به وب سایت مجمع هم اندیشی توسعه استان زنجان خوش آمدید
 
منوی اصلی
آب و هوا
وضعیت آب و هوای زنجان
آمار بازدیدها
بازدید امروز: 1,447
بازدید دیروز: 18,995
بازدید هفته: 62,195
بازدید ماه: 62,195
بازدید کل: 25,049,127
افراد آنلاین: 11
اوقات شرعی

اوقات شرعی به وقت زنجان

اذان صبح:
طلوع خورشید:
اذان ظهر:
غروب خورشید:
اذان مغرب:
تقویم و تاریخ
پنج‌شنبه ، ۰۶ دی ۱٤۰۳
Thursday , 26 December 2024
الخميس ، ۲٤ جمادى الآخر ۱٤٤۶
دی 1403
جپچسدیش
7654321
141312111098
21201918171615
28272625242322
3029
آخرین اخبار
خبر هائی از اسلام ستیزان جنایتکار ۱۴۰۲/۰۸/۲۴
خبر هائی از اسلام ستیزان جنایتکار
 ۱۴۰۲/۰۸/۲۴
 
خبرنگار BBC: در بیمارستان شفا نه سلاحی بود و نه رزمنده حماس!
خبرنگار شبکه دولتی انگلیس اذعان کرد بیمارستان شفا در نزدیکی سواحل غزه که مورد حمله جنایتکارانه ارتش اسرائیل قرار گرفت، فاقد 
هر گونه نیروی نظامی حماس و اسلحه بوده است!
اورلا گورین خبرنگار بی‌بی سی گزارش داد: ما توانستیم با دکتر احمد مخللاتی در داخل بیمارستان شفا صحبت کنیم. او که عصبانی و ناامید بود گفت: «صلیب سرخ و دولت‌های بریتانیا و آمریکا کجا هستند؟ آیا همه منتظرند همه ما این‌جا بمیریم و بعد بگویند ما مردم خوبی بودیم؟» این جراح پلاستیک از وحشتی گفت که عملیات سربازان و جست‌وجوی اتاق به اتاق در میان کارکنان و بیماران داخل ساختمان بیمارستان شفا ایجاد کرده است. او گفت نیروهای اسرائیلی افرادی را که در روزهای اخیر تلاش می‌کردند بیمارستان را ترک کنند هدف قرار می‌دادند و تعدادی کشته شدند.
این پزشک به ما گفت که هرگز نه حتی یک اسلحه یا نه حتی حضور حماس را در بیمارستان ندیده است. دکتر مخللاتی اصرار داشت که فقط غیرنظامیان در بیمارستان حضور دارند و ارتش اسرائیل را برای ارائه مدرکی دال بر فعالیت حماس در آنجا به چالش کشید. او گفت بیمارستان بدون برق، اکسیژن و آب است. به گفته او، شش نوزاد نارس در روزهای اخیر جان خود را از دست دادند و او نگران است که بقیه هم به دلیل کمبود اکسیژن و کمبود برق «یکی یکی» از دست بروند. دکتر مخللاتی گفت که پزشکان به دلیل کمبود تجهیزات از جمله دستگاه تنفس مصنوعی قادر به کمک به یک بیمار سوختگی نبودند و مجبور شدند «بگذارند او بمیرد».
این در حالی است که بی‌بی سی قبلا به نقل از ارتش اسرائیل گفته بود بیمارستان شفا قلب تپنده حماس است. پیتر لرنر، سخنگوی ارتش اسرائیل اندکی پس از شروع عملیات گفت: «هدف ما این است در جست‌وجوی حماس، در هر جا که مخفی شده، به آنجا برویم. محوطه بیمارستان مرکز اصلی عملیات و شاید حتی قلب تپنده و مرکز ثقل آنها باشد».
در همین حال، کانال ۱۳ اسرائیل پس از اشغال بیمارستان توسط نظامیان صهیونیست گفت: یک شکست اطلاعاتی مرگبار دیگر؛ برخلاف آنچه پیش‌بینی می‌شد، بیمارستان الشفاء در غزه، خالی از هرگونه سلاح و تجهیزات نظامی بوده است.
 
 
واشنگتن‌پست: ترامپ درباره حمله ایران به پایگاه عین‌الاسد دروغ گفت
انتقاد «واشنگتن‌پست» از رویکرد ترامپ در قبال پرونده خاشقجی
روزنامه آمریکایی ضمن بررسی ادعای اخیر ترامپ ثابت کرد که او درباره حمله ایران به پایگاه عین‌الاسد دروغ گفته است.
دونالد ترامپ رئیس‌جمهور سابق آمریکا، اخیرا مدعی شده بود ایران قبل از حمله موشکی به پایگاه عین‌الاسد، با او تماس گرفته و این حمله نمایشی را هماهنگ کرده بود. او گفته بود: «پیش از حمله از مقامات ایران با او تماس گرفتند و گفتند موشک‌های دقیقی به اهدافی غیرموثر می‌زنیم تا انتقام گرفته باشیم و شما هم پاسخی ندهید. آنها 18 موشک شلیک کردند که 5 موشک در هوا منفجر شده و بقیه نیز در اطراف پایگاه عین‌الاسد فرود آمد که هیچ تلفات و خساراتی نداشت.»
اما واشنگتن پست با استناد به اسناد و مدارک غیرقابل تردید، ادعای ترامپ را دروغ و خلاف واقع دانست. این روزنامه، ضمن ارزیابی ادعای اخیر ترامپ نوشت: تصویر ماهواره‌ای از پایگاه عین‌الاسد پس از حمله موشکی ایران نشان می‌دهد برخی تاسیسات و ساختمان‌های این پایگاه در اثر حمله موشکی منهدم شده‌اند.
بنا به گفته عادل عبدالمهدی، نخست‌وزیر وقت عراق، او پس از نیمه شب (حمله) هشداری از ایران دریافت کرده است که واکنش ایران به ترور سردارسلیمانی در شرف آغاز است. سخنگوی وی در آن زمان گفت که فقط به او گفته شده بود ایران مکان‌هایی را هدف قرار می‌دهد که نیروهای آمریکایی در آن حضور دارند، اما مکان‌ها مشخص نشده بود.
در همین حال، اطلاعات نظامی ایالات متحده نظاره‌گر ایران بود که موشک‌هایش را با سوخت مایع پر می‌کرد و فرض بر این شد که هدف به احتمال زیاد یک پایگاه نظامی آمریکا در عراق خواهد بود. 
ژنرال کنت مک‌کنزی، فرمانده وقت سنتکام، منتظر ماند تا از طریق آخرین عکس‌های ماهواره‌ای مطمئن شود که ایران موشک‌های خود را به روی هدف قفل کرده است، قبل از اینکه به حدود نیمی از 2 هزار سرباز آمریکایی دستور تخلیه پایگاه عین‌الاسد را بدهد. 
اولین موشک در ساعت 1:34 بامداد روز حمله (8 دی ماه 1398) به پایگاه عین‌الاسد اصابت کرد.  رگبار حملات موشکی ایران 80 دقیقه طول کشید و 11 موشک از 16 موشک به پایگاه اصابت کرد. به طور معجزه‌آسایی، هیچ کس کشته نشد- اما مک کنزی به سی بی‌اس نیوز آمریکا گفت که اگر دستور تخلیه سریع پایگاه را صادر نمی‌کرد، 100 تا 150 آمریکایی کشته یا زخمی شده و 20 تا 30 هواپیما منهدم می‌شدند. یک پیمانکار آمریکایی در حین پناه گرفتن در محل دچار حمله قلبی مرگبار شد. 
ترامپ در ابتدا به این واقعیت می‌بالید که هیچ کس در حمله موشکی ایران کشته نشده، اما در نهایت مشخص شد که 110 سرباز دچار آسیب‌های مغزی شده‌اند که 35 نفر از آنها برای معالجه به آلمان و ایالات متحده فرستاده شدند. 
واشنگتن پست در ادامه نوشت: ترامپ 2 ادعای دروغ در مصاحبه اخیر خود مطرح کرد نخست اینک ادعا کرد که پس از سرنگونی یک پهپاد آمریکایی به عراق ضربه زد، اما در واقع حمله را لغو کرد و دستیارانش را شوکه کرد. او همچنین ادعا می‌کند که ایران به او هشدار داده است که به یک پایگاه آمریکایی حمله خواهد کرد و  موشک‌ها را به اطراف پایگاه خواهد زد. 
این ادعای ترامپ مزخرف است، در واقع ایران یک هشدار مبهم بدون معرفی هدف حمله به نخست‌وزیر عراق داده بود و بیشتر موشک‌ها هم به داخل پایگاه اصابت کردند. هیچ کس کشته نشد، اما این بیشتر نتیجه تخلیه خوب برنامه‌ریزی شده بود تا برنامه‌ریزی ایران برای نبود تلفات. 
واشنگتن پست همچنین به دیدار شینزو آبه نخست‌وزیر وقت ژاپن با رهبر ایران در تهران در همان سال حمله موشکی ایران به عین‌الاسد اشاره کرده و ادعای ترامپ درباره تماس مقامات ایرانی با او را با استناد به اظهارات آیت‌الله خامنه‌ای در دیدار با نخست‌وزیر ژاپن که حاوی پیامی از سوی ترامپ برای او بود، رد کرده و نوشت، وقتی رهبر ایران به قاصد ترامپ گفت که هیچ علاقه‌ای به پیام ترامپ ندارد و حتی ترامپ را شایسته مخاطب قرار دادن نمی‌داند، چطور ممکن است مقامات ایرانی با ترامپ تماس گرفته و حمله به پایگاه موشکی عین‌الاسد را با او هماهنک کرده باشند!
 

 فایننشال تایمز: نیروهای نخبه سپاه پاسداران تهدید اصلی برای اهداف اسرائیل و غرب هستند

فایننشال تایمز - ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد

روزنامه بریتانیایی فایننشال تایمز در گزارشی از اندرو انگلند در لندن (سردبیر خاورمیانه و خبرنگار سابق اخبار خاورمیانه و شمال آفریقا این روزنامه و خبرنگار سابق آسوشیتدپرس) و فلیسیا شوارتز در واشنگتن (خبرنگار امور خارجی و دفاعی فایننشال تایمز و خبرنگار سابق وال استریت ژورنال و سی ان ان) به فعالیت‌ها و تاثیرات محور مقاومت در طی وقایع اخیر منطقه پرداخته است و عنوان می‌دارد: شبکه مورد حمایت ایران ترس از گسترش جنگ را در منطقه‌ ایجاد می‌کند.
این روزنامه می‌نویسد: لوید آستین، وزیر دفاع ایالات متحده در آنچه به عنوان گام‌هایی برای «تقویت تلاش‌های بازدارندگی منطقه‌ای» توصیف کرد، اعلام کرد که یک ناو گروه هواپیمابر را به شرق مدیترانه اعزام کرده و اسکادران‌های جت‌های جنگنده خود را در سراسر منطقه افزایش می‌دهد.
فایننشال تایمز می‌افزاید: این اولین نشانه‌ای بود که دولت جو بایدن رئیس‌جمهور ایالات متحده نگران بود که ابعاد حمله حماس در 7 اکتبر به اسرائیل و خشونت تلافی‌جویانه آن به غزه تحت کنترل حماس، خطر یک درگیری گسترده‌تر را افزایش داده است. بدترین سناریو، می‌تواند نیروهای ایالات متحده را وارد نبرد کند. از آن زمان، ایالات متحده یک ناوگروه دیگر را به همراه سیستم‌های دفاع هوایی، یک زیردریایی هسته‌ای و بیش از 3000 نیروی اضافی در خلیج‌فارس مستقر کرده است، زیرا به دنبال تقویت حفاظت از نیروهای آمریکایی در منطقه و بازدارندگی ایران و گروه‌های شبه‌نظامی که از آن حمایت می‌کند، از جمله حماس است. 
این رسانه بریتانیایی عنوان می‌دارد: روز یک‌شنبه، ایالات متحده سومین حمله خود را در چند هفته گذشته علیه شبه نظامیان مورد حمایت ایران در سوریه انجام داد، چیزی که به نظر می‌رسد تشدید تنش از سوی واشنگتن در واکنش به ده‌ها حمله به نیروهای آمریکایی در منطقه باشد.
تهدید از ناحیه حزب‌الله
این روزنامه خاطرنشان کرد: نگرانی اصلی واشنگتن این است که در حالی که اسرائیل غزه را محاصره و بمباران می‌کند، خطر گشودن جبهه دوم در مرز شمالی اسرائیل با حضور حزب‌الله، گروه شبه نظامی قدرتمند لبنانی مورد حمایت ایران، وجود دارد.
در ادامه عنوان شده است: حزب‌الله در سال 2006 یک جنگ 33 روزه با اسرائیل داشت و تخمین زده می‌شود که 20000 تا 50000 جنگنده و زرادخانه‌ای از پهپادهای تهاجمی، سلاح‌های سبک، توپخانه، ‌تانک‌ها و موشک‌های هدایت شونده دقیق و به طور فزاینده‌ای پیچیده داشته باشد. مبارزان فلسطینی نیز در لبنان حضور دارند.
فایننشال تایمز همچنین اظهار می‌دارد: نیروهای اسرائیلی و حزب‌الله - و همچنین‌ ستیزه‌جویان فلسطینی در لبنان - از 7 اکتبر تقریباً روزانه آتش بین مرزی رد و بدل کرده‌اند. درگیری‌ها به طور پیوسته تشدید شده است اما تاکنون از یک درگیری تمام عیار پیشگیری شده است. با این حال، ترس این است که اشتباه یا اشتباه محاسباتی هر دو طرف، آن را به سطح جدیدی برساند.
این روزنامه همچنین می‌افزاید: سیدحسن نصرالله، رهبر حزب‌الله روز شنبه هشدار داد که حملات خود را با استفاده از سلاح‌های جدید «ارتقاء» داده و اهداف خود را در داخل اسرائیل متنوع کرده است. نصرالله در دومین سخنرانی تلویزیونی خود از زمان اعلام جنگ اسرائیل علیه حماس گفت: «این جبهه فعال خواهد ماند» جنبش لبنان تنها یکی از تهدیدات متعددی است که توسط گروه‌های شبه نظامی منطقه‌ای مسلح و تحت حمایت ایران - موسوم به محور مقاومت - برای اسرائیل و نیروهای آمریکایی ایجاد می‌شود.
شبه نظامیان تحت حمایت ایران در خاورمیانه
فایننشال تایمز با اشاره به نیروهای عراقی محور مقاومت تصریح می‌کند: شبه نظامیان عراقی؛ نگرانی مهم دیگر ایالات متحده، تشدید حملات به سربازان و پرسنل این کشور از سوی شبه نظامیان در عراق است. 2000 تا 2500 سرباز آمریکایی مستقر در عراق هستند که نیروهای عراقی را آموزش می‌دهند و در مبارزه با گروه داعش کمک می‌کنند.
در ادامه عنوان شده است: یک گروه مخفی موسوم به «مقاومت اسلامی عراق» از 17 اکتبر تاکنون بیش از 50 حمله علیه نیروهای آمریکایی در عراق و سوریه- جایی که 900 سرباز دیگر آمریکایی مستقر هستند - را بر عهده گرفته است. این گروه همچنین ادعا کرده است که حملاتی را علیه شهر ایلات در جنوب اسرائیل انجام داده بود.
تحلیلگران معتقدند «مقاومت اسلامی عراق» جبهه‌ای برای گروه‌های مورد حمایت ایران در چتر شبه‌نظامیان موسوم به حشدالشعبی است. اینها به نیروهای نظامی و سیاسی قدرتمند تبدیل شده‌اند، ده‌ها هزار جنگجو دارند و همچنین در دولت ادغام شده‌اند.
این روزنامه انگلیسی می‌افزاید: بسیاری از رهبران شبه‌نظامیان شیعه پیوندهای تاریخی با جمهوری اسلامی دارند، زیرا در زمان حکومت صدام حسین، در ایران زندگی و آموزش دیده‌اند. آنها پس از تهاجم به رهبری ایالات متحده در سال 2003 به عراق بازگشتند، جایی که با نیروهای ائتلاف به رهبری ایالات متحده جنگیدند. نفوذ سیاسی و نظامی آنها در عراق پس از ایفای نقش در مقابله با حملات داعش در سراسر کشور در سال 2014 به میزان قابل توجهی افزایش یافت.
جناح‌های افراطی‌تر سابقه هدف قرار دادن پایگاه‌ها و پرسنل آمریکایی در عراق را به ویژه در دوران ریاست‌جمهوری دونالد ترامپ دارند.
گروه‌های مقاومت اسلامی در سوریه
این روزنامه عنوان می‌دارد: همچنین تعداد زیادی شبه نظامی تحت حمایت ایران در سوریه وجود دارند، جایی که ایران برای حمایت از رئیس‌جمهور بشار اسد وارد عمل شد. تهران به جای استقرار تعداد زیادی از نیروهای خود در سوریه، گروه‌های شبه نظامی شیعه از جمله حزب‌الله لبنان و شبه نظامیان سوری را بسیج کرد و برای جنگ در کنار نیروهای ارتش سوریه فرستاد. با این کار، پایگاه‌هایی را در جنوب سوریه ایجاد کردند و جبهه دیگری برای هدف قرار دادن اسرائیل و بلندی‌های جولان اشغالی ایجاد کردند. از زمان آغاز جنگ بین اسرائیل و حماس، چندین موشک و خمپاره به بلندی‌های جولان شلیک شده است.
حوثی‌ها در یمن
فایننشال تایمز در ارتباط با حوثی‌ها در یمن عنوان می‌دارد: در مناطق دورتر، حوثی‌ها که کنترل شمال یمن را در اختیار دارند نیز به دنبال حمله به اسرائیل بوده‌اند. حوثی‌ها ادعا می‌کنند که از 7 اکتبر حداقل سه حمله پهپادی و موشکی علیه اسرائیل انجام داده‌اند. ارتش آمریکا و اسرائیل گفته‌اند که موشک‌هایی را در منطقه دریای سرخ که از یمن شلیک شده بود، رهگیری کرده‌اند. حوثی‌ها همچنین یک پهپاد بدون سرنشین آمریکایی را در سواحل یمن سرنگون کردند. حوثی‌های جنگ‌زده برای بیش از هشت سال علیه ائتلاف تحت رهبری عربستان سعودی می‌جنگند. از سال 2015، شورشیان صدها حمله موشکی و پهپادی به عربستان سعودی انجام داده‌اند. سال گذشته آنها ابوظبی، پایتخت امارات متحده عربی را نیز مورد حمله قرار دادند.
نیروهای مسلح ایران
فایننشال تایمز اذعان می‌دارد: در خود ایران، سپاه پاسداران (نیروی نخبه چندین هزار نفری) تهدید اصلی برای اهداف اسرائیل و غرب است. آن شاخه که مسئول عملیات خارجی است، نیروی قدرتمند قدس، نیروهای نیابتی منطقه‌ای تهران را نیز هماهنگ و آموزش می‌دهد.
این روزنامه می‌افزاید: در حالی که ترامپ سیاست «فشار حداکثری» خود را علیه جمهوری اسلامی اعمال می‌کرد، ایالات متحده، ایران را به دلیل خرابکاری در نفتکش‌ها در خلیج‌فارس و حمله موشکی و پهپادی پیچیده به زیرساخت‌های نفتی عربستان سعودی در سپتامبر 2019 که به طور موقت نیمی از تولید نفت خام این کشور را از بین برد، مقصر دانست. پاسداران همچنین یک پهپاد جاسوسی آمریکا را در آن سال سرنگون کردند.
فایننشال تایمز خاطرنشان می‌کند: در آن دوره تشدید تنش‌ها، تندروهای ایرانی اغلب تهدید می‌کردند که کشتیرانی را از طریق تنگه هرمز، یکی از شلوغ‌ترین مسیرهای تجاری دریایی جهان که روزانه یک‌سوم محموله‌های نفتی از طریق دریا عبور می‌کند، مختل خواهند کرد. 
این روزنامه عنوان می‌دارد: به گفته مقامات نظامی، 3200 نیروی اضافی که ایالات متحده در ماه گذشته به منطقه اعزام کرده است، شامل اپراتورهای دفاع هوایی، نیروی واکنش به بحران دریایی و نیروهای متخصص در خنثی کردن مهمات انفجاری است. این کشور همچنین سامانه‌های دفاع هوائی مانند سامانه دفاعی منطقه‌ای ترمینال ارتفاع بالا (تاد) و آتش‌بارهای سامانه پاتریوت را ارسال کرده است. این استقرار حضور نظامی نمادین ایالات متحده را که قبلاً در سراسر خاورمیانه برای مبارزه با تهدیدات بی‌شمار و حمایت از متحدان منطقه‌ای خود حفظ کرده بود، می‌افزاید. بزرگ‌ترین پایگاه این کشور در منطقه العدید در قطر است، اما ایالات متحده نیروهای مستقر در سراسر خاورمیانه، از جمله در امارات، کویت، عربستان سعودی و بحرین که محل استقرار ناوگان پنجم نیروی دریایی ایالات متحده است، دارد. تعداد نیروهای آمریکایی در منطقه از زمان حمله به عراق در سال 2003 کاهش یافته است. تعداد نیروهای آمریکایی در عراق در سال 2007 به 170000 نفر رسید، قبل از اینکه واشنگتن تمام نیروهای رزمی خود را در پایان سال 2011 خارج کرد. پس از خروج از عراق در سال 2011، تعداد نیروهای آمریکایی در خاورمیانه بین 40000 تا 50000 تخمین زده می‌شود. حدود 2000 نیروی آمریکایی در سال 2014 برای کمک به نبرد با داعش به عراق بازگردانده شدند. ترامپ سپس ردپای نظامی آمریکا در منطقه را بین سال‌های 2019 تا 2020 افزایش داد، زیرا تنش‌ها با ایران این دو دشمن را به آستانه جنگ رساند. در دوران دولت ترامپ، تعداد نیروها بین
60 تا 70 هزار نفر به اوج خود رسید.
در ادامه عنوان شده است: در سال 2021 پنتاگون برخی از پدافند هوائی خود را از عربستان سعودی خارج کرد بر اساس برآوردهای موسسه بین‌المللی مطالعات استراتژیک (CSIS)، بیش از
20 آتش‌بار پاتریوت در عربستان سعودی باقی مانده است و ایالات متحده همچنان بیش از 57000 سرباز در خاورمیانه دارد.
اما خروج از افغانستان و تصمیم به دور کردن میهن‌پرستان این تصور را در جهان عرب تشدید کرد که دولت‌های متوالی در ایالات متحده از منطقه خارج شده‌اند.
 
حمله وحشیانه صهیونیست‌ها به بیمارستان شفا در غزه
 اسرائیل ناتوان از مقابله با حماس به جنگ بیماران و کودکان رفت

تمام قربانیان حمله صهیونیست‌ها به بیمارستان غزه «غیرنظامی» بودند - خبرگزاری  مهر | اخبار ایران و جهان | Mehr News Agency

از آنجا که صهیونیست‌ها در میدان جنگ زمینی غزه دستاوردی نداشته‌اند، تلاش کردند تا با حمله به بیمارستان الشفاء غزه این بیمارستان را به تصرف درآورند، اما در این مسیر ناکام مانده و مجبور به ترک بیمارستان شدند. بسیاری از منابع نیز ادعای صهیونیست‌ها درباره فعالیت نظامی در بیمارستان شفا را رد کردند.
بیش از 40 روز تقلای بدون دستاورد صهیونیست‌ها در نبرد زمینی به غزه باعث شده تا آن‌ها برای نشان دادن نتایج جنگ زمینی خود دست به هر اقدام ضدانسانی و ضدبشری در غزه بزنند. از همین رو با توجه به آن که شلیک موشک و راکت به شهرهای اشغالی همچون عسقلان و تل‌آویو ادعای پیشروی زمینی صهیونیست‌ها در غزه را با شکست رو‌به‌رو می‌سازد، صهیونیست‌ها برای آن که از خود ژست پیروزی نشان دهند، بامداد چهارشنبه به بیماران و مجروحان بیمارستان الشفا غزه حمله و بخش‌های مختلف این بیمارستان را محاصره کردند. کیهان در این گزارش نگاهی به اهمیت بیمارستان الشفا در غزه و تحولات میدانی جنگ همزمان با محاصره بیمارستان الشفا انداخته است.
بیمارستان الشفا کجاست؟
بیمارستان الشفا غزه در واقع یک مجتمع بیمارستانی وابسته به وزارت بهداشت فلسطین در باریکه غزه است. این مجتمع بیمارستانی با حدود 700 تخت بستری، بزرگ‌ترین بیمارستان غزه است که مشتمل بر 3 بیمارستان تخصصی با 3 ساختمان مجزا است. این مجتمع بیمارستانی در سال 1946 در مکان پادگان نظامی ارتش انگلیس تاسیس شد. با اشغال غزه در سال 1967، مجتمع بیمارستانی الشفا زیر سلطه اشغالگران صهیونیست قرار گرفت و وضعیت به همین صورت ادامه یافت، تا آن که تشکیلات خودگردان فلسطین بعد از توافق اسلو، کنترل و مدیریت این بیمارستان را تحویل گرفت و دولت حماس بعد از حاکمیت بر غزه در سال 2007، مدیریت این بیمارستان را در اختیار گرفت. بیمارستان الشفا در چهارراهی در منطقه مرکزی غربی شهر غزه قرار دارد و مساحت آن 45 هزار متر مربع است. این مجتمع شامل 3 بیمارستان است که عبارتند از بیمارستان جراحی، بیمارستان بیماری‌های داخلی، بیمارستان زنان و زایمان (که شامل بخش مهد کودک برای نوزادان نارس است) و همچنین بخش اورژانس، مراقبت‌های ویژه، رادیولوژی و بانک خون. بیمارستان الشفا دارای1500 کارمند (که تقریباً 
یک چهارم کارکنان بخش بهداشت در نوار غزه را تشکیل می‌دهد) است که این کارمندان شامل حدود 500 پزشک، 700‌پرستار و 30 داروساز هستند. 
اهمیت استراتژیک بیمارستان الشفا
بیمارستان الشفا با آغاز حمله صهیونیست‌ها به نوار غزه پذیرای هزاران زخمی بوده است و معادل 200 درصد ظرفیت خود را برای پذیرش بیماران تحت درمان در شرایط پیچیده، قطع برق و کمبود شدید سوخت و دارو به‌کار گرفته است. بیمارستان الشفا همچنین چند روز پس از آغاز جنگ، به مرکزی برای آوارگان فلسطینی غزه تبدیل شد و حدود 40 هزار نفر به این مجتمع پناه برده و در محوطه آن اسکان یافته و چادر زدند. در واقع بیمارستان الشفا نماد مقاومت و پایداری غزه است و صهیونیست‌ها بسیار تلاش دارند تا با تصرف این بیمارستان خود را پیروز میدان جنگ غزه نشان دهند، در حالی که حمله به بیمارستان‌ها نشانه ضعف و ناتوانی است. منابع فلسطینی اعلام کردند که ارتش اشغالگر بامداد چهارشنبه به بیمارستان شفا یورش برد و طی آن بیش از ۵ ساختمان را هدف قرار داده و به داخل آن تیراندازی کرد در حالی‌که می‌داند حدود 9 هزار نفر از مجروحان، بیماران، آوارگان و کادر پزشکی و درمانی در داخل آن حضور دارند.
سرپرست اورژانس بیمارستان شفا نیز اعلام کرد که اوضاع در داخل این بیمارستان فاجعه‌بار است و هر روز افراد بیشتری به شهادت می‌رسند. دشمن صهیونیستی در جریان حمله به بیمارستان الشفا بسیاری از آوارگان را بازداشت کرده و آن‌ها را عریان و چشم و دست بسته به مکانی نامعلوم منتقل کرده است. اشغالگران همچنین دروازه‌های بیمارستان را منفجر کردند و ترکش‌های آن به حاضرین در بیمارستان اصابت کرد. منابع بیمارستانی الشفا نیز گفته‌اند که به خاطر تجزیه اجساد هنوز نتوانستیم آن‌ها را منتقل کنیم. منابع دولتی در غزه هم بیان کردند که ارتش اشغالگر بسیاری ازخانواده‌هایی را که به دنبال خروج از بیمارستان شفا بودند، اعدام کرده است و تعداد این شهدا بیش از ۳۰ نفر است. گزارش‌هایی نیز از رفت و آمد ‌تانک‌های اشغالگر در محوطه مجتمع الشفا منتشر شده است. همچنین منابعی از داخل بیمارستان شفا به شبکه الجزیره گفتند که نظامیان صهیونیست ۲۰۰ فلسطینی بیمار، آواره و مجروح را در محوطه بیمارستان شفا به گروگان گرفتند. ناظر حقوق بشر اروپا-مدیترانه اعلام کرد که رژیم صهیونیستی ساختمان‌های بیمارستان شفا در غزه را به مرکز بازداشت فلسطینی‌ها و شکنجه گاه تبدیل کرده است.
بهانه جوبی صهیونیست‌ها
رژیم صهیونیستی برای توجیه عملیات ضدانسانی خود در حمله به بیمارستان الشفا ادعا دارد که مقر فرماندهی گردان‌های القسام در زیر بیمارستان الشفا قرار دارد، اما تا کنون هیچ مدرک و سندی درباره این ادعای خود ارائه نداده و فقط برخی تصاویر انیمیشنی و کارتونی را نشان می‌دهد. همزمان گروه مقاومت حماس نیز تاکید دارد که ادعاهای ارتش اشغالگر کاملا بی‌پایه است و وزارت بهداشت غزه برای رد روایت تل‌آویو پیشنهاد داده است که درهای این بیمارستان را به روی هر هیئت، کمیته بین‌المللی یا کمیته تحقیقات مستقل باز کند. همچنین سازمان «دیدبان حقوق بشر» هم اعلام کرد که دلیلی درباره ادعاهای ارتش تل‌آویو درباره بیمارستان الشفا، نیافته است. 
ادعای دروغ تل‌آویو 
ادعای صهیونیست‌ها درباره بیمارستان الشفا دروغ از آب درآمده و رسانه‌های عبری زبان اذعان کردند که نظامیان صهیونیستی هیچ سلاح و یا اسیر اسرائیلی در داخل بیمارستان الشفا پیدا نکردند. یک مسئول امنیتی اسرائیلی هم در گفت‌وگو با رادیو ارتش رژیم صهیونیستی گفت که هیچ نشانه‌ای دال بر وجود اسرا در بیمارستان شفا نیافته‌اند. شبکه 13 تلویزیون رژیم صهیونیستی در گزارشی گفت: «یک شکست اطلاعاتی بزرگ دیگر، بر خلاف آنچه پیش‌بینی می‌شد، بیمارستان شفا خالی از هرگونه سلاح و تجهیزات نظامی بوده است.» خبرگزاری رویترز نیز به نقل از یک پزشک گزارش داد که اتهامات تل‌آویو به حماس مبنی بر استفاده نظامی این جنبش از بیمارستان‌ها بی‌اساس است. واشنگتن پست نیز گزارش داد که نیروهای رژیم صهیونیستی بعد از اینکه هیچ اثری از اسرا در بیمارستان الشفا پیدا نکردند و پس از ۱۰ ساعت بازجویی کارکنان، این بیمارستان را ترک کردند.
جنگ اشغالگران با بیمارستان‌‎ها
البته فقط بیمارستان الشفا نیست که با محاصره و حملات صهیونیست‌ها رو‌به‌روست. «خلیل الدقران»، سخنگوی بیمارستان شهدای الاقصی در غزه گفته است به علت کمبود دارو و تجهیزات و ممکن نبودن اجرای عمل جراحی، مجبور به قطع عضو برخی مجروحان شدیم. براساس آمار رسمی تا کنون 22 بیمارستان و 49 مرکز بهداشتی و درمانی در غزه به‌دلیل حملات و بمباران‌های رژیم صهیونیستی از خدمت‌رسانی خارج شده‌اند. یونیسف در گزارشی نوشت که بیش از 4600 کودک در غزه کشته شدند و حدود 9000 نفر دیگر نیز زخمی شدند.
«کریس هجز»، نویسنده آمریکایی نیز در گزارشی با اشاره به وضعیت غزه نوشت: «ما مقابل مونیتورها نشسته‌ایم. سکوت کرده‌ایم. معنی آنچه رخ داده را می‌دانیم. برق نیست. آب نیست. اینترنت نیست. مایحتاج پزشکی نیست. همه نوزادان داخل انکوباتورها خواهند مرد. همه بیماران دیالیزی خواهند مرد. همه بیماران بخش مراقبت‌های ویژه خواهند مرد. همه نیازمندان به تنفس اکسیژن پزشکی خواهند مرد. همه نیازمندان جراحی اضطراری خواهند مرد. و چه بر سر‌ ۵۰ هزار نفری که به خاطر بمباران بی‌وقفه اسرائیلی‌ها از خانه‌هاشان بیرون رانده شده‌اند و به حیاط بیمارستان پناه آورده‌اند خواهد آمد؟»
عقب‌نشینی دوستان تل‌آویو
حمله صهیونیست‌ها به بیمارستان الشفا آن‌قدر وقیحانه بوده است که حتی دوستان و شرکای غربی تل‌آویو نیز این حملات را محکوم کرده‌اند. کانادا که در ابتدای جنگ غزه از تل‌آویو حمایت کرده بود، خواستار توقف حملات در غزه شده و سخنگوی کاخ سفید نیز گفته است که حمله به بیمارستان‌‎ها را تأیید نمی‌کند. در آمریکا نیز تظاهرات مقابل کاخ سفید در واشنگتن در محکومیت حمله به بیمارستان شفا برگزار شد. وزیر امور خارجه نروژ هم گفت که آنچه در غزه در جریان است، به هیچ وجه قابل قبول نیست. نخست‌وزیر اسپانیا نیز خواستار توقف فوری کشتار مردم غزه شد. وزارت امور خارجه فرانسه هم اعلام کرد: «نسبت به عملیات نظامی اسرائیل در بیمارستان شفا به شدت نگرانیم.»
مقاومت زنده است
با وجود ادعای صهیونیست‌ها درباره اشغال بخش شمالی غزه، اما تل‌آویو هنوز نتوانسته به اهداف خود برای توقف حملات گروه‌های مقاومت در غزه دست یابد و حملات گروه‌های فلسطینی به شهرهای اشغالی همچنان ادامه دارد. شامگاه چهارشنبه، گردان‌های قسام شاخه نظامی حماس دو‌تانک دیگر اشغالگران اسرائیلی را در غرب شهر غزه با راکت ضدزره یاسین ۱۰۵ هدف قرار داد و همزمان صدای آژیر خطر در شهرهای حیفا و عسقلان به صدا درآمد. دیروز همچنین ارتش رژیم صهیونیستی کشته شدن دو افسر ارشد خود را در نبردهای شمال غزه اعلام کرد و تعداد تلفات اعلام شده صهیونیست‌ها در نبرد زمینی شمال غزه به 52 نفر افزایش یافت. همچنین شمار تلفات ارتش رژیم صهیونیستی از هفتم اکتبر به 368 نفر افزایش یافت. نام سرهنگ «آریل کوخاوی»، برادر کوچک‌تر ژنرال آویو کوخاوی رئیس ستاد پیشین ارتش و «اوری مئیر»، افسر نیروهای ویژه ارتش در میان تلفات روز گذشته صهیونیست‌ها به چشم می‌خورد.
صدای پای شکست اسرائیل
همزمان با بمباران غزه، برخی خبرگزاری‌ها مانند رویترز از احتمال برقراری آتش‌بس در غزه خبر داده‌اند؛ اما باید در نظر داشت که «آتش‌بس»- جدا از اینکه یک ضرورت بشردوستانه و انسانی است- در عمل به معنی شکست همه‌جانبه رژیم صهیونیستی است. شکستی که در این ۷۵ سال نظیرش را تجربه نکرده و هرگز تصورش را‌ هم نمی‌کرد. شکستی که تبعات بلندمدت برگشت‌ناپذیری- چه در داخل، چه در منطقه و چه در صحنه بین‌المللی- برایش رقم خواهد زد. یک کارشناس مسائل منطقه معتقد است که «آتش‌بس» یعنی تل‌آویو هم در حوزه نظامی ناکام مانده، هم حیثیت بازدارندگی‌اش را از دست داده، هم در حوزه سیاسی شکست خورده و هم در حوزه گفتمانی و معنایی نابود شده است.
«آموس هرئیل»، تحلیلگر نظامی روزنامه ‌هاآرتص هم در گزارش روز خود در این روزنامه نوشت: «برتری نظامی تاکنون در میدان جنگ مشهود نبوده و  ارتش نتوانسته حماس را تسلیم کند.» اداره آمار رژیم صهیونیستی نیز تعطیلی یک‌سوم کسب و کارها، در مناطق جنوبی بر اثر جنگ را تأیید کرد. بلومبرگ هم در گزارشی تاکید کرد که کاخ‌سفید از رفتار تل‌آویو در جنگ علیه حماس ناامید شده است. این گزارش بیش از هرچیز شکاف و اختلاف میان تل‌آویو و واشنگتن را نشان می‌دهد.
 

 


 

 

تاریخ خبر: ۱٤۰۲/۰۸/۲۵، ۰۶:۳۳:۲۸       بازدیدها: 130