کاردار سفارت جمهوری اسلامی ایران در سوریه: روابط اقتصادی ایران و سوریه باید بر اساس ظرفیتهای داخلی و ملی بازتعریف شود ۱۴۰۲/۰۲/۱۶
کاردار سفارت جمهوری اسلامی ایران در سوریه:
روابط اقتصادی ایران و سوریه باید بر اساس
ظرفیتهای داخلی و ملی بازتعریف شود
۱۴۰۲/۰۲/۱۶
علیرضا آیتی، کاردار سفارت جمهوری اسلامی ایران در سوریه در گفتوگو با ایرنا درباره اهمیت و دستاورد سفر رئیسجمهور به سوریه پس از ۱۳ سال گفت: روابط دو کشور در تاریخ انقلاب اسلامی ایران و حتی قبل از آن که مبارزات مردم ایران علیه رژیم شاه در جریان بود، ریشه دارد، مرحوم حافظ اسد رویکرد امنیت ملی سوریه را در قالب همکاری و شراکت راهبردی با جمهوری اسلامی ایران بهواسطه ظرفیتهای بالای تمدنی و فرهنگی و تاثیرگذاری ایران در منطقه تعریف کرد.
وی افزود: این رویکرد هیچگاه تغییر نکرد. در هیچ یک از مراحل سیاست خارجی سوریه که همواره تحت فشار غرب و صهیونیستی بوده است، سوریها به فکر جدایی از این رویکرد و ایران نیفتاده و روی اصول استقلال و حس ناسیونالیستی و عروبت خود و عدم سازش با آمریکا و رژیم صهیونیستی ایستادند.
کاردار سفارت جمهوری اسلامی ایران در سوریه اظهار داشت: در نظام بینالملل چیزی بهنام دوستی برادری و وفاداری نداریم ولی در روابط ایران با دوستانش از جمله سوریه ما چنین مفاهیمی را در عمل و میدان میبینیم و نشان میدهد سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران که از قرآن و عترت الهام گرفته با چنین مفاهیم انسانی و اخلاقی و دینی ممزوج شده و حرکت میکند و بهخوبی به اهدافش میرسد.
آیتی گفت: آمریکاییها عمدا در مرزهای شرقی سوریه بهویژه شمال شرق سوریه و التنف (منطقهای که مدافع حرم «محسن حججی» به شهادت رسید) مقر زدهاند تا این مرزها به سمت عراق و سوریه باز نشود. ولی ما معتقدیم آمریکاییها در سوریه و مرزهای عراق و سوریه قادر نیستند زیاد بمانند و مقام معظم رهبری هم فرمودند آمریکا باید از این مناطق اخراج شود. انشاءالله این سفر برای دو کشور دارای خیر و برکت باشد.
کارشناس ارشد مسائل غرب آسیا در ارزیابی خود از تغییر جغرافیای سیاسی منطقه و در حال تغییر بودن شرایط منطقه به نفع کشورهای منطقه بیان داشت: قطعا بعد از چهار دهه مقاومت، ایستادگی و در نهایت پیروزی توسط محور مقاومت به رهبری جمهوری اسلامی ایران و همکاری استراتژیک عراقیها، سوریها، لبنانیها و فلسطینیها و همچنین یمنیها و درایت روسیه و نگاههای مثبت چین، منطقه غرب آسیا مثل گذشته نمیتواند باشد و دچار تحولات عمیق خواهد شد.
وی گفت: دوستان آمریکا خاطرات خوبی از هم پیمانی و صداقت واشنگتن ندارند و غالب کسانی که به آمریکا تکیه کردند از شاه ایران گرفته تا مبارک و دیگران سقوط کردند و مردم منطقه و دنیا دیدند که کسانی که به ایران و محور مقاومت ایمان دارند در موضع عزت و اقتدار قرار میگیرند.
آیتی تصریح کرد: درست است هزینههای مادی و حتی انسانی بر محور مقاومت تحمیل شد ولی در نهایت میبینیم آمریکا با خفت از منطقه خارج شد و رژیم صهیونیستی به شدت احساس خفگی میکند و کشورهای اسلامی و عربی منطقه با رویکردی واقعبینانه و درست دوستان واقعی خود را دارند انتخاب میکنند.
کاردار سفارت جمهوری اسلامی ایران در سوریه خاطرنشان کرد: هم اینک بهدلیل ضعف آمریکا و رژیم صهیونیستی فرصت خوبی فراهم شده که کشورهای بزرگ و تاثیرگذار منطقه با تاکید بر نقاط مشترک و وحدت بخش و منافع منطقهای و بومی، بهسمت همگرایی منطقهای پیش رفته و آینده خوبی را در ابعاد مختلف سیاسی، اقتصادی، امنیتی، اجتماعی ترسیم کنند.
وی با بیان اینکه تجار دو کشور باید مرتب با یکدیگر در تماس و مراوده و مذاکره باشند، اظهار داشت: کالاهای ایرانی و سوریه باید در معرض دید مردم دو کشور و فعالین اقتصادی قرار گیرد. حجم روابط اقتصادی دو کشور بالا نیست. دو کشور تحریم هستند و روابط اقتصادی دو کشور باید بر اساس ظرفیتهای داخلی و ملی بازتعریف شود.
کارشناس ارشد مسائل غرب آسیا گفت: بخشهای کشاورزی و معدنی و دسترسی سوریه به مدیترانه و همسایگی با عراق برای جمهوری اسلامی ایران مهم است ضمن اینکه ظرفیتهای بالای ایران در زمینههای تکنولوژیک و اقتصاد و... نیز برای سوریه اهمیت دارد. انشاءالله با سفر رئیسجمهوری اسلامی ایران به سوریه این وضعیت تقویت خواهد شد. بخشهای مختلف دو کشور سالهاست منتظر چنین رویدادی هستند چون قطع به یقین سفر در این سطح تحولی در بخشهای مختلف روابط ایجاد میکند.
آیتی اظهار داشت: خوشبختانه ایران و عربستان و عراق و سوریه و ترکیه و همچنین دولتهای حوزه خلیجفارس در شرایط فعلی که آمریکا و رژیم صهیونیستی دچار مشکلات ریشهای شدهاند در حال بازتعریف منافع خود هستند. استفاده از ظرفیتهای مثبت و سازنده فرامنطقهای مثل روسیه و چین و سازمانها و نهادهای مهم منطقهای نیز کمککننده است و حتما در دستور کار قرار دارد.
تاریخ خبر: ۱٤۰۲/۰۲/۱۷، ۱۸:۵٤:۵۳ بازدیدها: 66