلوع خورشید:
اذان ظهر:
غروب خورشید:
اذان مغرب:
تقویم و تاریخ
سه‌شنبه ، ۲۱ اسفند ۱٤۰۳
Tuesday , 11 March 2025
الثلاثاء ، ۱۱ رمضان ۱٤٤۶
اسفند 1403
جپچسدیش
321
10987654
17161514131211
24232221201918
2928272625
آخرین اخبار
در میان سکوت مدعیان دفاع از حقوق بشر: کشتار بی‌رحمانه معترضان در خیابان‌های سوریه رژیم جولانی صدها نفر را اعدام کرد ۱۴۰۳/۱۲/۱۸
در میان سکوت مدعیان دفاع از حقوق بشر:
کشتار بی‌رحمانه معترضان 
در خیابان‌های سوریه رژیم جولانی صدها نفر را اعدام کرد 
  ۱۴۰۳/۱۲/۱۸

‫سایه شوم تروریسم بر سوریه‬‎

نهادهای حقوق بشری از وقوع پنج جنایت خونین در مناطق ساحلی سوریه خبر دادند که در آنها بیش از 300 علوی و شیعه، ازجمله زنان و کودکان، 
توسط عناصر تروریست‌های حاکم بر سوریه «اعدام‌ میدانی» شده‌اند. 
تکرار این نکته بدیهی ملال‌آور شده است که سکوت قدرت‌های مدعی حقوق بشر در برابر جنایات گروه‌های تروریستی، نمونه‌ای آشکار از استانداردهای دوگانه در سیاست بین‌الملل است. کشورهایی مثل آمریکا یا حتی ترکیه که همواره خود را مدافع ارزش‌های انسانی معرفی می‌کنند، در مواردی که منافع‌شان ایجاب کند، چشم بر فجایع انسانی می‌بندند. برای مثال، حملات مکرر رژیم آپارتاید اسرائیل به نوار غزه، که ده‌ها هزار غیرنظامی فلسطینی، از جمله زنان و کودکان، در آن جان باخته‌اند، هیچ‌گاه با واکنش جدی از سوی مدعیان حقوق بشر مواجه نشده است. در یمن نیز، سال‌ها تجاوز رژیم سعودی و کشتار غیرنظامیان، با چراغ سبز و حمایت‌های نظامی و اطلاعاتی آمریکا ادامه یافته، اما نه سازمان‌های حقوق بشری غربی و نه دولت‌های غربی، اقدامی برای توقف این جنایات انجام نداده‌اند. در میانمار نیز نسل‌کشی مسلمانان روهینگیا توسط نظامیان این کشور، تنها با بیانیه‌های بی‌اثر محکوم شد، در حالی که تحریم‌ها و فشارهای واقعی که می‌توانست جلوی این جنایت را بگیرد، هرگز اعمال نشد و... گویا اکنون همین رویکردِ «یک بام و دو هوا» در قبال جنایات تحریرالشام در سوریه تکرار می‌شود. این گروه که با حمایت مستقیم آمریکا، ترکیه و رژیم اسرائیل به قدرت رسیده، طی روزهای اخیر به قتل‌عام وحشیانه شیعیان و علویان پرداخته است. اما نه رسانه‌های غربی این جنایات را پوشش می‌دهند و نه دولت‌های مدعی حقوق بشر، کوچک‌ترین اعتراضی به آن دارند. در حالی که هرگونه اقدام علیه گروه‌های مورد حمایت غرب، به سرعت با تحریم‌ها، عملیات نظامی و تبلیغات رسانه‌ای گسترده مواجه می‌شود، اکنون که یک گروه تروریستی آشکارا دست به جنایت علیه بشریت زده است، همان کشورهایی که شعار دفاع از حقوق انسان‌ها را سر می‌دهند، در برابر آن سکوت پیشه کرده‌اند. این موضع‌گیری بار دیگر نشان می‌دهد که معیار اصلی سیاست‌های حقوق بشری این قدرت‌ها، نه اصول انسانی، بلکه منافع ژئوپلیتیک و اقتصادی آنهاست. اما کاش فقط سکوت می‌کردند، اما چنان‌که در همین صفحه روزنامه، روز گذشته، خوانده‌اید ترکیه حتی نیرو نیز برای حمایت از حاکمانِ تروریست فرستاده است!
قتل‌عام علوی‌ها و شیعیان
از سوریه آشوب‌زده و گرفتار در چنگال تروریست‌های اخوانی‌مسلک، دیده‌بان حقوق بشر سوریه اعلام کرد که به طور کلی از روز پنجشنبه (16 اسفند) تا به دیروز (شنبه؛ 18 اسفند) حدأقل ۳۱۱ شیعه و علوی به دست عناصر امنیتی دولت دمشق در منطقه ساحل سوریه کشته شده‌اند. سازمان موسوم به «دیده‌بان حقوق بشر سوریه» اعلام کرد که روز جمعه پنج جنایت گسترده در مناطق مختلف ساحل سوریه رخ داد که در جریان آنها ده‌ها غیرنظامی، ازجمله زنان و کودکان، کشته شدند. دیده‌بان سوریه همچنین از کشته‌شدن بیش از ۱۰ پزشک زن و مرد شیعه و علوی به دست عناصر گروه هیئت تحریرالشام خبر داد. همچنین، جسد «شعبان منصور»، شیخ علویان سوریه در حومه شهر سلحب در سواحل سوریه روی زمین پیدا شد. آن‌طور که باشگاه خبرنگاران جوان نوشته است، منابع رسانه‌ای سوریه از کشته‌شدن شیخ شعبان منصور (۹۰ساله که حتی قدرت تکلم نیز نداشت) و پسرش، اهل روستای سقلبیه، خبر دادند. جنازه او پس از ربوده‌شدن و دستگیری به همراه پسرش حسین پیدا شد؛ او از خانه‌اش و توسط تحریرالشام ربوده شد. او برجسته‌ترین نماد مذهبی مذهب علوی در سوریه محسوب می‌شد. 
روی زیاد الجولانی...
در این میان سخنان وقیحانه رئیس‌جمهور خودخوانده سوریه جلب توجه می‌کند. «احمد الشرع» سرکرده تحریرالشام معروف به «ابومحمد الجولانی» در اظهاراتی با تأکید بر ادامه برخورد قاطع با آنچه «بقایای حکومت سابق خوانده»، از آنها خواست هرچه سریع‌تر سلاح خود را زمین بگذارند. طبق گزارش روزنامه الشرق‌الاوسط، وی هشدار داد که اقدامات این گروه‌ها «تهدیدی برای امنیت کشور است و با واکنش سخت» مواجه خواهد شد. وی در یک پیام ویدئویی اعلام کرد: «نیروهای امنیتی به تعقیب و بازداشت بقایای رژیم سابق ادامه خواهند داد تا آنها را به دست دادگاه بسپارند؛ چراکه این گروه‌ها در تلاشند امنیت سوریه را به خطر بیندازند و سوریه جدیدی را که نمی‌شناسند، به چالش بکشند.» گفتنی است، او دیگر توضیح نمی‌دهد که چرا مردم خسته سوریه به فرماندهی این «بقایای رژیم سابق» تن می‌دهند!
گزارش رای‌الیوم از اتحاد دو ژنرال بارز اسد
روزنامه رای‌الیوم نوشت ساحل سوریه طی روزهای گذشته شاهد تحولات بی‌سابقه‌ای بود و به نظر می‌رسد که هماهنگی میان گروه‌های وابسته به «بشار اسد» به رهبری دو فرمانده بارز پیشین ارتش سوریه (سهیل الحسن و غیاث سلیمان دلا) وجود دارد. تحولات امنیتی اخیر سوریه نشان می‌دهد تروریست‌های حاکم بر این کشور به رهبری جولانی با چالش‌های جدی در برقراری امنیت و کنترل اوضاع مواجه هستند. شهر لاذقیه از کنترل آنها خارج شده و درگیری‌های شدیدی میان نظامیان تحت فرمان جولانی و نیروهای وابسته به ارتش سابق سوریه، به‌ویژه تحت فرماندهی «سهیل الحسن»، رخ داده است. همزمان، گزارش‌های متعددی از نقش احتمالی روسیه در حمایت از این تحرکات مطرح شده، اما مسکو هنوز واکنشی رسمی نشان نداده است. به هر حال عملکردهای حکومت جدید را نمی‌توان جز سرکوب تروریستی در پوشش رسمی، توسط رهبران کت‌وشلوارپوش، توصیف کرد. نقض‌های گسترده‌ای که از سوی تروریست‌های تحریرالشام (جبهه النصره سابق) صورت می‌گیرد، موجب برهم خوردن ثبات و دامن زدن به تنش‌های فرقه‌ای شده و سیاست‌های مبتنی بر به حاشیه‌ بردن و طرد گروه‌های مختلف، جز تشدید درگیری‌ها و افزایش رنج مردم سوریه در آینده، نتیجه‌ای نخواهد داشت. این شرایط ناگوار، به‌ویژه نظامیان سابق ارتش سوریه را بر آن داشت تا به تشکیل «شورای نظامی آزادسازی سوریه» اقدام کنند.
سایر خبرها
* دبیرکل عصائب اهل‌الحق عراق با ابراز نگرانی عمیق از افزایش خشونت‌ها در سوریه، خواستار اقدام فوری برای حمایت جامعه بین‌المللی از شهروندان شیعه شد. وی با اشاره به موج اعدام‌هایی که شیعیان سوری را هدف قرار داده است، این اقدامات را موجب وحشت عمیق دانست و تأکید کرد که این وضعیت نیازمند اقدام فوری برای حمایت از این شهروندان است.
* وزارت خارجه عراق ضمن اعلام مخالفت خود با خشونت‌ها در سوریه نسبت به پیامدهای جدی آن هشدار داد.
* مصر نسبت به درگیری‌های استان لاذقیه در سوریه ابراز نگرانی کرد و خواهان ایجاد روند سیاسی فراگیر شد.
* «مظلوم عبدی»، فرمانده قسد، نیروهای کُرد سوریه، گفت: بحران سوریه تنها با گفت‌وگوی سوری- سوری حل می‌شود. او افزود: در مورد پرهیز از راه‌حل نظامی در برخورد با مسائل، با دمشق توافق کرده است.

 

 
 48 روز کشتار ساکنان «جنین» در سایه سکوت رسانه‌ها
 
در حالی که بیشتر توجهات به تحولات غزه است، رژیم صهیونیستی 48 روز است که در «جنین» به شدت مشغول سرکوب و کشتار مردم بی‌دفاع است.
جنین، شهری است واقع در شمال کرانه باختری که با سرزمین‌های اشغالی، هم‌مرز است و صهیونیست‌ها همواره علیه ساکنان آن مرتکب جنایت شده‌اند. البته جوانان فلسطینی ساکن این شهر نیز دست بسته نبوده‌اند و این شهر «کانون مقاومت فلسطین در برابر اشغالگران صیونیست» بوده است که فقط یک نمونه آن، انتفاضه دوم فلسطین(2000-2005) بوده است. اما در حالی که بیشتر توجه رسانه‌ها به تحولات غزه و یمن است، صهیونیست‌ها در این شهر نیز اقدام به کشتار و آزار و اذیت فلسطینیان کرده‌اند که کمتر مورد توجه قرار گرفته است. در همین رابطه دیروز کانال تلگرامی «مرکز اطلاع‌رسانی فلسطین» اعلام کرد که، کمیته رسانه‌ای اردوگاه جنین گزارش داده است، رژیم صهیونیستی برای چهل‌و‌هفتمین روز متوالی(با امروز چهل‌وهشتمین روز) به تجاوزات و حملات خود علیه شهر و اردوگاه جنین در شمال کرانه باختری ادامه می‌دهد.
طبق این گزارش، اشغالگران از آغاز حملات خود تاکنون دست‌کم ۳۱ فلسطینی را به شهادت رسانده و ده‌ها نفر دیگر را زخمی کرده‌اند. در ادامه سیاست‌های سرکوبگرانه، رژیم اشغالگر برای دومین هفته متوالی در ماه رمضان برگزاری اذان و نماز را در مساجد اردوگاه جنین ممنوع کرده است. نیروهای اشغالگر صهیونیستی برخی از خانه‌های فلسطینیان را به پایگاه‌های نظامی موقت تبدیل کرده‌اند تا بر تحرکات مردم نظارت کنند. در این میان، بولدوزرهای اشغالگران نیز ویرانی گسترده‌ای در اردوگاه، به‌ویژه در محله سمران، به بار آورده‌اند و همچنان به تخریب و آتش زدن منازل فلسطینیان ادامه می‌دهند. گزارش‌ها نشان می‌دهد که حدود ۲۰ هزار نفر، معادل ۹۰ درصد از ساکنان اردوگاه جنین، به اجبار از خانه‌های خود رانده شده‌اند و دومین هفته ماه رمضان را در شرایط سخت آوارگی سپری می‌کنند. در عین حال، خانواده‌هایی که همچنان در اردوگاه حضور دارند، با کمبود شدید مواد غذایی و نیازهای اساسی کودکان مواجه هستند.
از سوی دیگر، محاصره و حملات نظامی رژیم صهیونیستی باعث شده است که بیش از دو هزار دانش‌آموز از ادامه تحصیل محروم شوند و صدها خانواده نیز دسترسی به خدمات درمانی نداشته باشند. 
درخواست حماس از کشورهای اسلامی
همزمان، جنبش مقاومت اسلامی حماس اعلام کرد از برگزاری نشست فوق‌العاده وزرای خارجه سازمان همکاری اسلامی در جده برای بررسی تجاوزات رژیم صهیونیستی علیه ملت فلسطین و طرح‌های اشغالگران برای الحاق اراضی و آواره‌سازی فلسطینیان استقبال می‌کند. این جنبش در بیانیه‌ای از تأکید این نشست بر رد هرگونه تلاش برای کوچاندن فلسطینیان ساکن غزه و حمایت از برنامه بازسازی این منطقه قدردانی کرد و از مواضع هیئت‌های شرکت‌کننده که بر تشدید تلاش‌ها برای پایان دادن به تجاوزات رژیم صهیونیستی علیه ملت فلسطین و منطقه تأکید کردند، استقبال کرد.
در این بیانیه همچنین می‌خوانیم: «بار دیگر از کشورهای عربی و اسلامی می‌خواهیم که گام‌های عملی و مؤثری برای حمایت و پشتیبانی از ملت فلسطین بردارند و ایستادگی آنان را در برابر طرح‌های رژیم اشغالگر فاشیستی که هدف آن از بین بردن آرمان فلسطین و اعمال کنترل کامل بر سرزمین آن است، تقویت کنند. همچنین، از آنها می‌خواهیم که برای متوقف کردن تجاوزات جنایتکارانه رژیم اشغالگر علیه مقدسات اسلامی، به‌ویژه مسجد مبارک الاقصی و مقابله با تلاش‌ها برای یهودی‌سازی آن و تغییر هویت عربی-اسلامی آن اقدام کرده و فشار وارد کنند. 
در غزه چند خبرنگار زن شهید شده است؟
علاوه‌بر زنان، کودکان و نوزادان، خبرنگاران نیز از جنایات رژیم صهیونیستی و آمریکا در غزه مصون نمانده‌اند. طبق آخرین گزارش‌های منتشر شده نزدیک به 202 خبرنگار در طول جنگ اخیر غزه به دست صهیونست‌ها به شهادت رسیده‌اند. دفتر اطلاع‌رسانی دولت فلسطین هم دیروز به مناسبت روز جهانی زن اعلام کرد که 24 نفر از این خبرنگاران زن هستند. گفتنی است، رژیم صهیونیستی بدون حمایت‌های آمریکا جرأت انجام این حجم از جنایت را نداشت.

 

 

 

 

تاریخ خبر: ۱٤۰۳/۱۲/۱۹، ۰۶:۱٤:۰۵       بازدیدها: 53