به وب سایت مجمع هم اندیشی توسعه استان زنجان خوش آمدید
 
منوی اصلی
آب و هوا
وضعیت آب و هوای زنجان
آمار بازدیدها
بازدید امروز: 4,145
بازدید دیروز: 19,824
بازدید هفته: 28,623
بازدید ماه: 28,623
بازدید کل: 25,015,762
افراد آنلاین: 31
اوقات شرعی

اوقات شرعی به وقت زنجان

اذان صبح:
طلوع خورشید:
اذان ظهر:
غروب خورشید:
اذان مغرب:
تقویم و تاریخ
دوشنبه ، ۰۳ دی ۱٤۰۳
Monday , 23 December 2024
الاثنين ، ۲۱ جمادى الآخر ۱٤٤۶
دی 1403
جپچسدیش
7654321
141312111098
21201918171615
28272625242322
3029
آخرین اخبار
از سوی رئیس ‌قوه قضائیه ابلاغ شد: دستورالعمل ساماندهی فرایند توقیف، انتقال، نگهداری و ترخیص وسایل نقلیه   ۱۴۰۲/۰۳/۰۶
از سوی رئیس ‌قوه قضائیه ابلاغ شد:
دستورالعمل ساماندهی فرایند توقیف، انتقال، نگهداری و ترخیص وسایل نقلیه
  ۱۴۰۲/۰۳/۰۶

ایسکانیوز - ابلاغ دستورالعمل ساماندهی فرآیند توقیف، انتقال، نگهداری و ترخیص  وسایل نقلیه - صاحب‌خبر

به گزارش مرکز رسانه قوه قضائیه، با توجه به لزوم حفظ حقوق شهروندی و حمایت از اموال و مالکیت شهروندان و بیت‌المال، جلوگیری از انباشت وسایل نقلیه توقیفی ناشی از اعمال قوانین و تسریع در تعیین تکلیف آن‎ها، دستورالعمل ساماندهی فرایند توقیف، انتقال، نگهداری و ترخیص وسایل نقلیه توسط حجت‌الاسلام و المسلمین غلامحسین محسنی اژه‎ای، رئیس‌قوه قضائیه در ۲۸ ماده و ۶ تبصره به مسئولان قضایی سراسر کشور، ارسال و ابلاغ شد.
رئیس‌قوه قضائیه پیش از این نیز ضمن بازدید از بعضی پارکینگ‌های مخصوص نگهداری خودرو‌های توقیفی، موضوع را آسیب شناسی و جهت رفع مشکلات تذکراتی را ارائه داده بود.
براساس این دستورالعمل، توقیف وسایل نقلیه توسط ماموران جز در موارد قانونی و یا برابر دستور مقام قضایی ممنوع است.
بر اساس این دستورالعمل ماموران موظف هستند در زمان توقیف، قبض متحدالشکل یا رسید الکترونیکی متضمن مشخصات مالک و اطلاعات دسترسی به وی، مشخصات وسیله نقلیه، علت و محل توقیف، مشخصات مامور توقیف‌کننده، شرایط و فرایند ترخیص و تبعات عدم مراجعه برای ترخیص را تکمیل و پس از امضاء مامور توقیف‌کننده به مالک تحویل دهند.
همچنین مرجع توقیف‌کننده موظف است مالک را درباره چگونگی رفع توقیف وسیله نقلیه راهنمایی کند.
در این دستورالعمل تاکید شده است در صورت عدم حضور مالک در زمان توقیف، مرجع توقیف‌کننده موظف است از طریق ارسال پیامک، به مالک اطلاع‌رسانی کند، همچنین فراجا ترتیبات لازم جهت امکان استعلام از مرکز فوریت‎های پلیسی ۱۱۰ را برای مالکین فراهم کند. سایر مراجع توقیف‌کننده نیز در صورت عدم اطلاع مالک، با اعلام مراتب توقیف به فراجا موجبات اطلاع‌رسانی و امکان استعلام را برای مالک فراهم می‌کند.
انتقال وسایل نقلیه با استفاده از وسیله نقلیه ایمن و بدون آسیب رساندن به وسیله نقلیه‌ای که توقیف شده است، یکی دیگر از مواد ذکر شده در این دستورالعمل است
در ماده ۸ این دستورالعمل آمده است: متصدی حمل‌ونقل وسایل نقلیه توقیفی مکلف است وسیله نقلیه را به متصدی توقفگاه تحویل دهد. بلافاصله پس از تحویل وسیله نقلیه به متصدی توقفگاه، وی موظف است صورت‌مجلسی تنظیم و به امضای خود، حمل‌کننده و مالک برساند و در سامانه مربوط ثبت و وسیله نقلیه را در محل مناسب از توقفگاه جانمایی کرده و ترتیب توقیف آن را در سربرگ صورت‌جلسه مشخص کند.
متصدیان توقفگاه‌ها موظف هستند در زمان تحویل یا استرداد وسیله نقلیه حسب مورد وضعیت آن را با صورتجلسه اولیه توقیف یا تحویل به توقفگاه تطبیق داده و هرگونه تغییر در وضعیت یا قطعات و یا بروز آسیب یا خسارت به وسیله نقلیه توقیفی را در سامانه ثبت کنند.
در این دستورالعمل مصوب شده است که هزینه‌های حمل و نگهداری وسایل نقلیه توقیفی حداکثر برابر تعرفه‌های مصوب هیئت وزیران خواهد بود و به طرق مقتضی به اطلاع شهروندان رسیده و به صورت الکترونیکی و متمرکز محاسبه و دریافت خواهد شد.
در این دستورالعمل، فراجا موظف به فراخوان عمومی جهت اطلاع‌رسانی به مالکان وسایل نقلیه رسوبی شده است.
همچنین، فراجا از طریق وسایل ارتباط جمعی که برای ۲ مرتبه به فاصله یک ماه منتشر می‌شود به مالکان وسایل نقلیه فرسوده جهت ترخیص اطلاع‌رسانی می‌کند. در فراخوان باید تصریح شود در صورت خودداری مالک از مراجعه، ظرف ۳ ماه از تاریخ انتشار آخرین آگهی وسیله نقلیه در حکم «رها شده» تلقی و حسب مقررات تعیین تکلیف خواهد شد.
 در مورد وسایل نقلیه‌ای که مالک آنها دارای شماره تلفن یا نشانی مشخص است، فراجا ملزم است علاوه‌بر فراخوان عمومی، به طریق مقتضی و به صورت اختصاصی به مالک نیز ابلاغ کند که جهت تحویل وسیله نقلیه به مرجع مربوط مراجعه کند.
در صورت مراجعه مالک پس از اخذ جرایم و هزینه‌های متعلقه نسبت به ترخیص وسیله نقلیه اقدام خواهد شد.
چنانچه پس از انقضا مهلت مقرر مالک مراجعه‌ای نداشت، فراجا مراتب را به دادستان عمومی و انقلاب شهرستان و رئیس‌حوزه قضایی بخش گزارش می‌کند. دادستان و رئیس‌حوزه قضایی بخش نیز مراتب را جهت تعیین تکلیف به رئیس‌کل دادگستری استان جهت ارجاع به دادگاه صالح اعلام می‌کند.
در این دستورالعمل تاکید شده است تا در صورت فروش وسیله نقلیه و مراجعه مالک مرجع فروش با احراز هویت و تایید دادگاه صالح، مالک را جهت دریافت وجه به مرجع ذی‌ربط معرفی می‌کند، مراجع ذی‌ربط موظف هستند به مجرد مراجعه مالک وجه مربوط را پس از کسر هزینه‌ها به وی پرداخت کنند.
معاون اول قوه قضائیه مسئول نظارت بر حسن اجرای این دستورالعمل است.


 

 

تاریخ خبر: ۱٤۰۲/۰۳/۰۷، ۱۷:۱۷:٤۸       بازدیدها: 146