قالیباف در هفدهمین اجلاس PUIC در الجزایر: گروههای مقاومت فراتر از امنیت پوشالی صهیونیستها توانمند شدهاند ۱۴۰۱/۱۱/۱۰
قالیباف در هفدهمین اجلاس PUIC در الجزایر:
گروههای مقاومت فراتر از امنیت پوشالی صهیونیستها توانمند شدهاند
۱۴۰۱/۱۱/۱۰
محمدباقر قالیباف رئیسمجلس شورای اسلامی دیروز (دوشنبه ۱۰ بهمنماه) در هفدهمین نشست کنفرانس اتحادیه از بینالمجالس کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی به نمایندگی از هیئت ایرانی پیشنهادی را تحت عنوان «جهان اسلام؛ همبستگی برای صلح و توسعه پایدار» را به منظور تحقق و عملیاتی کردن ارتقای جایگاه و منزلت جهانی امت اسلامی، در نشست مذکور ارائه داد و اظهار کرد: پیششرط اساسی این ابتکار، تاکید بر چندجانبهگرایی و تمرکز بر مشترکات دولتها و ملتهای اسلامی با پرهیز از پرداختن به موضوعات اختلاف برانگیز است.
رئیس مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: تحقق این ابتکار مستلزم تمرکز بر راهبردهایی است که نقشآفرینی پارلمانهای اسلامی در چارچوب اتحادیه مجالس کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی در این روند غیرقابل انکار است.
وی عنوان کرد: اولین راهبرد، همکاری نزدیک و تشریک مساعی کشورهای اسلامی برای تضمین صلح، ثبات و توسعه پایدار امت اسلامی به عنوان یک بلوک قدرت جدید است. در این راستا احترام به حاکمیت و تمامیت ارضی، توجه به نگرانیهای امنیتی مشروع دیگر کشورها و عدم مداخله در امور داخلی یکدیگر باید اصول اساسی دستور کار همکاری مشترک کشورهای اسلامی باشد. باید همگان متعهد به حل و فصل مسالمتآمیز اختلافات بوده و گفتوگو و مفاهمه، اولویت اول آنان در تعامل با یکدیگر باشد.
قالیباف با بیان اینکه دومین راهبرد، همکاری برای حل چالشهای اساسی فراروی جهان اسلام است، گفت: فقر، بحران غذایی، توسعهنیافتگی، تروریسم و افراطگرایی، بحرانسازی قدرتهای مداخلهگر خارجی، دشمنی خصمانه سردمداران جهان غرب با گسترش فرهنگ اسلامی به شیوههای مختلف، اعمال تحریمهای غیرقانونی یکجانبه علیه کشورهای اسلامی و همچنین اقدامات خصمانه رژیم صهیونیستی علیه مردم مظلوم و بیدفاع فلسطین، بخشی از این چالشها بهشمار میآیند. بدیهی است تنها راهکار فایق آمدن بر این چالشها و مخاطرات، همکاری میان کشورهای اسلامی و هماهنگی در زمینه سیاستگذاریهای راهبردی و کلان آنان است.
رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه سومین اقدام، نوآوریهای راهبردی برای رسیدن به هدف مذکور است، اظهار کرد: در این راستا «نوآوریها و طرحهایی همچون تاسیس ساختارهای نوین» جهت گفتوگو و مفاهمه و همکاری مشترک برای تاسیس، «توسعه فعالیتهای دانشبنیان و فناوریپایه» جهت افزایش تعاملات فرهنگی به منظور ترویج فرهنگ غنی اسلام و همچنین ارتقای همپیوندی و همکاری میان کشورهای اسلامی باید به طور جدی در دستور کار ما باشد.
وی ادامه داد: در حوزه اقتصادی نیز، اقداماتی از قبیل توسعه زیرساختهای مربوط به همکاریهای اقتصادی، تجاری و صنعتی، افزایش قدرت چانهزنی و توان رقابتی اقتصادهای کشورهای اسلامی در بازارهای جهانی باید با اقداماتی همچون تأسیس بازار مشترک و شکلدهی به اتحادیه پولی- مالی با هدف تحقق توسعه متوازن و همگن در سطح کشورهای اسلامی مورد توجه و پیگیری قرار گیرند.
«مقاومت»میوه درخت تنومند آرمان مردم فلسطین است
رئیسمجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه بیش از هفت دهه است که سیاستها و اقدامات پلید رژیم جعلی صهیونیستی در نقض حقوق بشر و کرامتِ مردم فلسطین ادامه دارد، تصریح کرد: تردید نکنیم که آرمان فلسطین در قلوب و اذهان تمامی مسلمانان همچنان قدرتمندانه زنده و پویا است. این آرمان اکنون به درختی تنومند مبدل شده که میوه شیرین آن برای امت اسلامی، مقاومت است.
وی عنوان کرد: صهیونیستها و دولت افراطی نتانیاهو، برای فرافکنی مشکلات سیاسی خود، در چند روز گذشته حمله به جنین را طراحی کردند؛ اما مقاومت فلسطینی، که امروز مطلوب هر جوان و نوجوان فلسطینی است، نشان داد که گروههای مقاومت فراتر از امنیت پوشالی صهیونیستها توانمند شدهاند.
قالیباف یادآور شد: اتحاد گروههای فلسطینی، توان آنها در مبارزه با صهیونیستها را افزایش خواهد داد. جا دارد حمایت خود را از تلاشهای دولت الجزایر برای اتحاد گروههای فلسطینی اعلام کنیم.
رئیس مجلس شورای اسلامی درباره برگزاری جام جهانی ۲۰۲۲ در قطر گفت: جام جهانی اخیر نشان داد که فلسطین و آرمان قدس شریف همچنان زنده است و عادیسازی روابط برخی کشورها با رژیم کودککش صهیونیستی بر آن تاثیری نداشته است.
وی تاکید کرد: نباید پیمان خویش را فراموش کنیم و همچنان بر آن باشیم تا فلسطین و قدس شریف به عنوان اولویت و موضوع اول جهان اسلام مطرح بماند. ما مشتاق آن روزی هستیم که گشایش مقر اصلی سازمان همکاری اسلامی در خاک فلسطین را شاهد باشیم. همچنانکه رهبر معظم انقلاب ایران بارها تاکید کردهاند این موضوع تنها زمانی محقق خواهد شد که اراده همه مردم فلسطین از مسلمان تا مسیحی و یهودی، بر سرنوشت آن سرزمین حاکم شود.
توهین به مقدسات اسلام از سر استیصال دشمنان است
قالیباف بیان کرد: همچنین شاهد هستیم که گسترش فرهنگ غنی اسلام در ملل دنیا چنان استعمارگران دیروز و مدعیان امروز آزادی عقیده و اندیشه را نگران کرده است که با شعار دروغین، آزادی بیان، آزادی عقیده و فرهنگ را محدود کرده و با توهین به مقدسات اسلام به دنبال این هستند که جلوی ترویج فرهنگ اسلامی را میان ملل حق طلب بگیرند.
رئیسمجلس شورای اسلامی ادامه داد: توهینها به مقدسات و قرآنسوزی اخیر در کشورهای اروپایی، عکسالعملی از سر استیصال دشمنان اسلام به گسترش فرهنگی جریان اسلام در جهان غرب است که نه تنها مانع از رشد این جریان اجتماعی نخواهد شد بلکه باعث شناخت بیشتر انسانهای حقجو از ابعاد حیات بخش اسلام خواهد شد.
وی اظهار کرد: همه کشورهای اسلامی باید یکصدا اعتراض زبانی و عملی خود را به دشمنان اسلام نشان دهند و بیش از پیش، روشن کردن ابعاد انسانساز اسلام برای مردم دیگر کشورهای دنیا را در دستور کار قرار دهند. مقابله با این توهینها آزمونی برای جهان اسلام است و بیتردید اگر همه کشورهای اسلامی یکپارچه از ظرفیتهای سیاسی و اقتصادی خود برای فشار بر سیاستمداران جبهه غرب استفاده کنند، حتماً این روند متوقف خواهد شد.
نشانهای از تروریستی بودن حادثه سفارت آذربایجان به دست نیاوردهام
قالیباف درباره حادثه اخیر در سفارت جمهوری آذربایجان در تهران تاکید کرد: ما از این حادثه عمیقاً متاسف بوده و در حال پیگیری دقیق و همهجانبه آن هستیم. مسئولان محترم کشور آذربایجان کاملاً در جریان جزئیات این پیگیریها هستند و تعامل دوجانبه نزدیکی در این زمینه در جریان است.
رئیس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: ما هیچ نشانهای از تروریستی بودن این موضوع به دست نیاوردهایم. با این حال، لازم میدانم تاکید کنم تصمیمهای احساسی درباره روابط دو کشور خواسته دشمنان مشترک و بدخواهان جهان اسلام خصوصاً رژیم صهیونیستی است و باید درباره هرگونه تصمیم که میتواند تبعات بلندمدت نیز داشته باشد هشیار و دقیق بود.
کریدور شمال- جنوب نقش موثری در روابط ایران و عمان ایفا میکند
قالیباف همچنین در جریان ملاقاتهای دوجانبه خود با رؤسای مجالس حاضر در هفدهمین اجلاس PUIC در دیدار با «خالد المعولی» رئیس مجلس عمان ضمن ابراز خرسندی از روابط دوستانه ایران و عمان در حوزه سیاسی و اقتصادی، گفت: چندین دهه است که روابط دوستانه و برادرانهای میان عمان و ایران برقرار است که سلطان قابوس در پایهگذاری آن نقش ویژهای داشته و امروز سلطان هیثم بنطارق همان سیاست را ادامه میدهد.
وی با تاکید بر اینکه برقراری و توسعه روابط دوجانبه میان ایران و عمان و سایر کشورهای منطقه و کشورهای خارج از منطقه، جزئی از سیاستهای جمهوری اسلامی ایران است، تصریح کرد: معتقدیم نقش کشور عمان در هر ۳ نوع ارتباط بسیار ویژه است. ارتباطات در حوزه سیاسی بسیار دوستانه و عمیق است و باید تلاش کرد این روابط به حوزه اقتصادی نیز تعمیم پیدا کند.
قالیباف با اشاره به اینکه امروز روابط میان تجار ایرانی و عمانی از طریق وزرا و رؤسای بانک مرکزی دو کشور در حال پیگیری و رو به پیشرفت است، یادآور شد: البته باید کمیسیون مشترک اقتصادی میان دو کشور برگزار شود تا روابط دو کشور توسعه یابد.
رئیس مجلس شورای اسلامی روابط ایران و عمان بهعنوان دو کشور همسایه را نمونه و الگویی برای روابط با سایر کشورها دانست و تاکید کرد: در حوزه روابط ایران و عمان، موضوع کریدور شمال- جنوب بهخصوص در شرایط کنونی تحولات منطقهای و جهانی بسیار حائز اهمیت است و میتواند در تقویت حوزه اقتصاد دو کشور مؤثر باشد.
وی ادامه داد: جمهوری اسلامی در ارتباط با همسایگان خود بهدنبال صلح پایدار و روابط دوستانه میان کشورهای همسایه است و هیچگاه تهدیدی برای کشورهای اسلامی و همسایه نبوده و نخواهد بود. ایران در دوران بعد از انقلاب اسلامی نیز این را نشان داده و ما همواره علاقهمند بودهایم تا اوج محبت خود را با کشورهای اسلامی داشته باشیم.
همچنین خالد المعولی رئیس مجلس عمان در این دیدار با تاکید بر اینکه برای تقویت روابط با ایران مصمم هستیم، گفت: از نظر روابط سیاسی به مرحله رضایتبخشی برای دو طرف رسیدهایم؛ اما در حوزه روابط اقتصادی باید تلاش بیشتری کرد تا به سطح روابط سیاسی برسد.
وی با اشاره به اینکه درباره سازوکارهای تحکیم روابط میان دو کشور صحبت شده است، بیان کرد: عمان و ایران صرفنظر از جایگاه جغرافیایی، روابط دیرینهای دارند که ریشه در تاریخ دو کشور دارد. روابط تاریخی عمان و ایران نشاندهنده اشتراکات میان دو کشور است. همانطور که مرحوم سلطان قابوس و سلطان هیثم بنطارق تأکید داشتند ایران نقش ویژهای در امنیت و ثبات عمان ایفا کرد و ما همچنان از این کمک جمهوری اسلامی ایران تشکر میکنیم.
با وجود تحریمهای ظالمانه آمریکا علیه ایران بیش از 70 میلیارد دلار تجارت داریم
رئیس مجلس کشورمان همچنین در دیدار با «صالح قوجیل» رئیس مجلس امت الجزایر گفت: دولت، مجلس و مردم ایران ذهنیت مثبتی نسبت به مردم الجزایر دارند و همانطور که به تشییع جنازه وزیر خارجه الجزایر در دهه 60 تهران اشاره شد، فضا در ایران نسبت به مردم الجزایر همچنان مثبت است.
وی افزود: البته ممکن است این سؤال و این اشکال خطاب به من و شما مطرح شود که با توجه به اینکه دو کشور انقلابی بوده، موضوع فلسطین را بهعنوان موضوع اول خود دانسته، بهدنبال وحدت کشورهای اسلامی بوده و روابط سیاسی خوب و نزدیک داریم و با توجه به اینکه موضوع اقتصادی بسیار مهم است، چطور حجم مبادلات میان دو کشور تنها 100 میلیون دلار است؟
قالیباف در ادامه با بیان اینکه با وجود شرایط تحریمهای ظالمانه آمریکا علیه ایران، امروز بیش از 70 میلیارد دلار تجارت در بخشهای مختلف داریم در حالی که این میزان با الجزایر تنها 100 میلیون دلار است که قابل قبول نیست، عنوان کرد: تصور میکنم این مهمترین موضوعی است که باید به آن کمک کنیم تا این ارتباط میان دو کشور، تجار و بهویژه در حوزه شرکتهای دانشبنیان صورت گیرد و تبادلات تجاری میان دو کشور به شکل واقعی درآید.
رئیس قوه مقننه در ادامه با اشاره به اینکه کشور الجزایر هم در میان کشورهای مسلمان، هم کشورهای عربی و هم آفریقایی موقعیت جغرافیایی ویژهای داشته و میتواند بسیار مؤثر باشد، بیان کرد: نسل بعد از من و شما به حوزه روابط اقتصادی و فرهنگی اهمیت میدهد و این روابط میتواند ضامن روابط سیاسی و توسعه برادری و محبت میان دو کشور باشد و اگر روابط اقتصادی تعمیق نشود ممکن است در آینده میان آنها فاصله بیفتد.
وی همچنین با تأکید بر اینکه همه ما کشورهای اسلامی و عربی باید تلاش کنیم اجازه ندهیم رژیم صهیونیستی در برقراری ارتباط با کشورها و دولتهای اسلامی موفق شود، گفت: همه امت و دولتهای اسلامی باید هزینه این کار را بالا ببرند که رژیم صهیونیستی این جرأت را پیدا نکند با دولتهای اسلامی ارتباط برقرار کند.
تقویت گروههای دوستی پارلمانی ایران و الجزایر باعث تقویت روابط اقتصادی خواهد شد
صالح قوجیل نیز در این دیدار با اشاره به شکلگیری روابط با جمهوری اسلامی ایران از سال 1979 و از زمانی که امام خمینی(ره) در پاریس بود، گفت: از آن زمان جبهه آزادیبخش با ایشان ارتباط داشت و زمانی که امام خمینی(ره) به ایران بازگشت هم روابط خوبی میان ایران و الجزایر برقرار شد.
وی در ادامه تأکید کرد: در این مرحله از تاریخ جهان اسلام نیازمند برقراری اتحاد هستیم و باید بر نقاط مشترک تمرکز و بر آنچه باعث توافقات میشود، تأکید کنیم.
وی افزود: افزایش روابط اقتصادی میان الجزایر و ایران و بهویژه روابط میان دو پارلمان بسیار مهم است و باید بتوانیم گروه دوستی پارلمانی میان دو کشور را تقویت کنیم که با صراحت با یکدیگر گفتوگو کنند.
تاریخ خبر: ۱٤۰۱/۱۱/۱۱، ۱۶:۲۸:۳۶ بازدیدها: 88