تأکید رؤسای مجالس ایران و روسیه بر اجرای سریع قرارداد ۲۵ ساله ۱۴۰۱/۱۱/۰۳
در دیدار دوجانبه در تهران مطرح شد
تأکید رؤسای مجالس ایران و روسیه بر اجرای سریع قرارداد ۲۵ ساله
۱۴۰۱/۱۱/۰۳
ویاچسلاو ولودین رئیس دومای روسیه که یکشنبه شب وارد تهران شده بود، روز دوشنبه در ساختمان بهارستان مورد استقبال رسمی محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی قرار گرفت.
پس از استقبال رسمی از رئیس دومای روسیه، دیدار رسمی رؤسای پارلمانهای دو کشور آغاز شد و پس از آن قالیباف و ولودین در نشست خبری شرکت میکنند.
قالیباف در دیدار ویاچسلاو ولودین رئیس دومای روسیه، گفت: بسیار خرسندیم که دوران شیوع ویروس کرونا تمام شده و میتوانیم سومین کمیسیون عالی مشترک دو پارلمان را در تهران تشکیل دهیم. هرچند بین برگزاری نشست دوم تا سوم زمان بسیاری گذشت، اما در این مدت اتفاقات مهمی در جهان و منطقه رخ داده است و این اتفاقات سبب شد در سالهای اخیر شاهد افزایش ارتباطات در بخشهای مختلف بین فدراسیون روسیه و ایران باشیم.
وی در ادامه اظهار کرد: کمیسیون عالی مشترک در زمانی در حال برگزاری است که هر دو طرف به درک مشترکی از حساسیتها و همکاریها رسیدهاند و امیدواریم روابط پارلمانها در سال ۲۰۲۳ با شتاب بیشتری در عرصه سیاسی و اقتصادی و همچنین سایر همکاریهای راهبردی مسیر خود را پیدا کند.
رئیس قوه مقننه با اشاره به ضرورت توجه به فرصتها افزود: پس از ورود به هر پدیده و اتفاقی، فرصتها و تهدیدهایی به وجود میآید و درست این است که مسئولان دو کشور، پارلمانها، دولتها و ملتها بتوانند به نوعی عمل کنند که حداکثر استفاده از فرصتها شود و تهدیدها نیز به فرصت تبدیل شود، در غیر این صورت فرصتها را از دست میدهیم و همچنین فرصتها به تهدید تبدیل خواهند شد.
قالیباف تصریح کرد: مسئولان ما در جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه میدانند که در روابط دو و چندجانبه و موضوعات ملی و منطقهای در نقطهای مهم قرار گرفتهایم و زمان مهمترین عنصر در این تصمیمگیری است.
وی ادامه داد: ما باید نگاهمان به آینده باشد و توافق راهبردی ایران و روسیه باید مورد توجه قرار گیرد. ما باید موافقتنامه 25ساله جامع همکاریهای دو جانبه را در سریعترین زمان ممکن اجرایی کنیم.
در ادامه این دیدار ویاچسلاو والودین ضمن تشکر از دعوت رئیس مجلس ایران و دیدار و گفتوگوهای حضوری پس از به پایان رسیدن دوران کرونا، گفت: روابط ایران و روسیه، مسیر توسعه مثبتی را پیدا کرده و روابط رؤسای دو کشور نیز نشان از روابط خوب دوجانبه دارد. ما در سطح پارلمان روسیه از همه تلاشهای خود برای اجرای تصمیمات اتخاذ شده در کمیسیون عالی مشترک استفاده خواهیم کرد، همچنین در زمینه پارلمانی میتوانیم سهم بزرگی را برای توسعه روابط داشته باشیم.
رئیس دومای دولتی مجلس فدرال فدراسیون روسیه افزود: امیدواریم در این کمیسیون مشترک به نتایجی دست یابیم که منافع دو کشور را تأمین کند، در این کمیسیون مشترک مسائل مختلف در زمینههای اقتصادی و تجاری مطرح خواهد شد.
وی یادآور شد: با توجه به توسعه روابط پارلمانی ایران و روسیه بهدنبال یافتن ساختارهای جدید توسعه و تعمیق روابط هستیم.
این مقام بلندپایه روسی به قرارداد ۲۵ساله ایران و روسیه اشاره کرد و گفت: این قرارداد تنها شامل روابط جدید نیست، بلکه بنایی را برای توسعه روابط ایجاد خواهد کرد.
استفاده حداکثری از فرصتها
محمدباقر قالیباف در نشست خبری رؤسای مجلس ایران و روسیه، اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه مشترکاتی در حوزه منطقهای دارند و دیدگاههای مشترک و همکاریهایی در سطح بینالمللی بین دو کشور وجود دارد.
وی بیان کرد: فدراسیون روسیه یکی از اعضای دائمی شورای امنیت است. همچنین روابط تنگاتنگ اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و محیطزیستی بین دو کشور وجود دارد و این موارد اقتضا میکند که ما از این فرصتها حداکثر استفاده را کنیم
رئیس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: این نشست کمیسیون عالی مشترک پارلمانی ایران و روسیه سومین نشستی است که برگزار میشود. آخرین نشست ما در سال ۹۸ در مسکو بود و امیدوارم بتوانیم از این ظرفیتها و فرصتها در روابط دوجانبه، چندجانبه و بینالمللی استفاده کنیم
قالیباف ادامه داد: همین طور که این فرصتها وجود دارد، در ارتباطات ما تهدیداتی هم وجود دارد که مهمترین تهدید امروز و فشاری که وجود دارد، تحریمهای ظالمانه آمریکاست که آنان هم فدراسیون روسیه، هم ایران و هم برخی از کشورهای دیگر را تحریم کردند. این مسائل اقتضا میکند ما هماهنگی و همکاری بیشتری داشته باشیم، مخصوصاً به دلیل اینکه مسئولان دو کشور تاکید بر اقدامات راهبردی و تعمیق روابط در همه عرصهها دارند.
وی افزود: از اولویتهای مهمی که امروز مورد بحث قرار گرفت در حوزه نفت و گاز، سرمایهگذاریها در این حوزه، سوآپ و هاب گازی بود و یکی از نکات مهمی که مورد توجه طرفین قرار داشت، موضوع کریدور شمال و جنوب بود که نهتنها فدراسیون روسیه بلکه همه کشورهای اوراسیا و آسیای میانه میتوانند از این ظرفیت استفاده کنند که با اولویت اتصال آستارا به رشت و توسعه آن تا بنادر از جمله بندرعباس و همچنین سرمایهگذاری مشترک هر دو کشور به نتیجه خواهد رسید.
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: در حوزه کشاورزی در زمینه تجارت غلات و استفاده از تکنولوژیهای جدید بحث شد و درخصوص ترانزیت و حملونقل نیز بحثهای مهمی صورت گرفت. بحثهای مهمی نیز درخصوص رسیدگی به امور تجار بهویژه در زمینه تسهیل در رفت و آمد و رفع موانع گمرکی و روادید بهویژه در زمینه کنترلهای الکترونیکی صورت گرفت تا تجار در مرزها دچار مشکل نشوند.
قالیباف بیان کرد: نکته دیگری که مورد بحث قرار گرفت و در رأس همه مباحث قرار دارد، همکاریهای پولی و بانکی بین دو کشور است که ما بتوانیم در تبادل بین روبل و ریال و همچنین مسائل ارتباطی بین دو بانک مرکز اقداماتی انجام دهیم. بر همین مبنا میتواند شعباتی از بانکهای روسی در ایران و بانکهای ایرانی در روسیه برقرار شود تا مسائل بانکی سریع و پرحجم برقرار شود.
به گزارش مهر، رئیس مجلس در این دیدار تصریح کرد: امیدواریم بتوانیم از فرصت پیش آمده نهایت استفاده را ببریم، البته طی یک سال گذشته رشد خوبی در گسترش روابط داشتیم، اما مطمئنم در طول برنامه هفتم توسعه که سیاستهای ما تقویت رابطه با همسایگان است، روابط بین دو کشور به چندین برابر افزایش پیدا خواهد کرد.
تحریمهای ایالات متحده آمریکا باعث انسجام ایران و روسیه میشود
ویاچسلاو والودین روز دوشنبه در نشست خبری مشترک با محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: تحریمهای ایالات متحده آمریکا و دست نشاندگان آنها علیه ایران و روسیه باعث انسجام دو کشور میشود.
وی مذاکرات صورت گرفته را اعتمادآمیز توصیف کرد و گفت: ما مسائل مختلف سیاسی، اقتصادی و بشردوستانه را با هم بررسی کردیم ومتوجه شدیم که از ظرفیتهای پارلمانی دو کشور بهصورت کامل استفاده نمیکنیم و قرار گذاشتیم که کمیتههای ذیربط دو پارلمان با هم در تماس باشند و همکاریهای خود را گسترش دهند و از فرصتهای پیش آمده استفاده کنند.
نشست کمیسیون عالی همکاریهای پارلمانی ایران و روسیه
محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی در سومین نشست کمیسیون عالی همکاریهای پارلمانی مجلس شورای اسلامی جمهوری اسلامی ایران و دومای دولتی فدراسیون روسیه که صبح دیروز (دوشنبه، ۳ بهمنماه) با حضور ویاچسلاو والودین رئیس دومای روسیه و هیئت همراه در محل مجلس شورای اسلامی برگزار شد، با بیان اینکه امیدوارم این نشست پارلمانی بتواند به تعمیق ارتباطات و همکاریها، کمک مؤثری کند، گفت: طی سه دوره برگزاری نشست مشترک کمیسیون عالی پارلمانی دو کشور همواره شاهد ارتقای روابط ایران و روسیه در چارچوب سند راهبردی توسعه مناسبات دو کشور بودهایم.
ویاچسلاو والودین رئیس دومای روسیه نیز در این نشست با بیان اینکه این سومین نشست پارلمانی برای پیشرفت روابط میان روسیه و ایران است، گفت: ۳ سال پیش نیز برنامهای برای حضور در تهران و برگزاری جلسه داشتیم اما شیوع کرونا برنامههای ما را تغییر داد و صرفاً به ارتباط تلفنی و تصویری محدود شد ضمن اینکه هیچ ارتباطی جای ارتباط چهره به چهره را نمیگیرد.
رئیس دومای روسیه در ادامه تصریح کرد: به رئیس مجلس نیز گفتم که تنها در ارتباط رودررو میتوانیم امور را پیش ببریم از این رو به برگزاری این نشست روی آوردیم و قرار شد با توجه به دستور جلسات این نشست، سفری نیز به روسیه شکل گیرد تا برگزاری جلسات در هر دو کشور ادامه یابد.
تاریخ خبر: ۱٤۰۱/۱۱/۰٤، ۱۸:۱۹:۱۳ بازدیدها: 82