منوچهر علی پور، مشاور وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در صنایع دریایی در نشست خبری که با محوریت دستاوردهای دریایی وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح برگزار شد، گفت: سازمان صنایع دریایی با بیش از ۳۵ سال فعالیت در حوزه دریایی در عرصه نظامی و غیر نظامی کشور حضور دارد و از ایده تا طراحی، تست و تحویل نهایی را در حوزههای بن سازه در حوزه شناورهای سطحی، زیرسطحی، تندرو و اثرسطحی محصولات متنوع را طراحی و تولید میکند.
به گزارش فارس، وی افزود: سازمان صنایع دریایی یک سازمان پروژه محور است و ساختار آن به نحوی طراحی شده که این پروژهها با بهترین کیفیت در زمان معقول به مشتریان تحویل شود.
علیپور با اشاره به تولید شناورهای سطحی توسط صنایع دریایی وزارت دفاع گفت: شناورهای سطحی تولید سازمان صنایع دریایی طبق آنچه تعریف شده از شناورهای بالای ۴۰ تن و طول ۲۵ متر به بالا را شامل میشوند.
وی ادامه داد: ناوشکن دنا به عنوان یکی از شناورهای سطحی توسط یکی از گروههای صنعتی سازمان صنایع دریایی طراحی و ساخته شده و تحویل نیروی دریایی راهبردی ارتش شده است.
مشاور وزیر دفاع در صنایع دریایی بیان داشت: نیروی دریایی ارتش این شناور را به بهترین شکل راهبری کرده و طی یک مأموریت بسیار مهم و حساس و همچنین اقتدار آفرین در تاریخ کشورمان دور دنیا را با این ناوشکن و یک کشتی پشتیبانی دریانوردی کردهاند و توانستند یک ماموریت بسیار سخت و دشوار را به انجام برسانند.
علیپور با بیان اینکه ناوشکن دنا بیش از یک میلیون و ۵۰۰ هزار نفر در بخشهای مختلف کار برده است، تصریح کرد: ناوشکن دنا در طول ۶ سال توسط سازمان صنایع دریایی طراحی و ساخته شده است. اولین شناوری که در کشور ساخته شد، ۱۲ سال زمان برد و فروند دوم نیز طی ۸ سال ساخته شد. اما، ناوشکن دنا در یک رکورد طی ۶ سال طراحی و ساخته شده است.
وی گفت: ما براساس نیاز نیروهای مسلح همواره در حال بهروزرسانی تجهیزات و فناوریها هستیم و دنا با پیشرفتهترین تجهیزات و تسلیحات مجهز شده است و در حوزه زیر سیستمها از نرمافزارهای به روز استفاده کردهایم.
جانشین رئیسسازمان صنایع دریایی وزارت دفاع اظهار داشت: ناوشکن دنا نسبت به دو پلتفرم قبلی از ویژگیهای بسیاری پیشرفتهتری برخوردار است.
وی با بیان اینکه ایران در ساخت شناورهای تندرو جزو پنج کشور برتر جهان است، افزود: امروز در ساخت انواع شناورهای تندرو به پیشرفتهای بسیار قابل توجهی رسیدهایم و انواع شناورهای کامپوزیت و آلومینیوم و سبک را تولید و بکار میگیریم.
جانشین سازمان صنایع دریایی وزارت دفاع گفت: هاورکرافت پیروزان در حال طی کردن مراحل نهایی ساخت است، البته زمانی را برای الحاق نمیتوانم اعلام کنم اما پیشرفت بسیار خوبی داشته و از ویژگیهای منحصر به فردی برخوردار است. این هاورکرافت کاملاً بومی بوده و از قدرت تسلیحاتی بسیار بالایی برخوردار است. این هاورکرافت متناسب با نیاز روز نیروی دریایی ارتش طراحی شده و در حال ساخت است و میتواند تا پایان سال تحویل نیروی دریایی داده شود.
علیپور با بیان اینکه تمام مراحل تجهیز ناوشکن دنا در حوزه طراحی انجام شده است، عنوان کرد: اما به لحاظ ضرورت زمانی که برای تحویل ناوشکن دنا وجود داشت و این ناوشکن میبایست برای مأموریت اعزام میشد این تجهیز انجام نشد اما ما برای تجهیز این ناوشکن آماده هستیم و اگر دوباره به مأموریت اعزام نشود آماده تجهیز این ناوشکن هستیم.
وی افزود: برای تجهیز دنا این ناوشکن باید سه تا شش ماه در اختیار ما قرار بگیرد. البته برخی همکاران ما در سازمان صنایع دریایی هم در این مأموریت حضور داشتند و به نیروی دریایی ارتش در این مأموریت کمک کردند.
جانشین رئیسسازمان صنایع دریایی وزارت دفاع خاطرنشان کرد: نیروی دریایی ارتش برای ساخت شناورهای بزرگتر از دنا پروژهای از ما تقاضا کرده و آن را دست اقدام داریم که فرآیند طراحی آن به پایان رسیده است و در آینده نزدیک کار ساخت این ناوشکن سنگین آغاز میشود که در اصل برای حضور در اقیانوسها طراحی شده است و به نیروی دریایی ارتش در اجرای مأموریتهای اقیانوسی که قرار است پایگاههایی را در اقصی نقاط عالم ایجاد کند کمک خواهد کرد.