مراسم رژه روز ارتش صبح سهشنبه ۲۹ فروردینماه با حضور آیتالله سید ابراهیم رئیسی رئیسجمهور، سرلشکر محمد باقری رئیسستاد کل نیروهای مسلح، سرلشکر حسین سلامی فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و سرلشکر سید عبدالرحیم موسوی فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی ایران در مقابل حرم مطهر امام خمینی(ره) برگزار شد.
در این رژه، امیر محمدحسین دادرس جانشین فرمانده کل ارتش، دریادار حبیبالله سیاری معاون هماهنگکننده ارتش، امیر محمد محمودی معاون اجرایی ارتش، امیر کیومرث حیدری فرمانده نیروی زمینی ارتش، امیر علیرضا صباحیفرد فرمانده نیروی پدافند هوایی ارتش، دریادار شهرام ایرانی فرمانده نیروی دریایی ارتش، امیر خلبان حمید واحدی فرمانده نیروی هوایی ارتش، امیر قادر رحیمزاده فرمانده قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیاء(ص)، امیر محمدرضا آشتیانی وزیر دفاع، سردار محمدحسین زادهکمند معاون نیروی انسانی ستاد کل نیروهای مسلح، سردار امیرعلی حاجیزاده فرمانده نیروی هوافضای سپاه، سردار محمد پاکپور فرمانده نیروی زمینی سپاه، دریادار علیرضا تنگسیری فرمانده نیروی دریایی سپاه و سردار احمدرضا رادان فرمانده کل انتظامی کشور حضور دارند.
به گزارش فارس، در این مراسم نیروهای چهارگانه ارتش جمهوری اسلامی ایران گوشهای از آخرین دستاوردها و توان رزم خود را به نمایش درآوردند.
رژه پروازی جنگندهها و هواپیماهای نیروی هوایی ارتش
جنگندهها و هواپیماهای ترابری نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران در این مراسم بر فراز حرم امام خمینی(ره) رژه پروازی انجام دادند.
در این پرواز، جنگندههای کوثر، F-14، F-5 صاعقه، فانتوم F4، میگ 29، هواپیماهای سوخترسان بویینگ 707 و هواپیماهای ترابری C-130 نیروی هوایی ارتش پرواز کردند.
رژه بالگردهای هوانیروز ارتش بر فراز حرم امام خمینی(ره)
بالگردهای هوانیروز ارتش جمهوری اسلامی ایران نیز بر فراز حرم امام خمینی(ره) رژه پروازی انجام دادند.
در این رژه، انواع بالگردهای 205، 206، 209(کبرا)، 214 و شینوک حضور داشتند. بالگردهای هوانیروز ارتش حاضر در این رژه پروازی، همگی ارتقاءیافته و مجهز به تسلیحات جدید بودند. موشک شفق یکی از تجهیزات جدیدی است که بر روی بالگردهای هوانیروز نصب شده است.
کدام تجهیزات در رژه روز ارتش به نمایش گذاشته شد؟
برخی تجهیزات به نمایش در آمده در رژه روز ارتش به شرح ذیل است:
نیروی زمینی ارتش:
پهپادهای مهاجر۶، مهاجر ۴، آرش 4، ابابیل 4، ایستگاه کنترل زمینی، خودروهایتانکبر کیان 600، کیان 700 و کیان 800،تانک ذوالفقار، تانک تیام، انواع نفربرها از جمله نفربر تحقیقاتی NRBC، توپ ۲۳ میلیمتری منصوب بر نفر، توپ ۲۳ میلیمتری زوبین، سامانه سراج، سامانه بصائر و انواع سامانههای ارتباطی و مخابراتی، سامانه صیاد 4، انواع سامانههای بهداشت و درمان شامل: اتاق عمل، سامانه آزمایشگاه، سامانه فوریتهای پزشکی، سامانه دندان پزشکی.
نیروی پدافند هوایی:
پهپادهای مهاجر 1، کرار، ناصر، آرش، کیان 1 و 10 شهریور، خودرو ارس، رادار شهید جلیلوند، سامانه راداری کاشف 99، سامانه شفق، سامانه ابر سداد، سامانه فکور، سامانه راداری مطلع الفجر، سامانه رادار کاوش، سامانه ناصر 40، سامانه مجید، سامانه موشکی نواب، رادار کاوش سامانه مرصاد تاکتیکی 16، رادار هادی مرصاد تاکتیکی 16، سکوی پرتاب فایر از کن مرصاد 16، سامانه صیاد تاکتیکی، سامانه موشکی 15 خرداد، رادار سامانه موشکی تلاش، رادار تعقیب هدف سامانه باور 373، سکوی پرتاب سامانه باور 373، موشک صیاد 2، صیاد 3 و صیاد 4، خودروی سامانه دماوند، موشک دامی سامانه اس 300، سامانه ارتباطی مفتاح، سامانه صادق 3 تاکتیکی، اتاق عمل سیار، دندانپزشکی سیار، DSM5000 سامانه جنگ نوین و سامانه CP سیار.
نیروی هوایی ارتش:
هاجر ۲، کمان 22، کمان 12، مهاجر ۴، سفیر و ستار، پهپادهای شناسایی، سامانه درخش 7، برج مراقبت سیار، موشک قادر هواپایه، موشک ستار و قائم، سامانههای جنگ الکترونیک سحاب و شاهین، بمب هوشمند قاصد، موشک عصر 67، موشک فکور 90 هواپایه، دودزا پروژه جبار 9، اتوبوس آمبولانس، اتاق عمل سیار، رادیولوژی سیار، دندانپزشکی سیار، اخلالگر باند V/UHF، ایستگاه کنترل زمینی.
نیروی دریایی ارتش:
پهپادهای ابابیل 4، ابابیل 5، مهاجر نوین 2، چمروش 4، باور 5، یسیر و صادق، سامانه پرتاب موشک برد بلند ولایت 3، اژدر مارک 46، اژدر اکسیژنی، اژدر والفجر، اژدر الکتریکی و مین چسبان، مین صدف، مین انفطار، مین کوسه، توپ 76 میلیمتری والفجر 27، قایق رعد، شناور هجومی شهاب، زیردریایی مرطوب السابحات 15، قایق ریپ راکتانداز، قایق ریپ نفربر، شیلتر اخلالگر ارتباطی رعد.
رونمایی از سامانه راداری شهید جلیلوند
سامانه راداری شهید جلیلوند نیز در حین برگزاری رژه روز ارتش رونمایی شد.
به گزارش تسنیم، سامانه شهید جلیلوند به منظور افزایش توانمندی کشف پدافند هوایی در برد متوسط طراحی و تولید شده که جزو رادارهای آرایه فازی محسوب شده و قادر است اهداف ریز پرنده با سطح مقطعهای پایین را کشف و شناسایی کند.
توان کشف اهداف در برد متوسط به صورت سه بعدی، قابلیت تاکتیکی واکنش سریع، مداومت کاری ۲۴ ساعته، استفاده از روشهای نوین جهت افزایش دقت زاویه سنجی و استخراج ارتفاع اهداف پایداری عملیاتی و چابکی سامانه، قابلیت اتصال به شبکه یکپارچه فرماندهی و کنترل پدافند هوایی، بهرهگیری از فناوری نیمههادی و استفاده از امکانات ضد جنگ الکترونیک جزو سایر ویژگیهای این سامانه راداری میانبرد است.
سرلشکر موسوی: باید برای مقابله با هر تهدیدی آمادهباشیم
در حاشیه برگزاری مراسم رژه روز ارتش، سرلشکر سید عبدالرحیم موسوی، فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی ایران گفت: اگر فیلم رژههای سالهای گذشته را مشاهده کنید و مقایسهای با آنچه امروز در رژه حاضر بود، انجام دهید شاهد پدیده جدید خواهید بود.
وی افزود: نیروی زمینی قهرمان ما پوستاندازی کرده و شما یک نیروی زمینی جدید را در این رژه و هم در عرصههای مختلفی که مشغول انجام ماموریت است مشاهده میکنید که با فناوریهای جدید مورد نیاز جنگهای امروز و با پیشبینیهایی که برای جنگهای احتمالی آینده شده، تسلیحات و تجهیزات مناسب آماده شده است.
فرمانده کل ارتش با اشاره به تغییرات ایجاد شده در سایر بخشهای نیروهای مسلح تصریح کرد: بسیاری از مسائل مانند راهبردها، راهکنشها، آموزشها و مناسبات فیمابین جزو تغییرات اساسی در نیروهای مسلح ما بهوجود آمده است.
سرلشکر موسوی خاطرنشان کرد: اگر ما در گذشته یک نیروی مسلحی بودیم که با تمام توان میخواستیم از حدود و ثغور خود دفاع کنیم، امروز این اطمینان کامل را داریم که در مقابل هر قدرتی که نگاه چپ به این خاک کند و هر قدرتی که تصور بهم خوردن توازن قدرت را داشته باشد و خیال تجاوز در مغز او ایجاد شود، میتوانیم کاملا با او مقابله کنیم.
فرمانده کل ارتش تاکید کرد: برنامههایی که در ارتش با کمک دانشمندان جوان تهیه شده و به تصویب رسیده به صورت برنامههای پنج ساله آماده شده و طرحهای دراز مدت ۲۰ ساله نیروهای مسلح نیز آماده است و حرکت نیروهای مسلح بر اساس آن انجام میگیرد.
امیر حیدری: در آینده بسیار نزدیک شاهد رونمایی از قدرت جدیدی خواهیم بود
امیر کیومرث حیدری، فرمانده نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران نیز در حاشیه برگزاری این مراسم گفت: نیروی زمینی با تحولات عمیقی که در چند سال گذشته در ساختار ماهیت و هویت خود انجام داده به یک نیروی متحرک تبدیل شده و مجهز به تسلیحات با چهار ویژگی دورزن، نقطه زن، هوشمند و شبکهمحور بودن است.
به گزارش فارس، وی با اشاره به الحاق تجهیزات جدید به نیروی زمینی ارتش افزود: ما در چند روز پیش ۱۰۸۴ نوع تجهیزات جدید به نیروی زمینی الحاق کردیم و نیروی زمینی در چهارگوشه کشور و مرزها مستقر است و از مرزها مراقبت میکند.
فرمانده نیروی زمینی ارتش عنوان کرد: در آینده بسیار نزدیک شاهد رونمایی از قدرت جدیدی خواهیم بود.
امیر سیاری: تجهیزات خود را علیه کشورهای دوست و منطقه به کار نمیگیریم
همچنین، امیر حبیب الله سیاری، معاون هماهنگکننده ارتش در حاشیه مراسم رژه 29 فروردین ارتش در جمع خبرنگاران گفت: ما تجهیزات خود را علیه کشورهای دوست و منطقه به کار نمیگیریم.
به گزارش تسنیم، وی افزود: ما تجهیزات خود را علیه کسی به کار میگیریم که قصد تجاوز به تمامیت ارضی و استقلال نظام را داشته باشد.
معاون هماهنگکننده ارتش تصریح کرد: ما هم مانند همه کشورها تلاش کرده و میکنیم تا قابلیتهای دفاعی خود را ارتقا دهیم.
سیاری تاکید کرد: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی بهویژه پس از دفاع مقدس، تغییرات عمدهای در تجهیزات ارتش صورت گرفته به نحوی که میتوان گفت تمام این تجهیزات که امروز به نمایش درآمد بومی هستند و از فناوریهای روز نیز برخوردارند.
خودکفایی ارتش در مجموع به 90 درصد رسیده است
وی در ادامه گفت: خودکفایی ارتش امروز در مجموع به 90 درصد رسیده است، البته هر سال نسبت به گذشته، وضعیت بهتری در همه حوزهها خواهیم داشت.
سیاری افزود: بهعنوان مثال تا چهار سال پیش آثاری از وجود پهپاد در ارتش وجود نداشت، اما امروز ارتش از توان بسیار زیادی در عرصه پهپادی برخوردار است و قطعاً امروز یا فردا اخبار دیگری هم در مورد پهپادها خواهید شنید.
امیر ایرانی: دزدیهای دریایی در منطقه به دلیل حضور غیرموجه آمریکا است
دریادار شهرام ایرانی، فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران نیز در حاشیه برگزاری مراسم رژه روز ارتش گفت: ما معمولا شیاطین را ابتدا راهنمایی میکنیم، اما پیام ما این است که حضور آنها فقط باعث خستگی منطقه شده و نیروهای ما مراقب شیطنتهای آنها هستند.
وی افزود: امروز اگر در منطقه دزدی دریایی حاکم شده به دلیل حضور غیرموجه آمریکا در منطقه است و حمایت آنها از دزدان دریایی منطقه را آلوده میکند، اما به لطف خداوند و با تلاش جمهوری اسلامی ایران در حوزه دریا توانستیم امنیت را در منطقه صد در صد برقرار کنیم و این امنیت نه تنها فقط برای ما و منطقه بلکه برای جهان است. جالب است آنها در شرایطی که کشتیهایشان احتیاج به کمک دارد به آنها کمک نمیکنند، اما ما به آنها هم کمک میکنیم و حضور آنها واقعا زیادی است و بهتر است به خانههای خود بروند.
فرمانده نیروی دریایی ارتش بیان کرد: تجهیزاتی که در اختیار نیروی دریایی راهبردی ارتش جمهوری اسلامی ایران است از بالاترین فناوری برخوردار بوده که مفهوم آن بالاترین درجه علمی کشور و نشان دهنده بالاترین درجه صنعت کشور است.
دریادار ایرانی تصریح کرد: امروز جوانان غیور و دانشگاهیان عزیز ما که واقعا به آنها افتخار میکنم و دست آنها را میبوسم، توانستند تجهیزاتی را برای ما مهیا کنند که ما در انواع محیطها و دورترین نقاط آبی جهان حضور پیدا کنیم.
وی افزود: وقتی در دریاها حضور پیدا میکنیم، به عنوان ویترین نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران و مردم کشورمان هستیم که در تمام توانمندیها با اقتدار در حوزههای مختلف فرهنگی، سیاسی، اقتصادی، بینالمللی و علمی نقش دارند و ما این نقش را به درستی در تمام ماموریتها ایفا میکنیم.
فرمانده نیروی دریایی ارتش گفت: توانستیم آنچه که پیام ملت عزیز ایران اسلامی و نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران است که همواره حامی صلح و دوستی و حامی مظلوم و برقراری صلح جهانی بوده را به کشورهای مختلف منتقل سازیم، اما پیام ما در رزمایشها به دشمن این است که ایرانیان هرگاه اراده کنند اراده خود را اجرایی خواهند کرد.
دریادار ایرانی ادامه داد: اگر در مقاطعی صبر میکنند این صبر را به دستور مولایشان و باورهای خود اتخاذ میکنند و آنها بدانند امروز دست مقدس جمهوری اسلامی ایران و ملت کشورمان علیرغم وجود مثلث تهدید، تحریم و توطئه، بلندتر از قبل است.
وی خاطرنشان کرد: امروز هر حرکتی که نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران و ما به طور خاص در حوزه دریا انجام میدهیم این نوید را میدهد که جهان اسلام رو به رشد و ارتقا در حوزه توانمندی و توان بخشی به جوامع منطقه و بینالملل است.