خبر ، اسلام ستیزان ضد بشر و جنایتکار و .... ۱۴۰۲/۱۰/۱۰
خبر ، اسلام ستیزان ضد بشر و جنایتکار و ....
۱۴۰۲/۱۰/۱۰
گاردین میافزاید: از زمان حمله 7 اکتبر و پاسخ وحشیانه اسرائیل در غزه، خاورمیانه به سمت پرتگاه یک جنگ منطقهای میلغزد. هفته گذشته نشان داد که چگونه لبه صخرهای که آن را از آن پرتگاه حفظ میکند، میتواند به سرعت فرو بریزد.
این روزنامه همچنین عنوان داشت: چند ساعت پس از آغاز جنگ غزه، شبهنظامیان شیعه حزبالله لبنان در همبستگی با فلسطینیها شروع به تیراندازی به شهرها و روستاهای شمال رژیم صهیونیستی کردند و نیروهای یمنی به کشتیها که در ارتباط با اسرائیل مشکوک بود در دریای سرخ حمله کردند.
گاردین میافزاید: آمریکا دو ناو هواپیمابر و گروههای ضربتی همراه آنها را به منطقه منتقل کرد. پایگاههای آمریکایی در سوریه و عراق مورد حملات مکرر گروههای وابسته به ایران قرار گرفتند که واکنش سریع واشنگتن را به دنبال داشت.
در ادامه این یادداشت عنوان شده است: همزمان، کرانه باختری در اعتراض به بمباران غیرنظامیان در غزه ملتهب شد.
این رسانه مطرح انگلیسی همچنین خاطرنشان کرد: هر یک از این صحنههای درگیری، پتانسیل ایجاد آتشسوزی بسیار ترسناک خاورمیانه را دارند و چند روز گذشته نشان دادهاند که تشدید تنش، چه خواسته یا ناخواسته، میتواند اسرائیل و ایران را به رویارویی آشکار بکشاند و ایالات متحده را نیز تحت تأثیر قرار دهد.
گاردین میافزاید: در یک حمله هوائی اسرائیل در حومه دمشق، سید رضی موسوی، یکی از اعضای ارشد سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران که مسئول ارتباط نظامی بین سوریه و ایران بود، کشته (شهید) شد. پس از آن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با صدور بیانیهای اعلام کرد که رژیم غاصب و وحشی صهیونیستی تاوان این جنایت را خواهد داد.
در ادامه این مطلب اشاره شده است: در همین حال، متحدان یمنی تهران به سمت نیروی ائتلاف ضربت دریایی «نگهبان رفاه» به رهبری ایالات متحده شلیک کردهاند. کشتیهای جنگی آمریکایی دهها پهپاد و همچنین تعدادی موشک بالستیک را سرنگون کردند. فرماندهی مرکزی ارتش آمریکا سنتکام، ایران را پشت پرده این حملات معرفی میکند.
گاردین در ادامه عنوان کرده است: اگر یک کشتی جنگی ایالات متحده مورد اصابت قرار گیرد، جو بایدن برای ارائه یک پاسخ قاطع تحت فشار شدید قرار میگیرد.
در این یادداشت عنوان شده است: روز جمعه، شورای امنیت سازمان ملل متحد برای بحث در مورد خشونت در کرانه باختری تشکیل جلسه داد اما این جلسه به سرعت به بحث در مورد جنگ منطقهای کشیده شد. گیلاد اردان سفیر رژیم صهیونیستی در سازمان ملل گفت: وضعیت در شمال رژیم صهیونیستی در حال رسیدن به نقطه بیبازگشت است.
گاردین خاطرنشان کرد: محمد خالد خیاری، دستیار دبیرکل سازمان ملل متحد به اعضای شورای امنیت گفت، در حالی که بیشتر تبادل آتش بین اسرائیل و حزبالله در اطراف مرزها بوده است، برخی حملات به عمق خاک یکدیگر میرود و شبح حمله را برانگیخته است. درگیری بیحد و حصر با پیامدهای ویرانگر برای مردم هر دو کشور. خیاری افزود: با ادامه درگیریها در غزه، خطر اشتباه محاسباتی و تشدید بیشتر در حال افزایش است.
در ادامه این یادداشت عنوان شده است: لانا نصیبه، فرستاده امارات متحده عربی ناراحتی جهان عرب را ابراز کرد که در غیاب تصمیمات جسورانه و شاید ناراحتکننده، «جایگزین آن گسترش چشمانداز جهنمی وحشیگری در غزه، کرانه باختری، رژیم صهیونیستی، لبنان و سایر بخشهای خاورمیانه» به سمت غرب است.
گاردین میافزاید: از زمان حمله حماس در 7 اکتبر، سازمان ملل تخمین میزند که 304 فلسطینی از جمله 79 کودک در کرانه باختری (شهید) شدهاند.
این روزنامه عنوان میدارد: خالد الگیندی، کارشناس ارشد مؤسسه خاورمیانه در واشنگتن، معتقد است که تعداد نامتناسب شهدای فلسطینی نشان میدهد که نیروهای اسرائیلی در تلاش برای جلوگیری از قیام در کرانه باختری در راستای همبستگی با غزه، یک کارزار کشتار بیش از حد انجام دادهاند.
گاردین در پایان به نقل از الگیندی اذعان داشت: ذهنیت اسرائیلیها این است که فکر میکنند از انتفاضه سوم جلوگیری میکنند اما من فکر میکنم روشی که آنها کار میکنند، احتمالاً بیشتر شبیه به ایجاد آن است.
گزارش خواندنی نیویورک تایمز حماس نابود شدنی نیست
در حالی که جنگ غزه در حال رسیدن به پایان سومین ماه خود است، نیویورک تایمز از قول تحلیلگران ارشد صهیونیست نوشت هیچ احتمالی درباره نابودی حماس وجود ندارد و اسرائیل نمیتواند به وعدهاش عمل کنند.
این روزنامه نوشت: منتقدان در داخل و بیرون اسرائیل، این پرسش را مطرح کردهاند که آیا هدف نابودی حماس، به عنوان یک سازمان عمیقا ریشهدار، واقعبینانه است؟ از سال 1987 که حماس سر برآورد، این گروه در برابر تلاشهای مکرر برای نابودی رهبرانش، جان به در برده است. ساختار حماس به گونهای طراحی شده است که بتواند اینگونه موقعیتهای اضطراری را هضم کند. تاکتیکهای ویرانگر اسرائیل در جنگ غزه، این خطر را با خود دارد که بخشهای بزرگتری از جمعیت این منطقه را به تندروی بکشاند و نیروهای تازهای به حماس بپیوندند.
تخمین تحلیلگران این است که بهترین نتیجهای که اسرائیل ممکن است بهدست آورد، شامل کاهش توانمندیهای نظامی حماس در تکرار حملهای به ویرانگری یورش هفتم اکتبر است. اما حتی این هدف محدود هم کاری دشوار به شمار میآید. کارشناسان میگویند که حماس در این ایدئولوژی ریشه دارد که باید کنترل اسرائیل بر سرزمینهای فلسطینی با توسل به زور خاتمه یابد، نگرشی که احتمالا پابرچا خواهد ماند.
یک تحلیلگر ارشد فلسطینی در اندیشکده گروه بینالمللی بحران میگوید: «تا زمانی که این پس زمینه وجود دارد، شما با شکلی از حماس سروکار خواهید داشت. این، خیالپردازی محض است.»
ارتش اسرائیل گفت که حدود هشت هزار از حدود 25 تا 40 هزار جنگجوی حماس را کشته اما روشن نیست که این برآورد چگونه به دست آمده. گاهی هم ارتش اسرائیل گزارشهای مثبتی از پیشروی منتشر میکند. با این حال، بنیامین نتانیاهو، روز یکشنبه و پس از آنکه ارتش تایید کرد که در 48 ساعت گذشته پانزده نظامیاش کشته شدهاند، اذعان کرد که جنگ «هزینه بسیار سنگینی برای اسرائیل دارد.» هنوز هم از جنوب غزه، راکتهایی بهصورت روزانه به اسرائیل شلیک میشوند.
مایکل میلشتاین افسر ارشد اطلاعاتی پیشین اسرائیل، این ادعا را مورد انتقاد قرار داد که کسانی حماس را در نقطه فروپاشی تصویر میکنند. وی میگوید که این حرفها میتواند انتظاراتی نادرست بهوجود آورد. میلشتاین میگوید: «مدتی هست که میگویند حماس در حال سقوط است اما واقعیت ندارد. هر روز ما با نبردهای شدیدی روبه رو میشویم.»
هرچند ارتش اسرائیل میگوید که دست کم 1500 تونل را منهدم کرده اما کارشناسان بر این باورند که ساختار زیرزمینی حماس، تقریبا دست نخورده باقی مانده است. این تونلها که ظرف پانزده سال ساخته شدهاند، چنان گستردهاند که صدها مایل طول دارند و ارتش اسرائیل نام «متروی غزه» را به آنها داده است. گیورا آیلاند، سرلشکر بازنشسته و رئیس پیشین شورای امنیت ملی اسرائیل میگوید حماس این توانایی را نشان داده است که به سرعت فرماندهانش و افراد دیگری را که کشته میشوند، با افرادی با همان تواناییها و به همان اندازه مصمم جایگزین کند. وی میگوید: «از نظر حرفهای، باید به تابآوری آنها، نمره معتبری بدهم. هیچ نشانهای از فروپاشی توانمندیهای نظامی حماس یا استحکام سیاسی آن برای هدایت غزه را نمیبینم.»
زنجیرهای از ترورهای گذشته اسرائیل علیه شماری از رهبران سیاسی، نظامی و مذهبی حماس هم نتوانست این گروه را تضعیف کند. حماس در سال 2006 در یک انتخابات آزاد فلسطینی، کنترل غزه را به دست آورد عملیات شاخه نظامی حماس، بر یگانهای القسام، همچنان مبهم است. این واحدها به گونهای طراحی شدهاند که حتی اگر اسرائیل بخشهایی از آنها را منهدم کند، به عملیات خود ادامه دهند. واحدهای القسام، از نظر جغرافیایی، تقسیم شده هستند و پنج گردان اصلی آن در شمال غزه، شهر غزه، مرکز غزه و دو شهر جنوبی آن یعنی خان یونس و رفح مستقر هستند.
به گفته تحلیلگران و مقامهای پیشین اطلاعاتی و نظامی، گردانهای القسام به گروههای رزمی کوچکتر و کوچکتری تقسیم شدهاند تا از هر محلهای دفاع کنند. برخی از این دستههای تخصصی، واحدهای ضدتانک، واحدهای ساخت تونل و یک شاخه هوائی را شامل میشود که پهپادها و پالاگلایدرهایش عنصر مهمی در حمله هفتم اکتبر بودند. الیوت چاپمن تحلیلگر مسائل خاورمیانه در شرکت جِینز که یک شرکت مشاوره نظامی است، میگوید: «تلاش برای نابودی کامل حماس، نیازمند نبردی خیابان به خیابان و خانه به خانه است و اسرائیل نه زمان انجام این کار را دارد و نه نفراتش را.» گسترده جنگ اسرائیل، احتمالا نسل تازه جوانان غزه را هم به تندروی میکشاند: طبق آمار وزارت بهداشت غزه، بیش از بیست هزار نفر از اهالی غزه تاکنون کشته شدهاند. یک افکارسنجی تازه توسط مرکز فلسطینی سیاست و سنجش نشان میدهد که بیشتر پاسخگویان، از حمله حماس به اسرائیل حمایت میکنند. حمایت از حماس در غزه از زمان شروع جنگ، از 38درصد به 42درصد افزایش یافته است.
تاریخ خبر: ۱٤۰۲/۱۰/۱۱، ۰۵:٤۶:۵۱ بازدیدها: 72