به وب سایت مجمع هم اندیشی توسعه استان زنجان خوش آمدید
 
منوی اصلی
آب و هوا
وضعیت آب و هوای زنجان
آمار بازدیدها
بازدید امروز: 4,379
بازدید دیروز: 19,824
بازدید هفته: 28,857
بازدید ماه: 28,857
بازدید کل: 25,015,996
افراد آنلاین: 28
اوقات شرعی

اوقات شرعی به وقت زنجان

اذان صبح:
طلوع خورشید:
اذان ظهر:
غروب خورشید:
اذان مغرب:
تقویم و تاریخ
دوشنبه ، ۰۳ دی ۱٤۰۳
Monday , 23 December 2024
الاثنين ، ۲۱ جمادى الآخر ۱٤٤۶
دی 1403
جپچسدیش
7654321
141312111098
21201918171615
28272625242322
3029
آخرین اخبار
تماس تلفنی وزرای خارجه قطر و ایران در مورد تحولات منطقه و غزه ۱۴۰۲/۱۱/۰۷
تماس تلفنی وزرای خارجه قطر و ایران در مورد تحولات منطقه و غزه
   ۱۴۰۲/۱۱/۰۷
وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران- گفتگوی تلفنی وزرای امور خارجه ایران و  قطر
در تماس تلفنی شیخ محمد بن عبدالرحمن آل ثانی نخست‌وزیر و وزیر خارجه قطر و امیرعبداللهیان آخرین موضوعات دوجانبه، غزه و منطقه مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.
نخست‌وزیر و وزیر خارجه قطر ضمن ارائه ارزیابی مثبت از مناسبات رو به رشد دو کشور درخصوص نحوه استفاده ایران از دارایی‌ها نزد قطر گفت: دوحه و واشنگتن به توافق موجود متعهد هستند و مطابق توافق بانک مرکزی ایران و قطر مراحل اجرائی در حال انجام است. 
طرفین همچنین آخرین تحولات فلسطین را مورد بررسی قرار دادند.
وزرای خارجه دو کشور تاکید کردند که اکنون عمده كنشگران بر توقف جنگ و تمركز جدی بر راهكار سياسی تاكيد دارند.
 
 
با محکوم کردن بیانیه مداخله‌جویانه سه کشور اروپایی درباره پرتاب ماهواره ثریا 
 کنعانی: منتظر نظرات برخی کشورها
برای استفاده از فناوری‌های صلح‌آمیز نخواهیم بود
 
پاسخ ایران به بیانیه سه کشور اروپایی در خصوص پرتاب ماهواره "ثریا" | پایگاه  خبری جماران
سه کشور اروپایی در بیانیه‌ای مداخله‌جویانه، اقدام هفته گذشته ایران در پرتاب ماهواره «ثریا» با ماهواره‌بر «قائم ۱۰۰» به مدار ۷۵۰ کیلومتری را محکوم کردند. 
ماهواره ثریا که یک ماهواره مخابراتی و از سری ماهواره‌های تحقیقاتی SRI ساخت پژوهشگاه فضائی ایران است هفته گذشته پرتاب شد.
تروئیکای اروپایی در این بیانیه مشترک ادعا کرده‌اند: «ما این پرتاب را محکوم می‌کنیم زیرا این ماهواره‌بر از فناوری‌های ضروری برای ساخت سامانه موشک‌های بالستیک دوربرد استفاده می‌کند.»
تروئیکای اروپایی در این بیانیه نیز همانند بیانیه دو ماه پیش خود در واکنش به رونمایی ایران از «موشک‌ هایپرسونیک فتاح ۲» از لحنی استفاده کرده‌اند که به تلویح نشان‌دهنده اذعان آنها به پایان محدودیت‌های بین‌المللی بر برنامه موشکی جمهوری اسلامی ایران است.
تروئیکای اروپایی در بیانیه‌های قبلی خود که قبل از  ۲۶ مهرماه (۱۸ اکتبر) علیه برنامه موشکی ایران صادر شده معمولاً ادعا می‌کردند فعالیت‌های موشکی ایران با قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت مغایر یا ناهمخوان است.
با وجود این، انگلیس، آلمان و فرانسه در بیانیه جدید و در بیانیه نهم آذرماه از «چندین سال بی‌اعتنایی ایران به محدودیت‌های سازمان ملل» انتقاد کرده‌اند.
در بیانیه تروئیکای اروپایی آمده است: «ایران، علی‌رغم درخواست‌های مکرر بین‌المللی برای توقف برنامه موشکی خود و بعد از سال‌ها بی‌اعتنایی به محدودیت‌های سازمان ملل کماکان به توسعه برنامه موشکی خود ادامه می‌دهد.»
محدودیت‌های قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد درباره برنامه موشک‌های بالستیک ایران ۲۶ مهرماه سال جاری (مصادف با ۱۸ اکتبر ۲۰۲۳) به پایان رسید.
براساس مفاد قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت که سال ۲۰۱۵ برای تأیید برجام به تصویب رسیده بود محدودیت سازمان ملل در برنامه موشک‌های بالستیک ایران و همچنین تحریم‌های نفتی، مالی و اشخاص مرتبط با برنامه هسته‌ای ایران ۸ سال بعد از تصویب برجام در مهر ۱۴۰۲ (اکتبر ۲۰۲۳) بایستی برداشته شود.
با وجود این، کشورهای اروپایی قبل از فرا‌رسیدن این ضرب‌الاجل اعلام کرده بودند که تحریم‌های ملی خود علیه برنامه موشک‌های بالستیک ایران را حفظ خواهند کرد. این کشورها مدعی شده بودند با توجه به «عدم پایبندی ایران به مفاد برجام»، ضرورتی برای برداشتن این محدودیت‌ها علیه ایران در تاریخ ۱۸ اکتبر نمی‌بینند.
در بخش دیگری از بیانیه سه کشور اروپایی آمده است: «پرتاب‌ [چنین ماهواره‌هایی] به ایران اجازه آزمایش فناوری‌هایی را خواهد داد که ممکن است برای توسعه بیشتر برنامه موشک‌های بالستیک این کشور مورد استفاده قرار گیرند. این برنامه تهدیدی عمده برای صلح و امنیت بین‌المللی است. 
سه کشور اروپایی در بخش پایانی این بیانیه تصریح کرده‌اند خود را به برداشتن تمامی گام‌های دیپلماتیک برای «جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح‌های هسته‌ای» متعهد می‌دانند.
کنعانی: دستیابی به پیشرفت‌های علمی و تحقیقاتی در حوزه هوا و فضاحق مسلم و مشروع ایران است
ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران ضمن محکوم کردن بیانیه مداخله‌جویانه سه کشور اروپایی در پی پرتاب ماهواره بومی تحقیقاتی ثریا گفت که ایران طبق موازین و مقررات بین‌المللی و در راستای تحقق حقوق خود به ویژه حق توسعه و پیشرفت، استفاده از فناوری‌های صلح‌آمیز در مسیر توسعه علمی و تحقیقاتی را برای خود مفروض و محفوظ دانسته و در این مسیر منتظر نظرات برخی کشورها که درصدد تحمیل آرا و اقدامات یکجانبه خود بر دیگران هستند، نخواهد بود.
آلمان، انگلیس و فرانسه در بیانیه‌ای مشترک و مداخله‌جویانه پرتاب ماهواره ثریا توسط ایران را محکوم کردند. ماهواره ثریا که ماهواره مخابراتی و از سری ماهواره‌های تحقیقاتی SRI ساخت پژوهشگاه فضائی ایران است، سی‌ام دی ماه با ماهواره‌بر «قائم ۱۰۰» پرتاب و با موفقیت در مدار ۷۵۰ کیلومتری آن هم برای نخستین بار قرار گرفت.
همچنین عیسی زارع‌پور، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در این باره عنوان کرد: «در دو سال اخیر، ۱۰ پرتاب فضائی صورت گرفته که معادل یک دهه پیش از آن است.» از سوی دیگر، فرمانده فضائی نیروی هوافضای سپاه سردار جعفرآبادی نیز در این باره از آمادگی سپاه برای پرتاب ماهواره‌های کشورهای دیگر خبر داد و گفته بود که این دانش ۱۰۰ درصد بومی است.
این سه کشور اروپایی که همواره نسبت به پرتاب ماهواره‌ها در ایران واکنش مداخله‌جویانه‌ داشته‌اند این بار هم در این بیانیه اعلام کردند که این ماهواره‌بر از فناوری‌های ضروری برای ساخت سامانه موشک‌های بالستیک دوربرد استفاده می‌کند.
کنعانی همچنین دستیابی به پیشرفت‌های علمی و تحقیقاتی از جمله در حوزه هوا و فضا را حق مسلم و مشروع ایران خواند و گفت که این‌گونه اظهارات مداخله‌جویانه که حاکی از نگرش‌های خودمحورانه کشورهای یاد شده نسبت به پیشرفت‌های ایران است، در عزم و اراده ملت برای پیشرفت مستمر در حوزه علم و فناوری خللی ایجاد نخواهد کرد.
سخنگوی وزارت امور خارجه یادآور شد که به رغم برخی تفاسیر خودسرانه برخاسته از تمایلات یکجانبه‌گرایانه برخی طرف‌ها، وفق مقررات بین‌المللی، محدودیتی درخصوص فعالیت‌های علمی و کاربردی جمهوری اسلامی ایران در حوزه تحقیقات فضائی وجود ندارد 
و بر این اساس ایران تحمیل چنین رویکردهای نامتعارفی را کاملا مردود شمرده و با قاطعیت رد می‌کند.
این درحالی است که رسانه‌های خارجی دیدی همچون کشورهای اروپایی ندارند و این موفقیت ایران را به عنوان استفاده نظامی ایران از این ماهواره بازتاب ندادند.
خبرگزاری «آسوشیتدپرس» گزارش داد که ایران ماهواره‌ای را با موفقیت‌ به بالاترین مدار خود پرتاب کرد.
این خبرگزاری آمریکایی در ادامه نوشت: این موضوع تنها چند روز پس از حمله هوائی ایران و پاکستان به کشورهای یکدیگر صورت می‌گیرد و همچنین این اعلامیه در حالی منتشر می‌شود که تنش‌ها در خاورمیانه به دلیل تداوم جنگ [رژیم] اسرائیل در نوار غزه گسترش یافته است.
آسوشیتدپرس در ادامه عنوان می‌کند که این پرتاب بخشی از برنامه فضائی سپاه پاسداران در کنار برنامه فضائی غیرنظامی ایران بوده است.
شبکه خبری «ای‌بی‌سی‌نیوز»، خبرگزاری فرانسه، روزنامه «واشنگتن پست»، خبرگزاری «آناتولی» ترکیه و بسیاری از رسانه‌های اروپایی و آمریکایی دیگر نیز خبر پرتاب ماهواره بومی ثریا که توانست رکورد کشورمان در پرتاب ماهواره به ارتفاع را جابه‌جا کند، بازتاب دادند.
خبرگزاری آلمان، خبرگزاری آناتولی ترکیه، رسانه‌های هند، روزنامه انگلیسی دیلی‌میل، رسانه‌های منطقه و همچنین رسانه‌های ارمنستان و جمهوری آذربایجان، خبر پرتاب موفق ماهواره ثریا را پوشش دادند.
گفتنی است این کشورهای اروپایی پیش از این مسئله نیز در ارتباط با پرتاب ماهواره‌های غیرنظامی ایران و همچنین در زمینه تولید دارو به وسیله انرژی هسته‌ای واکنش منفی نشان داده‌اند و آن را دستیابی ایران به بمب هسته‌ای و پیشرفت نظامی از جمله تولید موشک‌های دوربرد بالستیک دانسته‌اند. در واقع این سابقه از کشورهای اروپایی نشان‌دهنده مشکل این کشورها با پیشرفت جمهوری اسلامی ایران است.


 

 


 

 

تاریخ خبر: ۱٤۰۲/۱۱/۰۸، ۰۶:٤۹:٤۵       بازدیدها: 52