«علی بهادری جهرمی» درباره مهمترین اقدامات حوزه سخنگویی از ابتدای فعالیت دولت سیزدهم گفت: پیش از آغاز به کارم در مسئولیت سخنگویی، رئیسجمهور یک ماموریت دوجانبه برای بنده تعریف کرد و تلاش شد تا در طول فعالیت کاری خود تاکنون به این دو ماموریت همواره مدنظر قرار دهم.
سخنگوی دولت؛ دو ماموریت خود را نخست گزارش فعالیتها و اقدامات دولت برای مردم و پیگیری مطالبات و خواستههای مردم در دولت اعلام کرد و گفت که به تعبیر رئیسجمهور وکیل مردم هم در دولت باشم بر این اساس همواره در جلسات دولت و سایر جلساتی که به عنوان سخنگو و دبیر هیئت دولت حضور داشتهام، تلاش شد در اظهارنظرها و موضعگیریها، مطالبات مردم و نیازهای جامعه را مدنظر قرار دهم که این رویه همواره با حمایت رئیسجمهور و معاون اول همراه بوده است.
بهادری جهرمی در تکمیل این بخش از اظهارات خود گفت که این نگاه رئیسجمهور باعث شده که دولت سیزدهم خود را در قبال خواستههای مردم و نیازهای جامعه مسئول قلمداد کند و از طرفی سفرهای استانی هیئت وزیران و رکورد سفر به همه استانها در یکسال ابتدایی دولت در همین راستا و برای شنیدن و دیدن بیواسطه مطالبات مردمی و نیازهای هر منطقه صورت گرفته است. وی درپاسخ به این پرسش که توصیه رئیسجمهور به شما به عنوان سخنگو و هم نماینده مردم در دولت چه بوده گفت: عمده فعالیتهای سخنگویی را در دو حوزه پیگیری کردم؛ یکی گزارش از اقدامات دولت به مردم و دیگری حضور در بین اقشار مختلف مردمی برای شنیدن خواستهها و نیازهای هر قشر؛ بر این اساس در ۲۰ ماه گذشته بیش از ۳۰ نشست خبری با اصحاب رسانه برگزار شد. علاوه بر این، احیای سنت حضور خبرنگاران در حیاط دولت باعث شد که اهالی رسانه چهارشنبههای هر هفته با اعضای هیئت دولت از نزدیک گفتوگو کنند و گزارش مستمر مصوبات و تصمیمات مهم دولت در حیاط پاستور، صداوسیما، گفتوگوهای متعدد با رسانههای مختلف و صفحات مجازی هم از دیگر اقداماتی بود که در زمینه ارائه گزارش به مردم پیگیری شد.
حضور در بیش از ۸۰ نشست در دولت سیزدهم تاکنون
سخنگوی دولت ادامه داد: حوزه دوم فعالیتهای سخنگویی هم ناظر به پیگیری مطالبات اقشار مختلف مردم بود. به این منظور بهترین راهکار حضور در بین مردم و شنیدن بیواسطه سخنان آنان است. طبیعتاً هر قشری علاوه بر مطالبات عمومی، یکسری مطالبات صنفی و مختص به قشر خود را دارد. در طول ۲۰ ماه گذشته، در بیش از ۸۰ نشست گفتوگومحور با اقشار مختلف حضور یافتم. دانشجویان، طلاب، جوانان، بانوان، فعالان فضای مجازی، مدیران و اصحاب رسانه و اقشار مختلف در این نشستها به طرح دیدگاهها و مطالبات خود پرداختند که بخش قابل توجهی از این مطالبات در دولت پیگیری شد.
بهادری جهرمی درباره شمار مصوباتی که تاکنون در هیئت دولت به تصویب رسیده است، گفت: از ابتدای شهریور ۱۴۰۰ تاکنون بیش از یکهزار و ۴۵۰ تصویبنامه، تصمیمنامه، بخشنامه و لایحه در دولت تصویب، ارسال و ابلاغ شده است.
وی در ادامه این را هم گفت که در همین بازه زمانی ۶۳۹ مورد هم مقرره دولتی ابلاغ و ۲۵ مورد دستور ویژه رئیسجمهور نیز در دولت پیگیری شده است. این آمار علاوهبر موضوعات و ارائه گزارشهای منظم یا خارج از دستوری است که در جلسه هیئت دولت بنا به اقتضائات جاری مطرح شده است. سخنگوی دولت افزود: دستور جلسات هیئت دولت پس از کارشناسیهای متعدد در دستگاههای اجرایی و کمیسیونهای دولت، به صحن هیئت وزیران میآید که شامل آییننامههای تکلیفی، آییننامههای کمیسیونی و پیشنهادهای فوری از جمله این دستهبندیهاست. لوایحی هم در دولت تصویب میشوند که برای سیر مراحل قانونی تقدیم مجلس شورای اسلامی میشود.
تصویب بیش از ۱۰ آئیننامه مهم در دولت
بهادری جهرمی در گفتوگو با ایرنا از جمله آییننامههای مهمی که در دولت سیزدهم به تصویب رسیده شامل بیش از ۱۰ آیین نامه در حمایت از تولید دانش بنیان و اشتغال آفرین در حوزههای مختلف از جمله سلامت، کشاورزی، صنعت، نفت، آب و برق بوده است. همچنین آییننامههای حمایت از نخبگان ایرانی و غیر ایرانی و نیز آییننامههای اجرایی مربوط به قانون جوانی جمعیت از دیگر مصوبات مهم دولت بوده است.
سخنگوی دولت این هم گفت که علاوهبر این، لوایح مهمی هم در دولت مصوب و برای مجلس شورای اسلامی ارسال شده است که میتوان به لایحه الحاق دولت جمهوری اسلامی ایران به سازمان همکاری شانگهای، لایحه ایجاد وزارت بازرگانی، لایحه واردات خودرو و لوایح ایجاد مناطق آزاد دوغارون، سرخس و مازندران اشاره کرد.
وی ارائه مشوقهای بیمهای، مالیاتی، بانکی و تجاری برای حمایت از تولید، حفظ و افزایش اشتغال یا بسته ساماندهی بازار مسکن و اجارهبها را از دیگر مهمترین مصوبات دولت سیزدهم برشمرد.