محمدباقر قالیباف، در نطق پیش از دستور جلسه علنی مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: شهادت صدیقه طاهره حضرت فاطمه زهرا (س) را تسلیت میگویم و از همه محبان اهل بیت عصمت و طهارت که مراسم عزای امالمؤمنان را با شکوه هر چه تمامتر برپا داشتند، تشکر میکنم.
وی گفت: همچنین ضروری است استمرار جنایتهای ضد انسانی رژیم صهیونیستی کودککش علیه مردم بیگناه غزه را محکوم کنم و به جبهه غرب به رهبری آمریکا که با تمام ظرفیت رسانهای، مالی، نظامی و دیپلماتیک به پشتیبانی از این جنایتها ادامه میدهد یادآوری کنم که باید تجربه این روزها به شما ثابت کرده باشد که افسانه شکستناپذیری رژیم صهیونیستی به تاریخ پیوسته است و همه حمایتهای شما نخواهد توانست این رژیم را از باتلاقی که در آن گرفتار شده است نجات دهد.
رئیس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: تاکید میکنم ادامه این منش ضدانسانی رسوایی فراگیر جهانی برای شما رقم خواهد زد، به گونهای که حتی نزد ملتهای خود بیآبرو خواهید شد. همچنین به حاکمان و رؤسای کشورهای اسلامی و عربی یادآوری میکنم شما در پیشگاه ملتهای مسلمان در آزمونی تاریخی قرار دارید و باید بدون شعارهای توخالی، با اقدامات عملی وظیفه دینی، انسانی و ملی خود را انجام دهید و متأسفانه باید تصریح کنم که تاکنون در این آزمون سربلند بیرون نیامدید که امیدوارم در روزهای پیشرو با اقداماتی مؤثر گذشته را جبران کنید.
قالیباف ادامه داد: همچنین جنایت تروریستی حمله به مقر انتظامی راسک و شهادت و مجروحیت جمعی از کارکنان غیور فراجا منجر به تأسف فراوان شد. اینجانب این حادثه را به محضر فرماندهی معظم کل قوا، فرماندهی محترم انتظامی و فرماندهان و کارکنان جان بر کف فراجا، مردم شریف استان سیستان و بلوچستان و خانوادههای آن شهیدان والامقام تسلیت و تعزیت میگویم.
وی تاکید کرد: علاوهبر آنکه لازم است نیروهای امنیتی و انتظامی به فوریت و جدیت به شناسایی و برخورد با عوامل این شرارت اقدام کنند و مسببان این حادثه از عاملان و آمران را به مجازات برسانند. ضروری است اقدامات لازم جهت تجهیز پاسگاههای مرزی و جلوگیری از تکرار اینگونه جنایات صورت گیرد.
رئیس قوه مقننه اظهار کرد: کمیسیون امنیت ملی مجلس ضمن رسیدگی به نحوه شناسایی و مجازات مسببان این جنایت، گزارشی از امکانات و تجهیزات لازم جهت تقویت امکانات دفاعی مقرهای انتظامی مرزی را ارائه کند.
افزایش ۴۰ درصدی حقوق بازنشستگان در لایحه اصلاحی بودجه
هادی بیگینژاد، درباره نشست کمیسیون تلفیق بودجه گفت: داود منظور رئیس سازمان برنامه و بودجه در نشست کمیسیون تلفیق عنوان کرد که در بررسی جزئیات لایحه بودجه از پیشنهادات خوب در اصلاح بودجه استقبال میکنیم و با همراهی مجلس کار را به پیش میبریم.
وی افزود: منظور گفت که در بحث رفع ناترازی انرژی و مصرف بهینه انرژی و افزایش سرمایهگذاری در حوزه نفت کار باید به صورت مسئلهمحور انجام و مشکلات در این حوزهها حل شود.
بیگینژاد افزود: رئیس سازمان برنامه و بودجه عنوان کرد که ما در بحث جبران ناترازی انرژی و مصرف بهینه انرژی به دنبال افزایش قیمتها نیستیم بلکه از طریق اعمال اصلاحات این هدف را دنبال میکنیم.
به گزارش ایرنا، وی خاطرنشان کرد: دولت در لایحه اصلاحی خود درباره بودجه اعتبارات مربوط به همسانسازی حقوق بازنشستگان و افزایش ۴۰ درصدی حقوق آنان در سال اول اجرای برنامه هفتم توسعه را تخصیص داده است.
نظارت بر نحوه واگذاری اراضی ملی به بخش خصوصی تشدید میشود
علی خضریان، سخنگوی کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی در تشریح جلسه کمیسیون اصل نود گفت: به دنبال اجرای مصوبهای در خصوص واگذاری اراضی ملی و منابع طبیعی در قالب طرحهای توسعهای و گردشگری به بخش خصوصی، جلسهای برای نظارت بر این روند با حضور دادستان دیوان محاسبات و اعضای کمیسیون و همچنین نهادهای نظارتی و متولیان اجرای این واگذاریها و به ریاست آقای پژمانفر برگزار شد.
وی توضیح داد: در این جلسه تاکید شد که نظارتها بر اجرای طرحها با بازدیدهای مستمر و استفاده از حق فسخ قرارداد تشدید شود؛ در این نشست نکاتی در خصوص آسیبها و خلأهای قانونی مرتبط با اینگونه واگذاریها و ایرادات مرتبط بر نحوه برخورد مرجع قضائی با تخلفات ناشی از این واگذاریها مطرح شد و اینکه در مواردی این واگذاریها منجر به خرد کردن و فروش اراضی به افراد غیر شده و حقوق مالکانهای برای افراد سودجو در نظر گرفته شده است.
نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس اضافه کرد: مقرر شد گزارشی از خلأهای قانونی و نظارتی این طرح مشخص شده و در اختیار کمیسیون اصل نودم قانون اساسی قرار گیرد فهرست واگذاریها به تفکیک استان نیز جهت تشدید نظارتهای دقیق و مستمر به سازمان بازرسی و کمیسیون اصل نود قانون اساسی ارائه شود.
خضریان در خصوص توافق صورت گرفته بین سازمان امور اراضی و سازمان ثبت در مورد صدور سند برای اراضی پایینتر از حد نصاب فنی اراضی زراعی نیز گفت: این توافق خلاف قانون تشخیص داده شد و موجب تشدید خرد کردن و تغییر کاربری اراضی میشود که مقرر شد این موضوع با اعمال نظارت مراجع ذیربط متوقف شود.
رئیس مجلس تاکید کرد: ایران آماده تقویت همگرایی برای صلح و امنیت منطقهای است.
محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی در پیامی به شانزدهمین نشست مجمع پارلمانی سازمان پیمان امنیت دستهجمعی بر آمادگی جمهوری اسلامی ایران در مسیر همگرایی در راستای تقویت صلح و امنیت منطقهای تأکید کرد.
به گزارش ایرنا، رئیس مجلس شورای اسلامی در پیام خود به این نشست که روز سهشنبه با حضور رئیس دومای دولتی روسیه و رؤسای مجالس قزاقستان، بلاروس، تاجیکستان و بلاروس و سفیران برخی کشورها در مسکو برگزار شد، توسط جلالی سفیر ایران در مسکو قرائت شد با تبریک پیشاپیش میلاد حضرت مسیح(ع) و آغاز سال نو میلادی، تأکید کرد: ظرفیتهای لازم در پارلمانها برای ساخت جهانی عاری از جنگ و درگیری، خشونت و افراطگرایی و مبتنی بر توسعه همکاریهای همهجانبه، برابر و سودمند در جهت دستیابی به امنیت و صلح پایدار وجود دارد.
قالیباف با تشکر از دعوت صورت گرفته از وی برای شرکت در این مجمع پارلمانی ابراز امیدواری کرد که این نشست بتواند گام مؤثری در جهت کاهش تهدیدات و افزایش امنیت جمعی در میان کشورهای عضو و کشورهای منطقه بردارد.
رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه این پیام با بیان اینکه منطقه پیرامونی با مشکلات متعدد امنیتی مواجه است، اظهار داشت: در این چارچوب، جمهوری اسلامی ایران طی سه دهه گذشته، همکاریهای امنیتی نزدیکی با روسیه و دیگر اعضای سازمان پیمان امنیت دسته جمعی داشته است.
محکومیت حادثه تروریستی در جنوب شرق ایران
رئیس مجلس با اشاره به شهادت گروهی از مرزبانان ایرانی در روزهای اخیر در مرزهای جنوب شرقی ایران افزود: این حادثه تروریستی به شهادت ۱۱ نیروی پلیس و مرزبان ایرانی منجر شد. این حادثه غمانگیز، از سوی گروههای تروریستی مورد حمایت قدرتهای غربی انجام گرفت و سازمان ملل نیز آن را محکوم کرد.
تهدیدات امنیتی مشترک منطقه ریشه در مداخلات قدرتهای فرامنطقهای دارد
قالیباف در ادامه خاطرنشان کرد: این قبیل حوادث نشان میدهد که مسائل و تهدیدات امنیتی مشترک در منطقه ما، در درجه اول ریشه در مداخلات قدرتها و بازیگران فرامنطقهای دارد.
محکومیت جنایات صهیونیستها
رئیس مجلس در ادامه این پیام به تحولات اخیر فلسطین اشاره کرد و افزود: در حال حاضر بار دیگر منطقه غرب آسیا شاهد بیثباتی و ناامنی دیگری است که نتیجه اقدامات آمریکا و رژیم صهیونیستی است و بیش از هفتاد روز از حملات و جنایات رژیم غاصب صهیونیستی علیه مردم بیدفاع و مظلوم غزه میگذرد.
راهحل صلح پایدار
رئیس مجلس در بخش دیگری از این پیام خاطرنشان کرد: محاصره باریکه غزه، اشغال سرزمین فلسطین و کشتار غیرنظامیان، توسط
رژیم صهیونیستی به وسیله غرب به عنوان حق دفاع از خود شناخته میشود، در حالیکه دفاع مردم و گروههای مقاومت فلسطینی از خود و تلاش آنها برای آزادسازی سرزمینها اشغالی اقدامی تروریستی عنوان میشود.
وی گفت: بر اساس اهداف و اصول منشور سازمان ملل متحد و حقوق بینالملل حق دفاع از سرزمین یک حق مشروع برای گروههای فلسطینی محسوب میشود.
قالیباف تصریح کرد: صلح پایدار تنها با راهحلی مبتنی بر رفع تجاوزات صهیونیستها، تضمین حقوق مردم فلسطین از جمله حق بازگشت همه فلسطینیان رانده شده از وطن به سرزمین مادری خود و تشکیل دولت فلسطینی در تمامی سرزمین فلسطین به پایتختی قدس شریف میسر خواهد بود.
وی افزود: در این راستا جمهوری اسلامی ایران برای حل مسئله فلسطین، راهحلی دموکراتیک مبتنی بر برگزاری یک همهپرسی فراگیر با حضور همه مردم فلسطین اعم از مسلمان، مسیحی و یهودی در اولین زمان ممکن جهت تعیین سرنوشت فلسطین، ارائه کرده است.
قالیباف در ادامه این پیام با اشاره به تلاشهای ایران در تعامل با کشورهای منطقه برای اقدامات فعالانه درباره حوادث غزه در قالب پیامهای رئیسجمهوری و وزیر امور خارجه به همتایان خود در دیگر کشورها، خاطرنشان کرد: ما در این روزها، اقدامات دولتهای منطقه را بهویژه در سازمان ملل و شورای امنیت در نظر داریم و از تلاشها برای برقراری آتشبس، توقف حملات رژیم صهیونیستی و ارسال کمکهای بشردوستانه تشکر میکنیم.
دستیابی به امنیت، مقوله جهانی است
رئیس مجلس در ادامه این پیام تصریح کرد: دستیابی به مقوله امنیت و صلح پایدار یک مسئله جهانی است و در این راستا جمهوری اسلامی ایران با همکاری دیگر کشورها از تمامی ظرفیتهای خود برای دستیابی به آن تلاش خواهد کرد.
وی اظهار داشت: برگزاری تمرینهای نظامی مشترک بین ایران و روسیه در سالهای اخیر در دریای عمان و اقیانوس هند، خود گواهی بر اقدامات مثبت و تلاشی برای حفظ امنیت منطقه توسط کشورهای منطقه محسوب میشود.
قالیباف تأکید کرد: جمهوری اسلامی ایران معتقد است امنیت دستهجمعی بدون مداخله بازیگران فرامنطقهای و با تکیه بر توان و ظرفیت مؤثر کشورهای منطقه، راهحلی در جهت حل مشکلات و بحرانها و تامینکننده منافع آنها خواهد بود.
وی افزود: مبارزه با تروریسم، افراطگرایی خشونتآمیز و قاچاق مواد مخدر و همچنین مقابله با اقدامات جداییطلبانه که از اهداف سازمان پیمان امنیت جمعی است، مورد حمایت جدی ایران که خود همواره قربانی اقدامات تروریستی بوده، قرار دارد.
به گزارش ایرنا، شانزدهمین جلسه مجمع پارلمانی کشورهای عضو سازمان امنیت جمعی به ریاست ویاچسلاو والودین رئیس مجلس دومای دولتی روسیه و با حضور رؤسای مجالس بلاروس، قزاقستان، قرقیزستان، روسیه و تاجیکستان و سفیران جمهوری اسلامی ایران، چین، الجزایر و صربستان در مسکو برگزار شد. رئیس مجلس ملی آفریقای جنوبی نیز به صورت ویدئوکنفرانس در این نشست سخنانی ایراد کرد.