قالیباف: بسیج ستون اصلی برای اثبات کارآمدی دین در اداره جامعه است/ رئیس سازمان بسیج حقوقدانان: ۱۴۰۲/۰۹/۰۴
در گردهمایی پاسداران و بسیجیان
قالیباف: بسیج ستون اصلی برای اثبات کارآمدی
دین در اداره جامعه است
۱۴۰۲/۰۹/۰۴
محمدباقر قالیباف، رئیسمجلس شورای اسلامی در گردهمایی بزرگ پاسداران و بسیجیان سپاه حضرت محمد رسولالله(ص) تهران بزرگ با عنوان «بسیج امید ملت ایران» که در پادگان حضرت ولیعصر(عج) برگزار شد، گفت: گاهی سختیهایی ایجاد میشود که هم در فضای اجتماعی و هم در جریان انقلاب اسلامی
تأثیر میگذارد و گاهی بار منفی جدی هم دارد ولی این گرد و غبارها در نهایت فرو مینشیند و عظمت و بزرگی گوهر گرانبهای انقلاب اسلامی نمایان میشود.
وی ادامه داد: رهبر معظم انقلاب اسلامی فرمود ما در نزدیکیهای فتح قله هستیم؛ شاید برخی افراد که به مکتب قرآن و اهلبیت(ع) و سنتهای الهی اعتقاد ندارند، چنین مطلبی را متوجه نشوند؛ مسیر انقلاب اسلامی اینگونه است که آنهائی که سست ایمان هستند، از جمع جدا شده و براساس سنتهای الهی و همان چیزی که در صدر اسلام رقم خورده، صف مؤمنان از صف کفار جدا خواهد شد تا جبهه حق پیروز شود و ما نیز باید با همان مبانی صدر اسلام به عظمت انقلاب و اسلام بنگریم.
رئیسمجلس شورای اسلامی با بیان اینکه هدف امام خمینی(ره) از همان ابتدای نهضت، ایستادگی در مقابل استکبار بود، گفت: امام راحل وقتی از همان سالهای آغاز مبارزه با رژیم پهلوی در مقابل کاپیتولاسیون ایستاد، فرمودند که این دسیسهها ریشه در توطئه رژیم صهیونیستی دارد و اسرائیل نیز دستنشانده آمریکا است؛ همان زمان هدف امام(ره) پایهگذاری اسلام سیاسی مبتنی بر مبانی مکتب مهدویت بود.
قالیباف با بیان اینکه مبانی حرکت امام(ره) برای منتظران واقعی است، افزود: منتظر واقعی کسی است که صالح مصلح باشد. بسیجیان، پاسداران، مؤمنان و قاطبه مردم ما از این دسته بوده و منتظران واقعی هستند.
وی گفت: در انقلاب ما فرهنگ مبارزه با کسانی وجود دارد که خوی حیوانی و شیطانی داشته و ظالم و جانی هستند و در مقابل جبهه حق ایستادهاند. این مسیر به برکت شهدا، رهبر معظم انقلاب و مردم مقاوم بدون یک لحظه تردید و یک لحظه عقبنشینی با عظمت و قدرت ادامه دارد؛ ما نه تنها از باورهای ایدئولوژیک، دینی و قرآنی خود دست برنداشتهایم بلکه منافع بزرگ استراتژیک و راهبردی در دنیا به دست آوردهایم.
رئیسمجلس شورای اسلامی یادآور شد: هر یک از حوادث بینالمللی از ۱۵ خرداد ۱۳۴۲ و پس از انقلاب اسلامی با قبل از آن قابل قیاس نیست؛ اگر حوادث غزه را بررسی کنیم از سال ۱۹۴۸ میلادی تا سال ۱۹۷۹ که انقلاب اسلامی به پیروزی رسید، پیش از پیروزی انقلاب اسلامی جنگ اسرائیل با کشورهای عربی و قومیتها بود نه با باورهای دینی و امت اسلام و با همه آزادیخواهانی که با ظلم مبارزه میکنند. نتیجه آن شد که روز به روز مسئله فلسطین ضعیفتر شد و کشورهای عربی در همه زمینهها شکست خوردند و قراردادهایی نظیر کمپ دیوید و اسلو منعقد شد.
قالیباف بیان کرد: برخلاف تحلیل جامعهشناسان صهیونیست که میگفتند با گذشت هر دهه مسئله فلسطین به دلیل خروج نسل و دولت مستقر به فراموشی سپرده خواهد شد، پس از پیروزی انقلاب اسلامی تا به امروز شاهدیم که مبتنی بر فرمایشات امام خمینی(ره) برگرفته از مکتب الهی، چنان قدرتی در ملت فلسطین ایجاد شده که طی سالهای اخیر شاهد جنگ ۳۳ روزه، جنگ اخیر غزه و اتحاد بین اهل سنت و تشیع هستیم.
وی ایجاد داعش برای اسلامهراسی را یکی از راههای مقابله غرب با این مکتب برشمرد و گفت: همه این مسائل را نسل جدید دیده است و پس از این نیز چنین اتفاقاتی تکرار خواهد شد ولی این تحولات اسلام سیاسی، عظمت دین، مکتب الهی و تفاوت بین عقلانیت ابزاری و عقلانیت متصل به وحی را نشان داد. این مسائل عظمت انقلاب و قدرتهای مادی و معنوی را نمایان میکند.
رئیسمجلس شورای اسلامی تأکید کرد: در دنیایی که کسی به آمریکا چپ نگاه نمیکند، گروههای مقاومت طی همین ۵۰ روز گذشته چه بر سر پایگاههای آمریکایی آوردند و خودشان به تلفات و خسارات اذعان کردند و این قدرتی است که در منطقه و سطح جهان ایستاده است. همه اینها از برکت انقلاب اسلامی است. ما بدون شک یکی از بازیگران عرصه جهانی و منطقهای هستیم. دوستان و دشمنان ما این مسئله را قبول دارند و این نشاندهنده عظمت انقلاب اسلامی است. البته باید بپذیریم آنچنان که در عرصههای بینالمللی به موفقیتهای بزرگ و خیرهکننده رسیدهایم، در برخی مسائل داخلی مانند حوزه اقتصادی کارنامه قابل دفاعی نداریم.
قالیباف با بیان این که دشمنان ما کینههای خیبر و بدری با ما دارند و به اشکال مختلف آن را نشان خواهند داد، گفت: البته من این مسائل را تهدید نمیدانم و بارها گفتهام در انقلاب اسلامی موضوعی به نام تهدید نداریم و معتقدم هرچه پیش روی ما است، همه فرصت بوده و این فرصتها را باید به دو بخش تقسیم کنیم؛ فرصتهایی که با ریسک همراه است و فرصتهایی که بدون ریسک است. و وظیفه ما استفاده از این فرصتها است.
وی اضافه کرد: فرصتهای همراه با ریسک هم در بعد مادی و هم در بعد معنوی ما را با جهش جلو میبرد؛ موضوعی که همواره در انقلاب اسلامی بوده و این تعبیر شهید سردار سلیمانی است که میگوید فرصتهای ما از دل تهدیدات بیرون میآید و اتخاذ چنین تصمیماتی دل در گرو فرهنگ قرآن و سنتهای الهی و دل در گرو اعتماد به مردم دارد.
رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به این کلام رهبر معظم انقلاب در سالگرد رحلت امام خمینی(ره) که امام(ره) به خدا، خودش و مردم ایمان داشت، گفت: ما نیازمند به این سه ایمان هستیم. ما باید به بسیجی و پاسدار بودنمان افتخار کنیم. در فرهنگ بسیجی نباید مردم را به سیاه و سفید و خاکستری یا پایین و بالا طبقهبندی کنیم؛ چنین چیزی در فرهنگ اهلبیت(ع) و انقلاب اسلامی نیست و ما باید به مردممان ایمان داشته باشیم و بدانیم که پای انقلاب و مبانی آن ایستادن سطوح مختلفی دارد اما ما باید همه مردم را مثل هم ببینیم.
قالیباف با ذکر خاطرهای از حضور خود در محضر رهبر معظم انقلاب در زمان فرماندهی نیروی انتظامی بیان کرد: رهبر انقلاب آن زمان به من فرمودند شما در جایی قرار دارید که مسئول امنیت مردم هستید و مکلفید امنیت را برای همه مردم تأمین کنید؛ همچنین عدالت را در امنیت رعایت کنید و فرقی بین افراد نگذارید. ایشان فرمودند باید مثل خورشیدی باشید که وقتی صبح طلوع میکند فارغ از اینکه افراد تا صبح عبادت خدا را کردهاند یا معصیت، نورش را بر همه میتاباند.
وی تاکید کرد: اگر امروز در حوزههای دفاعی، امنیتی و بینالمللی در اوج اقتدار و افتخار قرار داریم یکی از دلایلش این است که دل در گرو فرمایشات امام(ره) و رهبر انقلاب داشتهایم. باید در مسائل داخلی نیز برای رفع مشکلات چنین رویکردی داشته و گوش به فرمان رهبر معظم انقلاب اسلامی باشیم.
قالیباف ادامه داد: رهبر انقلاب در یکی از سخنرانیهای سالهای اخیر خود در حرم امام خمینی(ره) تأکید داشتند که امام(ره)، امام تحول است؛ این تحول باید در نظام اداری، نحوه حکمرانی، آموزش و پرورش، اقتصاد و نظام بروکراسی کل بگیرد. اگر دست به دست هم دهیم و دستهبندیها را در جبهه انقلاب کنار بگذاریم و با فرهنگ دفاع مقدس حرکت و برنامه هفتم را به درستی اجرا و ضعفها را برطرف کنیم، میتوانیم بر مشکلات اقتصادی غلبه کنیم.
رئیس مجلس شورای اسلامی در پایان این نشست بار دیگر هفته بسیج را به بسیجیان دریادل تبریک گفت و عنوان کرد: ما فرزندان انقلاب یک رسالت داریم و آن اثبات کارآمدی دین در اداره جامعه است که من همواره بر آن تأکید دارم و ستون اصلی این مسئله نیز بسیج است.
رسول بهرامیپور، رئیس سازمان بسیج حقوقدانان کشور درباره وظایف و فلسفه تشکیل این نهاد عنوان داشت: سازمان بسیج حقوقدانان مجموعهای پویا و فراگیر، متشکل از حقوقدانان بسیجی، مؤمن، معتقد، انقلابی و پای کار جهت نقشآفرینی در عرصههای تخصصی حقوقی و قضائی برای کمک به کارآمد سازی دستگاههای حقوقی، قضائی و تقنینی کشور است که در هر جایی که نیاز به حضور و نقشآفرینی آنها باشد با صلابت ورود پیدا خواهند کرد. هدف و فلسفه وجودی سازمان بسیج حقوقدانان کمک به کارآمدی نظام حقوقی، قضائی و تقنینی کشور است که متناسب با این دستگاههای متناظری در کشور داریم از جمله قوه قضائیه با همه ارکانی که در اختیار دارد، بخشهای مختلف قوه قضائیه و سازمانهای مستقلی که در تابعیت قوه قضائیه وجود دارد. قوه مقننه و قانون گذاری کشور در بحث خلأهای حقوقی، شناسایی آسیبهای حقوقی، کمک به تقنین مناسب در سطح کشور، این هم از مأموریتهای دیگر ما و دستگاههای متناظر ماست.
بهرامی پور درباره عدم آگاهی جامعه نسبت به مسائل حقوقی اظهار داشت: ما معتقدیم امروز به شدت در جامعه ما فقر حقوقی وجود دارد و راه مبارزه با فقر حقوقی مردم و به عبارتی افزایش فرهنگ حقوقی در جامعه، بحث ارتقای اطلاعات حقوقی مردم است. در همین راستا خوشبختانه سالهاست که طرح آموزش همگانی حقوق را با استفاده از شبکه عظیم و گسترده حقوقیاران و حقوقدانان بسیجی و انقلابی در سطح کشور، در بستر مساجد، محلات و مراکز مختلف دنبال میکنیم که با استفاده از این شبکه بتوانیم معلومات حقوقی مردم را افزایش دهیم. نتیجه این کار کاهش حجم ورودی پروندهها به دستگاه قضائی، کمک به رفع اطاله دادرسی و کمک به کارآمدی نظام قضائی کشور است.
وی درباره فعالیتهای این نهاد در حوزه آزادی زندانیان خاطرنشان کرد: یکی از طرحهای بسیار خوبی که ما در جهت کمک به دستگاههای متناظر، در قوه قضائیه انجام دادیم، طرح احرار، نهضت آزاد سازی زندانیان و خدمات مؤمنانه به این جامعه آسیب پذیر، مددکاران و مددجویان زندانهای سراسر کشور بوده است. ارائه خدمات و مشاورههای حقوقی، اعزام جهادی به سازمان زندانها و زندانهای سراسر کشور، کمکهای مؤمنانه، بستههای معیشتی، ارائه خدمات وکالت رایگان، کارشناسی رایگان از جمله اقداماتی بوده که ما در راستای خدمت به زندانیان به عنوان یکی از اقشار آسیب پذیر جامعه انجام دادیم و معتقدیم آزادی یک زندانی کمک به یک نفر نبوده بلکه کمک به خانواده، بستگان و کمک به جامعه است.
رئیس بسیج حقوقدانان در ارتباط با موضوع مبارزه با فساد عنوان داشت: یکی از اهداف ما در سازمان بسیج حقوقدانان، بحث مطالبهگری حقوق عامه است. یکی از دستاوردهای انقلاب اسلامی، اعتماد عمومی مردم نسبت به نظام و انقلاب است. هرکس در هر جایگاهی بخواهد اصل اعتماد عمومی مردم را خدشه دار کند، مردم عزیز، اقشار دلسوز و انقلابی و همچنین حقوقدانان بسیجی و انقلابی وظیفه دارند مقابله، ایستادگی، تبیین، روشنگری و مطالبهگری کنند.
به گزارش مهر، بهرامی پور در پاسخ به سؤالی درباره برنامههای سازمان بسیج حقوقدانان کشور برای هفته بسیج اظهار داشت: ما در هفته مبارک بسیج دو برنامه محوری را دنبال میکنیم. اولاً بحث کمک به آزادسازی زندانیان در دو بخش صورت میگیرد. بیش از پانصد نفر از زندانیان واجد شرایط سراسر کشور با مشارکت بسیج حقوقدانان آزاد خواهند شد و حدود هفت هزار بسته معیشتی بین خانوادههای نیازمند زندانیان سراسر کشور توزیع خواهد شد. دوماً بحث آموزش همگانی حقوق و ارتقای سواد حقوقی در جامعه در بستر مساجد و محلات بوده که توسط عزیزان در بسیج حقوقدانان سراسر کشور در این هفته دنبال خواهد شد.
تاریخ خبر: ۱٤۰۲/۰۹/۰۵، ۰۵:۳۳:۵۰ بازدیدها: 76