خبر ، اسلام ستیزان ضد بشر و جنایتکار و ....
۱۴۰۲/۱۰/۱۸
آخر و عاقبت مزدور سیا و موساد پس از خرابکاری سایبری در نطنز
یک رسانه هلندی فاش کرد یکی از عناصر سرویس اطلاعاتی این کشور به نام اِریک وَن سابن، عامل اصلی انتقال ویروس استاکس نت به تجهیزات هستهای نطنز در سیزده سال قبل بوده است.
براساس گزارشهای متعدد این ویروس پیشرفته که از آن به عنوان اولین سلاح سایبری یاد میشود محصول مشترک آژانس امنیت ملی آمریکا و واحد ۸۲۰۰ اسرائیل هست، ولی همچنان عامل اصلی و اولیه انتقال ویروس به تجهیرات نطنز معلوم نیست و نظریههای مختلفی در این زمینه ارائه شده. در مستند زیرو دیز محصول سال ۲۰۱۶ که درباره این ویروس ساخته شده به همکاری چند کشور اروپایی در این عملیات اشاره شده ولی نامی از این کشورها عنوان نشد. گویا هلند در صدر این لیست قرار داشته.
هلند تایم گزارش داد: در سال 2008، یک مرد هلندی نقش مهمی در عملیات خرابکارانه ایالات متحده و اسرائیل در برنامه هستهای ایران ایفا کرد. «اریک وان سابن» 36 ساله در آن زمان به یک مجتمع هستهای ایران نفوذ کرده و ویروس «استاکس نت» را منتشر و برنامه هستهای ایران را فلج کرد. سازمان اطلاعات هلند (AIVD) این مرد را استخدام کرد، اما سیاستمداران وقت هلندی هیچ چیز در مورد این عملیات نمیدانستند.
روزنامه «ولکس کرانت» هلند فاش کرد دو سرویس اطلاعاتی هلند- AIVD و MIVD – این عامل نفوذی را در عملیات خرابکارانه استخدام کردهاند. اما در آن زمان گمان میرفت که یک مهندس ایرانی بوده است. در این بین، این روزنامه به بررسی این موضوع ادامه داد و با دهها نفر از افراد درگیر از جمله 19 کارمند دو سازمان اطلاعاتی هلند، مصاحبه کرد. آنها به روزنامه گفتند که
«اریک وان سابن» هلندی به مجتمع هستهای زیرزمینی شهر نطنز نفوذ کرده و تجهیزات آلوده به ویروس بسیار پیچیده استاکس نت را نصب کرده است.»
به گفته این روزنامه، توسعه این نرمافزار آمریکایی- اسرائیلی بیش از یک میلیارد دلار هزینه داشته است. بر اساس برآوردها، این امر باعث شد تعداد زیادی از سانتریفیوژهای ایران از کار بیفتند و بر اساس ادعای منابع آمریکایی و اسرائیلیِ، برنامه هستهای را چندین سال به تاخیر بیندازند.
ولکس کرانت نوشت: هیچ کس در هلند نمیدانست که این نوع جدید از سلاح سایبری در این عملیات مورد استفاده قرار گرفته است. به گفته روزنامهنگاران تحقیقی، سرویسهای اطلاعاتی میدانستند که در خرابکاری برنامه هستهای ایران مشارکت دارند، اما نه در حد اینکه عامل آنها ویروس استاکسنت را وارد چرخه برنامه هستهای ایران میکند. یکی از منابع اطلاعاتی هلند در این باره گفت: «آمریکاییها بدجور از ما استفاده کردند!»
به نوشته این روزنامه هلندی، کمیته Stiekem که به «کمیته مخفی» هلند ترجمه میشود، جایی که بزرگترین احزاب سیاسی از اقدامات سرویسهای اطلاعاتی مطلع میشوند، از شرکت هلند در این عملیات چیزی نمیدانستند.
محققان نتیجه گرفتند که وان سابن بلافاصله پس از خرابکاری در برنامه هستهای این کشور، ایران را ترک کرد. او دو هفته بعد در یک تصادف موتورسیکلت در نزدیکی خانهاش در دبی جان باخت.
روزنامه ولکس کرانت پس از مصاحبه با شاهدان در صحنه تصادف گزارش کرد که ظاهرا هیچ چیز غیرعادی در آن تصادف منجر به مرگ روی نداده بود. با این حال، یک کارمند سازمان اطلاعات MIVD هلند در این رابطه گفت که وان سابن «بهای زیادی پرداخت کرده است.»
به گفته این روزنامه، ون سابن در سال 2005 توسط سازمان اطلاعات هلند استخدام شد. سوابق فنی، تماسهای زیاد در منطقه و ارتباط با ایران- او قبلا در ایران تجارت میکرد و با یک زن ایرانی با خانواده ساکن در این کشور ازدواج کرده بود- او را برای این ماموریت ایدهآل ساخت.
پس از مرگ او، مقالهای در روزنامه «نشنال» امارات متحده عربی، وان سابن را به عنوان مهندس که کمک مهمی به این کشور خلیجفارس کرد، تحسین کرد..
وان سابن در یکی از آن سفرها به ایران، استاکس نت را در مجتمع هستهای نطنز نفوذ داد. این ویروس احتمالا از طریق پمپ آبی بود که وان سابن در آنجا نصب کرده بود.
ولکس کرانت نوشت: مشخص نیست که دولت هلند از نقش خود در عملیات خرابکارانه اطلاع داشت یا خیر.
چند تن از نمایندگان پارلمان خواستار توضیح درباره این عملیات شدند. یکی از مدیران ناشناس در AIVD گفت که دولت ممکن است عمدا از این عملیات به دلیل پیامدهای سیاسی احتمالی مطلع نشده باشد.
بر اساس این گزارش، تبعه هلندی در ایران ازدواج کرده و در سال ۲۰۰۵ توسط سازمان اطلاعاتی خارجی هلند (AIVD) استخدام شده بود.
یادآور میشود یاهو نیوز شهریور 98 درباره حمله سایبری سیا و موساد به تاسیسات نطنز در سال 89 نوشته بود: «ویروس استاکس نت، به منظور خرابکاری در برنامه هستهای ایران راهاندازی شد و به طور مؤثر آغازگر جنگ سایبری و دیجیتالی در قرن ۲۱ بود. شخصی که این بدافزار را به تاسیسات نطنز انتقال داد، از سوی سازمان سیا و موساد اجیر شده بود. یک مهندس استخدام شده از سوی سرویس جاسوسی هلند به آمریکاییها گفت که کدهای هدف مورد نظر را به سیستمهای سایت نطنز از طریق یک فلش USB منتقل کنند. سیا و موساد از طریق این مهندس مکانیک شاغل در نطنز، سلاح دیجیتالی را به داخل منتقل کردند. کار او به عنوان مهندس مکانیک، شامل نصب سانتریفوژ نمیشد، اما در موقعیتی مناسب برای جمعآوری اطلاعات تنظیم سیستمهای آنجا قرار داشت و چند ماه، چند بار به نطنز بازگشت. اطلاعاتی که او فراهم کرد، به مهاجمان کمک کرد بدافزار خود را روزآمد کنند و دقت لازم برای انجام حمله را بالا ببرند. به گزارش شرکت امنیت سایبری سیمانتک، ویروس استاکس نت یک بار در مه ۲۰۰۶ و بعد در فوریه ۲۰۰۷ روزآمد شده بود. آمریکا و اسرائیل در این عملیات از هلند و آلمان و فرانسه و انگلیس برخوردار بودند».
روزنامه صهیونیستی معاریو: ایران تصمیم گرفته است اسرائیل را از نظر اقتصادی و تجاری نابود کند
روزنامه صهیونیستی معاریو در گزارشی به زبان عبری از تال لِو رام (تحلیلگر و خبرنگار نظامی روزنامه معاریو و خبرنگار رادیو ارتش اسرائیل بین سالهای 2008-2017 و سخنگوی سابق فرماندهی جنوبی ارتش رژیم صهیونیستی) در روز 8 ژانویه 2024 به کمپین محاصره رژیم صهیونیستی توسط ایران و محور مقاومت پرداخته است و عنوان میدارد: این یک بازی خطرناک است، ایران در تلاش است تا با تهدید بنادر دریایی اسرائیل (رژیم اشغالگر قدس) محاصره و محدودیتهایی را علیه اسرائیل اعمال کند، تحقق این تهدید میتواند منجر به وخامت سریع اوضاع و تبدیل آن به یک جنگ تمامعیار شود.
این روزنامه چاپ تلآویو عنوان میدارد: دیروز در لبنان اعلام شد که سید حسن نصرالله دبیرکل حزبالله لبنان در گفتوگو با میانجیگران در تلاش برای کاهش تنش در مرز شمالی، تهدید کرده است که «اگر اسرائیل به حملات خود به لبنان و بیروت ادامه دهد، اشدود را با دهها موشک دقیق هدف قرار خواهیم داد.»
معاریو همچنین عنوان میکند: همزمان شبهنظامیان شیعه طرفدار ایران مدعی شدند که یکشنبه شب موشکی به بندر حیفا شلیک شد و کشتیها از پهلوگیری در این بندر امتناع کردند.
در ادامه این گزارش عنوان شده است: سخنگوی یکی از گروههای شبهنظامی (عراق) روز یکشنبه تهدید کرد و گفت: «این پیام روشنی است که محور مقاومت اهداف خود را در منطقه رها نمیکند. این یک کارزار لحظهای نیست، بلکه یک جنگ ترکیبی است که با هر کاری که ایالات متحده و اسرائیل در منطقه انجام میدهند مقابله میکند.» همه اینها در حالی اتفاق میافتد که حوثیها در یمن تلاش میکنند اسرائیل را در دریای سرخ محاصره کنند و ترافیک در بندر ایلات را کاهش دهند.
معاریو میافزاید: محاصره اقتصادی و دریایی بخشی از هر جنگ بین اسرائیل و لبنان است. اسرائیل همچنین در جنگ دوم لبنان محاصره دریایی را بر لبنان تحمیل کرد و اکنون حزبالله قصد دارد بنادر دریایی اسرائیل را تهدید کند. آرزوی آنها این است که به بندر یا کشتیها آسیب بزنند تا باعث افزایش قیمت بیمه و تصمیم شرکتهای کشتیرانی مبنی بر عدم مراجعه آنها به اسرائیل شود. دکترین این سازمان به دنبال تأثیرگذاری بر سایتهای استراتژیک اسرائیل است که به دریا متصل هستند (بنادر دریایی، سکوهای گازی و کشتیهای تجاری و جنگی)
این روزنامه همچنین اظهار داشت: علیرغم اینکه حزبالله از نیروی دریایی قابل توجهی برخوردار نیست، از اینرو بخشی از تقویت حزبالله در سالهای اخیر نیز بر تجهیز خود به موشکهای ساحلی و موشکهای کروز نسبتا دوربرد مانند «یاخونت» روسی متمرکز شده است. این یکی از حوزههایی است که حزبالله در سالهای اخیر منابع زیادی را در آن سرمایهگذاری کرده است، با این درک که اسرائیل از نظر اقتصادی به تجارت دریایی وابسته است. بنابراین، بخشی از مفهوم دفاعی اسرائیل حفاظت از این اهداف با ابزارهای مختلف است، با این درک که حزبالله توانایی تهدید آنها را دارد.
معاریو در ادامه مدعی است: کشتیهای جنگی نیروی دریایی رژیم صهیونیستی دارای قابلیتهای تکنولوژیکی برای مقابله با این تهدیدات هستند. اما این بدان معنا نیست که در یک سناریوی جنگی همهجانبه، این یک «گواهی بیمه و ضمانت» (برای شرکتهای بزرگ کشتیرانی) است.
این روزنامه صهیونیستی عنوان میدارد: حمله به بندر اشدود، شلیک موشک به این بندر ساحلی در اسرائیل ممکن است اعلان جنگ حزبالله علیه اسرائیل در بالاترین سطوح تلقی شود. تخمین زده میشود که بخشی از برنامههای اصلی ارتش اسرائیل در طول جنگ، آسیب بسیار مهم به تواناییهای حزبالله به منظور جلوگیری از ضربه و تهدید قابل توجه حزبالله علیه اهداف استراتژیک نهتنها بندر حیفا، بلکه حتی بندر اشدود در عمق رژیم صهیونیستی است.
ایران تجارت جهانی برای اسرائیل را دشوارتر میکند
در ادامه این گزارش عنوان شده: اما اسرائیل در حال حاضر با تلاش ایران برای دشوارتر کردن تجارت جهانی با خود از جهات مختلف روبهرو است: پهلوگیری و ترافیک کشتیها در بندر ایلات توسط حوثیهای یمن تهدید میشود. یمنیها سعی در مسدود کردن تردد در دریای سرخ دارند و در عین حال حزبالله و سازمانهای دیگر مانند شبهنظامیان حامی ایران که در سوریه و عراق فعالیت میکنند، تلاش میکنند به بنادر دریای مدیترانه آسیب برسانند. حمله به بندر دریایی یک حمله راهبردی است که به عنوان اعلان جنگ تلقی میشود.
این روزنامه به نقل از یک مقام صهیونیست، آوی هورمرو، رئیس هیئتمدیره بندر ایلات عنوان میدارد: «این بندر در حال حاضر بدون ترافیک (کشتی) و تعطیل است. هورمرو به وبسایت «پاسپورت نیوز» گفت: «ما از خزانهداری برای تعیین غرامت برای بندری که به طور مرگبار آسیب دیده است انتظار داریم. در نهایت وقتی واردات از شرق نمیتواند از بندر ایلات عبور کند، این به همه شهروندان آسیب میزند. تا کی یمنیها آنچه را که میخواهند انجام میدهند و تمام شرکتهای کشتیرانی جهان را به وحشت میاندازند؟»
ترامپ:ایران میتواند ظرف ۳۴ روز بمب اتمی بسازد
رئیسجمهور سابق آمریکا مدعی شد که ایران میتواند ظرف ۳۴ روز به بمب اتمی دست پیدا کند!
دونالد ترامپ، رئیسجمهور سابق و نامزد ریاست جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا در جریان سخنرانی در جمع حامیانش در آیووا، با تکرار ادعای خود و زیر سؤال بردن ماهیت «صلحآمیز» برنامه هستهای ایران، مدعی شد که تهران قادر است تا ظرف ۳۴ روز بمب اتمی بسازد.
ترامپ با اشاره به آنچه سیاست خارجی شکستخورده دولت جو بایدن، رئیسجمهوری کنونی آمریکا در قبال ایران خواند، مدعی شد که این مسئله به چنین اتفاقی منجر شده است.
رئیسجمهور سابق آمریکا همچنین با انتقاد از سیاستهای بایدن در قبال جنگ اوکراین، مدعی شده است که میتواند ظرف ۲۴ ساعت به جنگ اوکراین پایان دهد. به گفته ترامپ، ناکارآمدی سیاست بایدن دقیقا دلیل تداوم جنگ در اوکراین و خاورمیانه و روابط روبه وخامت چین با آمریکا بر سر مسئله تایوان است.
وی در بخشی از سخنرانیاش مدعی شد: علاوهبر این، ایران چند قدم تا ساخت بمب اتمی فاصله دارد. آنها ظرف ۳۴ روز بمب اتمی خودشان را میسازند.
به گزارش مهر، ترامپ پیشتر مدعی شده بود که مخالف ورود جنگ با ایران است اما برای اجتناب از چنین اتفاق احتمالی، مذاکرات با تهران باید ادامه یابد.