اخبار ویژه
۱۴۰۱/۱۱/۱۹
بایدن درباره ایران حرفی برای گفتن به کنگره نداشت
مقاومت موفقیتآمیز ملت ایران در برابر فشارهای آمریکا و شکست کامل پروژه آشوب موجب شد جو بایدن رئیسجمهور آمریکا در سخنرانی سالانه کنگره، هیچ اشارهای به موضوعات مرتبط با ایران نکند.
گرفتاریهای پرحجم و متنوع دولت آمریکا در کنار این که آمریکا درباره شکست فشار حداکثری و آشوبافکنی هیچ حرفی برای گفتن ندارد، علت حذف موضوع ایران از محورهای سخنرانی بایدن عنوان شده است. این موضوع برای رسانههای ضدانقلاب آنقدر مهم بود که رادیو فردا ارگان رسانهای سازمان سیا، گزارشی با عنوان «سخنرانی سالانه رئیسجمهور آمریکا، بدون هیچ اشارهای به اعتراضهای ایران» منتشر کرد.
جو بایدن، در سخنرانی سالانه معروف به «وضعیت کشور»، بر نقش رهبری خود در ایجاد ائتلاف جهانی در برابر روسیه تاکید کرد و با اشاره به موضوع بالنهای چینی، قول داد از آمریکا محافظت کند.
بایدن گفت: من متعهد هستم که با چین کار کنم، جایی که بتوانیم منافع آمریکا را پیش ببریم و به نفع جهان باشیم. اما اشتباه نکنید: همانطور که هفته گذشته به وضوح بیان کردیم، اگر چین حاکمیت ما را تهدید کند، برای محافظت از کشورمان اقدام خواهیم کرد.
او به چالش روابط با چین پرداخت و گفت: قبل از اینکه من به قدرت برسم، داستان درباره این بود که چگونه جمهوری خلق چین در حال افزایش قدرت خود و آمریکا در حال زوال در جهان است. اما شکل ماجرا دیگر تغییر کرده است. ما در حال سرمایهگذاری برای قوی کردن آمریکا هستیم. سرمایهگذاری در نوآوری و در صنایعی که آینده را رقم خواهند زد، صنایعی که دولت چین قصد دارد بر آنها تسلط یابد.
بایدن همچنین درباره جنگ اوکراین گفت: حمله مرگبار روسیه، تداعیکننده تصاویری از مرگ و ویرانی بود که اروپا در جنگ جهانی دوم متحمل شد... تهاجم پوتین آزمونی برای اعصار بوده است. آزمونی برای آمریکا، آزمونی برای دنیا. آیا ما از ابتداییترین اصول دفاع میکنیم؟ آیا ما از حق حاکمیت دفاع خواهیم کرد؟ آیا ما از حق مردم برای زندگی آزاد از استبداد دفاع خواهیم کرد؟ آیا ما از دموکراسی دفاع خواهیم کرد؟ ما در مقابل تجاوزات پوتین ایستادیم. ما در کنار مردم اوکراین ایستادیم.
سخنرانی سالانه بایدن به فاصله سه ماه پس از پیروزی جمهوریخواهان در انتخابات مجلس نمایندگان ایالات متحده انجام میشود، انتخاباتی که به تسلط دموکراتها بر کنگره پایان داد تا این حزب اکنون تنها اکثریت مجلس سنا را در اختیار داشته باشد.
وبسایت صدای آمریکا هم در گزارشی از سخنان بایدن نوشت: اقتصاد و اقدامات دولت آمریکا به منظور کنترل مشکلات اقتصادی ناشی از بحرانهای جهانی محور اصلی سخنان جو بایدن را به خود اختصاص داد. او که برای اولینبار در کنگره تازه سخنرانی سالانه خود را ارائه میکرد خطاب به اعضای جمهوریخواه کنگره گفت: «اگر ما در کنگره قبلی توانستیم با هم کار کنیم، دلیلی ندارد که در این کنگره جدید نتوانیم با هم کار کنیم. دعوا به صرف دعوا، قدرت به صرف قدرت، و مجادله به صرف مجادله، ما را به هیچ جا نمیرساند.
گزارش خبرگزاریها حاکی است با وجود این که بایدن از بهبود شرایط اقتصادی در آمریکا سخن گفت، در عین حال، در بخش دیگری از سخنرانیاش اذعان کرد: هر روز، 17 نظامی سابق آمریکایی به علت مشکلات، خودکشی میکنند. باید برای اشتغالزایی برای نظامیان سابق اقدام کنیم. هیچکس نباید در آمریکا بیخانمان باشد این مسئله بهویژه درباره نظامیان سابق مصداق دارد که برای کشور خدمت کردهاند. هر روز 25 نظامی سابق را به علت خودکشی از دست میدادیم. حالا هر روز 17 نظامی سابق را به علت خودکشی از دست میدهیم. هر روز هفده نظامی سابق خودکشی میکنند که این رقم بیش از تعداد همه کشتههایی است که در جنگها (ی جاری آمریکا) کشته میشوند. سازمان رسیدگی به امور نظامیان سابق هرکاری که میتواند انجام میدهد ازجمله بررسی وضعیت سلامت روانی این افراد.
به گزارش رسانهها، بایدن در حالی در سخنرانی سالانه خود حتی یکبار هم به ایران و اغتشاشات ناکام اشاره نکرد، که در دو دهه گذشته تقریبا همه رؤسایجمهور و از جمله خود بایدن در نطق سالیانه بارها نام ایران را برده بودند.
در جریان نطق سالانه و از سوی جمهوریخواهان
بایدن «هو» شد
اعضای جمهوریخواهانان کنگره که از نطق سالانه رئیسجمهور کشورشان حسابی عصبانی شده بودند، شعار دروغگو سر دادند و او را «هو» کردند تا آنجا که بایدن هم کنترلش را از دست داد و در بیشتر سخنرانیاش لحنی عصبانی داشت.
نطق سالانه رؤسای جمهور آمریکا هر ساله در ساختمان کنگره و در میان نمایندگان همحزبی و رقیب، موافق و مخالف، هم توام با اظهارات تاریخی و ماندگار میشود و هم با حاشیههای فراوانی همراه است. مثلا نطق بوش پسر در سخنرانی سالیانه 2002 در کنگره آمریکا که در آن سه کشور از جمله ایران را «محور شرارت» خواند و هر چند که مورد تشویق برخی از اعضاء هم قرار گرفت اما به هر ترتیب میخ شکستهای پیاپی واشنگتن در منطقه غرب آسیا را کوبید. یا مثلا ماجرای سخنرانی سالانه ترامپ به همین مناسبت و در همین ساختمان و پارهشدن متن سخنرانی از سوی «نانسی پلوسی» رئیسوقت مجلس نمایندگان آمریکا حاشیه دیگری بود که البته با رد کردن دست رئیسجمهور وقت تشدید شد و به یک نزاع لفظی طولانی مدت تبدیل گشت.
روز گذشته هم جو بایدن دومین نطق خود در مجمع سالیانه را ایراد کرد و البته طبق گزارشهای رسیده، نشست امسال هم پر از حاشیه و تقابل بوده است. نشریه هیل وابسته به کنگره آمریکا در اینباره مینویسد: «بخشی از نطق سالانه بایدن درباره مسائل داخلی و درخصوص رویه منفی جمهوریخواهانان با برنامه تامین و امنیت اجتماعی در آمریکا، با واکنش اعضای این حزب در صحن کنگره مواجه شد». هنگامی که بایدن در سخنرانی خود گفت که برخی از اعضای حزب جمهوریخواهان، خواهان پایان طرح مربوط به مسئله امنیت اجتماعی و بیمه اجتماعی هستند، «کوین مک کارتی» رئیسجمهوریخواهان مجلس نمایندگان سعی کرد تا با تکان دادن سر، گفته بایدن را رد کند. دیگر نمایندگان جمهوریخواهان هم همزمان فریاد «نه» و «دروغگو» را سر دادند.
علاوهبر اظهارات بایدن در این بخش که با واکنش تند برخی از اعضای جمهوریخواهان روبهرو شد، «نیوزویک» در گزارشی از نحوه سخنرانی بایدن و فریاد زدن او پشت میکروفون انتقاد کرد و نوشت که جمهوریخواهانان به انتقاد از بایدن پرداخته و گفتند لحن نطق بایدن خشمگینانه بود. «تد کروز» سناتور جمهوریخواهان ایالت تگزاس در این باره گفت: «بایدن آنجا ایستاده بود و بر سردیگران فریاد میکشید، گویی به مانند فردی خشمگین که در جلوی ملک خود ایستاده و بر سر دیگران فریاد میکشد که از ملک وی خارج شوند». دونالد ترامپ هم سخنرانی بایدن را خشمگینانه توصیف کرد و گفت: «بایدن امشب خیلی عصبانی به نظر میرسید او بر سر میکروفون داد میزد». ترامپ با انتشار ویدیویی تاکید کرد: «بایدن آمریکا را به آستانه جنگ جهانی سوم هدایت کرده، او (بایدن) فاسدترین رئیسجمهوری در تاریخ آمریکا بود که کسی به پای او نمیرسد». نیکی هیلی سفیر سابق آمریکا در سازمان ملل در دوران ترامپ هم در ۱۵ توئیت به انتقاد شدید از بایدن پرداخت و نوشت: «جو بایدن مدعی است که طرح اقتصادی وی جواب داده، اما واقعیت این است که آمریکاییها همچنان توان خرید خواروبار خود را ندارند». هیلی در توئیت دیگری نوشت: «آمریکاییها لایق فردی بهتر از جو بایدن هستند و اکنون زمان نسل جدیدی از رهبریت (در آمریکا) فرا رسیده است».
گفتنی است، جو بایدن سه شنبه شب در سخنرانی سالانه خود در کنگره، ضمن دفاع از عملکرد اقتصادی دو ساله دولت خود بار دیگر کمکاری دولت تحت امرش درخصوص افزایش تورم در آمریکا را نپذیرفت و آن را به دلیل شیوع ویروس کرونا و جنگ اوکراین دانست. رئیسجمهور آمریکا به چالش این روزهای پکن و واشنگتن پرداخت و با اشاره به دستور سرنگونی بالون اطلاعاتی چین، مدعی شد: اگر چین حاکمیت ما را تهدید کند، ما برای محافظت از کشورمان اقدام خواهیم کرد و ما چنین کردیم. قبل از اینکه رئیسجمهور شوم، بحث بود که چین در حال افزایش قدرت خود در جهان است و آمریکا در حال شکست خوردن بود. اما اکنون ما در قدرتمندترین جایگاه در دهههای اخیر برای رقابت با چین یا هر کس دیگری در جهان هستیم». نکته جالب دیگر درخصوص این سخنرانی آنکه بایدن در طول سخنان خود هیچ اشارهای به موضوع ایران نکرد. این مسئله به وضوح ثابت میکند که واشنگتن بار دیگر درخصوص کشورمان و رویکرد حمایت از اغتشاشات دچار یک تصور اشتباه شده و حالا مقامات کاخ سفید در قبال کشورمان دچار یک سردرگمی شدهاند.
سرپرست پیشین وزارت دفاع آمریکا:
در عراق و افغانستان باختیم و هیچکس پاسخگوی این شکست نیست
سرپرست پیشین وزارت دفاع آمریکا با اشاره به اینکه واشنگتن در دو جنگ عراق و افغانستان باخته، خواستار پاسخگویی مقامات و ژنرالهای بلندپایه ارتش این کشور در قبال این شکستها شد.
اکنون حدود 20 سال از حمله آمریکا و همپیمانانش به عراق و حدود 22 سال از حمله آنان به افغانستان میگذرد؛ حملاتی که یکی به بهانه انبارها و کارخانههای تسلیحات شیمیایی «صدام حسین»، دیکتاتور پیشین عراق بود که چند سال بعد کذب بودن این بهانه در خود انگلیس و آمریکا فاش شد و دیگری به بهانه ساقط کردن طالبانی بود که از گروه القاعده حمایت میکرد، این بهانه هم دیگر جز مایه تمسخر آمریکا نیست، چرا که آمریکا بعد از 20 سال افغانستان را به همان طالبان سپرد و از این کشورگریخت. جدای از این که این «جنگهایِ بر سر هیچ» چه با دو کشور عراق و افغانستان کرد و چگونه این دو کشور را ویران کرد و هزاران نفر از شهروندان این دو کشور را به کام مرگ کشاند، هزاران سرباز آمریکایی و غربی را نیز در طول بیش از 20 سال به کشتن داد. اما گویا کسی مسئول این ویرانیها و کشتارها نیست. «کریستوفر میلر»، سرپرست پیشین وزارت دفاع آمریکا، تأکید کرد با وجود شکست ارتش آمریکا در افغانستان و عراق از هیچ مقام نظامی بلندپایه این کشور بابت این ناکامی بازخواست نشده است. وی از ژنرالهایی انتقاد کرد که با وجود ناکامیهای نظامی، از کرسی و حقوقهای زیاد برخوردار هستند. آنطور که تسنیم نوشته، میلر در گفتوگو با «واشنگتن اگزماینر» گفت: «ما جنگ را در عراق و افغانستان باختیم، اما هیچکسی به خاطر آن پاسخگو نیست. شما در برابر آنچه اتفاق افتاده مسئول هستید.» این سرهنگ بازنشسته و سیاستمدار آمریکایی که از نوامبر ۲۰۲۰ تا ژانویه ۲۰۲۱ به عنوان سرپرست وزارت دفاع آمریکا خدمت کرده، خاطرنشان کرد، شمار زیادی از ژنرالهای این کشور در دوران جنگ با اعتماد به نفس زیاد میگفتند که به اهداف نهایی مأموریت نیروهای آمریکایی دست مییابند اما به طرز وحشتناکی ناکام شدند. وی تصریح کرد: «کسی از این ژنرالها بازخواست نکرده است، بلکه به آنها در هیئتمدیره شرکتها و مراکز تحقیقاتی کرسی داده شده و حقوقهای گزافی دریافت میکنند.» گفتنی است، میلر در پی اخراج «مارک اسپر» از منصب وزیر دفاع، توسط «دونالد ترامپ»، رئیسجمهور پیشین آمریکا، در ۹ نوامبر سال ۲۰۲۰ (19 آبان 1399) به عنوان سرپرست وزارت دفاع منصوب شد.
جالب توجه است که نمایندگان جمهوریخواه که حالا اکثریت را در مجلس نمایندگان آمریکا در اختیار دارند وعده دادهاند که دستکم نحوه خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان را بررسی خواهند کرد. البته تنها نحوه خروج مسئله نیست بلکه آغاز این جنگها در زمان ریاست جمهوری فردی از همین حزب جمهوریخواه و ادامه مفتضحانه این جنگها در طول زمامداری رهبرانی از هر دو حزب آمریکایی نیز باید بررسی شود؛ که البته جنایتکاران هیچگاه خود نمیتوانند قاضی جنایتهای خود باشند!
16 نفتکش ایرانی نفت روسیه را هم صادر میکنند
نشریه انگلیسی فایننشالتایمز در گزارشی تاکید کرد نفتکشهای ایران فراتر از دور زدن تحریمهای نفتی این کشور، در حال تجارت با نفت روسیه هم هستند.
این روزنامه با «ناوگان اشباح توصیف کردن» ناوگان ایران که تحریمهای آمریکا را دور میزنند، نوشت: آمریکا از میانه دوره ریاست جمهوری ترامپ از برجام خارج شد و تحریمهای جدیدی علیه جمهوری اسلامی اعمال کرد که فروش نفت ایران را با مشکل مواجه کرد. از آن زمان چندین گزارش درباره حمل مخفیانه نفت توسط جمهوری اسلامی منتشر شد و برخی از رسانهها برای این نفتکشها لقب «ناوگان اشباح» را استفاده کردند. صادرات نفت ایران در چهارسال اخیر کاهش شدیدی داشت اما چندی پیش شرکت ردیابی نفتکشها، اعلام کرد صادرات نفت ایران با وجود تحریمهای ایالات متحده در دو ماه آخر سال ۲۰۲۲ به بالاترین حد خود در سه سال گذشته رسید و سال ۲۰۲۳ را با فروش بالاتر به چین و ونزوئلا آغاز کرد. به نوشته فایننشال تایمز در ماه گذشته میلادی 9 میلیون بشکه نفت روسیه با 16 نفتکش «ناوگان ارواح» ایرانی جابهجا شده و تجارت پررونق برای نفتکشهای ایران بوده است. «ناوگان اشباح» ایران، از زمانی که محدودیتهای تحریمی غرب بر فروش نفت روسیه در دسامبر گذشته تشدید شد و کرملین به اجرای تکنیکهای ایران برای دور زدن تحریمها روی آورد، به حمل نفت روسیه علاقه نشان میدهند. حداقل 16 کشتی که بخشی از شبکه «ناوگان ارواح» هستند که به ایران اجازه میدهد تحریمهای ایالات متحده را دور بزند، در 2 ماه گذشته شروع به حمل نفت خام روسیه کردهاند. قبل از افزایش این موج 2ماهه جدید، تنها 9 نفتکش ایرانی در طول 9 ماه از آغاز جنگ اوکراین در فوریه 2022، در این مسیر مشغول بودهاند که حالا تعداد آنها به 16 نفتکش رسیده است. دلالان و تحلیلگران کشتی گفتند که روسیه مالکان و اپراتورهای نفتکش را با نرخهای ممتاز جذب میکند، زیرا بهدنبال حفظ منبع اصلی درآمدهای صادراتی خود در برابر تحریمهای غرب مانند تعیین سقف قیمت برای نفت روسیه از سوی گروه هفت کشور صنعتی و اتحادیه اروپاست.
ایران در ماههای اخیر توانسته صادرات نفت خام خود را حفظ یا حتی افزایش دهد. تهران در زمینه سیاست نفتی با مسکو از طریق گروه اوپکپلاس همکاری میکند.
این رقابت بر سر کشتیها میتواند منبع احتمالی تنش هم باشد، با این حال «متیو رایت» تحلیلگر شرکت «کپلر» گفت: «به نظر میرسد افزایش تعداد کشتیها در ناوگان ارواح متعلق به نهادهای مخفی فراساحلی، که امکان فرار از تحریمها را فراهم میکند، به جلوگیری از بسیاری از مشکلات کمک کرده است.» پس از اعمال ممنوعیت واردات نفت خام روسیه از طریق دریا به اتحادیه اروپا در تاریخ 5 دسامبر، روسیه مجبور شده بود مقدار زیادی از نفت خام خود را به مقصد بنادر آسیایی تغییر دهد و اکنون احتمالا نیاز به ارسال گازوئیل و سایر سوختها هم به مسافتهای طولانیتر دارد.
مالکان و اپراتورهای کشتی برای فروش نفت روسیه سود بیشتر و دردسر کمتری دارند چون فقط کافی است که اسنادی ارائه دهند که نفت روسیه را زیر سقف قیمت تعیینشده فروختهاند، و در این صورت هیچ تحریمی مشمول آنها نمیشود.
یکی از دلالان بازار نفت گفت در حالی که تعداد انگشتشماری از اپراتورهای نفتکش بزرگ همچنان از تجارت نفت روسیه اجتناب میکنند، مانند شرکتهای بزرگ نفتی غرب و اپراتورهای کشتی ایالات متحده، اما بسیاری دیگر با توجه به نرخهای پیشنهادی و آزادی عمل در قوانین، مایل به مشارکت هستند. اکنون همه مجرمند. مرز بین بازار خاکستری و بازار نفتکشهای معمولی در سال گذشته قطعا مبهمتر شده است. «کلر جونگمن» رئیس ستاد لابی «متحد علیه ایران هستهای» در این باره گفت: «مالکیت پشت [ناوگان ارواح]» اغلب بسیار مبهم هستند و از طریق شرکتهای پوششی متعددی که دائما برای جلوگیری از تحریمها در حال تغییر هستند، پنهان میشوند.»
آقای انصاری! واقعیات را تحریف نکنید
عضو مرکزیت مجمع روحانیون و معاون حقوقی و پارلمانی رئیسجمهور در دولت روحانی گفت: یک عده که به نظرم اکثریت هستند، در زندگی و معیشتشان واقعاً دچار مشکل شدند و احساس میکنند که ایران قرار نبود اینگونه اداره شود. اگر ما طبق آرمانهای امام و شهدا و انقلاب اسلامی پیش رفته بودیم، امروز ایران باید کشور اول اقتصادی، فناوری، زندگی، آبادانی، پیشرفت و علم میبود.
مجید انصاری در برنامه «حضور» گفت: متأسفانه ما امروز بهجای اینکه سرمایه عظیم جوانان کشور را نعمت ببینیم، یک عده آنها را مزاحم خود تلقی کردند. اینکه جوان ما امروز اعتراض به حقی دارد، اما خیلی راحت ما به او اغتشاشگر و برانداز و خرابکار بگوییم و هزار وصله بچسبانیم، درست نیست.
انصاری گفت: در یک حرکت اجتماعی بزرگی که در کشور رخ داد، ممکن است چهار نفر هم واقعاً تحریکشده دشمن باشند، مشکل شخصی یا سیاسی داشته باشند و عامل دشمن باشند اما یک ملت را نمیتوان به اغتشاشگر بودن یا اینکه دنبال تجزیه هستند، متهم کرد.
وی گفت: من مطمئنم اگر شهید سلیمانی زنده بود، توسط همین تندروهای انقلابینما به یک فرد واداده و بیبصیرت متهم میشد. کمااینکه بعد از اینکه ایشان در مورد مسائل سیاسی و مسئله حجاب و جوانان و دختران صحبت کرده بودند، این آقایان در محافل خصوصیشان شروع کرده بودند علیه ایشان صحبت کردن.
وی بیان داشت: البته من این نکته را هم عرض کنم که بعید میدانم چیزی که اینها میگویند از روی اعتقاد باشد. من احتمال میدهم که خدایی نکرده یک جریان نفوذی در کشور شکل گرفته باشد که جوانها را از دین، از روحانیت، از نظام، از امام و رهبری متنفر کند و به جوانان بگوید که اگر بخواهید زندگی کنید باید کلا از اینها فاصله بگیرید و به راه دیگری بروید.
وی درخصوص اغتشاشات چند ماه قبل کشور بیان داشت: این حوادثی که در کشور اتفاق افتاد و اعتراضاتی که صورت گرفت، روز اول گفتند باید صف معترضین را از اغتشاشگران جدا کنیم. سلمنا. اما این فقط یک طرف قضیه است. بعد فقط بگیرید و ببندید و محاکمه و اعدام کنید. خب اعتراض در کشور وجود دارد اما ساحتهای آن متفاوت است. انصاری ادامه داد: یک عده که به نظرم اکثریت هستند، در زندگی و معیشتشان واقعاً دچار مشکل شدند و احساس میکنند که ایران قرار نبود اینگونه اداره شود. انقلاب قرار بود ایران را یک کشور نمونه معرفی کند. اگر ما طبق آرمانهای امام و شهدا و انقلاب اسلامی پیش رفته بودیم، امروز ایران باید کشور اول اقتصادی، فناوری، زندگی، آبادانی، پیشرفت و علم میبود که در این ساحتها در دنیا بدرخشد و از منظر این پیشرفتها الهامبخش باشد.
انصاری بیان داشت: بنده در دور اول انتخابات مجلس که حدود ۲۶ سالگی کاندیدا شدیم و رقابت کردیم، بسیاری از افرادی که از شهرستانها حضور داشتند، از گروههای مختلف سیاسی و عقیدتی بودند اما معدل انتخاب مردم در مجلس اول شد اکثریت قاطعی که در خط امام بود و در همان مجلس اول هم تکثر عجیبی بود. ولی بعد از آن یک عدهای به نیابت از مردم دست به انتخابگری زدند و قیممآبانه وارد صحنه شدند.
عضو مجمع روحانیون مبارز، «میزان رأی ملت است» را شاهبیت اندیشه سیاسی حضرت امام(ره) دانست و تأکید کرد: شورای نگهبان باید این اندیشه را به رسمیت بشناسد و ببینند ملت چه میخواهند. ما کارگزاران ملت هستیم. مردم ولینعمت هستند و ما نوکر مردم هستیم. ارباب شدهایم و مردم شدهاند رعیت. باید جایمان را عوض کنیم. به اراده مردم و خواست آنان احترام بگذاریم؛ کشور را با یکصدا نمیشود اداره کرد. تکثر را به رسمیت بشناسیم و در اداره کشور عقل، دانش و تجربه را بهکار بگیریم.
اظهارات آقای مجید انصاری از جهات متعدد مخدوش است. نخست اینکه او علت واقعی مشکلات معیشتی را نه به جریان اشرافیت غربگرا بلکه به عملکرد جریان انقلابی نسبت میدهد و حال آنکه اغلب شاخصهای اقتصادی در هشت ساله دولت متبوع آقای انصاری، به جای رشد و پیشرفت، گرفتار عقبگرد و افول شد.
نکته دوم این است که او، اقلیت معدود اغتشاشگر را با مردم دارای گلایه و نارضایتی خلط میکند و حال آنکه اکثریت قاطع مردم با وجود همه گلایهها، با اغتشاشگران و عقبه خارجی آنها مرزبندی کردند و به همین دلیل هم نقشه پیچیده دشمن شکست خورد؛ برخلاف برخی سیاسیکاران شبهاصلاحطلب که همانند فتنه 88، در نقشه آشوبافکنی دشمن ایفای نقش کردند.
ثالثا، استناد عضو مجمع روحانیون به آرمانهای امام و شهدا، برخلاف عملکرد «مجمع» و دیگر گروههای تجدیدنظرطلب مدعی اصلاحطلبی است. هرقدر امام و شهدا به سیره اهلبیت(ع)، سادهزیستی، مبارزه با اشرافیگری و التقاط و غربگرایی و انحراف و تحریف، اهتمام داشتند، طیف غالب در جریان اصلاحات درست برعکس آن سیره الهی عمل کرده و به همین دلیل، دشمنان انقلاب را به حمایت، گرداگرد خود جمع کردند و کشور بیشترین ضربه را از همین ناحیه خورد.
چهارم؛ جریان نفوذ حقیقی، همان جریانی است که دولتهای مدعی اصلاحات و اعتدال را در چاه ویل غربگرایی، زاویه گرفتن از اصول انقلاب، بازیگری در فتنه و تنگ کردن عرصه بر نیروهای فداکار انقلابی انداخت.
پنجم؛ قطعا براساس کلام حضرت امام(ره)، میزان رای ملت است، اما بر همین مبنا، برخی سران مجمع روحانیون و امثال خاتمی و موسوی، به خاطر شورش علیه رای مردم (جمهوریت) و اسلامیت در انتخابات سال 88 و سپس نقشآفرینی در تحریمهای دشمن، متهم و محکوم هستند.
ششم؛ آقای مجید انصاری و دوستان وی در جبهه اصلاحات در انتخابات مجلس یازدهم بهجای یک فهرست دارای سه فهرست بودند که خود وی، نفر اول و مشترک لیستها بود اما با این وجود، در اثر نارضایتی شدید مردم از عملکرد دولت روحانی، بیشتر از 67 هزار رای در تهران کسب نکرد. و پس از آن، عارف و موسویلاری هم به اعتراض، از ریاست شورای عالی سیاستگذاری اصلاحطلبان استفا دادند و شورا فرو پاشید.
هفتم؛ درباره استناد آقای انصاری به شهید سلیمانی، باید مواضع عقدهگشایان برخی همطیفان وی علیه شهید سلیمانی و منطق مقاومت را یادآور شد و اینکه شهید سلیمانی در مقاطع مختلف با انتقاد از برخی مواضع دولتمردان غربگرا و همطیفان آنها درباره برجام و ترویج خوشبینی نسبت به دشمن گفت:
- «برای دشمن، این برجام، سهضلعی است نه یک ضلعی. اوباما فکر میکرد به مرور زمان به دو ضلع دیگر میرسد، اما آدم عجولی که آمده، اصرار دارد به سرعت برسد و تصورش این بود که میرسد. اینکه اصرار میکنند بر برجام2 در منطقه، برای این است که می خواهند این تحرکی را که از ایران اسلامی به جهان اسلام روح و جان داده، بخشکانند. اگر العیاذبالله ما رفتیم و در برجام2 شرکت کردیم، به همین تمام میشود؟ نه، برجام اصلی در داخل ایران است. تلاش آنها به اینجا منتهی نخواهد شد و برجام سه هم خواهند داشت، چون معتقدند چشمه باید خشکانده شود و این چشمه، ایران است.»
- «در خط مقدم جنگ با دشمن، نباید دو صدا بلند شود و کسانی بگویند دشمن نیست، دوست است. خوارج، محصول ترویج همین نگاه بودند. اگر صاحبمنصبانی آدرس غلط دادند و در جامعه دوصدایی دشمن درست کردند، مرتکب خیانت شدهاند. کوچه دادن به دشمن، بدترین نوع خیانت است. ترویج فهم غلط از دشمن، حساسیت جامعه را از بین بردن و در درون آن تفرقه درست کردن، خیانت است».
ذهن استعمارزده غربگدایان و تمسخر روابط با آفریقا و آمریکای لاتین
روزنامه اعتماد روزگذشته در مطلبی با عنوان «همچنان كوبا؟ همچنان نيكاراگوئه؟ همچنان ونزوئلا؟!» به سفر وزیر امور خارجه کشورمان به کشورهای حوزه آمریکای لاتین پرداخته و با طرح تعابیری نظیر «سفرهايي نه چندان ثمربخش و دلگرمكننده» و «همچنان اختراع دوباره چرخ؟!» تلاش کرده رویکرد دولت سیزدهم در ایجاد توازن در سیاست خارجی با هدف ساختن شبکهای از تعاملات خارجی و تقویت روابط اقتصادی و سیاسی مستحکم و پایدار با کشورهای مستقل جهان را به سخره بگیرد.
اصلاحطلبان زمانی مدعی تعامل با دنیا و گفتوگوی تمدنها بودند اما هیچگاه مفهوم تعامل از موضع برابر برایشان حل نشد. محور گفتمانی اصلاحات در سیاست خارجی پذیرش مفهوم «کدخدا-رعیتی» است. ظاهراً هیچ مدل دیگری برایشان قابلتصور نیست. مفهوم «منافع ملی» هم در این مدل سیاست خارجی محلی از اعراب ندارد.
این طیف در حالی ارتباط ایران با آفریقا و آمریکای لاتین که هر کدام از اهمیت خاصی برخوردار هستند را مورد تمسخر قرار میدهند که نتیجه 8 سال سیاست خارجی منفعلانه و ذلیلانه دولت مورد حمایتشان در مقابل آمریکا و اروپا علاوهبر خدشهدار کردن عزت ملی ایرانیان نابود کردن معیشت مردم، افزایش چند صددرصدی قیمت مسکن، دلار، خودرو، کالاهای اساسی، کاهش چند ده درصدی ارزش پول ملی و بازگشت همه تحریمها به علاوه 800 تحریم جدید دیگر بود.
فعال اصلاحطلب: ما بیعرضهها راه امام را ادامه ندادیم
روزنامه مردمسالاری سخنان محمد موسویخوئینیها دبیرکل مجمع روحانیون مبارز در مراسم تجدید میثاق با آرمانهای امام راحل(ره)را منتشر کرده و به نقل از او نوشته است: «روحیاتی که ایام جنگ در جوانها بود، شوخی نیست؛ خود امام سخنانی دارند که میگویند، جوانها «میآیند پیش من ـ یکدفعه و دو دفعه نه، زیاد ـ و از من تقاضا میکنند که تو دعا کن که ما شهید بشویم». بههرحال یک کسی آمده و توانسته قلوب ملتی را اینقدر جذب به رأس حاکمیت کند، این یک پدیده عجیبوغریب و سرمایه عظیمی است.»
خوئینیها گفته است: «انصافاً مردم هم قدردان این نعمت بودند، اما بنده و امثال بنده مثل فرزندان پدری هستیم که از دنیا رفته و یک ثروت عظیم هم در اختیار بچههایش گذاشته و ما بیعرضهها فکر کردیم این ثروت عظیم دیگر کار میخواهد چه کند؟! همینکه هست از یک گوشهاش میخوریم! یعنی ما در این سالها هیچ فکر نکردهایم که باید تولید هم کنیم. گمان میکنم مشکل ما این است که آن ثروت و سرمایه را مولد نکردهایم و فقط آن را مصرف کردهایم؛ و امروز رسیدهایم بهجایی که احساس میکنیم هم آن دارد کم میشود و هم انگار ما عادت کردهایم به اینکه فقط بخوریم و راه تولید آن سرمایه و ثروت را نداریم.»
دبیرکل مجمع روحانیون مبارز ادامه داده است: «یک کار را امام انجام داد که خیلی عظیم و باعظمت است و آقایان هم اشاره کردند، ولی ما آن راه را ادامه ندادیم؛ یعنی به نظرم مشکل این است که ما ادامه ندادیم و همچنان به سرخوشی آنهمه محبوبیت، ثروت و سرمایه زمان را گذراندهایم و اصولی را که امام بر اساس آنها موفق شد آن کار عظیم را انجام بدهد و آن اعتماد را در مردم ایجاد کند، انگار کنار گذاشتیم و فراموش کردیم.» گرده مدعیان اصلاحات میخواهند با آسمان ریسمان به هم بافتن به نظام جمهوری اسلامی و مدل حکمرانی مبتنی بر مردمسالاری دینی تعریضی بزنند اما آنها در برخی اعترافات خود به نکات قابلتأملی اشاره میکنند. ازقضا جمله آقای موسوی خوئینیها مبنی بر اینکه ما بیعرضهها راه امام را ادامه ندادیم نهتنها شامل حال ایشان بلکه کسانی میشود که در طول 24 سال در دولتهایهاشمی، خاتمی و روحانی، سعی کردند راه امام و انقلاب را به انحراف ببرند. حتی در مقاطعی در دولتهای دیگر -وقتی عدهای، راه اصلاحطلبان را در پیش گرفتند- همین اتفاق افتاد. مگر میشود امام(ره)بهعنوان معیار کبیر انقلاب اسلامی بیشمار بر ضرورت پیروی از ولایتفقیه، حفظ قانون اساسی، حفظ استقلال، حفظ بیتالمال، دشمنی با آمریکا و بسیاری دیگر از اصول انقلابی تأکید کند اما عدهای در هر برههای که روی کار بودهاند برعکس آن عمل کنند؟ اتفاقاً کسانی از اعتماد افکار عمومی به نظام و شهادتطلبی جوانان این مرزوبوم ناراحت و عصبانیاند که برای تشویق و تهییج افکار عمومی به اغتشاش و آشوب بیانیه دادند.
تاریخ خبر: ۱٤۰۱/۱۱/۲۰، ۱۶:٤٤:۱٤ بازدیدها: 94