الحاق بیش از ۲۰۰ پهپاد راهبردی به ارتش
۱۴۰۲/۰۲/۰۳
طی مراسمی در چند منطقه از کشور و با حضور امیر سرلشکر سید عبدالرحیم موسوی فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی ایران، امیر محمدرضا قرایی آشتیانی وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، امیر نصیرزاده جانشین رئیس ستاد کل نیروهای مسلح، فرماندهان نیروهای چهارگانه ارتش و وحید جلالزاده رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی و تعدادی از مسئولان کشوری و لشکری، مراسم تحویلدهی بیش از 200 فروند انواع پهپادهای راهبردی برد بلند که توسط وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح با همکاری ارتش طراحی و تولید شده است، انجام شد.
به گزارش تسنیم، در این مراسم انواع پهپادهای راهبردی از قبیل ابابیل5 و ابابیل4، آرش، جت کرار، دهم شهریور، اخگر، سوییچ بلید، هما و پهپادهای دریاپایه و عمودپرواز با مأموریتهای متفاوت شناسایی، انهدامی، شناسایی رزمی، ضدرادار، پرسهزن، رهگیری هوایی، مقابله با اهداف متحرک و ثابت همچنین با ویژگی سطح مقطع راداری پایین به سازمان رزم ارتش ملحق شد.
این پهپادها با تغییرات در سامانه پیشران و سامانه هدایت، کنترل و ناوبری به موشکهای هوا به هوا، هوا به سطح، بمبهای دورایستا و هواپایه هوشمند و سامانه جنگ الکترونیک تجهیز شده و آماده اجرای مأموریتهای خاص، موفق و کامل با ویژگیهای پنهانکاری و افزایش برد هستند.
افزایش چندبرابری پهپادهای ارتش در راستای ارتقای توان و آمادگی رزمی در دستور کار مشترک ارتش و وزارت دفاع قرار گرفته است و مسیر طراحی و تولید انواع پهپادها متناسب با تهدیدات و نیازهای راهبردی و عملیاتی ادامه دارد.
این پرندههای بدون سرنشین هدایتپذیر الحاقی به سازمان رزم ارتش جمهوری اسلامی ایران، بخشی از قرارداد و همکاری متقابل ارتش و وزارت دفاع است که ضمن افزایش عمق شناسایی و پایشهای مرزی، موجب ارتقای توان رزم و قدرت انهدامی ناوگان پهپادی ارتش در مقابله با اهداف دوردست شده است.
سرلشکر موسوی:دستاوردهای پهپادی ارتش حاصل تدابیر و حمایتهای رهبر معظم انقلاب است
سرلشکر موسوی، فرمانده کل ارتش در این مراسم اظهار داشت: ما در ایامی که به نام روز ارتش نامگذاری شده است قرار داریم و هرچه زمان میگذرد و حوادث بیشتر دیده میشود، انسان بیشتر به دید راهبردی حضرت امام(ره) پی میبرد.
وی افزود: درست در روزهای اول انقلاب که زمزمههای انحلال ارتش بهوجود آمده بود و هیچکس این اشراف را نسبت به آینده نداشت، تنها رهبر معظم انقلاب با حضرت امام خمینی(ره) هماهنگ بودند، امام راحل فرمودند که ارتش باید برای کشور بماند.
فرمانده کل ارتش تصریح کرد: در آن ایام خیلیها معتقد بودند که ارتش آموزشدیده رژیم سابق است اما امام راحل که ارتش را میشناختند پای ارتش ایستادند و وقتی مسائل داخلی کشور بهوجود آمد تنها سازمان منسجمی که از اول انقلاب برای حفظ آن شهید تقدیم کرد ارتش بود.
سرلشکر موسوی تاکید کرد: بعد از آن هم ارتش نقش بیبدیلی در دفاع مقدس ایفا کرد. تا قرنها بعد نسلهای آینده به نسلی که در دفاع مقدس ایستادند و نگذاشتند یک وجب از خاک این کشور جدا شود و پای آرمانها ایستادند، افتخار خواهند کرد.
وی بیان داشت: بعد از آن دوران هم ارتش در دوران سازندگی و دفاع از حرم اهلبیت(ع) و همچنین در حوادث و بلایای طبیعی صدها عملیات انجام داد و همه اینها محصول حمایتهای امام راحل و فرماندهی حکیمانه رهبر فرزانه انقلاب بوده است.
فرمانده کل ارتش با بیان اینکه ما هنوز از درک عظمت سربازی در جمهوری اسلامی ایران عاجز هستیم، گفت: نیروهای مسلح ما در لباس سربازی تحت زعامت نایب امام زمان پای تحقق اهداف عالی پیامبران و ائمه(ع) عمرشان را صرف کردهاند و به عنوان بازوی مسلح این نظام در این لباس قرار گرفتند.
وی ادامه داد: تمام تلاش ما هم اجرای دقیق فرامین مقام معظم رهبری است تا بتوانیم شایستگی لازم برای ظهور حضرت ولیعصر(عج) را پیدا کنیم.
سرلشکر موسوی با بیان اینکه ارتش در دانشگاه انقلاب تبدیل به یک پدیده جدید شده است، عنوان کرد: امروز در نیروی زمینی شاهد تحولات جدیدی هستیم که در حقیقت باید بگوییم یگانهای این نیرو یک پوستاندازی جدید کرده است.
فرمانده کل ارتش با اشاره به پیشرفتهای نیروی پدافند هوایی گفت: زمانی ما پوششهای راداری را در مرزهای کشور ترسیم میکردیم و دائم نگران خلأهای راداری بودیم اما امروز در موضوع رادار هیچ نگرانی نداریم. وقتی نیروی پدافند هوایی و وزارت دفاع سامانهای مانند باور373 را میسازند دیگر جای هیچ نگرانی در این موضوع نیست.
وی با اشاره به اقدامات نیروی هوایی ارتش، تصریح کرد: به شهادت همه اسناد موجود از روز اول انقلاب تاکنون هر ماموریتی به نیروی هوایی ارتش واگذار شده است به بهترین نحو ممکن آن را اجرا کرده است. یک زمانی به جوانان ما اجازه داده نمیشد به یک پیچ دست بزنند حالا به جایی رسیدهایم که هواپیما میسازیم.
فرمانده کل ارتش با تجلیل از اقدامات نیروی دریایی ارتش، ادامه داد: روزی نیروی دریایی ما در خلیجفارس افتخارات بزرگی آفرید اما امروز پا را از این فراتر گذاشته است و هرچه لازم دارد با کمک وزارت دفاع میسازد. امروز نداجا به آن درجه از توانمندی رسیده است که همزمان 4 ناوگروه در چهار نقطه عالم دارد.
سرلشکر موسوی با بیان اینکه تاکنون نظام سلطه هر کاری میتوانسته انجام داده است، گفت: اما امروز پرچم جمهوری اسلامی ایران هزاران کیلومتر آنسوتر در حیاطخلوت استکبار جهانی به اهتزاز درآمده است و اینها به برکت خون شهدا است.
وی با اشاره به توان پهپادی ارتش افزود: ارتش از گذشته هم پهپاد در اختیار داشت اما از یکی دوسال گذشته و با برگزاری یک رزمایش این توان رسانهای شد. بعد از رونمایی از پایگاه پهپادی 313 در راستای ارتقای توان پهپادی، ارتش و وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح برای تحقق این مهم کمر همت بستند.
فرمانده کل ارتش اظهار داشت: دستاوردهای پهپادی ارتش حاصل تدابیر و حمایتهای رهبر معظم انقلاب است و در این حوزه شاهد تلاش همه نیروها، وزارت دفاع و جوانان و دانشمندان مومن هستیم. افزایش توان پهپادی ارتش، هم از نظر تعداد و هم از نظر کیفیت در حال اتفاق افتادن است که امروز شاهد بخشی از آن هستیم.
امیر سرتیپ آشتیانی: مسیر توسعه و پشتیبانی پهپادی از نیروهای مسلح با قوت ادامه دارد
امیر سرتیپ محمدرضا قرایی آشتیانی، وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح نیز در آیین تحویلدهی بیش از 200 پهپاد راهبردی به نیروهای ارتش اظهار کرد: وزارت دفاع، مسئولیت پشتیبانی از نیروهای مسلح را برعهده دارد. این پشتیبانی هم در زمینه تجهیزات و تسلیحات و هم در زمینه خدمترسانی است.
به گزارش فارس، وی ادامه داد: با اولویتبندی که درباره صحنههای رزم کردیم، متوجه نقش بسیار مهم پهپاد در صحنههای رزم شدیم. از سالهای گذشته اقدامات در زمینه پهپادی شروع شده بود و دانشمندان ما در بخش صنعت دفاعی، هم در حوزه تحقیقات و هم در حوزه تولید مشغول به فعالیت بودند. نتیجه این اقدامات ساخت انواع پهپاد با مأموریتهای مختلف بوده است.
وزیر دفاع گفت: با توجه به در اولویت بودن این نوع از تجهیزات، وزارت دفاع، نیروهای مسلح را در این مسیر پشتیبانی کرد و حال با توجه به تنوع مأموریتهایی که این پهپادها دارند، توان رزم نیروهای مسلح ما بهطور چشمگیری افزایش پیدا کرده است.
وی اظهار داشت: مسیر پشتیبانی از نیروهای مسلح در این زمینه ادامه خواهد داشت و همچنین در سایر حوزهها مانند موشکی، پدافند هوایی و غیره نیز پشتیبانیهای لازم را انجام خواهیم داد.
امیر سرتیپ آشتیانی با اشاره به توانمندی وزارت دفاع، گفت: در مسیر حمایت از نیروهای مسلح از همکاری بخش کشوری به ویژه شرکتهای دانشبنیان و دانشگاهها استفاده خواهیم کرد و این توانمندیها موجب تحول بزرگ در بخش نظامی و غیرنظامی شده و خواهد شد.
وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح پیشبینی و تدارک اثربخش حوزه امنیت را بخشی از وظایف این وزارتخانه دانست و افزود: در مسیر دفاع و بازدارندگی مؤثر و صحنههای مواجهه با دشمن اقدامات مختلفی صورت گرفته که نمونهای از این اقدامات همین تحویل پهپادهاست. تحویل این پهپادها به نیروهای مسلح استمرار خواهد داشت و وزارت دفاع در مسیر مأموریت ذاتی خود همواره این را دنبال خواهد کرد.
امیر سرتیپ آشتیانی با برشمردن نکاتی درباره تجهیزات واگذارشده به نیروهای مسلح، عنوان کرد: نکته نخست این است که این تجهیزات باید بهروز باشد. نکته دوم نیز اهمیت آموزش درباره این تجهیزات است. اگر مجموعهای که این تجهیزات را تحویل میگیرد، از آموزش کافی برخوردار باشد، قطعا اثرگذاری این تجهیزات بیشتر خواهد بود. سومین نکته شجاعت بهکارگیری از این تجهیزات است.
وی افزود: یکی از ویژگیهای ارتش این است که آموزش لازم و شجاعت بهکارگیری این تجهیزات را داراست و این موضوع قدرتآفرین خواهد بود.
وزیر دفاع با اشاره به امضای قراردادهای تحویل تجهیزات به نیروهای مسلح، گفت: در مسیر توسعه و تعاملات بین نیروها و وزارت دفاع هستیم. قراردادهایی که امروز امضا شد، قابل تقدیر است و این اقدامات را در سطح نیروهای مسلح خواهیم داشت؛ اعتقاد داریم که ظرفیت توسعه این تعاملات بیشتر است و میتوانیم تجهیزات بهروزی که مجموعه ارتش نیاز دارد، در اختیار آنها قرار دهیم.