به وب سایت مجمع هم اندیشی توسعه استان زنجان خوش آمدید
 
منوی اصلی
آب و هوا
وضعیت آب و هوای زنجان
آمار بازدیدها
بازدید امروز: 6,797
بازدید دیروز: 19,824
بازدید هفته: 31,275
بازدید ماه: 31,275
بازدید کل: 25,018,414
افراد آنلاین: 20
اوقات شرعی

اوقات شرعی به وقت زنجان

اذان صبح:
طلوع خورشید:
اذان ظهر:
غروب خورشید:
اذان مغرب:
تقویم و تاریخ
دوشنبه ، ۰۳ دی ۱٤۰۳
Monday , 23 December 2024
الاثنين ، ۲۱ جمادى الآخر ۱٤٤۶
دی 1403
جپچسدیش
7654321
141312111098
21201918171615
28272625242322
3029
آخرین اخبار
«ایران» در میان ۱۲ کشور دارای چرخه کامل ساخت و پرتاب ماهواره و ششمین کشور موفق در پرتاب موجود زنده به فضا ۱۴۰۲/۱۰/۲۲

«ایران» در میان ۱۲ کشور دارای چرخه کامل ساخت

و پرتاب ماهواره و ششمین کشور موفق

در پرتاب موجود زنده به فضا  

  ۱۴۰۲/۱۰/۲۲

ایسکانیوز - «ایران»ششمین کشور موفق در پرتاب موجود زنده به فضا - صاحب‌خبر

از میان کشور‌های صاحب چرخه فضائی تاکنون ۶ کشور موفق به پرتاب موجودات زنده به فضا شده‌اند و در حوزه ماهواره‌بر صرفاً ۱۲ کشور توانمندی طراحی، ساخت و پرتاب ماهواره‌بر را دارند که ایران یکی از این ۱۲ کشور در جهان است.
از بین حدود 190 کشوری که عضو سازمان ملل متحد هستند، در کل حدود 90 کشور در فضا ماهواره دارند که از این 90 کشور، 58 کشور سازنده ماهواره هستند و بقیه کشور‌ها، ماهواره‌های خود را از این 58 کشور تأمین می‌کنند.
در حوزه ماهواره‌بر تنها تعداد معدودی از کشورها یعنی 12 کشور توانمندی طراحی، ساخت و پرتاب ماهواره‌بر را دارند که از این تعداد، چند کشور از جمله روسیه، آمریکا، چین، ژاپن و... خدمات پرتاب ماهواره‌های سایر کشور‌ها را برعهده ‌دارند.
باید توجه داشت صنعت فضائی، صنعت بسیار مهم و راهبردی است و در حال حاضر بیش از 2000 شرکت در سطح دنیا با گردش مالی بیش از
400 میلیارد دلار در سال، مشغول فعالیت در حوزه فضا است. پیش‌بینی‌های انجام‌شده حاکی از رشد بیش از 60 درصدی گردش مالی در هفت سال آینده است؛
(گردش 640 میلیارد دلاری در سال 2030)
به گزارش تسنیم، علاوه‌بر بحث ماهواره‌ها و ماهواره‌بر‌ها، کپسول‌های فضائی و توانایی پرتاب موجودات زنده و انسان به فضا هم توانایی بسیار مهم و کلیدی هستند و به عنوان قلّه علم و تکنولوژی دنیا محسوب می‌شود. از میان کشور‌های صاحب چرخه فضائی تاکنون 6 کشور موفق به پرتاب موجودات زنده به فضا شده‌اند و تنها 3 کشور توانسته‌اند به قلّه علم و فناوری یعنی توانایی ارسال انسان به فضا دست پیدا کنند و علاوه‌بر تربیت و پرتاب فضانوردان خود، نمایندگان سایر کشور‌ها را هم به فضا بفرستند.
روز سه‌شنبه 14 آذرماه، جدیدترین کپسول زیست فضائی کشورمان به وزن 500 کیلوگرم که به سفارش سازمان فضائی ایران و توسط پژوهشگاه هوافضای وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ساخته شده با پرتابگر بومی سلمان، با موفقیت پرتاب شد. این کپسول زیستی محموله علمی، پژوهشی و فناورانه در راستای تحقق نقشه راه طرح اعزام انسان به فضاست که به منظور توسعه و اکتساب فناوری‌های مورد نیاز در این راستا، به ارتفاع 130 کیلومتری از سطح زمین پرتاب شد.
پنج الی شش سال با ارسال انسان به فضا فاصله داریم
عیسی زارع‌پور، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در گفت‌و‌گو با فارس در این زمینه گفته بود: به‌زودی تست‌های زیرمداری نسل جدید کپسول‌های زیستی را در کشور انجام خواهیم داد؛ این اتفاق خواهد افتاد و ان‌شاءالله ما را در مسیر دستیابی به اهدافمان در زیست در فضا نزدیک می‌کند.
وی خاطرنشان کرده بود: این کپسول حدودا نیم تن است و قابلیت حمل انسان را دارد، منتها تست‌های زیرمداری آن در حال انجام است. باید توجه داشت تا رسیدن به نقطه‌ای که بتوانیم انسان را به فضا ارسال کنیم هنوز 5 تا 6 سال فاصله داریم، اما باید توجه داشت که 10 سال این حوزه عملا تعطیل بوده است (از سال 91 که موجود زنده «میمون» به فضا پرتاب شد) اما در حال احیای آن هستیم.
به گزارش فارس، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات همچنین در پاسخ به سؤالی در مورد ارسال موجود زنده به فضا، گفته بود: تست‌های زیرمداری، سامانه‌های ناوبری، چتر فرود و سپرحرارتی که فناوری‌های جدیدی هستند، قرار است برای اولین‌بار تست شوند؛ ان‌شاءالله در قدم بعدی ابتدا موجود زنده و در قدم‌های بعدی در نهایت انسان به فضا ارسال کنیم.

 

تاریخ خبر: ۱٤۰۲/۱۰/۲۳، ۰۶:٤۳:۰۰       بازدیدها: 104