نامههای ایران به رئیس شورای امنیت و
گوترش در محکومیت ادعاهای بیاساس رژیم صهیونیستی
۱۴۰۲/۰۹/۱۴
سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل متحد در نیویورک با ارسال دو نامه به رئیس شورای امنیت این سازمان و دبیرکل سازمان ملل متحد ادعاهای بیاساس رژیم صهیونیستی علیه ایران درباره قطعنامه ۲۲۳۱ و همچنین اوضاع غزه را رد کرد.
جلوی سوءاستفاده احتمالی رژیم اسرائیل از قالب قطعنامه ۲۲۳۱ را بگیرید
در پی ادعاهای بیاساس نماینده رژیم صهیونیستی در نامه اخیرش به رئیس شورای امنیت، امیرسعید ایروانی سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل متحد به رئیس شورای امنیت و همچنین دبیرکل سازمان ملل نامه نوشت.
این نامه که در پاسخ به نامههای مورخ ۳۰ نوامبر ۲۰۲۳ نماینده رژیم اسرائیل خطاب به رئیس شورای امنیت (928/2023/S و 929/2023/S) تهیه شده است، آمده است: نماینده رژیم اسرائیل در این نامهها بار دیگر با توسل به اکاذیب و انتشار اطلاعات نادرست، اتهامات غیرمستند علیه جمهوری اسلامی ایران را با ادعای نقض قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد (۲۰۱۵) مطرح کرده است.
در نامه ایروانی آمده است: مایلم تأکید کنم که جمهوری اسلامی ایران پیوسته به مفاد قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت (۲۰۱۵) پایبند بوده و در اجرای تعهدات خود ذیل این قطعنامه ثابتقدم است. بر این اساس، ادعاهای مطرح شده در نامهها کاملاً بیاساس و به صراحت مردود است.
این نامه میافزاید: باعث شگفتی است که رژیم آپارتاید و اشغالگر اسرائیل به طور مداوم هنجارها و اصول بسیار اساسی و ثابت حقوق بینالملل، منشور ملل متحد و قطعنامههای سازمان ملل را زیر پا میگذارد، در عین حال ایران را به نقض قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متهم میکند.
ایروانی در این نامه با بیان اینکه با توجه به سوابق گذشته رژیم اسرائیل، بر کسی پوشیده نیست که این رژیم بار دیگر به دنبال سوءاستفاده از قالب قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت و گزارش دبیرکل سازمان ملل بوده است، عنوان کرده است: این سوءاستفاده تلاشی مداوم برای پیشبرد اتهامات بیاساس علیه ایران است که همگی ناشی از اهداف سیاسی رژیم است. در نتیجه، این ادعاهای بیاساس سیاسی هم فاقد پایه قانونی و اعتبار هستند.
این دیپلمات ارشد ایرانی در این نامه از دبیرکل سازمان ملل متحد خواسته که به طور جدی به مأموریت خود که در قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل آمده است پایبند باشد و از هرگونه سوءاستفاده احتمالی رژیم اسرائیل از قالب قطعنامه ۲۲۳۱، بهویژه با توجه به شرایط برجام پس از ۱۸ اکتبر جلوگیری کند.
تلاش رژیم صهیونیستی برای نادیده گرفتن مسئولیت خود در قبال جنایات جنگیاش در غزه
ایروانی همچنین در نامه دیگری به رئیس شورای امنیت و دبیرکل سازمان ملل ادعاهای بیاساس نماینده این رژیم به رئیس شورای امنیت درباره اوضاع کنونی در فلسطین را رد کرد.
در این نامه آمده است: جمهوری اسلامی ایران قاطعانه ادعاهای بیاساس و ارجاعات ناروا در نامه مورخ ۱۳ نوامبر ۲۰۲۳ نماینده رژیم اسرائیل خطاب به رئیس شورای امنیت را رد میکند. رژیم اسرائیل به دنبال توجیه و سرپوش گذاشتن بر نقض مستمر قطعنامه ۱۵۵۹ (۲۰۰۴) و ۱۷۰۱ (۲۰۰۶)، تجاوزات نسلکشی خود به مردم بیگناه فلسطین در نوار غزه و کرانه باختری و اقدامات اخلالگرانه، شرورانه و تروریستی خود در منطقه است. بر این اساس، تلاشهای آن برای انداختن تقصیر به گردن ایران کاملاً بیاساس و فاقد هرگونه مبنای قانونی است.
به گزارش فارس، در نامه سفیر و نماینده دائم ایران به رئیس شورای امنیت سازمان ملل بیان شده است: اتهامات بیاساس نمایندگان رژیم اسرائیل در جلسه توجیهی علنی شورای امنیت در ۲۹ نوامبر ۲۰۲۳ تحت عنوان وضعیت خاورمیانه از جمله مسئله فلسطین علیه کشورم را رد و محکوم میکنم. ایران انتشار ادعاهای بیاساس رژیم اسرائیل را چیزی جز تلاشی مذبوحانه برای نادیده گرفتن مسئولیت خود در قبال جنایات جنگی، نسلکشی و جنایات علیه بشریت که در فلسطین اشغالی مرتکب شده است، نمیداند.
ایران اتهامات بیاساس انگلیس را رد کرد
در پی ادعاهای بیاساس نماینده انگلیس در جلسه توجیهی شورای امنیت سازمان ملل درباره فلسطین علیه جمهوری اسلامی ایران، امیرسعید ایروانی سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در نامهای به رئیس شورای امنیت سازمان ملل و دبیرکل این سازمان، این اتهامات را به شدت محکوم و رد کرد.
نماینده انگلیس در نشست شورای امنیت ادعا کرده بود که ایران از طریق فعالیتهای بیثباتکننده و حمایت از گروههای نیابتی از جمله حماس، حزبالله و جهاد اسلامی تهدید علیه منطقه است.
در این نامه آمده است: مایلم اتهامات بیاساس نماینده بریتانیا علیه کشورم را در جلسه توجیهی علنی شورای امنیت سازمان ملل متحد که در ۲۹ نوامبر ۲۰۲۳ تحت عنوان وضعیت خاورمیانه، از جمله فلسطین برگزار شد، به شدت محکوم و رد کنم. آقای طارق احمد، وزیر کشور انگلستان در سخنان خود در این نشست، ضمن نادیده گرفتن مسئولیت کشور خود در شرایط کنونی خاورمیانه و سیاستهای بیثباتکننده انگلیس، تلاش کرد تقصیر را به گردن جمهوری اسلامی ایران بیندازد.
در نامه مذکور عنوان شده است: بیتردید، بریتانیا نقشی اساسی در رنج و ناراحتی طولانی مدت مردم فلسطین داشته است. ریشههای شوم این مصیبت را میتوان در بیانیه بالفور جستوجو کرد که نشاندهنده آغاز نزدیک به یک قرن سختی برای فلسطینیها است.
ایروانی در این نامه خاطرنشان کرده است: حمایت مستمر و تزلزلناپذیر بریتانیا از جنایات و تجاوزات نسلکشی اسرائیل علیه مردم فلسطین و کشورهای منطقه بهطور قابل توجهی اقتدار اخلاقی این کشور را برای صدور مجوز قضاوت در مورد نیات و سیاستهای دیگران کاهش میدهد.