به وب سایت مجمع هم اندیشی توسعه استان زنجان خوش آمدید
 
منوی اصلی
آب و هوا
وضعیت آب و هوای زنجان
آمار بازدیدها
بازدید امروز: 1,079
بازدید دیروز: 19,824
بازدید هفته: 25,557
بازدید ماه: 25,557
بازدید کل: 25,012,696
افراد آنلاین: 13
اوقات شرعی

اوقات شرعی به وقت زنجان

اذان صبح:
طلوع خورشید:
اذان ظهر:
غروب خورشید:
اذان مغرب:
تقویم و تاریخ
دوشنبه ، ۰۳ دی ۱٤۰۳
Monday , 23 December 2024
الاثنين ، ۲۱ جمادى الآخر ۱٤٤۶
دی 1403
جپچسدیش
7654321
141312111098
21201918171615
28272625242322
3029
آخرین اخبار
چهارمین حضور رئیس ‌قوه قضائیه در جمع دانشجویان طی ماه‌های اخیر و بازدید از زندان بجنورد  ۱۴۰۲/۰۲/۲۷
در جریان سفر به استان خراسان شمالی انجام شد
چهارمین حضور رئیس ‌قوه قضائیه در جمع دانشجویان
طی ماه‌های اخیر و بازدید از زندان بجنورد 
۱۴۰۲/۰۲/۲۷

خراسان‌شمالی در مسیر تحول و تعالی قضایی - ایرنا

رئیس‌قوه قضائیه در بیست‌ویکمین سفر استانی خود، در سفری بدون تشریفات و از پیش اعلام نشده، وارد بجنورد مرکز استان خراسان شمالی شد.
به گزارش مرکز رسانه قوه قضائیه، حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای در جریان سفر دیروز به خراسان شمالی، با حضور در مسجد شهدا شهرک شاهد بجنورد، نماز ظهر و عصر را در کنار مردم اقامه کرد و پس از آن در جمع اقشار مختلف مردم استان خراسان شمالی گفت: گلایه‌مندی از قوه قضائیه را به روی چشم ‌می‌گذاریم و ادعا نداریم که کار قوه قضائیه و احکام صادره در آن بدون عیب و نقص است اما در حضور شما نمازگزاران و مردم متدین شهادت می‌دهم که تمام توانم را برای خدمت به مردم به‌کار گرفته‌ام.
رئیس ‌عدلیه به دانشگاه بجنورد رفت
رئیس‌قوه قضائیه در ادامه سفر به استان خراسان شمالی، در دانشگاه بجنورد حاضر شد تا با دانشجویان و جوانان به صورت مستقیم و‌ بدون‌واسطه به گفت‌وگو‌ و تبادل نظر بپردازد. 
حضور دیروز در دانشگاه بجنورد، چهارمین حضور رئیس‌دستگاه قضا در مجامع دانشگاهی و در بین دانشجویان، طی ده ماه اخیر است. 
محسنی اژه‌ای طی سخنانی در دیدار دانشجویان و‌ اساتید دانشگاهی استان خراسان شمالی بیان داشت: امروز مسئله اصلی و اولویت‌دار کشور، مسئله اقتصادی و‌ رفع مشکلات معیشتی مردم است؛ البته سایر مسائل نظیر مسائل امنیتی و فرهنگی و سیاسی نیز مهم هستند اما باید توجه داشت که اگر به مسائل اقتصادی و معیشتی توجه نشود تبعات آن دامن‌گیر سایر مقوله‌ها خواهد شد. 
وی با تبیین و تشریح اقدامات قوه قضائیه برای مقابله با برخی مفاسد و‌ جرایم و‌ تخلفات اقتصادی گفت: ما به مسئولان اقتصادی و متولیان بانک مرکزی اعلام کرده‌ایم که باید از اختیارات قانونی خود برای جلوگیری از شکل‌گیری جرایم و تخلفات اقتصادی به صورت کامل استفاده کنید و چنانچه از این اختیارات بهره نگیرید، نه به عنوان ترک فعل بلکه به عنوان ترک قانون، تحت تعقیب حقوقی قرار می‌گیرید.
رئیس‌دستگاه قضا افزود: ما به مسئولان بانک مرکزی در جریان جلسات گوناگون اعلام کرده‌ایم که برای جلوگیری از اضافه برداشت بانک‌ها از بانک‌مرکزی، اقدامات مجدانه خود را انجام دهید و در قبال تسهیلات اعطایی شبکه بانکی به افراد، نظارت کافی و جامع را دنبال کنید تا این تسهیلات در‌ مسیر تولید صرف شود و به بازارهای کاذب نرود. 
محسنی اژه‌ای گفت: ما از دستگاه‌های امنیتی به طور جدی مطالبه‌گری کرده‌ایم تا نسبت به شناسایی و معرفی جریانات سازمان‌یافته‌ای که اقدامات کاذبی را علیه اقتصاد و بازارهای ارزی و ‌ریالی ترتیب می‌دهند، اهتمام داشته باشند و در این‌جا بار دیگر تاکید می‌کنم و وعده می‌دهم که در قبال عناصر این جریانات سازمان‌یافته، قاطعانه عمل کنیم. 
وی اظهارداشت: من چند بار تاکید کرده‌ام که در مواجهه با جرایم و تخلفات حوزه اقتصادی و بانکی، قبل از آنکه به سراغ مشتری بانک‌ها برویم، سراغ بانک‌هایی می‌رویم که بدون اخذ وثایق کافی و‌ بعضاً به صورت مفسده‌آمیز، مبادرت به اعطای تسهیلات کرده‌اند و یا اینکه نظارت‌های لازم‌ را پیرامون محل هزینه‌کرد این تسهیلات نداشته‌اند. 
رئیس‌عدلیه با تاکید بر اینکه قوه قضائیه مصمم است به صورت ریشه‌ای با فساد مقابله کند و‌ به سراغ بسترها و گلوگاه‌های فساد برود، گفت: ما به جای اینکه با صدها پرونده موردی مواجه شویم، به سراغ ۱۰ پرونده ریشه‌ای رفتیم که از قِبل آن، امکان ایجاد صدها پرونده وجود داشت البته این نافی برخوردهای موردی با فساد هم نیست. برای نمونه در یک فقره در نتیجه یک ارتباطات ناصحیح با یک شرکت، برای واردات میلیون‌ها تن نهاده دامی، بیش از هزار میلیارد تومان از مردم دریافت شده بود اما کالایی وارد کشور نشده بود؛ ما به این موضوع ورود کردیم و رسیدگی‌ها و‌ برخوردهای مجدانه و لازم‌‌ را ترتیب داده و‌ اجازه ندادیم این موضوع به یک پرونده فساد بزرگ‌ با شاکیانی پرتعداد تبدیل شود. 
اژه‌ای تاکید کرد: در بحث مقابله با فساد، ما در صدد مبارزه ریشه‌ای هستیم نه کار تبلیغاتی؛ در مقوله مبارزه با فساد، ما در عین اینکه متمرکز بر روی علت‌ها هستیم، از معلول‌ها نیز غافل نمی‌شویم. سؤال این است که در بحث مقابله با فساد، آیا به نقطه مطلوب رسیده‌ایم؟ باید بگویم نه اما مجدانه در این عرصه تلاش می‌کنیم. 
وی با ‌اشاره به مقوله مهم بازگشت ارزهای حاصل از صادرات به چرخه اقتصاد و اقدامات صورت‌گرفته در این زمینه گفت: ما به مسئولان ذی‌صلاح در بانک مرکزی و‌ وزارت اقتصاد اعلام کرده‌ایم که شعب خاصی را در دادسرا و‌ دادگاه بعضا به صورت شبانه‌روزی دایر می‌کنیم تا به موضوعات و پرونده‌های ارزی به صورت ویژه و سریع رسیدگی کند؛ در مقابل به مسئولان بانک مرکزی و‌ وزارت اقتصاد نیز تاکید کرده‌ایم که در این زمینه با مشورت‌گیری از معاونت‌های حقوقی خود از حداکثر اختیارات قانونی بهره بگیرند و در آن‌جایی که نیاز به اختیاری فراقانونی دارند تا در امر ساماندهی بازارهای ارزی و پولی ورود داشته باشند، پیگیری‌های مجدانه را برای اخذ این اختیارات ترتیب دهند.
وی در ادامه با ‌اشاره به مقوله تفکیک اعتراضات از اغتشاشات که از همان ابتدای شکل‌گیری حوادث سال گذشته مدنظر قوه قضائیه بود، گفت: قطعا برخی از حوادثی که در سال گذشته به وقوع پیوست، هدایت‌شده از سمت سرویس‌های بیگانه بود و‌ قطعا برخی از این حوادث به جنایت و‌ تضییع اموال مردم منجر شد‌ اما از سویی دیگر، در جریان این حوادث برخی نیز اعتراض داشتند ولو آنکه این اعتراض را با زبانی تلخ و تند مطرح کردند؛ ولی ما آنان را در زمره عناصر ضدانقلاب و اغتشاشگر قرار ندادیم و بر همین مبنا پیشنهاد عفو آنها را به مقام معظم رهبری مطرح کرده و معظم‌له نیز با بزرگواری اجازه عفو را صادر فرمودند.
در جریان عفو اخیر حدود ۹۰ هزار نفر مورد عفو قرار گرفتند
رئیس‌دستگاه قضا با بیان اینکه در جریان عفو اخیر حدود ۹۰ هزار نفر مورد عفو قرار گرفتند، افزود: باید توجه داشت که همه این افراد زندانی نبوده و یا از زندان آزاد نشدند؛ برخی مشمول تخفیف و تقلیل مجازات شدند؛ همچنین همه این افراد مرتبط با اغتشاشات نبودند و پرونده برخی از آنان نیز در حال رسیدگی بود و هنوز به حکم منتهی نشده بود. 
اژه‌ای در ادامه با ‌اشاره به تدوین لایحه‌ای در زمینه عفاف و حجاب از ناحیه قوه قضائیه و ارسال این لایحه از سوی دولت به مجلس گفت: در جریان تدوین لایحه ناظر بر عفاف و حجاب، تلاش کرده‌ایم تا جامع‌نگری داشته باشیم و همه جوانب امر را لحاظ کنیم. برای نمونه، در مقابله با جریانات سازمان‌یافته‌ای که درصدد ترویج ناهنجاری‌ها هستند، ترتیبات قانونی و قاطع را داشته باشیم و از سویی دیگر در این حوزه، برخی موارد را در قالب تخلف بررسی کنیم.
پیش از سخنان رئیس‌دستگاه قضا، رئیس‌دانشگاه بجنورد و تعدادی از اساتید و دانشجویان به بیان سخنرانی و نظراتشان پرداختند.
بازدید رئیس‌قوه قضائیه از دادسرای عمومی و انقلاب بجنورد 
رئیس‌قوه قضائیه در ادامه بازدید‌های میدانی خود از مراجع و مراکز قضایی، از دادسرای عمومی و انقلاب بجنورد بازدید کرد و از نزدیک در جریان کم و کیف رسیدگی به پرونده‌ها در این واحد قضایی قرار گرفت. 
بازدید رئیس‌قوه قضائیه از زندان مرکزی بجنورد
محسنی اژه‌ای در جریان سفر به استان خراسان شمالی از زندان مرکزی بجنورد بازدید کرد.
رئیس‌دستگاه قضا در جریان این بازدید، ضمن سرکشی از بخش‌های مختلف زندان مرکزی بجنورد، از نزدیک با مسائل و مشکلات مددجویان آن و کادر ندامتگاه آشنا شد و دستورات مقتضی را به مسئولان ذی‌صلاح صادر کرد. سرکشی به سالن‌هان زندان مرکزی بجنورد از جمله بخش قرنطینه و مجتمع ‌اشتغال و حرفه‌آموزی ندامتگاه، بخش‌هایی از بازدید امروز رئیس‌قوه قضائیه بود.
 در جریان بازدید رئیس‌عدلیه از بخش‌های مختلف زندان مرکزی بجنورد، وی در گفت‌وگوی چهره به چهره با محکومان این زندان، درخصوص جرم ارتکابی آنها، مدت زمان سپری‌شده از محکومیت‌شان، شرایط بهداشتی و غذایی زندان و نحوه بهره‌مندی مددجویان از امکانات ورزشی‌، رفاهی و آموزشی کسب اطلاع کرد.

 

تاریخ خبر: ۱٤۰۲/۰۲/۲۸، ۱۷:۲۵:۵۱       بازدیدها: 95