خبر ، اسلام ستیزان ضد بشر و جنایتکار و .... ۱۴۰۲/۱۰/۲۵
خبر ، اسلام ستیزان ضد بشر و جنایتکار و ....
۱۴۰۲/۱۰/۲۵
گزارش BBC: افزایش فشار متحدان ایران برای توقف حمایت غرب از اسرائیل
«اگر ایران و متحدانش به دنبال این بودند که هزینه جنگ غزه را برای اسرائیل و متحدانش در غرب بالا ببرند، حملات اخیر بریتانیا و آمریکا به حوثیها نشان میدهد که آنها در این مسیر موفق بودهاند».
این تحلیل را وبسایت BBC فارسی منتشر کرده و نوشت: حالا دیگر جنگ غزه، تنها یک درگیری نظامی محدود به اسرائیلیها و فلسطینیها نیست. نه تنها منافع غرب در کشورهایی مانند عراق و سوریه به چالش کشیده شده، بلکه بعد از مدتها پای کشوری مانند بریتانیا نیز به حملات نظامی در خاورمیانه باز شده است. این در حالی است که جلوگیری از گسترش دامنه درگیریهای جنگ غزه، یکی از مهمترین اولویتهای سیاست خارجی کشورهای اروپایی و آمریکا بوده است.
ایران و متحدانش امیدوارند که ناامنی در دریای سرخ و ادامه تنش به شرایطی بیانجامد که غرب ناچار شود جلوی ادامه حملات اسرائیل را در غزه بگیرد. این در واقع یکی از مهمترین کارتهای ایران و متحدانش در «محور مقاومت» محسوب میشود که حالا آن را بازی کرده است. دریای سرخ از نظر اقتصادی و سیاسی، اهمیتی خارقالعاده برای اروپا و آمریکا دارد و در معادله هزینه-فایده این کشورها، ضررهای ناامنی جدی در این منطقه میتواند بر فواید پشتیبانی همهجانبه از اسرائیل بچربد.
برای رسیدن به چنین شرایطی، حوثیها باید بتوانند در برابر قدرت نظامی کشورهایی مانند آمریکا و بریتانیا مقاومت کنند. این مقاومت نه تنها شامل حفاظت از تواناییهای نظامیشان است، بلکه آنها باید لزوما به پیروزیهای نظامی نیز دست پیدا کنند. طبیعتا این پیروزیهای نظامی هیچ شباهتی به دستاوردهای نظامی طرف روبهرو نخواهد داشت. اما واقعیت این است که آنها برای ضربهزدن به غرب، نیازی ندارند که ارتشهای مجهز آمریکا و بریتانیا را به کلی شکست بدهند. آنچه آنها و هوادارانشان نیاز دارند، قانع کردن شرکتهای بزرگ کشتیرانی مبنی بر ناامن بودن مسیر دریای سرخ است.
پرسش بزرگ در حال حاضر این است که حوثیها تا کجا میتوانند به حملاتشان در دریای سرخ ادامه بدهند؟ در آغاز جنگ داخلی یمن، گروه حوثیها، شبهنظامیانی نه چندان پیچیده به نظر میرسیدند که توانایی خارقالعادهای برای اثرگذاری بر تحولات سیاسی بینالمللی ندارند. وقتی عربستان سعودی با تشکیل ائتلافی نظامی تصمیم گرفت با حوثیها برخورد کند، به این انتظار دامن زد که حیات این گروه به شماره افتاده است. اما حوثیها نه تنها موفق شدند در برابر عربستان مقاومت کنند، بلکه در تمام این سالها، آرام آرام به یک نیروی نظامی جدیتر و مجهزتر تبدیل شدند؛ تا جایی که حالا دیگر شلیک موشک یا استفاده از پهپادهای نظامی پیشرفته، برای ناظران پرسشبرانگیز نیست.
به همین دلیل هم وقتی جنگ غزه آغاز شد، در لابهلای تحلیلها در ارتباط با ابزارها و توانایی جمهوری اسلامی در دامن زدن به ناامنی و عقبراندن اسرائیل، گروه حوثیها به عنوان یک گزینه مهم مطرح بود. این گروه، برخلاف دیگر گروههای شبهنظامی شیعه که از سوی ایران به عنوان «محور مقاومت» معرفی میشوند، بر بخش مهمی از سرزمینی که به آن تعلق دارند حکومت میکنند. علاوهبر این، آنها از مزیت جغرافیایی ویژهای برخوردارند و بخشهایی بسیار مهم از سواحل دریای سرخ را در کنترل خود دارند.
چه رقبای منطقهای ایران و چه کشورهای اروپای غربی و آمریکا، همواره انگشت اتهام را در ارتباط با پیشرفت تسلیحاتی و افزایش قدرت نظامی حوثیها، به سوی ایران دراز کردند.
این پیشزمینه موجب شده بود که حوثیها، همچون برگ برندهای برای جمهوری اسلامی به نظر برسند که در لحظه موعود میتوانند با ناامن کردن دریای سرخ، بر معادلات بینالمللی اثراتی معنادار داشته باشند.
حملات حوثیها به کشتیها نیز به اضطرابی گسترده در سطح نهادهای تجارت جهانی دامن زد و برخی گمانهزنی کردند که اگر ناامنی در دریای سرخ ادامه پیدا کند، قدرتهای بزرگ چارهای نخواهند داشت جز اینکه به جنگ غزه پایان بدهند. به همین دلیل نیز آمریکا و متحدانش در این مدت تلاش کردند تا با پاسخ نظامی، جلوی شکلگیری چنین وضعیتی را بگیرند. آنها برای رسیدن به این هدف در دریای سرخ دست به اقدامی پرخطر زدهاند.
در حال حاضر اگر حملات حوثیها متوقف شوند، باقی گروههای وابسته به ایران در کشورهایی مانند عراق و سوریه نتوانند دست به عملیات نظامی قابل توجهی بزنند، و نظامیان سپاه پاسداران انقلاب اسلامی نیز چون گذشته از ورود به درگیری مستقیم با قدرتهای غربی شانه خالی کنند، آنچه باقی میماند یک پیروزی همهجانبه برای غرب و متحدانش خواهد بود. اما اگر حوثیها بتوانند به حملاتشان به شکلی معنادار ادامه بدهند و مشخصا وضعیت امنیت کشتیرانی در دریای سرخ ابعادی بحرانی در سطح اقتصاد جهانی پیدا کند، این ورق به شکلی دراماتیک به نفع ایران، حوثیها، «محور مقاومت» و حماس تغییر خواهد کرد».
یادآور میشود یک روز پس از انتشار این تحلیل در بیبیسی، مقاومت یمن این بار یک کشتی تجاری و کانتینر بر آمریکایی به نام EAGLE GIBRALTAR را هدف حمله قرار داد.
شاکی شدن عجیب از حذف یارانه دارندگان حقوق 35میلیونی!
حذف یارانه دهک بالا با مخالفت نشریات زنجیرهای و حامیان اشرافیت غربگرا مواجه شد.
روزنامه اعتماد در تحلیلی با عنوان «توزيع فقر يا گسترش عدالت؟» نوشت: «با بهروزرساني جديد پايگاه اطلاعات رفاه ايرانيان 60هزار خانوار جديد مشمول دريافت يارانه معيشتي و 60هزار خانوار ديگر از دريافت يارانه حذف شدند. آنگونه كه عليرضا محمدي، رئيس مركز مطالعات و اطلاعات رفاه ايرانيان اعلام كرده اين تغيير با اجراي طرح موسوم به «صدكبندي» به جاي «دهكبندي» در ديماه امسال صورت گرفته است كه تعداد 160هزار نفر در حدود 60هزار خانوار به دليل قرار گرفتن در دو صدك پردرآمد در دهك 10 از دريافت يارانه حذف شدند. در حال حاضر بيش از 77ميليون ايراني مشمول يارانه نقدي معيشتي ماهانه هستند كه در دهكهاي 1 تا 9 قرار گرفتهاند.
پيمان مولوي، كارشناس اقتصادي در مورد حذف يارانه 60هزار خانوار به «اعتماد» گفت: آنچه در واقعيت جامعه وجود دارد، اين است كه روزبهروز ايرانيان نياز بيشتري به درآمد پايه همگاني پيدا ميكنند و فقر چنان گسترده شده كه اگر مسئولان دولتي به فروشگاههاي شهروند و رفاه شمال شهر تهران سري بزنند، متوجه ميشوند كه ميزان خريد در حوزه كالاهاي مصرفي مردم در اين مناطق هم بهشدت افت كرده است. مگر ميشود در كشوري ميزان تورم 45درصد باشد و شاخص رفاه بهبود پيدا كرده باشد.
سيدمرتضي افقه، نيز به «اعتماد» گفت: كاملا مشخص است كه اين اقدام دولت به دليل كمبود درآمدهايش بوده و به هر بهانهاي سعي در كمكردن هزينههاي خود ميكند كه همين سياست را در بودجه سال آينده هم ميبينيم. البته اينكه يارانه دهكهاي بالايي را حذف كنند و آن را به دهكهاي پايينتر جامعه كه در مضيقه هستند، بدهند اقدام درستي است، اما اگر با حذف يارانه اين افراد بخواهند اين منابع را صرف هزينههاي جاري دولت كنند، اقدام درستي نيست.»
در همین حال، روزنامه آرمان ملی در تحلیلی با عنوان «صرفهجویی از جیب یارانهبگیران» نوشت: «خبر حذف یارانه نقدی گروهی از افراد در دیماه سال جاری در حالی که به گمان عدهای از افراد شایعه یا اختلال تشخیص داده شد، از سوی سخنگوی سازمان هدفمندی یارانهها تایید شد که هیچگونه اختلالی وجود ندارد بر اساس فهرست جدید وزارت کار پرداخت یارانه 300 تا 400هزار تومانی از طریق سیستم بانکی مطابق با فهرست جدید انجام شده است. هرچند هنوز همگان در انتظار توضیح کامل از سوی مسئولان درباره دلیل حذف یارانهها هستند، اما عدهای بر این باور هستند که ایکاش به جای به کار انداختن سیستم حذف، ابزار نظارت بر سازوکارهای مالی و سازمانها و سامانهها را تقویت میشد تا با ممانعت از وقوع اختلاسهای کلان شاهد هدررفت سرمایههای کلان بیتالمال نشویم. افزایش افسارگسیخته قیمتها از یکسو و کاهش قدرت خرید مردم و افزایش نامتناسب درآمدها از سوی دیگر باعث شده که افراد بسیاری برای یارانه دریافتی خود نیز حساب ویژهای باز کنند. در حقیقت بسیاری از افراد روی اقدامات حمایتی دولت نظیر؛ سبدکالا، یارانه و... حساب ویژهای باز میکنند تا شاید بتوانند خود را از تنگنای معیشتی اندکی دور کنند. اما حذف یارانهبگیران این سؤال را برای گروهی از این افراد ایجاد کرده است که چرا مردم همواره نوک پیکان سیاستهای صرفهجویانه چون حذف یارانهها هستند؟»
فضاسازی نشریات زنجیرهای در حالی است که علیرضا محمدی «رئیس مرکز مطالعات و اطلاعات رفاه ایرانیان» در توضیح ماجرا اعلام کرد: تغییرات و جابهجایی افراد در دهکهای مختلف درآمدی، صرفاً در محدوده دو صدک بالایی یعنی صدک ۹۹ و ۱۰۰ است و ۶۰هزار خانوار به دهک دهم و صدکهای بالایی اضافه و مشمول دریافت یارانه نمیشوند. همچنین براساس بهروزرسانی جدید، ۶۰هزار خانوار جدید مشمول دریافت یارانه معیشتی شدند.
محمدی، تعداد افراد هر صدک را تقریبا ۲۹۰هزار خانوار دانست و گفت: طبق قانون بودجه ۱۴۰۲ بند «د» تبصره ۱۷ وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی مکلف است هر ۶ ماه یکبار دهک درآمدی خانوارها را بهروزرسانی کند و براساس رفتار مالی افراد و شاخصهای مختلف رفاهی تغییرات حاصل میشود.
وی هرگونه شایعه در زمینه حذف دهکهای هشتم و نهم درآمدی را تکذیب کرد. همچنین معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی اعلام کرد: «با اعمال دادههای جدید، ممکن است تعداد محدودی از خانوارها به دهک دهم بروند و از لیست یارانهبگیران حذف شوند و خانوارهای دیگری جای آنها را بگیرند و البته این موضوع، ربطی به الزام قانون برای حذف یارانهبگیران ندارد؛ چراکه قانون میگوید سه دهک را حذف کنید اما فعلاً این قانون اعمال نمیشود. در معیارهای اعلامی اگر درآمد ماهانه شما بیش از ۳۵میلیون تومان باشد، شما جز صدک بالای جامعه محسوب میشوید و ۹۹درصد مردم درآمدی کمتر از شما دارند».
اکنون باید از نشریات همسو با جریان اشرافیت پرسید که چرا باید دارندگان درآمدهای 35میلیون و بیشتر، همتراز افرادی که حقوق مثلا دهمیلیون تومانی دارند، یارانه بگیرند؟!
از 8 سال ریاست فقط دو سال اول را به یاد دارد؟!
رئیس دولت موسوم به تدبیر و امید میگوید: دولت یازدهم ظرف دو سال تورم را تکرقمی کرد و یک دولت هم بعد از دو سال از تورم ۴۰ درصدی خارج نشده است.
حسن روحانی، در دیدار با هیئت اجرائی خانه کارگر گفت: جبران سردی فضای انتخابات به آسانی امکانپذیر نیست. این شرایط دلایلی دارد که از سال ۹۸ آغاز شده است. مردم باید امیدوار شوند که با شرکت در انتخابات تحول ایجاد میشود. اگر در حوزههای انتخابیه در مجلس رقابتی ایجاد شود و لیستهای رقیب وجود داشته باشد، میتوان مردم را به حضور در صحنه ترغیب و آنها را قانع کرد که آثار شرکت یا عدم شرکت در انتخابات چیست. روحانی اظهار داشت: مهم است چه مجلسی با چه ترکیبی تشکیل شود. یک مجلس با تصویب برجام موجب رشد اقتصادی و رفاه مردم شد و یک مجلس با مصوبه آذر ۹۹ راه برجام را سد کرد وگرنه برجام در اسفند ۹۹ اجرائی میشد. این فرق دو مجلس است. یکی از برجام پشتیبانی میکند و دیگری مانع اجرای برجام میشود.
وی با بیان اینکه این فرق را بین دولتها هم میبینید، افزود: دولت یازدهم ظرف دو سال تورم را تکرقمی کرد و دو سال و نیم تکرقمی نگه داشت؛ یک دولت هم بعد از دو سال از تورم ۴۰ درصدی خارج نشده است. پس انتخاب مجلس و دولت در زندگی مردم و منافع ملی تأثیرگذار است.
وی با تکرار پیشنهاد خود برای حمایت از کاندیداهایی که به وضع موجود معترض هستند، بیان کرد: اگر در مجلس، ۳۰ یا ۴۰ نماینده داشته باشیم که بتوانند حرف مردم را بزنند بهتر از این است که کسی نداشته باشیم. در خبرگان اگر ۱۰ نفر داشته باشیم که حرف مردم را بزنند بهتر از اینست که هیچ کسی نداشته باشیم.
روحانی گفت: مسئله هستهای هم از سال ۸۱ در صحنه سیاسی شروع و در سال ۸۲ در شورای حکام آژانس مطرح شد. در سال ۸۲ نظر مقام معظم رهبری و رئیسجمهور این بود که بنده مسئول پرونده هستهای شوم. دلیلش این بود که در سال ۸۲ تا مرز ارسال پرونده ایران به شورای امنیت و جنگ پیش رفتیم. حدود ۲۱ سال است که گرفتار مسئله هستهای هستیم. البته در موضوع برجام زحمت فراوانی کشیده شد تا تحریمهای هستهای برداشته شد اما بعد از دو سال دیوانهای مانند ترامپ در آمریکا آمد و با تحریک اسرائیل و عربستان از برجام خارج شد و اگر ما هم متقابلاً از برجام خارج میشدیم همان روز تمام قطعنامههای شورای امنیت برمیگشت. من بار آن را شخصاً بر دوش گرفتم و به جای اینکه بگوییم از برجام خارج میشویم چند هفته مهلت دادیم و نگذاشتیم قطعنامههای شورای امنیت برگردد. همین برجام نیمهجان دو کار مهم انجام داد، در ۲۰۲۰ تحریم تسلیحاتی و امسال تحریم موشکی را برداشت.
درباره سخنان آقای روحانی گفتنی است؛ اولا عملکرد دولت وی به عنوان رکورد دار سوء مدیریت تاثیر بیشتری را در دلزدگی مردم داشت و گرنه حامیان وی، هم در انتخابات مجلس در سال 1398 و هم در انتخابات ریاست جمهوری سال 1400 حضور پررنگی داشتند اما با ناکامی مطلق مواجه شدند. چنان که سه فهرست مدعیان اعتدال و اصلاحات در انتخابات مجلس در تهران راه به جایی نبرد و مجید انصاری (اولین معاون پارلمانی و معاون حقوقی روحانی در دوره ریاست جمهوری وی) به عنوان نفر اول سه لیست مذکور در تهران 69 هزار رای کسب کرد و آقای همتی رئیس بانک مرکزی روحانی، در انتخابات ریاست جمهوری بیش از 2/4 میلیون رای را حائز نشد. این وضعیت مقبولیت افراد منتسب به روحانی و دولت وی است.
ثانیا مردم بیصداقتیها و پوزخندهای رئیس دولت «برجام و دیگر هیچ» نسبت به معیشتشان را هرگز فراموش نمیکنند و خود او میداند که مقبولیتش در پایان دولت به زیر 6 درصد رسید. بنابراین نباید دعاوی خود را به نام مردم مطرح کند.
ثالثا آقای روحانی هشت سال سر بار مردم بوده اما عادت کرده که دائما از وضعیت تورم در دو سال اول ریاست خود حرف بزند و هرگز اشارهای به تورم 60 درصدی و کسری بودجه 480 هزار میلیاردی و خزانه خالی و بدهی انباشتهای که در پایان دولتش به ارث گذاشت، نکند. این هم از کرامات ویژه ایشان است!
در موضوع هستهای، آقای روحانی دو بار اسباب کلاهبرداری غرب شده یکی در دولت خاتمی و دوره دوم بر سر ماجرای برجام و عجیب این که در هر دو مقطع در اثر رفتار روحانی، طرف غربی امتیازات نقد گرفته و جز وعدههای فریبنده چیزی تحویل او نداد. در موضوع برجام، دیوانهای به نام ترامپ هنگامی به پایمال کردن حقوق ایران تشجیع شد که به شهادت خانم موگرینی، آقای روحانی پیشاپیش تضمین داد در صورت خروج آمریکا از توافق (و توقف تعهد برداشتن تحریم) همچنان یکطرفه به انجام تعهدات ادامه میدهد. این تقصیر بزرگ در پایمال شدن حقوق ایران، متوجه شخص روحانی است و نه مجلس یازدهم که با تصویب قانون اقدام متقابل، پای حقوق ایران ایستاد. حالا هم که برنامه هستهای احیا شده، بر خلاف ادعای روحانی، قطعنامههای تحریمی شورای امنیت بر نگشته است.
نیویورک تایمز: ایرانیها معتقدند تشدید درگیری هزینهها را برای غرب افزایش میدهد
روزنامه آمریکایی نیویورک تایمز در گزارشی از دیوید سنگر (خبرنگار ارشد کاخ سفید و امنیت ملی این روزنامه)، جولیان بارنز(خبرنگار حوزه آژانسهای اطلاعاتی ایالات متحده و مسائل امنیتی بینالمللی نیویورک تایمز)، ویویان یی (خبرنگار خاورمیانه و شمال آفریقا این روزنامه مستقر در قاهره) و آلیسا جی روبین (رئیس دفتر سابق تایمز در پاریس و خبرنگار ارشد حوزه تغییرات اقلیمی) در روز 14 ژانویه به نبرد پنهان ایران و آمریکا در خاورمیانه میپردازد و عنوان میدارد: ایران میخواهد بدون اینکه مستقیماً با ایالات متحده یا اسرائیل مقابله کند، عضلههای خود را منعطف کند، اما این استراتژی محتاطانه در معرض اشتباه محاسباتی از همه طرف است. نیویورک تایمز میافزاید: علیرغم همه نگرانیها از وقوع جنگ در خاورمیانه که میتواند ایالات متحده، اسرائیل و ایران را به نبرد مستقیم بکشاند، یکی از ویژگیهای عجیب درگیری تاکنون مراقبت انجام شده- هم در تهران و هم در واشنگتن- اجتناب از قرار دادن نیروهایشان در رویارویی مستقیم است.
این روزنامه عنوان میدارد: دیپلماتهای آمریکایی و اروپایی و دیگر مقامات میگویند که هیچ کس نمیداند این درگیری تا کی ادامه خواهد داشت. اما با گذشت 100 روز از درگیری، ارزیابی اکثر بازیگران کلیدی این است که ایران نیروهای نیابتی خود را برای ایجاد دردسر برای ارتش آمریکا و فشار بر اسرائیل و غرب در عراق، سوریه، لبنان و خطوط کشتیرانی دریای سرخ تحریک کرده است.
این ظریفترین رقص (عملکردی) است که مملو از نشانههای مویرگی، حملات و کنش انکارناپذیر است.
تایمز میافزاید: در حالی که تهران در هفتههای اخیر تولید اورانیوم خود را به شدت افزایش داده است، و این نگرانی را افزایش داده است که ممکن است دوباره به سمت توانایی ساخت چندین سلاح هستهای حرکت کند، اما با احتیاط درست زیر آستانه سوخت با درجه بمب نگه داشته است.
این روزنامه همچنین اظهار میدارد: چندین روز پیش ایالات متحده تأسیسات پرتاب، رادار و انبارهای تسلیحات حوثیها را در یمن خارج کرد، پس از تلگراف (اعلام) واضح مقاصد خود، شبانه حمله کرد و از هدف قرار دادن رهبری حوثیها در پشت حملات به کشتیها در دریای سرخ اجتناب کرد.
ایالات متحده نیز تلاش کرده است که درگیری را مهار کند.
اما تاریخ مملو از تلاشهای ناموفق برای دور نگهداشتن نیروهای آمریکایی از درگیریهایی است که در نیمی از جهان دورتر بودند و کنترل آنها را از دست میدادند، همانطور که با ورود ایالات متحده به جنگ جهانی اول در سال 1917، جنگ جهانی دوم در سال 1941، کره در سال 1950 و ویتنام مشخص شد.، به تدریج، در دهه 1960. تصادفات، ترورها، کشتیهای غرقشده و سیستمهای هدایت نادرست همگی میتوانند دقیقترین استراتژی را تضعیف کنند. نیویورک تایمز خاطرنشان کرد: در اوکراین مجموعهای از محدودیتهای ناگفته مشابه کارساز بوده است. در اوایل، آقای بایدن به ارتش دستور داد تا هر کاری که میتواند برای حمایت از اوکراین انجام دهد، تا زمانی که نیروهای آمریکایی مستقیماً با روسیه، چه در زمین، چه در هوا یا در دریای سیاه مقابله نکنند. او همچنین دستور داد که اوکراینیها از سلاحهای آمریکایی علیه اهدافی در داخل خاک روسیه استفاده نکنند. اما مسکو و واشنگتن سابقهای نزدیک به 80 ساله در ارسال سیگنال جنگ سرد داشتند که پس از بحران موشکی کوبا مملو از خطوط تماس بود. با ایران نه تاریخچه وجود دارد و نه ارتباط مستقیمی برای اطمینان از اینکه تشدید کنترل شده همچنان کنترل شده است.
این روزنامه مدعی است: مقامات اطلاعاتی آمریکا در مصاحبهها میگویند که هیچ مدرک مستقیمی وجود ندارد که رهبران ارشد ایران (اعم از فرمانده نیروی نخبه قدس یا رهبر معظم انقلاب، آیتالله سید علی خامنهای ) دستور حملات اخیر حوثیها به کشتیها در دریای سرخ را صادر کرده باشند. اما شکی نیست که ایران از اقدامات حوثیها حمایت کرده است، و مقامات آمریکایی گفتند که ارزیابیهای اطلاعاتی نشان میدهد که مقامات ایرانی معتقدند تشدید درگیری هزینهها را برای غرب افزایش میدهد- بدون اینکه خطر یک جنگ گستردهتر را تهدید کند.
نیویورک تایمز تصریح کرد: کاخ سفید اطلاعاتی را از طبقهبندی خارج کرده است که میگوید نشان میدهد ایران به حوثیها تسلیحات میدهد، اگرچه به نظر میرسد که حوثیها به طور فزایندهای قادر به ساخت بسیاری از تسلیحات خود از جمله پهپادهای مونتاژ شده از قطعات به دست آمده از چین و سایر تامین کنندگان هستند. مقامات آمریکایی معتقدند کشتیها و هواپیماهای ایرانی دادههای هدفگیری را ارائه میکنند. مقامات آمریکایی روز جمعه گفتند اما آژانسهای جاسوسی آمریکا بر این باورند که حوثیها یک سازمان مستقل هستند و ایران عملیاتهای روزانه آنها را دیکته نمیکند.
این روزنامه چاپ نیویورک میافزاید: سؤالی که در دل همه اینها وجود دارد این است: اقدامات این گروههای نیابتی تا چه حد از ایران هدایت میشود و تا چه اندازه ابتکارات محلی است؟
نیویورک تایمز میافزاید:کراکر، یک دیپلمات سابق آمریکایی که سابقه کار در کشورهایی از جمله لبنان، عراق، افغانستان و پاکستان را داشت، معتقد است که آیتالله خامنهای حتی از سلف خود(امام راحل(ره)یا رژیم شاه ایران در ارائه قدرت در منطقه مؤثرتر است. کراکر گفت که هنوز با این سؤال دست و پنجه نرم میکند که تهران چقدر مستقیم کنترل دارد. او در مصاحبهای گفت: «هنوز پاسخ خوبی ندارم»میتوان انتظار داشت که فرماندهی و کنترل با حزبالله بیشتر از حماس باشد»، اما او گفت که فرض میکند همه نیروهای نیابتی «در سطح استراتژیک حداقل توسط تهران هدایت میشوند».
در ادامه این گزارش عنوان شده است: ایران در چهار سال پس از کشته شدن (شهادت) سلیمانی، نیروهای نیابتی خود را قویتر کرده و به شدت بهبود بخشیده است و نسلهای جدید تسلیحات، توانایی جمعآوری تسلیحات خود و آموزشهای بیشتر را برای آنها فراهم کرده است.
تایمز مدعی است: از میان تمامی نیروهای نیابتی، ممکن است این حوثیها باشند که آزادی عمل بیشتری را از نظارت ایران احساس میکنند. آنها مانند حزبالله ریشه عمیقی با تهران ندارند. و آنها ثابت کردهاند که توانایی بسیار زیادی در ایجاد اختلال در تجارت جهانی دارند. در حال حاضر حوثیها باعث شدهاند تسلا و ولوو به طور موقت با کمبود قطعات مواجه شوند و قیمت انرژی را افزایش دهند.
در ادامه عنوان شده است: در حالی که نیروهای آمریکایی و انگلیسی حدود 30 سایت مورد استفاده حوثیها را در یمن منهدم کردند، مقامات پنتاگون روز جمعه گفتند که این گروه حدود سه چهارم توانایی خود را برای شلیک موشک و پهپاد به کشتیهای عبوری از دریای سرخ حفظ کرده است. مشخص نیست که آیا اکنون بازدارنده خواهد شد- یا معتقد است که وظیفه دارد تلافی کند.
محمد ایمانی، تحلیلگر کیهان، این حملات را شوخی خواند و نوشت:
بمباران مقاومت یمن هیچ گرهای را در راهبرد آمریکا باز نمیکند همانطور که در ویتنام و افغانستان گرهای باز نشد
روزنامه نیویورک تایمز عنوان میدارد:«محمد ایمانی، تحلیلگر محافظهکار در ستونی برای کیهان، این حملات را شوخی خواند و نوشت: بمباران مقاومت یمن هیچ گرهای را در راهبرد آمریکا باز نمیکند، همانطور که در ویتنام و افغانستان گرهای باز نشد.»
تایمز میافزاید: ایرانیها به گفتوگو با حوثیها ادامه میدهند. ابراهیم رئیسی، رئیسجمهور ایران روز یکشنبه در سخنانی از آنها به دلیل دفاع از «مردم مظلوم فلسطین» به عنوان «شجاع، قدرتمند و نترس» یاد کرد. و از این برای تشویق سایر کشورها به حمایت از فلسطینیها بدون اینکه خود تعهدی داشته باشد، استفاده کرد و اعلام کرد: «اگر مردم کشورهای اسلامی فرصت پیدا کنند، ارتش آماده اعزام به فلسطین را خواهید دید». در ادامه این گزارش اشاره شده است: دیپلماتها در خاورمیانه میگویند که نگران هستند که دولت تندرو اسرائیل نسبت به دولت بایدن سرمایهگذاری کمتری برای مهار مناقشه انجام دهد. برخی تئوری میکنند که ممکن است در ضربه زدن به نمایندگان ایران و جذب مستقیم ایالات متحده به سمت خود ارزش ببینند. این روزنامه به نقل از یک کارشناس مسائل ایران در چتمهاوس در لندن، گفت: «ایران تلاش کرده است که درگیری را به خارج از کشور ببرد. خط قرمزهای ایران، مرزهای ایران است. ایران در این مرحله، بسیار مایل به قمار در منطقه است، اما نه در خانه.
در پایان این گزارش اشاره شده است: رینام الحمدانی، تحلیلگر یمنی که روابط ایران و حوثیها را مطالعه کرده است، گفت: «برای ایرانیها، تاکنون برای آنها بسیار خوب بوده است، اما به نقطهای میرسد که بسیار خطرناک است. وی افزود: یک گام اشتباه از سوی یکی از این نیروهای نیابتی، اگر در مکان نامناسب در زمان نامناسب برخورد کند، ما واقعاً خطر یک جنگ منطقهای را داریم.»
آمریکا خطاب به اسرائیل: با حزبالله وارد جنگ نشوید 15 هزار کشته خواهید داد
مشاور امنیت داخلی سابق رژیم اسرائیل دیروز (دوشنبه؛ 24 دی؛ ۱۴ ژانویه) از قول مقامات آمریکایی به کسانی که در داخل این رژیم مشتاق جنگ علیه دو جبهه حزبالله و حماس هستند، درباره فشار عظیمی که «این سناریوی کابوسوار» ممکن است بر منابع و اقتصاد این رژیم تحمیل کند، هشدار داد. تارنمای شبکه بلومبرگ به نقل از «ایال هولاتا» نوشت که هر جنگی با حزبالله مرگبارتر از جنگ سال ۲۰۰۶ خواهد بود و ممکن است «تعداد کشتههای اسرائیلی این بار به ۱۵۰۰۰ نفر برسد». وی افزود: «مقامات آمریکایی به ژنرالها و وزرای اسرائیلی که مشتاق جنگ در دو جبهه حزبالله و حماس هستند، نسبت به فشار عظیمی که ممکن است چنین سناریویی بر منابع و اقتصاد اسرائیل تحمیل کند، هشدار دادهاند و برخی آن را یک سناریوی کابوسبار توصیف میکنند.»
این مقام سابق رژیم صهیونیستی افزود که ارزش شکل (واحد پول رژیم صهیونیستی)، در ماههای پایانی سال ۲۰۲۳ میلادی با وجود آنکه گفته میشد جنگ تا حد زیادی به غزه محدود میشود، دوباره شروع به تضعیف کرده است و آن را به یکی از بدترین ارزهای جهان در سال جاری تبدیل کرد و ارزش آن در برابر دلار ۳.۵ درصد کاهش یافت. آنطور که فارس نوشته است، هولاتا افزود رئیسجمهور آمریکا
جو بایدن از میزان تاثیر اندک واشنگتن بر کابینه تلآویو در مقایسه با جنگهای سابق ناراضی است.
گفتنی است، «سید حسن نصرالله»، رهبر حزبالله لبنان، روز یکشنبه (۱۴ ژانویه) گفت: «ما را با لشکری شکست خورده در غزه تهدید میکنند... بیایید... بدون هرگونه حد و مرز و ضابطهای مبارزه خواهیم کرد... کسی که باید از جنگ بترسد اسرائیل و شهرکنشینانش است نه لبنان.» دبیرکل حزبالله لبنان افزود صهیونیستها ابتدا اعلام کردند که در جریان جنگ غزه، ۴ هزار نظامی اسرائیلی مجروح و معلول شدهاند تا اینکه آمار نهائی سر از ۳۰ هزار نفر درآورد.
رسانههای عبری: پیامهای نصرالله همچنان منسجم و با شجاعت
از طرف دیگر، رسانههای عبریزبان در واکنش به سخنرانی اخیر سید حسن نصرالله، دبیرکل حزبالله لبنان هشدار دادند که باید سخنان وی را با دقت مورد بررسی قرار داد، حزبالله از حماس حمایت میکند و از جنگ نمیترسد. سخنان اخیر سید حسن نصرالله، دبیرکل حزبالله لبنان در صدر اخبار و تحلیلهای مطرح شده در رسانههای عبریزبان قرار گرفت و این رسانهها اعلام کردند نصرالله در جنگ روانی بسیار مهارت دارد و این بخش مهمی از جنگ است، تمامی ساکنان اراضی اشغالی به سخنان نصرالله گوش میدهند. براساس گزارش شبکه المیادین، این رسانههای عبریزبان نوشتند نصرالله در چهارمین سخنرانی خود شجاعت زیادی داشت و پیامهای او همچنان ثابت است. وی در بخشی از سخنان خود گفت: «تا زمانی که جنگ در غزه ادامه داشته باشد، ما نیز به حضورمان در این جنگ ادامه خواهیم داد.»
رسانههای صهیونیستی گزارش دادند که دبیرکل حزبالله لبنان بخش مهمی از این جنگ است که نه تنها در میدان نبرد بلکه در جنگ روانی نیز توانمندی بالایی دارد. وی به دنبال آن است از آنچه در اراضی اشغالی و افکار عمومی ساکنانش در راستای تداوم جنگ و اسرای صهیونیستی میگذرد، بهرهبرداری کند. براساس گزارش این رسانهها، نصرالله تمامی رایزنیها و بحثهایی را که در اراضی اشغالی مطرح است و تحولات و ارزیابیهای تحلیلگران را با دقت پیگیری میکند و به آنچه افکار عمومی اسرائیل میگوید اهتمام ویژهای دارد و آنچه نصرالله درباره صهیونیستها میگوید شوکهکننده است.
رسانه عبری: در برابر حزبالله بازدارندگی ایجاد نکردهایم
یک رسانه عبری در گزارشی فاش کرد تحولات جبهه شمال سرزمینهای اشغالی حاکی از آن است که اظهارات مقامات رژیم صهیونیستی مبنی بر تحمیل بازدارندگی به حزبالله لبنان صحت ندارد و این جنبش حملات به صهیونیستها را تشدید کرده است. به گزارش ایسنا، روزنامه عبری «إسرائیل هیوم» در این باره نوشت: «پس از کاهش سرعت عملیات در شمال، آنها (مقامات رژیم صهیونیستی) میگفتند که بازدارندگی در برابر حزبالله به وجود آمده، اما به محض کنار رفتن مه، حزبالله دوباره ظاهر شد.» این رسانه گزارش داد: «ما اعتماد به دولت و ارتش را از دست دادهایم. کسانی که برادران ما را در جنوب (شهرکهای غلاف غزه) رها کردند، اکنون ما را در شمال رها کردهاند. ما بدون احساس امنیت به خانههایمان بازنخواهیم گشت و این ما هستیم که این احساس امنیت را تعریف خواهیم کرد.»
حزبالله: سربازان دشمن را هدف قرار دادیم
خبر دیگر آنکه مقاومت اسلامی لبنان روز دوشنبه از هدف قرار دادن مستقیم نقطه استقرار سربازان دشمن در اطراف پادگان «میتات» خبر داد. رسانه جنگ حزبالله لبنان دقایقی قبل با انتشار بیانیهای اعلام کرد: «در راستای حمایت از مردم مقاوم فلسطین در نوار غزه و برای پشتیبانی از مقاومت دلاور و شریف آنها، رزمندگان مقاومت اسلامی راس ساعت ۱۱ صبح روز دوشنبه ۱۵ ژانویه ۲۰۲۴، به یک نقطه تجمع دشمن اسرائیلی در اطراف پادگان میتات با موشک حمله کرده و آن را مستقیم هدف قرار دادند.»
آمریکا: ارتش یمن به ناوشکن ما حمله کرد
خبر دیگر از مقاومت یمن است، فرماندهی مرکزی آمریکا پیش از سپیدهدم روز دوشنبه گفت ارتش یمن ناوشکن یواساس لابون را با یک موشک ضد کشتی در دریای سرخ هدف قرار داد که به نظر میرسد پاسخی به حملات اخیر واشنگتن و لندن به یمن باشد. فرماندهی مرکزی آمریکا (سنتکام) اعلام کرد موشک کروز ضدکشتی از یمن به سمت این ناوشکن آمریکایی که در جنوب دریای سرخ فعال بود، شلیک شده است. طبق گزارش الجزیره، فرماندهی مرکزی آمریکا در پلتفرم «ایکس» مدعی شد که یک جنگنده آمریکایی موشک کروز را که از منطقه تحت کنترل ارتش یمن به ناوشکن آمریکایی در سواحل استان حدیده در غرب یمن شلیک شده بود، ساقط کرد. سنتکام همچنین ادعا کرد که حمله ارتش یمن در جنوب دریای سرخ خسارات یا جراحتی در پی نداشته است.
کربی: به دنبال درگیری با یمن نیستیم
«جان کربی»، هماهنگکننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی کاخ سفید، تاکید کرد که واشنگتن به دنبال درگیری با یمن نیست. کربی در پاسخ به پرسش مجری شبکه سیبیاس در مورد ۲ کماندوی نیروی دریایی آمریکا که ادعا شده است در سواحل سومالی مفقود شدهاند، گفت: «جست و جو برای یافتن آن ۲ ملوان هنوز ادامه دارد و امیدواریم که اطلاعات جدیدی امروز دریافت کنیم. بدیهی است که ما این موضوع را به دقت زیر نظر داریم.»
وی در ادامه با رد ارتباط این رخداد با حملات اخیر واشنگتن و لندن به یمن، تاکید کرد: «هیچکس خواهان درگیری با حوثیها نیست و ما هرگز به دنبال درگیری با یمن نیستیم.» همچنین وزیر دفاع انگلیس با بیان اینکه دولت این کشور قصد دخیل شدن در یمن را ندارد، مدعی شد که میخواهند پیامی شفاف درباره حملات به کشتیهای صهیونیستی در دریای سرخ ارسال کنند.
گزارش نیویورکتایمز از جامعه اطلاعاتی آمریکا
یک رسانه آمریکایی با بیان این ادعا که کاخ سفید اطلاعاتی را فاش کرده که نشان میدهد تهران تسلیحات مورد نیاز نیروهای مسلح یمن را تامین میکند، اما آژانسهای اطلاعاتی آمریکا میگویند تهران حملات آنها را دیکته نمیکند.
به گزارش ایسنا، یک رسانه آمریکایی روز دوشنبه مدعی شد کاخ سفید اطلاعاتی را فاش کرده که نشاندهنده تامین تسلیحات و اطلاعات مورد نیاز نیروهای مسلح یمن از سوی ایران است، اگرچه، به نظر میرسد که نیروهای یمنی خود قادر به تولید بسیاری از تسلیحاتشان، از جمله پهپادها به وسیله قطعات روسی و چینی و دیگر تامینکنندگان در آمریکا هستند.
اندیشکده انگلیسی: حملات هوائی باعث عقبنشینی نخواهد شد
خبر دیگر آنکه اندیشکده سیاست خارجی انگلیس ارزیابی کرد، حملات هوائی اخیر آمریکا و انگلیس به مواضع انصارالله یمن باعث عقبنشینی یمنیها از اهدافشان نخواهد شد. اندیشکده انگلیسی «چتمهاوس» در تحلیلی به قلم «فاریا المسلمی» کارشناس حوزه شمال آفریقا و غرب آسیای این اندیشکده نوشته است: «حملات هوائی اخیر آمریکا و انگلیس به یمن نه فقط جلوی حملات بیشتر در دریای سرخ را نخواهند گرفت بلکه جنگ در یمن را به سطح منطقهای کشانده و فرآیند صلح شکننده این کشور را با تاخیر مواجه کرده است.»
صنعا: به هژمونی آمریکا برای همیشه پایان میدهیم
مشاور وزارت اطلاعرسانی در دولت موقت صنعا گفت که رویارویی کنونی با آمریکا با هدف حمایت از فلسطینیان در نوار غزه است. «توفیق الحمیری»، مشاور وزارت اطلاعرسانی دولت صنعا روز یکشنبه با اسپوتنیک در مورد حملات آمریکایی-انگلیسی که صنعا، الحدیده، صعده، ذمار، تعز و حجه را در دو روز گذشته هدف قرار دادند، صحبت کرد. الحمیری گفت: «تجاوزات آمریکا و انگلیس بیپاسخ نخواهد ماند و آنها را درس عبرتی برای تمام جهان خواهیم کرد.»
همچنین یکی از رهبران جنبش انصارالله یمن در واکنش به تجاوزات آمریکا و انگلیس علیه یمن تاکید کرد که این دو کشور بهای تجاوزاتشان را خواهند داد و پشیمان خواهند شد. «علی القحوم»، یکی از رهبران جنبش انصارالله یمن، خاطرنشان کرد که تجاوزات آمریکا و انگلیس به یمن مؤثر نبوده و نخواهد بود. براساس گزارش شبکه المیادین، القحوم تاکید کرد: «آمریکا و انگلیس بهای تجاوزات خود را خواهند پرداخت و عملیات ما در حمایت از غزه متوقف نخواهد شد. نبرد ادامه دارد و آمریکاییها و انگلیسیها از تجاوز به یمن پشیمان خواهند شد.»
حمله راکتی به پایگاه آمریکا در شرق سوریه
خبر از مقاومت اسلامی عراق نیز آنکه منابع خبری بعد ازظهر روز دوشنبه از شنیده شدن صدای انفجار در میدان گازی کونیکو در شرق سوریه خبر دادند. کانال تلگرامی «صابرین نیوز» خبر داد پایگاه آمریکا در این میدان گازی سوریه هدف حمله راکتی قرار گرفته است. لحظاتی بعد از انتشار این گزارش، صابری نیوز نوشت که به دنبال این حمله، دود در پایگاه آمریکا رویت شده است.
آخرین خبر
آخرین خبر آن که نیروهای انصارالله عصر روز گذشته یک کشتی تجاری آمریکایی را که در مسیر اسرائیل بود در دریای سرخ هدف قرار دادند. هدفگیری پس از آن انجام شد که کشتی هشدارهای ارسالی به آن را رد کرد. الجزیره در این باره نوشته است: «نیروهای انصارالله یمن یک کشتی را در دریای سرخ که عازم اسرائیل بود هدف قرار دادند.» سنتکام حمله و اصابت موشک بالستیک ضدکشتی نیروهای مسلح یمن علیه کشتی آمریکایی EAGLE GIBRALTAR در خلیج عدن را تایید کرده است. آمریکا چندی پیش تصور میکرد با حمله به اهدافی در یمن، میتواند سیاست بازدارندگی را احیاء کند اما این حمله نشان داد، این سیاست شکست خورده است. دادههای ترافیک کشتیرانی نیز نشان میدهد که از دو روز گذشته دست کم ۶ نفتکش جرات عبور از تنگه بابالمندب را نداشته و تغییر مسیر دادهاند. یمنیها میگویند، تا زمانی که اسرائیل مشغول کشتار غیرنظامیان باریکه غزه است، حملات به کشتیهای در مسیر اسرائیل ادامه خواهد داشت.
دعوت عجیب ترامپ از مردم برای شرکت در انتخابات:مثل سگ هم مریض بودید بیایید و رأی دهید!
دونالد ترامپ رئیسجمهور سابق آمریکا از حامیانش خواست حتی اگر مثل «سگ» مریض شدند نیز در پای صندوقهای رای در ایالت آیووا حاضرشوند.
5 نوامبر 2024 (سهشنبه 15 آبان 1403) انتخابات ریاست جمهوری آمریکا قرار است برگزار شود. انتخابات این دوره به گفته کارشناسان در شرایط بسیار حساسی برگزار خواهد شد. کابوس بازگشت ترامپ دموکراتها در داخل این کشور و اتحادیه اروپا و ناتو و حتی متحدین سنتی آمریکا مثل انگلیس و کانادا را هم به وحشت انداخته است. دموکراتها میگویند اگر ترامپ دوباره به قدرت بازگردد از ارتش برای برقراری دیکتاتوری استفاده کرده و مهر پایانی بر دموکراسی آمریکا خواهد زد. از سوی دیگر در جبهه دموکراتها نیز بایدن وضعیت وحشتناکی دارد نظرسنجیها نشان میدهد که وی در کمترین میزان محبوبیت مردمی قرار دارد. همچنین اکثریت مردم آمریکا وی را فاقد توانایی ذهنی کافی برای اداره کشور میدانند. جدیدترین نظرسنجی انجام شده نشان میدهد که حدود ۶۹ درصد از آمریکاییها بر این باورند که جو بایدن آمادگی ذهنی لازم برای کار مؤثر به عنوان رئیسجمهور را ندارد. در حزب دموکرات همچنین نگرانیها از تک دورهای شدن بایدن بالا گرفته است به طوری که اوباما رئیسجمهور سابق آمریکا نیز اعلام خطر کرده است.
از سوی دیگر انتخابات مقدماتی در ایالتها برای تعیین نامزد اصلی دو حزب از دیروز شروع شده است. در همین راستا انتخابات مقدماتی حزب جمهوریخواه دیروز در ایالت آیووا برگزار شد «دونالد ترامپ» چهره پیشتاز این حزب در انتخابات ۲۰۲۴ آمریکا پیش از شروع رأیگیری حامیانش در این ایالت را تشویق کرده است تا به هر قیمتی که شده در میعادگاههای انتخاباتی شرکت کنند. به گزارش ایسنا، در حال حاضر دمای هوا در ایالت آیووا به منفی ۲۵ درجه رسیده است و دونالد ترامپ، رئیسجمهور سابق آمریکا با اشاره به هوای سرد این ایالت به شوخی به حامیانش گفت: «حتی اگر رای بدهید و سپس بمیرید، ارزشش را دارد که در آن شرکت کنید»! طبق گزارش پایگاه خبری هیل، سرمای هوا در ایالت آیووا به قدری شدید است که طی چند روز گذشته دونالد ترامپ مجبور شد سه تا از چهار رویداد حضوری خود را به دلیل برودت هوا، سرما و بارش برف لغو کند. گفته شده است که امروز در بخشهایی از این ایالت، دمای هوا حتی به منفی ۴۰ درجه میرسد.
او در تجمعی در روز یکشنبه گفت: «شما نمیتوانید در منزل بنشینید. حتی اگر مثل سگ مریض بشوید، باید بگویید که عزیزم، من میتوانم و موفق میشوم! حتی اگر رای بدهید و سپس بمیرد، یادتان باشد که ارزشش را دارد!» وی افزود: اگر میخواهید آمریکا را از دست جو بایدنِ فاسد نجات دهید، باید در قدم اول رای بدهید.
بر اساس این گزارش انتظار میرود که وضعیت سردی هوا در آیووا رو به وخامت پیش برود اما تحلیلگران سیاسی مطمئن نیستند که شرایط سردی هوا تا چه اندازه بر روی نتایج انتخابات مقدماتی حزب جمهوریخواهان در ایالت آیووا تاثیر خواهد گذاشت. دونالد ترامپ تاکنون چهره پیشتاز حزب جمهوریخواهان در انتخابات ۲۰۲۴ است و طبق تازهترین نظرسنجی در دِموین، مرکز ایالت آیووا، ۴۸ درصد از ترامپ، ۲۰ درصد از «نیکی هیلی» سفیر سابق آمریکا در سازمان ملل و ۱۶ درصد از «ران دیسانتیس» فرماندار ایالت فلوریدا حمایت میکنند.
خطرات ترامپ برای انگلیس به روایت رئیس سابق MI6
رئیس سابق سرویس اطلاعات خارجی انگلیس (امآی۶) هشدار داد، پیروزی «دونالد ترامپ» در انتخابات ۲۰۲۴ آمریکا، به دلیل موضعش درباره ناتو، برای امنیت ملی انگلیس «مشکلساز» خواهد بود.
«ریچارد دیرلاو» رئیس سابق امآی۶ در مصاحبه با اسکای نیوز بیان کرد: «پیروزی ترامپ در انتخابات آمریکا یک تهدید سیاسی محسوب میشود که من بابت آن نگران هستم.» وی با اشاره به موضع آمریکا درباره ائتلاف نظامی ناتو افزود: «اگر ترامپ عجولانه اقداماتی انجام دهد و به ائتلاف ناتو ضربه بزند، اتفاق بزرگی برای بریتانیا خواهد افتاد.»
به گزارش ایسنا، رئیس سابق امآی۶ که در سالهای ۱۹۹۹ الی ۲۰۰۴ خدمت میکرد، تصریح کرد: «ما همه داراییهای خود را در حوزه دفاعی در سبد ناتو قرار میدهیم. اگر ترامپ واقعا درباره موضعش جدی باشد که همینطور است، این تعادل را برهم میزند. منظورم این است که چتر هستهای آمریکا برای اروپا به نظرم برای امنیت و دفاع اروپا ضروری است.»
گفتنی است، خبرگزاری رویترز در اواخر سال ۲۰۲۳ گزارش داده بود که برخی منابع مطلع گفتهاند دونالد ترامپ در صورت رسیدن به دومین دور ریاست جمهوری خود در سال ۲۰۲۴ احتمالاً کمکهای واشنگتن به کییف را قطع میکند، کشورش را از ائتلاف ناتو بیرون میکشد و روابط اقتصادی با چین را نیز هر چه بیشتر کاهش میدهد.
بحران بزرگ در ارتش انگلیس
خبر دیگر آنکه طبق آمار و ارقام منتشر شده از سوی وزارت دفاع انگلیس، تقریبا ۳۰ هزار سرباز در نیروهای مسلح این کشور به لحاظ پزشکی برای عملیاتهای رزمی آماده نیستند و علتش یا به خاطر جراحتهای جسمی است یا شرایط نامناسب روحی است. مشکل در ارتش انگلیس بسیار وخیم و بحرانی است؛ جایی که در حال حاضر از حدود ۷۵ هزار نیرو، فقط ۵۳ هزار نفر در شرایط «کاملا مطلوب» برای انجام عملیاتها در خطوط مقدم «مناسب» در نظر گرفته میشوند. روزنامه دیلیتلگراف انگلیس در گزارشی با اشاره به این وضعیت مخاطرهآمیز مینویسد: «این آمار بدین معناست که ۳۰ درصد از کل نیروهای ارتش ما یا سه نفر از هر ۱۰ سرباز برای شرایط مبارزه به طور کامل آماده نیستند.» پیشبینی میشود که این بحران، فشارها بر روی «گرانت شپس»، وزیر دفاع انگلیس، را افزایش دهد.
نفرستادن ناو به علت نبود نیرو
همچنین خبر میرسد یک نشریه انگلیسی از وجود بحران کمبود پرسنل در نیروی دریایی این کشور خبر داد؛ امری که جلوی اعزام ناو هواپیمابر آن به دریای سرخ را گرفته است. نشریه انگلیسی تلگراف نوشت: «مقامهای مسئول در انگلیس با درخواست برای اعزام ناو هواپیمابر ملکه الیزابت این کشور به دریای سرخ به دلیل ایجاد بحران کمبود خدمه نیروی دریایی مخالفت کردهاند.» تگلراف فاش کرد، ناو هواپیمابر بریتانیا به خاطر بحران استخدام نیرویی که ارتش این کشور را گرفتار کرده برای اعزام به دریای سرخ آماده نیست.
تاریخ خبر: ۱٤۰۲/۱۰/۲۶، ۰۶:٤٤:۰۸ بازدیدها: 77