رئیسجمهور کوبا در دیدار امیرعبداللهیان / چرایی واکنش منفعل آمریکا پیرامون حمله ناموفق در اصفهان ۱۴۰۱/۱۱/۱۶
حسین امیر عبداللهیان روز شنبه به وقت محلی در جریان سفر به کوبا، در دیدار با «میگل دیاز کانل» رئیسجمهور این کشور، در مورد مسائل دوجانبه، منطقهای و بینالمللی رایزنی کرد.
وی در این دیدار با اشاره به روابط تاریخی و دوستانه ایران و کوبا و مرور بر روابط دوجانبه، بر اراده جمهوری اسلامی ایران برای تقویت و توسعه همکاریهای فیمابین تاکید کرد.
امیرعبداللهیان همچنین در این دیدار از همکاری کوبا در تولید انواع واکسن مشترک در ایران قدردانی کرد.
رئیس دستگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران در ادامه ضمن ابراز خرسندی از سطح همکاریها در موضوعات بینالمللی، حمایت قاطع ایران از کوبا و محکومیت تحریمها و مداخله خارجی در این کشور را مورد تاکید قرار داد.
رئیسجمهور کوبا: دولت آمریکا فقط به منافع خود میاندیشد
دیاز کانل رئیسجمهور کوبا نیز در این دیدار با تمجید از تاریخ و فرهنگ کشورمان، پیشرفتها و دستاوردهای علمی و فنی ایران در سایه تحریمها را ستودنی دانست و بر علاقهمندی خود به افزایش تماسها و مراودات فیمابین تاکید کرد.
وی تحولات منطقه آمریکای لاتین و جهان را واجد فرصتهای نوینی برای تقویت چندجانبهگرایی دانست و افزود:کوبا بهرغم فشارها مصمم بِه همکاری با کشورهای دوست و رفع موانع و چالشهای پیش رو میباشد. رئیسجمهور کوبا افزود: دولت آمریکا فقط به منافع خود میاندیشد و ارزشی برای دیگران قائل نیست. ما استقلال سیاسی خود را به بهای سنگینی بهدست آورده ایم و آن را حفظ خواهیم کرد. طرفین در این دیدار بر توسعه همکاریهای پزشکی، دارویی، تجهیزات پزشکی و واکسن تاکید کردند. در ادامه وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در دیدار با «برونو رودریگز» وزیر امور خارجه کوبا آخرین تحولات روابط دوکشور در حوزههای سیاسی و اقتصادی را مورد گفتوگو و تبادلنظر قرار داد.
حسین امیر عبداللهیان در این دیدار روابط ایران و کوبا را مبتنی بر پایههای محکم و متین تاریخی دانست. وی افزود: در عرصه مناسبات سیاسی، روابط ایران و کوبا در عالیترین سطح خود برقرار بوده و هر دو کشور در مسیر حفظ استقلال و مخالفت با یکجانبهگرایی دارای نگاه و اهداف مشترک هستند.
وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، وقایع مداخله گرایانه خارجی در امور داخلی کوبا و ترغیب آمریکا به ایجاد اغتشاش در کوبا، در ١١ جولای ٢٠٢٢ را مجددا محکوم کرد و افزود: آمریکا و برخی کشورهای غربی سیاست همزمان اعمال تحریم و مداخله از طریق بروز و تشویق اغتشاشات در کشورهای مستقل را دنبال میکنند.
«برونو رودریگز» وزیر امور خارجه کوبا نیز در این دیدار روابط با جمهوری اسلامی ایران را یک اولویت برای کوبا دانست و تحریمهای یکجانبه و همچنین مداخلات خارجی در امور داخلی کشورها را محکوم کرد و مراتب قدردانی خود و دولت کوبا از مواضع جمهوری اسلامی ایران در حمایت از کوبا را بیان داشت. استمرار همکاری دو کشور در مجامع بینالمللی و تبادل هیئتهای سطوح عالی بین دو کشور از دیگر موضوعات مورد گفتوگو و تبادل نظر بین وزرای امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و کوبا در این دیدار بود. امیرعبداللهیان در آخرین دیدار بخش پایانی سفر خود به آمریکای لاتین، شنبه شب در هاوانا با ریکاردو کابریساس روئیس معاون نخستوزیر کوبا دیدار و آخرین تحولات روابط دو کشور خصوصا در حوزه روابط اقتصادی را مورد گفتوگو و تبادل نظر قرار داد.
وزیر امور خارجه کشورمان در این دیدار با اشاره به دیدگاه مقامات عالیه جمهوری اسلامی ایران در زمینه تاکید بر روابط گسترده فیمابین دو کشور برای ارتقای حوزه اقتصادی مناسبات به سطح بخش سیاسی روابط، به تشریح دیدگاه کشورمان درخصوص نگاه به یکجانبهگرایی بهعنوان مسیری خاتمه یافته در صحنه تحولات جهانی پرداخت.
ریکاردو کابریساس روئیس معاون نخستوزیر کوبا نیز در این دیدار وضعیت موجود در حوزه روابط اقتصادی دو کشور را تشریح و در زمینه راههای ارتقای مناسبات اقتصادی به بیان نقطه نظرات خود پرداخت.
چرایی واکنش منفعل آمریکا پیرامون حمله ناموفق
در اصفهان به روایت تحلیلگر صهیونیست
با گذشت بیش از یک هفته از حمله ناموفق به یک مجتمع کارگاهی وزارت دفاع در اصفهان، واکنشها در رسانههای رژیم صهیونیستی به این مسئله که گفته میشود، نشانههای اولیه حاکی از دخالت آن در این حمله است، ادامه دارد.
وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران، صبح روز یکشنبه (نهم بهمن)، به دنبال انفجار در یکی از مجتمعهای کارگاهی این وزارتخانه در اصفهان اعلام کرد: «شامگاه هشتم بهمن ۱۴۰۱ حوالی ساعت ۲۳:۳۰ حمله ناموفق با استفاده از ریزپرنده به یکی از مجتمعهای کارگاهی وزارت دفاع صورت گرفت و خوشبختانه با پیشبینیها و تمهیدات پدافندی صورت گرفته یکی از آنها مورد اصابت پدافند هوایی مجتمع و دو فروند دیگر آنها در تلههای پدافندی گرفتار و منفجر شدند.»
به دنبال انتشار این خبر، جریانی رسانهای ایجاد شد تا این عملیات شکستخورده را به موفقیتی بزرگ و چشمگیر بدل کند. ابتدا شبکه سعودی الحدث مدعی شد این حمله توسط نیروی هوایی آمریکا و یک کشور دیگر غیر از رژیم سعودی انجام شده است. اما ساعاتی بعد، از سوی خبرگزاری رویترز به نقل از سخنگوی پنتاگون اعلام کرد که آمریکا در این حمله نقشی نداشته است. در این رابطه یک مقام آمریکایی نیز به خبرنگار شبکه صهیونیستی کان گفت که هیچ نیروی نظامی آمریکا حمله یا عملیاتی در داخل ایران انجام نداده است.
بعد از ادعای مطرح شده از سوی الحدث، روزنامه صهیونیستی جروزالم پست در گزارشی، ضمن ادعای «حمله پهپادی» در اصفهان، این حمله تروریستی شکستخورده را به نقل از ترکیبی از منابع اطلاعاتی غربی و منابع خارجی، «موفقیت فوقالعاده» خواند! حال آنکه پس از زمانی کوتاه انتشار تصاویر ماهوارهای از مجتمع کارگاهی مذکور نشان داد که تنها آسیبی جزئی به سقف ساختمان وارد شده است.
در ادامه پس از گذشت چندساعت از انتشار گزارش جروزالمپست، روزنامه آمریکایی وال استریت ژورنال در گزارشی متناقض با ادعاهای این رسانهها، به نقل از مقامات آمریکایی، رژیم موقت صهیونیستی و موساد را پشت حمله شکستخورده به مجتمعهای کارگاهی وزارت دفاع ایران دانست.
حال با گذشت بیش از یک هفته از انتشار این اخبار، «یوآو لیمور» تحلیلگر صهیونیست در یادداشتی که در روزنامه «اسرائیل هیوم» منتشر شد، اقدام آمریکا در برعهده نگرفتن مسئولیت این عملیات ناکام را منطقی و معقول میخواند و مینویسد:« منطقی است که بگوییم آمریکاییها علیرغم سلب مسئولیت خود، از طریق انتشار اطلاعاتی در وال استریت ژورنال از این حمله [در اصفهان] غافلگیر نشدند. این امر نشان دهنده ترس آنها از واکنش متقابل ایران (علیه نیروهایشان در عراق) است و شاید هم بخواهند درها را برای گفتوگو در مورد توافق هستهای باز نگه دارند.»
وی میافزاید:« با این فرض که اسرائیل واقعاً پشت این حمله باشد، این نخستین عملیاتی است که در دوره دولت جدید نتانیاهو انجام میشود. در گذشته، موساد تحت هدایت «یوسی کوهن» رئیسسابق آن، یک سیاست عملیاتی تهاجمی را علیه ایران رهبری میکرد و به نظر میرسد جانشین او، «دیوید بارنیا» نیز میخواهد همین مسیر را ادامه دهد»
در ادامه این یادداشت آمده است: «هدف از این حملات تنها ایجاد اخلال و مانعتراشی در مسیر حرکت ایران نیست، بلکه ایجاد بازدارندگی نیز هست. طبیعی است که اصطکاک بین دو کشور را نیز افزایش میدهد و به همین دلیل نیز در تهران صداهایی برای انتقام از اسرائیل در پاسخ به این حمله شنیده میشود.» لذا باید اسرائیل برای ضدحمله آماده باشد.
به گزارش فارس، لیمور بر بالابردن سطح آمادهباش رژیم صهیونیستی از بیم پاسخ ایران تاکید دارد و این امر جدیدی نیست. چه آنکه رسانههای صهیونیستی از همان روز نخست افشای نقش احتمالی موساد در این حمله ناکام، از بالا رفتن سطح آمادهباش در فلسطین اشغالی خبر دادند.
شبکه «کان» نیز پیشتر در این خصوص اعلام کرده بود: «طی روزهای اخیر، مناقشهای در نهادهای امنیتی و نظامی درخصوص زمان انتقامگیری ایران در جریان بوده است.»
تاریخ خبر: ۱٤۰۱/۱۱/۱۷، ۲۰:٤۲:۲۶ بازدیدها: 88