به وب سایت مجمع هم اندیشی توسعه استان زنجان خوش آمدید
 
منوی اصلی
آب و هوا
وضعیت آب و هوای زنجان
آمار بازدیدها
بازدید امروز: 4,362
بازدید دیروز: 19,824
بازدید هفته: 28,840
بازدید ماه: 28,840
بازدید کل: 25,015,979
افراد آنلاین: 66
اوقات شرعی

اوقات شرعی به وقت زنجان

اذان صبح:
طلوع خورشید:
اذان ظهر:
غروب خورشید:
اذان مغرب:
تقویم و تاریخ
دوشنبه ، ۰۳ دی ۱٤۰۳
Monday , 23 December 2024
الاثنين ، ۲۱ جمادى الآخر ۱٤٤۶
دی 1403
جپچسدیش
7654321
141312111098
21201918171615
28272625242322
3029
آخرین اخبار
رکورد تازه در صنعت فضائی ایران: ماهواره «مهدا» و دو نانو ماهواره با موفقیت به فضا پرتاب شد ۱۴۰۲/۱۱/۰۸
رکورد تازه در صنعت فضائی ایران:
 ماهواره «مهدا» و دو نانو ماهواره با موفقیت به فضا پرتاب شد
  ۱۴۰۲/۱۱/۰۸

ماهواره «مهدا» به‌همراه ۲ نانو ماهواره به فضا پرتاب شد - ایمنا

روز یکشنبه هشتم بهمن‌ماه، ماهواره‌بر سیمرغ که توسط وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح ساخته شده است، ماهواره مهدا و دو نانو ماهواره کیهان ۲ و ‌هاتف ۱ را از پایگاه امام خمینی(ره) با موفقیت در مدار بیضوی با ارتفاع کمینه ۴۵۰ کیلومتر و ارتفاع بیشینه ۱۱۰۰ کیلومتری زمین تزریق کرد. پرتاب موفق این سه ماهواره با ماهواره‌بر سیمرغ جلوه‌های تازه‌ای از مدیریت جهادی و تفکر انقلابی و بسیجی است که در عرصه‌های مختلف کارآمدی خود را نشان داده و راهگشاست. اهتمام دولت سیزدهم به فناوری فضائی و بالندگی این صنعت در حالی است که در دولت برجام توانمندی‌های فضایی ایران به دلیل جلب نظر و اعتماد به وعده‌های پوچ چند دولت خبیث و بدعهد اروپایی و آمریکا کنار گذاشته شده بود.
ماهواره مهدا ماهواره‌ای تحقیقاتی است که مراحل طراحی، ساخت، تجمیع و آزمون آن در پژوهشگاه فضائی ایران انجام شده است و نانوماهواره‌های کیهان ۲ و ‌هاتف ۱ نیز توسط شرکت صنایع الکترونیک ایران (صاایران) طراحی و آماده پرتاب شده‌اند.
به گزارش مهر، این برای نخستین‌بار است که متخصصان فضائی سه ماهواره داخلی را همزمان با ماهواره‌بر بومی در مدار قرار می‌دهند.
ماهواره مهدا، یک ماهواره ۳۲ کیلوگرمی از سری ماهواره‌های سبک‌وزن پژوهشگاه فضائی ایران است که به منظور آزمایش زیرسامانه‌های توسعه‌یافته ماهواره‌ای طراحی و ساخته شده‌اند.
مأموریت اصلی این ماهواره، بررسی صحت عملکرد ماهواره‌بر سیمرغ در تزریق چندگانه محموله‌های فضائی در مدار پایین زمین و ارزیابی عملکرد برخی از طراحی‌های جدید و قابلیت اطمینان فناوری‌های بومی در فضا است.
نانو ماهواره کیهان ۲، از سری ماهواره‌های مکعبی شرکت صاایران با وزن کمتر از ۱۰ کیلوگرم است که برای اثبات فناوری موقعیت‌یابی فضاپایه طراحی و ساخته شده است و امکان تعیین موقعیت را به صورت بومی و مستقل از سامانه‌های موقعیت‌یابی جهانی، برای گیرنده‌های زمینی فراهم می‌کند.
در این ماهواره، از زیرسامانه تعیین و کنترل وضعیت به منظور نشانه‌روی پایدار و دقیق به سمت زمین استفاده شده است.
هاتف ۱؛ نسخه آزمایشی اول از منظومه ماهواره‌ای شهید سلیمانی
نانو ماهواره‌ هاتف ۱ نیز از سری ماهواره‌های مکعبی شرکت صاایران با وزن کمتر از ۱۰ کیلوگرم به منظور اثبات فناوری مخابرات باند باریک با کاربرد اینترنت اشیا است. این ماهواره به عنوان نسخه آزمایشی اول از مجموعه ماهواره‌های منظومه ماهواره‌ای شهید سلیمانی، به فضا پرتاب شده است.
بنا به این گزارش، ماهواره‌بر سیمرغ یک، ماهواره‌بر سوخت مایع دو مرحله‌ای است که در هفتمین پرتاب تحقیقاتی خود توانست با تزریق چندگانه ماهواره‌ها، دریچه‌ای جدید به روی پرتاب‌های فضائی کشور باز کند.
به گزارش تسنیم، عیسی‌ زارع‌پور، وزیر ارتباطات اعلام کرد: به ‌لطف خدا یازدهمین پرتاب در دولت سیزدهم با موفقیت انجام شد و برای نخستین‌بار، ماهواره‌بر «سیمرغ» به‌طور همزمان ماهواره مهدا و 2 محموله تحقیقاتی دیگر را با موفقیت در مدار قرار داد و سیگنال مهدا هم دریافت شد. این دستاورد مهم را به مردم عزیز، متخصصین فضائی به‌ویژه همکارانم در پژوهشگاه فضائی و وزارت دفاع تبریک عرض می‌کنم.


 

 

تاریخ خبر: ۱٤۰۲/۱۱/۰۹، ۰۷:۱۸:۳۲       بازدیدها: 73