به وب سایت مجمع هم اندیشی توسعه استان زنجان خوش آمدید
 
منوی اصلی
آب و هوا
وضعیت آب و هوای زنجان
آمار بازدیدها
بازدید امروز: 4,763
بازدید دیروز: 6,996
بازدید هفته: 49,755
بازدید ماه: 157,236
بازدید کل: 26,023,939
افراد آنلاین: 17
اوقات شرعی

اوقات شرعی به وقت زنجان

اذان صبح:
طلوع خورشید:
اذان ظهر:
غروب خورشید:
اذان مغرب:
تقویم و تاریخ
چهارشنبه ، ۱۷ اردیبهشت ۱٤۰٤
Wednesday , 7 May 2025
الأربعاء ، ۹ ذو القعدة ۱٤٤۶
اردیبهشت 1404
جپچسدیش
54321
1211109876
19181716151413
26252423222120
3130292827
آخرین اخبار
عراقچی: ایران حق داشتن چرخه کامل سوخت هسته‌ای را دارد ۱۴۰۴/۰۲/۱۳
عراقچی: 
ایران حق داشتن چرخه کامل سوخت هسته‌ای را دارد
  ۱۴۰۴/۰۲/۱۳
‫واکنش عراقچی به تعویق برگزاری مذاکرات‬‎
وزیر امور خارجه در واکنش به اظهارات تکراری وزیر خارجه آمریکا با بیان اینکه تکرار دروغ‌ واقعیت‌های بنیادین را تغییر نمی‌دهد، گفت: ایران به عنوان یکی از امضاکنندگان مؤسس معاهده NPT، حق داشتن چرخه کامل سوخت هسته‌ای را دارد.
سیدعباس عراقچی، وزیر امور خارجه بامداد شنبه ۱۳ اردیبهشت‌ماه به ادعاهای مارکو روبیو وزیر خارجه آمریکا درباره غنی‌سازی اورانیوم در ایران و اظهارات مداخله‌جویانه این مقام آمریکایی درباره ایران، واکنش نشان داد.
وی با بیان اینکه «من به طور اصولی از ارائه استدلال در مورد عناصر کلیدی مذاکره از طریق رسانه‌ها اجتناب می‌کنم»، گفت: ولی آنچه می‌خواهم بگویم این است که تکرار دروغ‌ واقعیت‌های بنیادین را تغییر نمی‌دهد. 
مارکو روبیو، وزیر خارجه آمریکا روز جمعه باز هم اظهارات قبلی‌اش را درباره غنی‌سازی اورانیوم در ایران تکرار کرده و در گفت‌وگویی با شبکه تلویزیونی فاکس‌نیوز گفت که اگر ایران خواهان یک برنامه هسته‌ای غیرنظامی صلح‌آمیز است باید اورانیوم غنی شده برای سوخت راکتورها را مثل ده‌ها کشور دیگر در جهان وارد کند.
یک توافق معتبر و پایدار در دسترس است
عراقچی که پیش از این به صراحت گفته بود «اصل موضوع غنی‌سازی قابل مذاکره نیست»، بامداد شنبه در این باره افزود: ایران به عنوان یکی از امضاکنندگان مؤسس معاهده ان پی تی، کاملا حق داشتن چرخه کامل سوخت هسته‌ای را دارد. علاوه‌بر این، چندین عضو NPT وجود دارند که اورانیوم را غنی‌سازی می‌کنند در حالی که سلاح‌های هسته‌ای را هم کاملا رد می‌کنند.
وی گفت: این باشگاه به غیر از ایران شامل چند کشور آسیایی، اروپایی و آمریکای جنوبی نیز می‌شود.
رئیس دستگاه دیپلماسی خاطرنشان کرد: از موضع‌گیری حداکثری و لفاظی‌های تحریک‌کننده چیزی به‌جز نابود کردن شانس موفقیت حاصل نمی‌شود. 
وی در عین حال گفت که یک توافق معتبر و پایدار در دسترس است. تنها چیزی که لازم است اراده سیاسی قاطع و نگرش منصفانه است.
تأکید روسیه بر حق غنی‌سازی ایران
«وزیر خارجه ایران کاملاً درست می‌گوید» این اظهارات را نماینده روسیه در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در واکنش به تاکید سید عباس عراقچی بر حق ایران برای داشتن چرخه کامل سوخت هسته‌ای بیان کرد. 
میخائیل اولیانوف با بیان اینکه ترجیح می‌دهد در این مرحله حساس از مذاکرات هسته‌ای میان ایران و آمریکا از اظهارنظر درباره جزئیات خودداری کند، افزود «بر اساس ان‌پی‌تی (معاهده منع اشاعه) کشورهای عضو فقط برخی تعهدات اساسی ندارند، بلکه از برخی حقوق اساسی هم برخوردارند که نمی‌توان آنها را زیر سؤال برد»
بر اساس مفاد معاهده منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای (NPT)، یکی از مهم‌ترین حقوق کشورهای عضو، استفاده صلح‌آمیز از انرژی هسته‌ای است که غنی‌سازی اورانیوم را هم شامل می‌شود؛ حقی که برای همه کشورهای عضو به رسمیت شناخته شده و مطابق ماده چهارم، هیچ‌گونه محدودیت یا سلبی نمی‌تواند متوجه آن باشد، مشروط بر اینکه کشور مربوطه به تعهدات خود در چارچوب این معاهده پایبند باشد.
مرشایمر: ناشی‌ها دولت ترامپ را قبضه کرده‌اند
«آمریکا نمی‌تواند حوثی‌ها را شکست دهد.» این را مرشایمر درباره تهدید اخیر وزیر دفاع آمریکا علیه ایران در رابطه با یمن گفت.
این تحلیلگر آمریکایی و استاد دانشگاه شیکاگو در مصاحبه با برنامه تلویزیونی اینترنتی «جاجینگ فریدم»، تهدید اخیر پیت هگزث علیه ایران را این‌طور توصیف کرد: «احمقانه» و «ناشیانه».
وزیر دفاع آمریکا چهارشنبه هفته گذشته در حساب شخصی خود در ایکس (توئیتر سابق) با اتهام‌زنی به جمهوری اسلامی نوشته بود: «پیامی برای ایران: ما حمایت مرگبار شما از حوثی‌ها را می‌بینیم. دقیقاً می‌دانیم چه می‌کنید. شما هم به‌خوبی از توان ارتش آمریکا باخبرید و به شما هشدار داده می‌شود. شما در زمان و مکانی که ما تعیین می‌کنیم، تاوان خواهید داد.»
مجری برنامه جاجینگ فریدم از مرشایمر سؤال کرد که آیا به نظر شما هشدار وزیر دفاع آمریکا علیه ایران، یک «بیانیه حساب شده و پخته است؟»
او در جواب گفت: «قطعا نه و این روشی نیست که باید در قبال سیاست بین‌الملل در پیش گرفت. باید بگویم که دولت ترامپ مملو از افراد ناشی است، افرادی که کارهای احمقانه انجام می‌دهند و این، مثال دیگری از همین کارهاست.»
عراقچی، گوترش را در جریان آخرین روند گفت‌وگوها با آمریکا قرار داد
عراقچی همچنین عصر روز جمعه ۱۲ اردیبهشت‌ماه در تماس تلفنی با آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل متحد، ضمن تبادل نظر و رایزنی درباره تحولات منطقه‌ای و بین‌المللی، وی را در جریان آخربن روند مذاکرات غیرمستقیم بین ایران و آمریکا و تمهیدات عمان برای برنامه‌ریزی جهت دور بعدی این مذاکرات قرار داد.
وزیر امور خارجه با اشاره به رویکرد مسئولانه جمهوری اسلامی ایران در انتخاب مسیر دیپلماتیک جهت حل مسئله تصنعی ایجاد شده بر سر برنامه هسته‌ای صلح‌آمیز ایران، پیشبرد این مسیر را مستلزم وجود اراده جدی و واقع‌بینی از سوی طرف‌ مقابل خواند.
سوءظن نسبت به جدیت آمریکا برای پیشبرد مسیر دیپلماسی
وی تأکید کرد: ایران به ‌عنوان عضو معاهده منع اشاعه هسته‌ای ضمن پایبندی به تعهدات خود، بر بهره‌مندی ملت ایران از انرژی هسته‌ای برای مقاصد صلح‌آمیز که لازمه آن انجام غنی‌سازی است، اصرار دارد.
وزیر امور خارجه با اشاره به تجارب تلخ گذشته و بدعهدی‌های طرف‌های مقابل در ایفای تعهداتشان، نیل به تفاهمی متوازن، منصفانه و پایدار را مستلزم خودداری طرف‌های ذی‌ربط از طرح مباحث فراقانونی و مغایر با معاهده منع اشاعه و همچنین اطمینان‌بخشی نسبت به انجام تعهداتشان در زمینه خاتمه مؤثر تحریم‌ها و انتفاع اقتصادی ایران خواند.
وی تصریح کرد: رفتارها و گفتارهای ضد و نقیض مقامات آمریکا به همراه ادامه تحریم و تهدید علیه ملت ایران، موجب تشدید بی‌اعتمادی و سوءظن نسبت به جدیت آمریکا برای پیشبرد مسیر دیپلماسی شده است. 
عراقچی همچنین با اشاره به برگزاری چند دور گفت‌وگو با سه کشور اروپایی آلمان، فرانسه و انگلیس ظرف یک سال گذشته، بر آمادگی ایران برای ادامه تعامل با طرف‌های اروپایی تاکید و ابراز امیدواری کرد این سه کشور رویکرد سازنده‌ای در قبال حل و فصل مسالمت‌آمیز اختلافات موجود در پیش بگیرند.
تأکید گوترش بر اهمیت ادامه روند گفت‌وگوی ایران و آمریکا تا حصول نتیجه
دبیرکل سازمان ملل متحد نیز با قدردانی از رویکرد مبتکرانه وزیر امور خارجه ایران در تبیین تحولات مرتبط با گفت‌وگوهای غیرمستقیم ایران و آمریکا، بر اهمیت ادامه این روند تا حصول نتیجه تأکید کرد.
گوترش همچنین بار دیگر مراتب تسلیت و همدردی خود را به خاطر حادثه انفجار در بندر شهید رجایی ابراز کرد.
واشنگتن‌پست: همدستی با نتانیاهو علیه ایران باعث اخراج والتز شد
رسانه آمریکایی به نقل از مقام‌های رسمی و منابع مطلع نوشته یکی از دلایل اصلی برکناری «مایک والتز» مشاور امنیت ملی پیشین آمریکا حمایت او از به کار بستن گزینه نظامی علیه ایران و هماهنگی فشرده با رژیم صهیونیستی در این زمینه بود.
روزنامه واشنگتن‌پست درباره دلایل برکناری والتز نوشت: تصمیم «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا برای برکناری والتز در نتیجه افزایش تدریجی نارضایتی و ناامیدی از او بود که بیشتر از رئیس خود در اتاق بیضی به استفاده از قدرت نظامی تمایل داشت.
سرنوشت والتز پس از رسوایی «آتلانتیک گیت» رقم خورد که در آن، شماره تلفن همراه «جفری گلدبرگ» سردبیر نشریه آتلانتیک را به اشتباه به یک گروه چت در برنامه پیام‌رسان سیگنال اضافه کرد. اما به گفته مقام‌های ارشد کاخ سفید و مشاوران ترامپ، او از زمان آغاز به‌ کار دولت با مقام‌های ارشد، از جمله بر سر موضوعاتی مانند به‌کار بستن گزینه نظامی علیه ایران درگیر بوده است.
این اتفاق موجب ایجاد تردیدهایی در میان برخی از مقام‌های ارشد کاخ سفید نسبت به ضرورت یک شورای امنیت ملی سنتی شده است که راضی هستند «مارکو روبیو» وزیر امور خارجه آمریکا که پنج‌شنبه به دستور ترامپ جانشین والتز شد، برای مدتی سرپرستی این نهاد را برعهده بگیرد؛ این تصمیم احتمالا جایگاه این نهاد را تضعیف خواهد کرد نقش پررنگی در شکل دادن به سیاست خارجی ریاست‌جمهوری‌های مدرن داشته است.
همچنین به گفته مقام‌های رسمی، این تغییرات یک چهره کلیدی در کاخ سفید را به حاشیه خواهد راند که سابقه‌ای طولانی در ترجیح دادن مداخله نظامی دارد.
 یک مقام کاخ سفید، یکی از مشاوران ترامپ و یک منبع مطلع روز جمعه گفتند که مشکلات با والتز به مرور زمان شدت پیدا کرد و «سوزی وایلز» رئیس دفتر ترامپ بیش از پیش احساس می‌کرد که او با رئیس‌جمهور سازگاری ندارد.
واشنگتن پست نوشت: به گفته دو نفر از این منابع مطلع، والتز همچنین پس از سفر نتانیاهو به کاخ سفید در اوایل فوریه با اعلام اینکه او هم نظر نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی را دارد که زمان اقدام نظامی علیه ایران فرا رسیده است، موجب مایوس شدن رئیس‌جمهور آمریکا شد.
این منابع همچنین گفتند که ظاهرا والتز پیش از دیدار نتانیاهو و ترامپ در «اتاق بیضی» کاخ سفید تعامل و هماهنگی فشرده‌ای با نتانیاهو درباره به کار بستن گزینه نظامی علیه ایران داشته است.
یکی از این منابع گفت: والتز می‌خواست سیاست آمریکا را به سمت و سویی سوق دهد که ترامپ احساس خوشایندی به آن ندشت، چرا که آمریکا هنوز یک راهکار دیپلماتیک را امتحان نکرده بود. این موضوع به ترامپ گزارش شد و او از آن راضی نبود.
«استیو چانگ» مدیر ارتباطات کاخ سفید در پاسخ به درخواست توضیح واشنگتن‌پست در این باره گفت: رئیس‌جمهور دستورکار را تعیین می‌کند و این وظیفه دولت اوست که این سیاست‌ها را اجرائی کند. همه عملکرد هماهنگی داشتند و به همین دلیل بود که او موفقیت‌آمیزترین ۱۰۰ روز اول(ریاست‌جمهوری) تاریخ را داشت.
برخی در دولت معتقد بودند که والتز می‌خواست امور را به سمت اقدام نظامی پیش ببرد و در این زمینه دست به دست مقام‌های رژیم صهیونیستی داده بود.
این روزنامه در ادامه نوشت: این تغییر تعداد نظرات متناقضی را که به رئیس‌جمهور می‌رسند، کاهش می‌دهد. ترامپ که سعی می‌کند در عملکرد داخلی و خارجی خود اثرگذار باشد، پیشتر چاره‌ای جز برگزیدن جمهوری‌خواهان سنتی برای ورود به کاخ سفید نداشت اما حالا به لطف تغییرات گسترده‌ای که در میان جمهوری‌خواهان ایجاد شده، نسل جوان‌تر تنها ترامپ را پرچمدار خود می‌دانند. ترامپ نیز بیشتر بر یافتن افرادی متمرکز است که وفادارانه برنامه‌های او را اجرا کنند.
مارکو روبیو، جایگزین موقت والتز از همان جناح سنتی جمهوری‌خواهان است که والتز نیز به آن تعلق دارد اما به گفته مقامات، او به‌راحتی از دیدگاه‌های پیشین خود فاصله گرفته و به سخنگویی قوی برای ترامپ تبدیل شده است. این موضوع شامل سیاست‌ها در قبال روسیه و اوکراین نیز می‌شود که وزیر امور خارجه به هر دو طرف هشدار داده واشنگتن در صورت بی‌نتیجه ماندن تلاش‌های دیپلماتیک خود در زمینه میانجی‌گری، مذاکرات صلح را ترک خواهد کرد.
برخی مقام‌های آمریکایی تردید دارند که آیا ترامپ واقعا به یک «شورای امنیت ملی سنتی» نیاز دارد یا خیر. آنها می‌گویند یک شورای امنیت ملی با کارشناسان سطح متوسط تا ارشد ممکن است واقعا بخشی از معادله رئیس‌جمهوری نباشد که فکر می‌کند بهترین مشاور خودش است و به خرد جمعی دیدگاه بدبینانه‌ای دارد.
 
 
تأکید بقایی بر اقدام فوری برای توقف جنگ‌افروزی اسرائیل علیه سوریه
 
سخنگوی وزارت امور خارجه ضمن محکوم کردن حملات نظامی رژیم صهیونیستی به مناطق مختلف سوریه،‌ توقف جنگ‌افروزی و تجاوزات این رژیم را مستلزم اقدام فوری و مؤثر جامعه جهانی به‌ویژه کشورهای منطقه خواند.
اسماعیل بقایی سخنگوی وزارت امور خارجه روز شنبه ۱۳ اردیبهشت‌ماه حملات نظامی ‌رژیم صهیونیستی به مناطق مختلف سوریه و بمباران و تخریب تاسیسات غیرنظامی و توانمندی‌های دفاعی این کشور در دمشق، لاذقیه، ادلب، حماه، قنیطره و درعا را به شدت محکوم کرد.
موضع ثابت ایران درباره سوریه
سخنگوی وزارت امور خارجه با اشاره به تجاوز مکرر رژیم صهیونیستی و هدف‌ قرار دادن دارایی‌های راهبردی و امکانات زیربنایی نظامی و غیرنظامی سوریه و تداوم اشغال بخش‌هایی از این کشور از سوی رژیم صهیونیستی، تأکید کرد: امروز برای همگان روشن شده است که هدف اصلی رژیم اشغالگر، تخریب و نابودی توانمندی‌های دفاعی، اقتصادی و زیربنایی سوریه به عنوان یک کشور مستقل است تا بتواند مطامع شرورانه خود را در این کشور و منطقه دنبال کرده و همزمان به نسل‌کشی در فلسطین اشغالی و تجاوز و اشغالگری در لبنان ادامه دهد.
بقایی با یادآوری موضع اصولی و ثابت جمهوری اسلامی ایران مبنی بر ضرورت حفظ و صیانت از تمامیت سرزمینی و عزت و حاکمیت ملی سوریه به‌عنوان یک کشور مستقل و ملت متمدن و اثرگذار در امنیت و ثبات منطقه مهم غرب آسیا، مجددا مسئولیت همه طرف‌های دخیل در شکل‌گیری وضعیت کنونی سوریه از طریق زمینه‌سازی سوءاستفاده و توسعه‌طلبی رژیم اسرائیل در این کشور را خاطر نشان کرد.
وی تصریح کرد: توقف جنگ‌افروزی و تجاوزات رژیم صهیونیستی علیه سوریه مستلزم اقدام فوری و مؤثر جامعه جهانی به‌ویژه کشورهای منطقه است و بر این اساس ضروری است سازمان همکاری‌های اسلامی از سازوکارهای موجود برای وادار کردن شورای امنیت سازمان ملل به ایفای وظیفه خود در قبال قانون‌شکنی و نقض صلح از سوی رژیم اسرائیل استفاده کند.
ایران جنایات جنگی آمریکا در یمن را محکوم کرد
اسماعیل بقایی همچنین روز جمعه ۱۲ اردیبهشت ماه حملات مکرر ارتش آمریکا به مناطق مختلفی از استان‌های صنعا، صعده و الجوف یمن و هدف قرار دادن زیرساخت‌ها و مناطق مسکونی این کشور را به شدت محکوم کرد.
سخنگوی وزارت خارجه تجاوزات نظامی آمریکا علیه یمن را تعرض آشکار به حاکمیت و تمامیت سرزمینی یمن و نقض فاحش اصول منشور ملل متحد و قواعد حقوق بین‌الملل خواند و تاکید کرد که این حملات به دلیل هدف قرار دادن مناطق مسکونی و زیرساخت‌های حیاتی یمن، جنایت جنگی و جنایت علیه بشریت محسوب می‌شود.
بقایی با ابراز تاسف از بی‌عملی سازمان ملل متحد و شورای امنیت در قبال قانون‌شکنی آشکار آمریکا و کشتار انسان‌های بیگناه، ادامه تجاوز آمریکا به یمن، همزمان با تداوم نسل‌کشی در غزه و کرانه باختری و اقدامات تروریستی رژیم صهیونیستی علیه لبنان، را موجب ناامن‌سازی فزاینده منطقه غرب آسیا دانست و مسئولیت مشترک همه کشورهای منطقه برای مقابله با جنگ‌افروزی و قانون‌شکنی رژیم صهیونیستی و آمریکا را یادآور شد.


 

 

 

 

 

تاریخ خبر: ۱٤۰٤/۰۲/۱٤، ۰۶:۲۸:۰۰       بازدیدها: 44